Modern Talking - Comeback w 2010??
- Peter
Re: Modern Talking - Comeback w 2010??
No raczej z tym śpiewaniem Dietera to byłbym raczej przekonany, że nic z tego już nie będzie. Ale never say never. Raczej Thomas może nam zastąpić Modern Talking. I oby jego nowy album był na poziomie Ibizy i For you, to wtedy będzie to produkt na podobnym poziomie co ostatnia płyta MT. To byłoby coś co w razie gdyby DB z TA się nie dogadali całkowicie zastąpiło MT.
-
luzak564
wydaje mi się że TA poszedł w inny gatunek muzyczny a to mu sławy wielkiej nie przyniesie,uważam że jeśli panowie TA i DB zagrają razem to nie wcześniej jak w 2012 bowiem Dieter ma do tego roku podpisany kontrakt ze stacją RTL,a słowa jakie powiedział na pożegnalnym koncercie że 'dla MT nie ma już miejsca' to bzdura, przecież dalej wykonuje te piosenki na koncertach, są całe rzesze fanów którzy chętnie słuchają tej muzyki i przychodzą na te występy,to tylko taki chwyt marketingowy aby po powrocie MT sprzedaż płyt wzrosła.Nie martwcie się kochani oni na pewno ZAGRAJĄ RAZEM.pozdrawiam
- Peter
Ciekawa teoria.
pisanie książek się Dieterowi znudzi, bo ile można napisać o Modern Talking, CCC czy o swoim życiu prywatnym. Wydaje mi się, że Bohlen prędzej czy później znajdzie kogoś dla kogo będzie pisał szybsze utwory i w tym się będzie realizował, na powrót MT bym nie liczył. Thomas by się na to nie zgodził, a Dieter się świetnie czuje w roli producenta, twórcy hitów dla wschodzących gwiazd made in Germany.
To co miałby robić przez 3 lata? Muzyka Medlocka już się oklepała, dobrze, że nie zaczęli w niego czymś rzucać.luzak564 pisze:uważam że jeśli panowie TA i DB zagrają razem to nie wcześniej jak w 2012 bowiem Dieter ma do tego roku podpisany kontrakt ze stacją RTL
- Adi
W zasadzie są to oczywiste fakty, jednakże wszystko w życiu zależy od okoliczności. Dieter "ochlapał" przesadnie Thomasa w swojej książce i Thomas nie chce już go więcej znać, coś tam jeszcze była kwestia finansowa pomiędzy nimi. Jednak jeżeli ich kariery zabrną w ślepy zaułek Modern Talking może stać się ich jedynym ratunkiem (o ile nie pomyślą za 2-3 lata o zakończeniu kariery?. Ciężko tu coś wywróżyć.Peter pisze:Thomas by się na to nie zgodził, a Dieter się świetnie czuje w roli producenta, twórcy hitów dla wschodzących gwiazd made in Germany.
Znaczy Thomas samemu może kontynuować styl Modernu (jeżeli zechce), jednak czuję że przydałby mu się taki ktoś (z talentem Dietera) aby wetknąć w następne nowe utwory takiego ostrego pazura i taki "power" jaki znamy z drugiego "comeback'u" MT.
- Peter
Medlock już się oklepał i jak będzie dłużej chciał wystepować to pewnie zaczną w niego rzucać czym popadnie. MT już raczej nie będzie, będzie Thomas tworzący muzykę disco ale pewnie bez chórków i Dieter, który może odkurzy Nino albo Forstnera, do tego może doda się jakieś chórki i będzie coś podobnego. A do chórków pewnie zaangażuje znowu Nino. Chociaż ja bym też chętnie posłuchał coś od Birgera Corleisa, który może będzie nowym wokalistą SIB (to dla nich jedyne sensowne wyjście) i jego w chórkach to by było coś. Tak więc może zamiast MT będą 3 projekty w tym stylu, z których ten drugi jest najmniej prawdopodobny.
-
luzak564
a to ciekawe -w tej chwili jest THOMAS który wykonuje muzykę w jakimś dziwnym stylu która zupełnie do niego nie pasuje i nie porywa tłumów na koncertach,nie dodaje mu sławy i tak ogromnych pieniędzy jak MT,jest DIETER który zaplątał się w jakieś dziwne programy telewizyjne,pisanie książek i temu podobne rzeczy dla niego bez przyszłości,bowiem on jest sławny z pisania przebojów, jako kompozytor,producent i po części wykonawca.Podsumowując obaj panowie mają alternatywę albo występują razem i mają dalej ogromną sławę i pieniądze [myślę że doskonale o tym wiedzą] albo ich gwiazda zniknie po jakimś w miarę nie długim czasie z rynku muzycznego i pozostaniemy tylko my ,fani zakochani po uszy w Modern Talking i tęskniący za naszym kochanym zespołem.Ja osobiście uwielbiam obydwu panów występujących razem na scenie a nie osobno zresztą kiedyś Dieter powiedział że już jest gotowy materiał na nową płytę MT i stąd tylko czekanie na odpowiedni moment powrotu,BĘDZIE MODERN TALKING JESZCZE RAZEM NA SCENIE.Pozdrawiam...
