Mark Medlock - Real Love i V album Rainbow's End

Castingi z Dieterem Bohlen w jury + wykonawcy wywodzący się z tych castingów.
ODPOWIEDZ
jkris

Re: Mark Medlock - Real Love i V album Rainbow's End

Post autor: jkris »

Peter pisze: "Maria Maria" jest bardzo dobrą piosenką i na pewno wejdzie na listy, najmniej przebojowa i udana wydaje się być ostatnia piosenka.
maria z pewnoscia w wersji singlowej bedzie szybka piosenka wiec ewentualnie wtedy, co nie zmienia faktu, ze wg mnie jest mocno srednia. jak zreszta calosc tego wydawnictwa. w ogole mam wrazenie, ze obecnie rosjanie, sib'y i inne ashleye sa bardziej bohlenowi od Dietera. jakies takie mialkie to wszystko u niego, jedno na maksa podobne do drugiego. kiedys odlsuchujac jego nowa plyte mozna bylo znalezc kilka perelek, ktorych chcialo sie sluchac non stop- obecnie zadna z tych piosenek w polowie nie przynosi tamtych wrazen...
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Oj tak SIBy i Anders mają więcej takich typowo Bohlenowskich utworów, ale ta płyta naprawdę jest pozytywnym zaskoczeniem, bo nudnym jak flaki z olejem "Cloud dancerze" i nijakiej "Club tropicana". Wreszcie się Bohlen przełamał i zaserwował taneczne piosenki, a więc to co lubią fani MT a nie Medlocka.... Dla mnie kariera Medlocka to takie V, bo na początku dwa albumy były dość sympatyczne, później było już dużo gorzej i można było dostrzec równie pochyłą, bo raz, że aranżacje i melodie dalekie były od doskonałosci to jeszcze spadała sprzedaż płyt, a tu takie nagłe odbicie... :) Co do sukcesu singla, to wiadomo, bardzo duży sukces w Niemczech, gdzie na 100 piosenek, mamy aż 2 pozycję a nijak się to przekłada na Austrię czy Szwajcarię a co dopiero na pozostałe kraje, gdzie podejrzewam wiedzą o nim tylko fani Bohlena, więc znowu nie ma hitu lata, jak niektórzy by chcieli....
Co do wrażeń, to własnie tu jest dużo perełek, których można słuchać non stop i się chce do nich wracać, a nie było tego na 3 i 4 albumie MM. Te piosenki akurat na mnie zrobily wielkie wrażenie. Brawo Dieter.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Niestety po odsłuchu fragmentów płyty dochodzę do wniosku, że znów nie ma na niej dla mnie nic co bym mógł uznać za "przełomową kompozycję" - takie wrażenie po przesłuchaniu tych fragmentów. Bardziej szczegółowo będę mógł się wypowiedzieć jak odsłucham całą płytkę a nie jej fragmenty.
MODERN TALKING FOREVER!!!
scarface

Post autor: scarface »

Zwrotki Stay with You odrazu skojarzyły mi się ze zwrotkami w "Read my lips" z albumu Seeds of heaven Blue Systemu :wink: Jestem pewien że to celowy zabieg Dietera...i fajnie że sięga po takie rzecyz ciekawe tylko czy z sentymentu czy z braku weny twórczej...tak czy inaczej świadczy to o tym że pamięta...

Po przesłuchaniu tych fragmencików zapowiada się całkowicie inne brzmienie niż na Club Tropicana ale co najważniejsze równie dobre...
Choć zabiore Cię do siebie będzie jak w niebie ja obiecuje Tobie to......
nado

Post autor: nado »

To tylko pierwsze wrażenia, nie daje sobie za nie głowy obciąć.
Album wyraźnie dzieli się na cztery części, w których z powodzeniem odnajdą się sympatycy brzmienia Medlocka. Mamy więc rozmarzone ballady z Dreamcatchera: Not over, oldschoolowe nawiązania z Cloud dancera: Trouble, Mr Love, tropikalne klimaty z klubu Tropicana: Stay with me, Maria, maria i to, czego w Medlocku fani MT szukają najbardziej - Bohlena. Cieszcie się i radujcie, bo oto Bohlen wrócił i leży na łonie Medlocka: Jerome, Jerome, Hungry for your love, Back in my arms. Jest też Stay with me (coś tam z atmosfery Read my lips - Blue System ). No i If you wanna be reach, chociaż ta piosenka ucieka nieco bardziej od pomazańczego bohlenowskiego stylu. Równie blisko jej do brzmień tego stulecia, a nawet tego roku. To fajny łącznik z Real love, This is love - piosenkami raczej z innej beczki. Teraz wstępne oceny:
1. wrażenie bardzo dobre: This is love, Jerome Jerome,
2. wrażenie dobre i prawie dobre: If you wanna be reach, Hungry for your love, Trouble, Mr Love, Not over,
3. bardzo przeciętnie: Maria, maria, Stay with you ( to bezmyślne reggae jest dobijające)
3. koszmarnie: Back in my arms,
Real love jako fajna przetestowana, poza konkursem. Jak zawsze, tak i tym razem w całości dużo odnośników (sampli) do poprzednich dokonań Bohlena. No... chyba jednak jestem pod wrażeniem.
Awatar użytkownika
Peter

Premiera przedłożona.... ale na nasze szczęście na kwiecień, a dokładnie na 30 kwietnia 2010. Nie mogę się już doczekać po usłyszeniu fragmentów. Może dwie piosenki przywołują negatywne wrażenia z "Cloud dancera" ale większość robi bardzo pozytywne wrażenie. Nie ma tu za wiele Karaibów i całe szczęście. ;) Za to jest dużo Bohlena jakiego lubię. :)
Awatar użytkownika
punky linsky

Post autor: punky linsky »

"This is love" ( w ciekawym momencie jest urwane! ) i "Hungry for your love". Moze jeszcze "Jerome Jerome"... I to tyle jak dla mnie. Slabo...

Moment po refrenie w "Back in my arms" od razu skojarzyl mi sie z tym:
http://www.youtube.com/watch?v=HsZ3B7_zXHI

Wcale bym nie plakal, gdyby mialo sie okazac, ze uzycie slowa END w tytule znaczy cos wiecej...
think for yourself - question authority
Awatar użytkownika
Peter

A ja się cieszę, że znowu mamy pewnie sporą dawkę Bohlenowskich zwrotów, gdzieś tam już wychwyciłem typowe dla Bohlena "Braking up is hard to do". Możecie nie lubić rymowanke Dietera, ale ja bardzo je lubię, jest to coś co jeszcze mi się kojarzy z jego typowym stylem. ;)
Awatar użytkownika
Pkmodern

Mark Medlock - Rainbow's End (Album Demo)

LINK: http://www.4shared.com/audio/wqBehu99/M ... nd__A.html
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Bonusy do albumu w formacie MP3:
- w amazon.de piosenka "Here In My Heart" (dostępna już od poniedziałku)
- w musicload.de remix "Real Love"
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
angel

Post autor: angel »

Album zapowiada się naprawdę ciekawie 8) .

Moją ulubioną piosenką z całego tego albumu to jak narazie utwór "Jerome Jerome"-coś wspaniałego i nie mogę się doczekać,kiedy odsłucham ten właśnie utwór w całości.
Poza tym utworem to oczywiście bardzo podoba mi się "Real Love" i "Hungry For Your Love".
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
scarface

Jerome Jerome to nie Geronimos Cadilac ale fajna nutka :) brawo Dieter, brawo Mark :)
Awatar użytkownika
Peter

A mnie się spodobała ta bonusowa kompozycja i cieszę się, że już w poniedziałek mnie ucieszy w całości. No Dieter się trochę postarał tym razem i coś czuje, że może hitu lata nie będzie, a w Polsce znowu przejdzie bez echa, ale "Maria, maria" nieźle jeszcze zamiesza na niemieckiej liście... Wróciły emocje z czasów MT, szkoda tylko, że w Polskim radio tego nie puszczą....
scarface

Maria maria jest żywcem wyjęta z Club Tropicana - jakby specjalnie Dieter zostawił ją na nowy album...bardzo fajnie wzbogaca brzmienie o to własnie chodziło :)
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Ja nie mogę oderwać uszu od tego fragmentu Jerome Jerome,zapowiada się świetnie-jak stare dobre brzmienie Bohlena.
Awatar użytkownika
Pkmodern

Tu potwierdzają, że drugim singlem będzie "Maria, Maria"!

http://www.musik-nachrichten-online.de. ... edlock.htm
ODPOWIEDZ