Thomas Anders & Kasia Nova

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
sova

Re: Thomas Anders & Kasia Nova

Post autor: sova »

Peter pisze:Ale coś musi być w piosenkach TA, skoro chce to wydać SONY music. ;)
Ja wiem co to jest. Spora grupa zagorzałych sympatyków, która wyda na to kasę, niezależnie od tego czy to dobra muzyka czy taka sobie. Zadam Wam pytanie. Jakbyście ocenili tę piosenkę, gdyby nie śpiewał jej TA? Czytam tutaj, że ludzie jadą po wszystkich wykonawcach i piosenkach, które powstały po 2000 roku. Czym ta piosenka rożni się od setek czy tysięcy pozostałych pioseneczek, które ostatnio powstały i niczym się nie wyróżniają? Tylko osoba TA powoduje, że jej ocena w waszych oczach czy uszach jest tak wysoka.
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

sova pisze: Ja wiem co to jest. Spora grupa zagorzałych sympatyków, która wyda na to kasę, niezależnie od tego czy to dobra muzyka czy taka sobie. Zadam Wam pytanie. Jakbyście ocenili tę piosenkę, gdyby nie śpiewał jej TA? Czytam tutaj, że ludzie jadą po wszystkich wykonawcach i piosenkach, które powstały po 2000 roku. Czym ta piosenka rożni się od setek czy tysięcy pozostałych pioseneczek, które ostatnio powstały i niczym się nie wyróżniają? Tylko osoba TA powoduje, że jej ocena w waszych oczach czy uszach jest tak wysoka.
Amen.

Fani Thomasa mają to do siebie, że podoba im się wszystko, co zaproponuje im ich ulubieniec. W sumie to zazdroszczę Wam tego, gdybym i ja tak do tego podchodził miałbym w swej kolekcji o kilka więcej płyt, których słuchanie dostarcza mi przyjemności. A niestety, po ostatnich dokonaniach Thomasa czyje jedynie niesmak, by nie powiedzieć wstyd.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
Tomolo

Post autor: Tomolo »

Mi osobiście ta nowa piosenka się podoba. Sam pomysł duetu z polską wokalistką, piosenkę i śpiew Thomasa oceniam na 5. Śpiew Kasi na dostateczny, w sumie więc średnia i tak wysoka wyjdzie :). Można by wokal dopracować żeby lepiej dopasował się do Thomasa, ale po kilku przesłuchaniach można się przyzwyczaić... Fakt można by znaleźć kilka wokalistek w Polsce z lepszym głosem i popularniejszych, co ze względów również komercyjnych byłoby lepsze...ale jest Kasia i może dowiemy się kiedyś dlaczego akurat ona? (Już jakiś czas temu zresztą Thomas zapowiadał duet z Sandrą i Kasią na czacie)
Sama Kasia to w Polsce nie gwiazda z pierwszej ligi i pierwszych stron gazet ale jak dla mnie w miarę już znana (niektórzy pierwsze słyszą, co mnie trochę dziwi) W 2008 trochę ją było widać w TV m.in. Eliminacje do Eurowizji, Sopot Hit Festiwal i kilka innych programów w Polsacie i TVN jak pamiętam. W stacjach radiowych nie natknąłem się chyba, w ESKA na pewno grali...
Ale uwaga! W Niemczech też jest promowana i jak się okazuje są sukcesy: kilka tyg. temu 1 miejsce na liście przebojów niemieckiej stacji muzycznej iMusic TV (podobnie jak Viva z sat. Astra, systematycznie też tam leci ostatnio video The Night Is Still Young! :) )

http://www.daredo-music.com/?main=NEWS& ... 75&start=0
Artykuł pod w/w linkiem czytaliście? Nie to co opinie na tym forum...potwierdza się chyba opinia że za granicą lepiej przyjmowana...

i do dzisiaj wysoko na liście:
http://www.im1.tv/charts.php
Lynn

Post autor: Lynn »

justysia854 pisze:ja nie będę komentować całej tej dyskusji i kłótni "fałszuje- czy nie fałszuje", bo swoje zdanie juz wyraziłam- Kasia fałszuje i tyle...