- Gasolina91
Dieter ma tyle materiałów schownych w szufladach dla MT...mogło by coś z tego fajnego wyjść. To jest moje marzenie aby ich zobaczyc razem na scenie, wesołych, zgodnych i co najważniejsze bez żadnych fochów do siebie
Point Of No Return
- Adi
Nie chciałbym być złym prorokiem ale te nieporozumienia między obu panami już za daleko chyba zaszły. Z resztą nie będę się powtarzał któryś raz z kolei ale pomimo tego, że serce mi podpowiada aby jednak się pogodzili to jednak rozum mówi co innego.Gasolina91 pisze:To jest moje marzenie aby ich zobaczyc razem na scenie, wesołych, zgodnych i co najważniejsze bez żadnych fochów do siebie
- Peter
Z tym się nie mogę zgodzić. Thomas robi muzykę disco tylko bez chórków. Jak wyda album to coś z tego jednak będzie.luzak564 pisze:a to ciekawe -w tej chwili jest THOMAS który wykonuje muzykę w jakimś dziwnym stylu która zupełnie do niego nie pasuje i nie porywa tłumów na koncertach,nie dodaje mu sławy i tak ogromnych pieniędzy jak MT.
luzak564 pisze:jest DIETER który zaplątał się w jakieś dziwne programy telewizyjne,pisanie książek i temu podobne rzeczy dla niego bez przyszłości,bowiem on jest sławny z pisania przebojów, jako kompozytor,producent i po części wykonawca.
Z tym się zgodzę, są jeszcze myszy, które raczej nigdy nie powinny się zabierać za produkowanie muzyki. Bo aż szkoda tego słuchać - tak się znają na aranżowaniu piosenek. Mają oni swoich wiernych fanów, których cenię ale ta muzyka do mnie nie trafia i tyle.
Jest jeszcze wolny strzelec - Corleis, Briger Corleis.
I jest jeszcze Caro, która ma jakiś problem ze sobą i nie umie znaleźć wytwórni by wydała jej nowe piosenki, a szkoda.
I jak dobrze zauważyłeś są wierni ani, którzy czekają na coś ciekawego.
Ostatnio zmieniony śr gru 31, 2008 19:56 przez Peter, łącznie zmieniany 1 raz.
- Gasolina91
No i to że są wierni fani...powinno dać tym specom coś do myślenia, żeby coś wykombinowali fajnego 
Point Of No Return
- Peter
MT już nie będzie, ale Caro przecież nie powiedziała koniec, potrafi bez Bohlena pisać fajne piosenki więc czekamy na nią. Ja nawet bardziej na nią niż na MT.
- Adi
Bardzo bym chciał Gasolino żeby okazało się za jakiś czas, że miałaś rację z tym "Comeback'iem" pomimo, że nadal uważam to za marzenie ściętej głowy . 
-
alunia13
Ja myślę, że jak by MT wróciło to jednak niebyło by to "to samo". Cieszę się, że stworzyli tyle pięknych utworów i cieszę się, że jednak mimo wszystko ludzie nadal kochają MT i świetnie się przy ich muzyce bawią.
"You can win, If You want..."
-
Pointrox
No właśnie. To, co się podobało, powiedzmy, w 2003 roku (Universe), niekoniecznie musi się podobać dzisiejszemu pokoleniu.alunia13 pisze:Ja myślę, że jak by MT wróciło to jednak niebyło by to "to samo".
Chociaż, jakby nie patrzeć, mimo upływu tego czasu "TV Makes The Superstar" nadal jest nowoczesnym, kawałkiem z przesłaniem
Ale nie wytrzymałbym drugiego Back For Good - PO CO maglować te same kawałki po raz drugi?
-
alunia13
Zgadzam się. Dzisiejsza młodzież woli techniawę albo hip hop mało kto lubie stare dobre kawałki.
"You can win, If You want..."
- MichałT
Przykro to stwierdzić, ale większość dzisiejszej młodzieży, nie wie po co Bóg obdarzył nas ludzi, możliwością śpiewu.alunia13 pisze:Dzisiejsza młodzież woli techniawę albo hip hop mało kto lubie stare dobre kawałki.
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż