Thomas i Uwe - co dalej ?

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ

Czy jesteś za kontynuacją projektu Anders i Fehrenkrog

Tak, to dobry kierunek
49
59%
Nie, wolę Thomasa solo
24
29%
Jeszcze nie mam zdania w tej kwestii
4
5%
Jest mi to obojętne
1
1%
Mam swoją wizję dalszej kariery Thomasa
5
6%

Liczba głosów: 83

Awatar użytkownika
Krzychoo

Re: Thomas i Uwe - co dalej ?

Post autor: Krzychoo »

Widzę, że wiele osób bardzo przejmuje się listami przebojów, rankingami, opłacalnością finansową itp.

Oczywiście, dla nas fanów ważne jest to, aby o Thomasie było głośno, żeby był na pierwszych listach przebojów, ale nie powinno być najważniejsze. Myślę, że dla fana najbardziej istotną sprawą jest sama muzyka, bez względu na to jaki osiąga sukces komercyjny.

I to dlatego bardzo często zarzucany jest mnie i wielu innym na tym forum fanatyzm, zaślepienie a nawet naiwność, jak to jedna osoba napisała.

Myślę, że jest to konflikt nie do rozwiązania, jedni będą uważać, że wszystko co robi Thomas jest słabe, bo "nikt tego nie słucha, nie kupuje" albo "daje koncerty przed sklepem spożywczym", a dla innych będzie to wspaniałe, bo podoba mu się głos Andersa i muzykę jaką tworzy, a koncert "pod sklepem" doskonałą okazją do posłuchania tej muzyki na żywo, we własnym kraju.

Nie chcę oceniać ani jednych ani drugich, ale ma wrażenie, że ci pierwsi wpadli w pewien trend "słuchamy tylko tego co jest na topie", śledząc tylko rankingi i listy przebojów. Oczywiście mogę się mylić
Awatar użytkownika
flipper_69

Post autor: flipper_69 »

Gdybym się przejmował to bym słuchał Gagi :mrgreen:
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Krzychoo pisze:Nie chcę oceniać ani jednych ani drugich, ale ma wrażenie, że ci pierwsi wpadli w pewien trend "słuchamy tylko tego co jest na topie", śledząc tylko rankingi i listy przebojów. Oczywiście mogę się mylić
Za to ci drudzy są tak zachwyceni doskonałością Thomasa, że nie przeszkadzają im pięcioletnie przerwy w wydawaniu płyt?
Przecież takie dzielenie na kategorie jest bez sensu. Wszystkim nam zależy na tym, żeby Thomas był aktywny, a efekty jego działalności były dla nas jak najlepsze. Tylko, że jeśli jego płyty nie będą się sprzedawały, to kolejne po prostu nie powstaną. Popatrzcie na to w perspektywie roku czy dwóch, przy takim stanie rzeczy znów może być płacz, że nikt Thomasa wydać nie chce.

Pozytywne nastawienie do zawartości płyty i negatywne wobec tego co się z nią oraz całym projektem A/F dzieje nie muszą się wykluczać. Mam nadzieję, że rozumiesz co mam na myśli i dlaczego.
Jak piszesz tak cię widzą.
jkris

Post autor: jkris »

nie wiem czy co piec lat... ostatnio jakos wydal dwie pod rzad, poza tym z jednej strony zarzuca sie mu, ze tanie teledyski, a jak szuka odpowiednich warunkow do wydania to slychac lament, ze nic nie robi.
dla mnie jedno jest pewne- jesli nie w Europie to zawsze moze wydac kolejne dzielo w Rosji, a jezeli bedzie w stylu Strong'a to tym lepiej, przynajmniej dla mnie 8)
Ninio

Post autor: Ninio »