Natomiast pozwole sobie nawiązać do tego co napisał Atlantis parę stron wczesniej w tym temacie. Padło u niego zdanie: "Thomas nie jest wielkim artysta..." etc. Chciałam tylko napisac, że dla jednych jest a dla innych nie. tak na prawde obiektywnie nie jest w czołówce światowej i to nie ulega wątpliwości. Subiektywnie- lubie jego glos i jego piosenki. Nie przeszkadza mi ze rzadko wydaje płyty, jest jednym z moich ulubionych artystów (moze dlatego, ze zarowno jego solowa muzyka jak i modern talking towarzyszylo mi w pewnych bardzo waznych dla mnie momentach zycia).
Podsumowując: nie słuchamy go i nie lubimy go za to czy jest wielką gwiazda czy nią nie jest tylko za to, ze podoba nam sie jego glos i jego muzyka,a z tym wstawianiem tutaj linków z innymi utworami proponuje sie przeniesc do innego dzialu.

Pozdrawiam

Gdyby Anders nie był gwiazdą nie brałby za występ przeszło 160tyś za godzinę występu,-nasza naprawdę wielka gwiazdunia Dodzia bierze ok 40-50tyś.
Jak by sie nie liczył w tym show bizie i nie był uważany za wielką gwiazdę to nikt by mu takich pieniędzy nie płacił-móglby sobie pogwizdać zażądać i owszem,ale to wszystko,bo mógłby już tylko sobie to potem narysowac albo wyobrazić.
Takie są fakty!
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

Tomolo pisze:Sama Kasia to w Polsce nie gwiazda z pierwszej ligi i pierwszych stron gazet ale jak dla mnie w miarę już znana (niektórzy pierwsze słyszą, co mnie trochę dziwi) W 2008 trochę ją było widać w TV m.in. Eliminacje do Eurowizji, Sopot Hit Festiwal i kilka innych programów w Polsacie i TVN jak pamiętam.
O ile mnie pamięć nie myli,to była też uczestniczką w polskim Big Brotherze
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Myślę, że wielka gwiazda gra głównie na swoich własnych koncertach, biletowanych, nie na darmowych Biesiadach Kasztelańskich czy Dniach Energetyka. Sceniczne show Thomasa naprawdę trzymają poziom, ale to gdzie je można obejrzeć nie napawa już specjalna dumą. Moim zdaniem wykazywanie gwiazdy Thomasa w oparciu o Dodę świadczy trochę o tym, że nie jest tak cudownie jak byśmy sobie tego życzyli.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Ja krótko napisze - kolejny kawałek z nowej płyty Thomasa zepsuty. Najpierw TNISY przez Sandre , teraz ten przez koszmarny wokal tej blondyny, okropnosc... Gdyby Thomas zaspiewał te kawałki sam, bylyby idealne. Czasami nie warto zapraszać na płyte gości dla samych gości, watro spojrzeć na wartosc brzmieniową albumu.

PS. Swoją droga co to za producenci, którzy godza sie na taką wokalną tragedie, powinni to z nią nagrac jeszcze raz. Choc i tak nie poprawiłoby to jej paskudnego angielskiego. :roll:
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Daniel

Re: THOMAS ANDERS & KASIA NOVA

Post autor: Daniel »

jkris pisze: nie mam pojecia co sklonilo Thomasa do wspolpracy z ta pania. i ten jej kwadratowy angielski...
szkoda, ze nie jest to np Edyta Gorniak- wtedy bylby hit, a tak :evil:
Może chodzi o to, aby trafić w młodszych słuchaczy.
Edyta G jest na naszym rynku już tak "czerstwa" - właściwie to jest bardziej pośmiewiskiem niż artystka.
Lynn

Post autor: Lynn »

[quote="ArCrack"]Myślę, że wielka gwiazda gra głównie na swoich własnych koncertach, biletowanych, nie na darmowych Biesiadach Kasztelańskich czy Dniach Energetyka. Sceniczne show Thomasa naprawdę trzymają poziom, ale to gdzie je można obejrzeć nie napawa już specjalna dumą.
Dziwne jest tylko to że tylko to że to głównie w Polsce można Go obejrzeć na Biesiadach Kasztelańskich i innych temu podobnych tandetnych 'uroczystościach' i kipeskich miejscach ,bo w Niemczech,Israelu czy Rosji to są raczej własne koncerty ,obiletowane,w ładnej oprawie/ pomieszczeniach i w miejscach na poziomie.
..... :mrgreen:
Maciek Kowerski

Post autor: Maciek Kowerski »

Na teledyski.onet.pl już teledysk jest promowany na pierwszej stronie!!! Piszą też już o nim na prwaie wszystkich portalach plotkarskich! Zobaczcie na google. Thomas już ma zorganizowaną dobrą promocję
kubas988
Użytkownik nieaktywny

Post autor: kubas988 »

phantomas pisze:
Niestety pan Anders to dzisiaj 3 liga
a mam takie pytanie panietomasie? Skoro Thomas według ciebie schodzi na psy to czemu go komentujesz???
A i czy Medlock z swoim dość pijackim wokalem jest już ligą mistrzów??
Albo lubisz Medlocka za to że jest ze stajni Bohlena? Ale ciekawe czy bys go lubiał gdyby nie pochodził z tej stajni? :|
Ostatnio zmieniony pn cze 08, 2009 20:01 przez kubas988, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

kubas988 pisze:
phantomas pisze:
Niestety pan Anders to dzisiaj 3 liga
a mam takie pytanie panietomasie? Skoro Thomas według ciebie zchodzi na psy to czemu go komentujesz???
A i czy Medlock z swojim dość pijackim wokalem jest już ligą mistrzów??
Albo lubisz Medlocka za to że jest ze stajni Bohlena? Ale ciekawe czy bys go lubiał gdyby nie pochodził z tej stajni? :|
Dla mnie Thomas to nie 3 liga tylko dobry wykonawca popowy, jakich dzisiaj jest nie wielu, moze Akon jest lepszy, albo Timberlake. :?: :?:
szyszka

Post autor: szyszka »

Znowu zaczyna się ta bijatyka. Czy my nie jesteśmy na forum FANÓW ?
Nie rozumię co tu robią ci, którzy bez przewy krytykują Thomasa ?
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Skąd Thomas tą Nova wytrzasnął - to chyba on sam wie... ale za to na pewno nie wie, co robi! :)
Przecież z takim śpiewaniem (nie Thomasa, ale Novej) to ta piosenka skazana jest na pośmiewisko rynków europy zachodniej!

Porównanie przez Phantomasa duetu Thomasa z piosenką "Summer Wine" wypada wręcz tragicznie (na niekorzyść Andersa oczywiście). Tak właśnie powinien brzmieć duet! Natomiast duety Thomasa (zarówno z Sandrą jak teraz Novą) to jakieś nieporozumienia, czarne dziury w jego karierze.

Sama piosenka - fakt może się podobać, w ucho wpada, ma melodię.
Ale podoba się chyba głównie dlatego, bo brzmi jak piosenka Bohlena - a do piosenek Bohlena najbardziej pasuje głos Thomasa :)
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

szyszka pisze:Nie rozumię co tu robią ci, którzy bez przewy krytykują Thomasa ?
Wyrażają swoją opinię? :roll:
Niech pan Thomas nagra coś ciekawego, wtedy z przyjemnością będę chwalił.
kubas988 pisze:a mam takie pytanie panietomasie? Skoro Thomas według ciebie zchodzi na psy to czemu go komentujesz???
A i czy Medlock z swojim dość pijackim wokalem jest już ligą mistrzów??
1. Komentuje dlatego, że przykro mi, że taki dobry wokalista jak to określiłeś "schodzi na psy".
2. W porównaniu do tego co wyczynia pan Anders - tak, ostatnie piosenki Marka to Liga Mistrzów, niestety.
3.Nieważne z jakiej jest stajni, jeśli ktoś nagrywa fajne piosenki jest dla mnie ok.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awans

Post autor: Awans »

Czy to jest Thomas Anders & Kasia Nova czy Kasia Nova & Thomas Anders ?

Bo

Kasia Nova nagrała duet z byłym wokalistą zespołu Modern Talking -Thomasem Andersem. Utwór znajdzie się na nowej płycie wokalistki.
ODPOWIEDZ