Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
FMike

Re: Thomas Anders - singiel Gigolo, album Two

Post autor: FMike »

Aktualnie moimi faworytami są kilkunastokrotnie przesłuchane;
"Mr Moon"
"Hit Or A Miss"...urywa się akurat gdy chórek wchodzi a który to zaczyna się bardzo ciekawie...
"Gigolo"
"No More Tears On The Dancefolor"

Czuję że życzenia sukcesu składane tej płytce mogą się spełnić.
"...I'm A Rough Boy..."
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

W końcu coś a'la Modern Talking :D. To cieszy.
Singiel Gigolo ma duże szanse na odniesienie międzynarodowego sukcesu i pobicie Independent Girl. Piosenka łatwo wpada w ucho i ważne, że jest inna niż wszystkie, a w dzisiejszych czasach wszystko jest do siebie podobne. Teledysk mógł by być lepszy. Tylko szkoda, że ten blondyn to nie Dieter Bohlen. Reszta piosenek albumu Two są ok. Album lepszy niż Strong. Thomas powinien iść w tym kierunku.
PS. 500 post :D
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Mnie najbardziej do gustu przypadły piosenki: "Mr Moon", "Hit Or a Miss" - tak jak wspomniał FMike chórki zdają się być ciekawe, szkoda, że próbka kończy się w takim momencie. Ciekawie brzmi "Summer Of Love". No i oczywiście "Wicked Love" - ta piosenka najbardziej mi się podoba.
Jestem pozytywnie zaskoczona. Brawo dla Thomasa i jego nowego "przyjaciela" (jakoś go nie mogę sobie przetrawić) :wink:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

"Stay" to cover zdaje się Sheakespear's Sisters? Piosenki są wręcz rewelacyjne! Kawał dobrej roboty Uwe i Thomas, trochę za mało tylko wokalu Uwe. Zapowiada się super album. ;)
Mnie ciekawi jedno: co zrobi Bohlen w odpowiedzi na ten album? On wydaje wcześniej, ale jak odsłucha próbki z albumu Andersa to może nam wszystkim pokaże.
MichałT pisze:Dla mnie wypuszczanie piosenek o takim aranżu i melodii jak w "Gigolo" jest po prostu brakiem szacunku dla wiernych słuchaczy.
A robienie poraz setny piosenek jak "Summer love" i "Baby blue" od których się zbiera na wymioty podobnie jak klepanie albumów dla Medlocka, których się nie da słuchać nie jest przypadkiem brakiem szacunku dla starych fanów?
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Re: Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two

Post autor: ArCrack »

Elektroniczna wersja singla będzie zawierała remix i video:
http://www.musicload.de/thomas-anders-u ... 10177343_2
Tracklisty edycji CD jeszcze nie podano.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

No powiem Wam, że doznałam niezłego szoku po odsłuchaniu tych próbek i obejrzeniu fragmentu teledysku ;)

Piosenka "Gigolo" bardzo mi wpadła w ucho (zwłaszcza refren) - cały czas go sobie nucę ;) Jeżeli chodzi o clip to przyznam szczerze, że ten wizerunek tak średnio pasuje do dotychczasowego Thomasa (mam na myśli konkretnie fryzurę) ;)

Moim zdaniem najlepsze są kawałki następujących utworów:

- "Gigolo"
- "Summer of love"
- "No more tears on the dancefloor"
- "Hit or a miss"
- "Mr Moon"
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Dałam do przesłuchania piosenkę "Gigolo" mojej koleżance,która nie jest fanką Thomasa i bardzo jej się spodobała.Powiedziała nawet,że to powinien być przebój :wink:
MY DREAMS COME TRUE :D
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Post autor: michal.czeslaw »

Przesłuchałam fragmenty piosenek z nowego albumu TWO i jestem pod wielkim wrażeniem.Normalnie dech zapiera.Niby nowy Thomas,a bardzo piosenki przypominają MT.Jest super.Będzie sukces-czego z całego serca nowemu duetowi życzę!!! :D
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Ostatnio zmieniony śr maja 18, 2011 18:00 przez Agata, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

No tak, "Thomas Anders i nowy Dieter Bohlen", ciekawe, co by powiedział czytając taki nagłówek :lol: :lol:
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Kawa Księżycowa

Post autor: Kawa Księżycowa »

Przesłucham, ale nie zdecydowałam jeszcze, co najbardziej mi się podoba. W każdym razie wypada nieźle, tanecznie, wpada w ucho. I nadal niesamowicie mi się podoba "I MISS YOU"! Rewelacja! Jednak teledysk niespecjalnie robi wrażenie.

No tak, ludzie zawsze muszą porównywać, nawet jeśli to nie ma sensu.
ANYTHING IS POSSIBLE - inna opcja mnie nie interesuje.
Awatar użytkownika
AdisonMT

Post autor: AdisonMT »

Moim zdaniem Thomas idzie w dobrym kierunku, po prostu z duchem czasu.A co do komercji którą się mu zarzuca to chcę zaznaczyć ze on zazwyczaj śpiewa popowe piosenki więc nie ma się co rzucać, a że w dzisiejszych czasach piosenki popowe wyglądają trochę inaczej niż 20 lat temu to nie jego wina a tak poza tym wymiatają takie piosenki jak: Army of love, Gigolo, No More Tears On The Dancefloor, Mr Moon
AdisonMT

My angel is strong
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Kiedyś Jonas Berggren z Ace of Base (ostatni z Berggrenów w tym zespole) powiedział o nowej piosence tego zespołu: "it's 80 s/90 s with a touch of 2010'. Tu mam podobne odczucia co do tego albumu. brzmi to jak 80 s ale ma też powiew świeżości, dlatego nie brzmi anachronicznie. Moje ulubione piosenki? Chyba wszystkie są fajne, po co wymieniać?
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Przesłuchałam wszystkie fragmenty piosenek z albumu "Two".Najbardziej podobają mi się:
Gigolo
No More Tears On the Dancefloor
Mr.Moon
Stay
Hit Or A Miss
Army Of Love
Maria
I Miss You

Przesłuchałam już kilka razy wszystkich fragmentów z płyty i obecnie (z nowych piosenek) najbardziej przypadły mi do gustu Stay,No More Tears On the Dancefloor i Maria :)
Ostatnio zmieniony czw maja 19, 2011 16:27 przez Ann, łącznie zmieniany 1 raz.
MY DREAMS COME TRUE :D
Jacek

Post autor: Jacek »

Ogólne wrażenie po odsłuchaniu próbek całkiem pozytywne przynajmniej w porównaniu z tym co moim zdaniem Thomas wydał po drugim rozpadzie. Wpada w ucho cover piosenki "Stay" i przede wszystkim "No More Tears On Dance Floor"
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

A mnie z tych fragmentów najbardziej spodobało się Army of Love, bardzo lubię takie utwory. Poza tym zwraca uwagę bardzo fajnie zrobione Stay, znacznie poprawiono I miss You, nie grzebano przy Why Do You Cry, i dobrze, bo to bardzo dobry utwór, podoba mi się Summer of Love, Mr. Moon, generalnie uważam jest bardzo dobrze. Brawo.
Jedynie jedna sprawa warta jest podkreślenia, melodie Bohlena miały to coś, co powodowało, że pomimo, że proste, nie były prostackie. Tu pod tym względem jest jednak gorzej, nie mniej nie można mieć wszystkiego, pewne rzeczy potrafił tylko Dieter. Jestem jednak zadowolony, płytę z pewnością kupię, więc jeszcze raz-brawo.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
ODPOWIEDZ