Sprzedaz płyt i wszelkie rankingi są raczej wazne i nie ma co spierac się o to. Mozna to porównac do druzyny pilkarskiej ktora gra piekny futbol a'la Barcelona ale mecze przegrywa i w tabeli jest nisko. Czy kibice moga byc zadowoleni? Niektorzy tak,bo przyszli ogladac widowisko a to im ten zespol zapewnia ale wiekszosc chcialaby aby ten zespol wygrywal i zdobywal tytuly. Dieter to taki zespol ktory tytuly zdobywa ale gra ciezki,siermiezny futbol (jak kiedys Niemcy). zdazą sie mecze lepsze (czytaj piosenki,plyty). Thomas to druzyna ktora przegrywa od zawsze ale przynajmniej teraz gra piękny futbol :). Mam nadzieje,ze z Uwe jakos sie pozbierają i wkoncu osiagna wyniki ktore zadowolą fanów. Ja im dluzej slucham ich piosenek tym bardziej jestem pod ich wrazeniem,zauroczony zwłaszcza Mr.Moon. Dla mnie jest jasne,niech kontynuuja wspólprace! Bede im kibicował,za piekną gre,mimo iz "mecze" konczą sie porazkami.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Ninio pisze: Mam nadzieje,ze z Uwe jakos sie pozbierają i wkoncu osiagna wyniki ktore zadowolą fanów.
Dla mnie album "Two" jest sam w sobie świetnym wynikiem współpracy.Na szczęście nie kibicuję żadnej drużynie piłkarskiej-wystarcza mi muzyka,którą kocham i nie interesują mnie wyniki sprzedaży.Ważne,że mogę czegoś dobrego posłuchać,czegoś wyczekiwanego od lat.
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

jkris pisze: a jezeli bedzie w stylu Strong'a to tym lepiej, przynajmniej dla mnie 8)
Ja też chętnie widziałbym kontynuację współpracy z rosyjskim producentem. Ta płyta podobała mi się bardziej niż "Two".
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

No cóż, oddałam swój głos na pierwszą z przedstawionych w ankiecie propozycji, gdyż album "TWO" jest całkiem niezły i wydaje mi się, że na dzień dzisiejszy, Thomas kontynuując swoją solową karierę, nie jest w stanie stworzyć czegoś lepszego. Nie mówię, że sam nie chciał wydać czegoś ciekawego, bo zaprzecza temu faktu samo "Everybody wants to rule the world", które niestety nie ujrzało w całości światła dziennego, jednakże owoc współpracy Andersa i Fahrenkroga reprezentuje brzmienie, które być może trafi w gust współczesnej młodzieży. :)
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
angel

Post autor: angel »

Z tego co widzę i nie tylko ja zapewne to Thomasowi nawet żaden Fahrenkrog nie pomoże w odniesieniu jakiegokolwiek sukcesu. Sami widzimy jak się toczy od rozpadu Modern Talking kariera naszego Thomasa...po prostu co tu dużo mówić,Thomas bez Dietera Bohlena jest nikim niestety i taka prawda!

Moim zdaniem Thomas nigdy już nie osiągnie kariery bez Dietera!
Śmieszne jest to,że nawet na polskich półkach nie można kupić choćby np. albumu "Two" he,a klipy Thomasa nawet na niemieckiej Vivie nie były i nie są puszczane.
Gdyby nie YouTube to nawet bym nie widziała jak wyglądają teledyski Thomasa solo np.klipy z albumu Strong albo klipy Thomasa z Fahrenkrogiem.
A notowania na listach przebojów żadnych!
Po rozpadzie Modern Talking Thomas jest straconym artystą.Taka jest smutna i prawdziwa prawda!
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

angel pisze:Thomas bez Dietera Bohlena jest nikim niestety i taka prawda!
I tak samo Dieter bez Thomasa jest "nikim".
W ogóle skąd u niektórych z was takie sceptyczne podejście do osoby Thomasa ,do jego kariery.Gdyby mu się nie opłacało robić to co robi to mieszkał by w bloku a nie miał domu na Ibizie.Ludzie nie porównujcie kariery Thomasa solo do sukcesów jakie odnosił w MT.To samo tyczy się Bohlena.Gdyby nie wcisnął się na stołek jurora w DSDS czy Supertalent to co on by dzisiaj robił?
Thomas śpiewa i nagrywa.Może nie sprzedaje tylu płyt co MT,ale i sprzedaż albumów MT pod koniec ich działalności już spadała.Nic nie trwa wiecznie.
ANDERS/FAHRENKROG to na prawdę dobra droga dla Thomasa.Na pewno więcej płyty "Two" się sprzedało aniżeli "Souled".
angel pisze:Po rozpadzie Modern Talking Thomas jest straconym artystą.Taka jest smutna i prawdziwa prawda!
Nie masz racji.
Awatar użytkownika
angel

atlantyda ;o) pisze:I tak samo Dieter bez Thomasa jest "nikim".
Droga Antlantydo Dieter radzi sobie o niebo lepiej niż Thomas,to co produkuje dla innych to w Niemczech i w krajach sąsiednich odnosi sukces!,przykładem jest tutaj choćby album "Schewerelos" Andrei tak samo będzie teraz jak nowy album Andrei "Abenteuer" wkroczy na notowania list przebojów co założe się,że odniesie kolejny wielki sukces!
Tak samo gwiazdki z Deutschland Sucht den Superstar dzięki Dieterowi odniosły sukces i co?I to,że miały notowania na listach przebojów,klipy były w dzień w dzień puszczane,sprzedaż albumów i singli była świetna więc nie mów mi ,że Dieter bez Thomasa jest nikim i sobie nie radzi.

A Thomas? Tak jak wspomniałam nie odnosi żadnych sukcesów,żadnych miejsc na listach przebojów w Niemczech jak i w innych krajach,klipy wcale nie są puszczane gdyby nie YouTube to do dziś nie wiem jak wyglądają jego teledyski he.
Co tu dużo gadać kariera Thomasa po rozpadzie Modern Talking jest totalną klapą.
atlantyda ;o) pisze: W ogóle skąd u niektórych z was takie sceptyczne podejście do osoby Thomasa ,do jego kariery.Gdyby mu się nie opłacało robić to co robi to mieszkał by w bloku a nie miał domu na Ibizie.Nie masz racji.
Z czegoś musi żyć więc jeździ "byle gdzie" dając koncerty przykładem jest tu koncert w Nędzy na którym byłam i do dziś boli mnie to,jak mój idol wielka gwiazda z Modern Talking mogła przyjechać w tak ochydne miejsce i dać koncert,zresztą nie tylko w takiej Nędzy dawał koncerty...
Do tego Thomas na siłę chce się wybić a nie ma jak,bo na rynku muzycznym w sumie nie istnieje i żadna pomoc ze strony innych mu nawet nie pomogła i nie pomoże.

atlantyda ;o) pisze:
To samo tyczy się Bohlena.Gdyby nie wcisnął się na stołek jurora w DSDS czy Supertalent to co on by dzisiaj robił?
Oglądam Das Super Talent co sobotę i jestem dumna,że mogę zobaczyć Dietera w tak świetnym programie i nadodatek Dieter jest w nim jak główny członek jury i fajnie mi się słucha jak,potrafi świetnie oceniać,komentować i zna się na rzeczy.
W tak popularnym programie wystąpić jako główny członej jury to już coś,a pozatym Dieter poza programem udziela się muzycznie więc mi chyba nie powiesz,że poza występem w programie Dieter nie robi nic.
es ist vorbei...
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

Ochłońcie!!!
Pisałem wielkorotnie że obydwoje panowie nie są wstanie odnieść osobno takiego sukcesu jak razem. Byli na siebie skazani. Głos Thomasa + muzyka Dietera i jego kontakty dawały SUKCES. Czy ktoś zaprzeczy?
Zmieniła się też muzyczna rzeczywistość i wymagania. Gwiazdeczki coraz młodsze. Muzyka techno i inne rombanki, nagość.
Sam Dieter nie udziela się na scenie. Mówił że nie będzie skakał jako 50-cio letni dziadek. Gdyby reaktywował BS i grał to można by mieć odniesienie właściwe do tego co teraz robi Thomas. Gdyby nie TV to mozliwe że nie było by ani widu ani słychu o DB. Zobaczymy ile lat jeszcze go zechcą w TV i co potem zrobi.
Nędza, Września czy inna Kozia Wólka - czy wy odmówilibyście zagrania koncertu bo Wam się wioska nie podoba? Czy chcialibyscie zarobić kasę bo to wasza praca.
Ani Thomas ani Dieter nie są artystami tego formatu by przebierać w ofertach.
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
jkris

Post autor: jkris »

angel pisze:Droga Antlantydo Dieter radzi sobie o niebo lepiej niż Thomas,to co produkuje dla innych to w Niemczech i w krajach sąsiednich odnosi sukces!.
no szkoda tylko, ze nie da sie tego sluchac :lol:
angel pisze:A Thomas? Tak jak wspomniałam nie odnosi żadnych sukcesów,żadnych miejsc na listach przebojów w Niemczech jak i w innych krajach
tyle, ze jego plyt wiekszosc slucha z przyjemnoscia. ale Ty niestety potrafisz delektowac sie jedynie pozycjami na listach przebojow w Niemczech (moze zacznij sledzic Rosyjska- wtedy docenisz Andersa) i widokiem Bohlena w programie DSDS- zapewne tez nie znasz niemieckiego, ale co tam- sukces, bo mozna go ogladac :lol:
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

angel pisze:
Droga Antlantydo Dieter radzi sobie o niebo lepiej niż Thomas,to co produkuje dla innych to w Niemczech i w krajach sąsiednich odnosi sukces!
To co produkuje dla innych nie obchodzi mnie.Jakie sukcesy Dieter odnosił jako Blue System? Wcale nie lepsze aniżeli Anders solo.Nie obchodzi mnie co dla kogo produkuje i na którym miejscu sprzedają się ich albumy.Ja chce konkretnie zobaczyć Bohlena na scenie jako piosenkarza,a nie jako pajaca w jury wSupertalent. Bo mimo swojego wieku ,Bohlen wygłupia się jak 16 latek co on chce pokazać?Też czasami oglądam ten program.
angel pisze:Co tu dużo gadać kariera Thomasa po rozpadzie Modern Talking jest totalną klapą.
Tak samo Dietera,wiedział,że po wydaniu i kiepskiej sprzedaży Dieter Der Film postanowił,że lepiej mu się okala pajacować i oceniać uzdolnienia innych aniżeli samemu wystąpić na scenie i pokazać,że jeszcze daje radę.Bo tak na prawdę nie daje rady i jego notowania na listach były by taka sama klapa jak Thomasa ;).
Nie mydli mi więc oczu,że Dieter odnosi sukcesy nagrywając albumy ze zwycięzcami DSDS bo to dla mnie nic nie znaczy.
angel pisze:Z czegoś musi żyć więc jeździ "byle gdzie" dając koncerty przykładem jest tu koncert w Nędzy na którym byłam i do dziś boli mnie to,jak mój idol wielka gwiazda z Modern Talking mogła przyjechać w tak ochydne miejsce i dać koncert,zresztą nie tylko w takiej Nędzy dawał koncerty...
Zapraszam więc na koncert do katowickiego Spodka.
33ccd pisze:Pisałem wielkorotnie że obydwoje panowie nie są wstanie odnieść osobno takiego sukcesu jak razem. Byli na siebie skazani. Głos Thomasa + muzyka Dietera i jego kontakty dawały SUKCES.
Święte słowa,też nie raz o tym pisałam.
33ccd pisze:Zmieniła się też muzyczna rzeczywistość i wymagania. Gwiazdeczki coraz młodsze. Muzyka techno i inne rombanki, nagość.
Dokładnie,ale niektórzy nie są w stanie tego pojąć.Dla niektórych Thomas powinien być taki jak Dieter:
Obrazek(Bohlen w swoim żywiole)
wtedy by coś sobą reprezentował.
33ccd pisze:Mówił że nie będzie skakał jako 50-cio letni dziadek.
A teraz wcale lepiej się nie zachowuje . Dla mnie Bohlen przestał istnieć jako artysta.Może sobie z Wojewódzkim łapę podać :P
To co Thomas stworzył z Fahrenkrogiem z pewnością ucieszyło nie jednego fana.
33ccd pisze:Nędza, Września czy inna Kozia Wólka - czy wy odmówilibyście zagrania koncertu bo Wam się wioska nie podoba?
Polacy to już taki naród,że tylko narzekać potrafią ;)....ale na szczęście nie wszyscy :)
Mam na kasetach video koncerty Blue System z boisk i jakoś nikt tego nie pamięta?
A Thomasowi się wytyka takie koncerty,tylko nie bierzecie pod uwagę,że wielu ludziom sprawiły one radość.
A Thomas nie śpiewał za darmo i wątpię,aby narzekał.Nie tylko Thomas tak występuje ,ale też Bad Boys Blue,Fancy,Francesco Napoli,Smokie,Ich Troje,Bajm (byli chyba ze 2 albo 3 lata temu występowali na boisku koło kopalni) - wstęp wolny.Co Wy na to?
Awatar użytkownika
angel

jkris pisze: no szkoda tylko, ze nie da sie tego sluchac :lol: :
Może dla Ciebie,ale nie dla mnie! :lol:
jkris pisze: z widokiem Bohlena w programie DSDS- zapewne tez nie znasz niemieckiego, ale co tam- sukces, bo mozna go ogladac :lol:
Masz pecha,bo znam język niemiecki i zapewne za to Ty gów... wiesz co tam Dieter mówi siedząc w jury :lol: i stąd niezadowolenie jak można go tam oglądać :mrgreen: .
es ist vorbei...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Drodzy państwo, schodzicie z tą rozmową w kompletnie bezsensowne rejony. Raz że nie tyczy się to tematu, dwa że zamiast dyskutować kąsacie siebie na wzajem. Przywróćcie się do porządku.
Jak piszesz tak cię widzą.
ODPOWIEDZ