Wokal i rola Bohlena w piosenkach Modern Talking

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Tutaj można usłyszeć wokal Dietera Bohlena w piosence "Last Exit To Brooklyn" z pożegnalnego koncertu w Berlinie w 2003 roku :D:D:D. Całkiem fajnie mu to wyszło :D:D:D. Zapraszam do oglądania i słuchania :D:D:D http://www.youtube.com/watch?v=dftt6KRQEyU
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
jkris

Post autor: jkris »

Skyliner89MT pisze:Całkiem fajnie mu to wyszło :D:D:D.
fajnie? :roll: przeciez te jego porykiwania do mikrofonu obnazaja cala prawde o jego umiejetnosciach wokalnych- a raczej ich braku :roll:
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Mi się podobało. Albo wysłuchaj sobie "Midnight Lady" w wykonaniu Bohlena. Według mnie dobrze mu to wyszło :D:D:D http://www.youtube.com/watch?v=WOQ7zP0llWw
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
jkris

Skyliner89MT pisze:Mi się podobało. Albo wysłuchaj sobie "Midnight Lady" w wykonaniu Bohlena. Według mnie dobrze mu to wyszło :D:D:D http://www.youtube.com/watch?v=WOQ7zP0llWw
ogladalem to na zywo-tzn akurat jak byla transmisja w TV ;-)
jak na niego wyszlo w miare ale do kunsztu raczej mu daleko. choc powtarzam, mi to specjalnie nie przeszkadza, ze Dieter spiewac nie potrafi, bo to co w nim cenie to muzyka. kiedys bedac w LO sluchalem BS uwazajac, ze wszystko co slysze to Bohlen. pozniej jak juz wiedzialem, ze to nie on powrocilo MT- bardzo dobry glos Thomasa i muzyka Dietera. obecnie wolalbym sluchac muzyki Bohlena ale nie tej tworzonej na sile w stylu, ktory wiekszosci nie odpowiada i moze niekoniecznie z Medlockiem w roli wokalisty...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

To akurat chyba w TV nie leciało ;)
To amatorskie nagranie z koncertu, nie występ u Steffana Raaba.
Jak piszesz tak cię widzą.
jkris

ArCrack pisze:To akurat chyba w TV nie leciało ;)
nie otwieralem linka, bo myslalem, ze chodzi o to od Raaba...
ale obejrzalem teraz i to akurat jest playback, w dodatku i tak kiepski...
Jacek Z.

There's Too Much Blue (again)

Post autor: Jacek Z. »

Pioetrek pisze: A Birger Corleis twierdził (prawdopodobnie w sądzie przy okazji sprawy z Back for Good), że to jego głos jest w There's too much blue in missing you.

Pozdrawiam

Piotrek
Tak wracam jeszcze do pytania kto śpiewał refren w "There's Too Much Blue in Missing You". Wydaje mi się, że podobny głos słyszałem w refrenie na pierwszej płycie BS w "Gangster Love" i "She's a Lady".

Nie wiecie kto w tym maczał palce? Głos chyba nieco za miękki i za mało wibrujący jak na Rolfa Koehlera (jego podejrzewałbym raczej o udział w refrenach do "G.T.O." czy "Voodoo Nights")...
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Tutaj mamy występ z Francji w 1985 roku gdzie śpiewali na żywo "You're My Heart, You're My Soul" - gdzie wyraźnie słychac Dietera!!!
http://www.youtube.com/watch?v=_-ei3o5SHzc
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

Post autor: adamstan »

No słychać - i nie powiem, żebym był brzmieniem jego głosu zachwycony :-P Wolę zwrotki w BS...
Zoisite

Post autor: Zoisite »

Tutaj Ryan Simmons(Dieter Bohlen :)) śpiewa jedną z piosenek Modern Talking - The Night Is Your The Night Is Mine
http://pl.youtube.com/watch?v=RX4GdSyLU5M
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

jkris pisze:
ArCrack pisze:To akurat chyba w TV nie leciało ;)
nie otwieralem linka, bo myslalem, ze chodzi o to od Raaba...
ale obejrzalem teraz i to akurat jest playback, w dodatku i tak kiepski...
Co wg Ciebie (ewentualnie innych, którzy uważają podobnie) za tym przemawia. Wg mnie nie jest to playback (być może jest to playback o tyle , że z częściowo wyciszonym wokalem z oryginału). Ale to co słychać zaśpiewane przez Dietera to wg mnie jest na żywo. Jest to jego sztandarowy numer, którego się wyuczuł na każdą okoliczność. Zagra go na fortepianie, gitarze, zaśpiewa...szkoda, że tylko ten jeden (przynajmniej tak to wygląda).
Dla mnie występ z Francji 85' jest bardzo ok. Ale w sumie jestem nim zaskoczony. Co prawda Dieter w swojej książce pisał, że chciał występować z Thomasem na żywo ale raczej myślałem, że tylko tak pisał a ten fragment jest jakby małym potwierdzeniem, że rzeczywiście mogło tak być (z tym, że z tych dwóch teledyskówraczej ten drugi podejrzewałbym o playback choć może wynika to z tego, że fragmencikjest krótki).

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

hmm dobrze to wypadło ale co jak co da się usłyszeć że to nie jest naturalny głos dietera więc zgadzam się z tym że to playback

ooo faktycznie słychać ale nie jestem do końca pewna czy to naprawdę jest jego oryginalny głos
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Only love can break my heart
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
jkris

Pioetrek pisze:Co wg Ciebie (ewentualnie innych, którzy uważają podobnie) za tym przemawia. Wg mnie nie jest to playback
juz wyjasniam
1. Bohlen momentami odjezdza z mikrofonem bardzo daleko od ust a my slyszymy jego glos ciagle na tym samym poziomie
2. spiewajac druga zwrotke ewidentnie sie pomylil ...Oh I just want a girl...
3. rozpoczynajac drugi refren Bohlen mowi w momencie kiedy spiewa ;-)
4. chwile pozniej macha rekoma z mikrofonem przed soba a my slyszymy jak spiewa :lol:
5. spiewajac robi miny i otwiera usta jak ryba albo dzieci udajace, ze spiewaja ;-)

poza tym mimo, ze to playback to i tak koszmarny...
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

jkris pisze:
Pioetrek pisze:Co wg Ciebie (ewentualnie innych, którzy uważają podobnie) za tym przemawia. Wg mnie nie jest to playback
juz wyjasniam
1. Bohlen momentami odjezdza z mikrofonem bardzo daleko od ust a my slyszymy jego glos ciagle na tym samym poziomie
2. spiewajac druga zwrotke ewidentnie sie pomylil ...Oh I just want a girl...
3. rozpoczynajac drugi refren Bohlen mowi w momencie kiedy spiewa ;-)
4. chwile pozniej macha rekoma z mikrofonem przed soba a my slyszymy jak spiewa :lol:
5. spiewajac robi miny i otwiera usta jak ryba albo dzieci udajace, ze spiewaja ;-)

poza tym mimo, ze to playback to i tak koszmarny...
Zacznę może od punktu 2. Rzeczywiście tak jest czyli wygląda,że słyszymy playback z wokalem Dietera.
A teraz ogólnie. Wcześniej myślałem, że to co się w tle czasem przeplata to wyciszony wokal z oryginału ale po kilkakrotnym obejrzeniu wydaje mi się, że Dieter miał jednak włączony mikrofon ale był on znacznie wyciszony w stosunku do wokalu z playbacku i to jego głos sprawiał takie wrażenie.
Co do pkt. 4 kiedy odjeżdża mikrofonem słychać ogólny refren z wieloma głosami w tym Dietera, z tym że kiedy mikrofon wraca tam gdzie być powinien słychać głos Dietera inaczej co moim zdaniem potwierdza to co napisałem kilka wersów powyżej.
Czyli na obecnym etapie przyjmuję, że Dieter zaśpiewał z półplaybacku. Ale mnie się to wykonanie podobało tak czy inaczej.

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
Malediwy

Post autor: Malediwy »

Moim zdaniem czysty playback...
Spokojem można kamień ugotować...
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »