MT w szkole

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
Peter

Re: MT w szkole

Post autor: Peter »

A ja mógłbym prowadzić Historię Thomasa Andersa i zajęcia z wiedzy o dyskografii TA.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Adi pisze:A ja mógłbym podjąć się wykładać "Historię Dietera Bohlena"
O to byśmy współpracowali :wink:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Post autor: IndependentGirl »

Oprócz wykładania historii Thomasa i Dietera mógłby być też przedmiot na którym śpiewałoby się wszystkie ich utwory :D I angielski by się przy okazji podszkoliło :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

No to dodatkowe zajęcia w ramach british english: teksty piosenek Bohlena. Takie coś można by wogóle wykładać zamiast tych wszystkich głupich czytanek typu My name is..., the desk is brown itp.
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Peter pisze:No to dodatkowe zajęcia w ramach british english: teksty piosenek Bohlena. Takie coś można by wogóle wykładać zamiast tych wszystkich głupich czytanek typu My name is..., the desk is brown itp.
To fakt. Mnie też zawsze raziły podczas nauki języka jakieś mało interesujące, nudne czytanki. :/ Już bardziej do mnie przemawiały ćwiczenia w parach, podczas których rozmawiało się na wybrany temat albo dyskutowało w grupie o czymś. :)
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Gasolina91

Mi zapamiętywanie wymawiania słów najlepiej wchodzi do głowy przez piosenki. :wink:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
gosiatomas

Post autor: gosiatomas »

Jezeli chodzi o moją szkołę to moja młodziez nawet nie wiedza kim sa MT. Ale nauczycielki wiedzą pewnie i znaja MT. Kubas988 nie przejmuj sie tym panem co prowadzil dyske,który nie puscił MT. U mnie w szkole tez bylo podobnie. Jak byla u mnie dyska w szkole walentynkowa to leciala co druga piosenka Dody i techno. A nawet nie chcieli puscic cos innego,typu HSM,JB i wiele innych. Jak prowadził mój brat dyske to puscił utwory,które ja chcialam,troche popu i techna... Ale ja sie nie przejmuje opinia innych...
Now I feel this will last forever
You and I hand in hand together
Unified, side by side as one love
You're the light shining down from above
I'm prepared to sacrifice
Just to have you in my life
Awatar użytkownika
Gasolina91

Do szkoły noszę torbę z Diversea a na niej jest taka skórzana nalepka i na tej nalepce napislam sobie markerem DIETER BOHLEN. I jak wczoraj wracalam ze szkoły z moja koleżanką (która często bywa w Niemczech), zobaczyła ten napis... "No co ty, ty tu masz Dieter Bohlen napisane? No weź, ty wiesz jak on sie zachowuje w DSDS, dziwny jest i wogole stary. A ja jej odpowiedzialam A znasz Yvonne Catterfeld a on odpowiedziala że zna i że uwielbia Für dich to jej powiedzialam że to Dietera.... i ją zamurowało...
Point Of No Return
kubas988
Użytkownik nieaktywny

Post autor: kubas988 »

Pani kazała przynieść jakieś ballady na przedstawienie i przyniosłem Heart Of An Angel i i powiedziała że puści ją podczas owego przedstawienia... Ciekawe jaka będzie reakcja widzów na Modern Talking :>
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Post autor: IndependentGirl »

Ja pamiętam, że w liceum nakręcaliśmy film na polski do wiersza "Pani Twardowska". Nie powiem w jakiej roli wystąpiłam :lol: ale jednym z utworów naszej ścieżki dźwiękowej było Cheri Cheri Lady :mrgreen:
Obrazek
Awatar użytkownika
mt09

Post autor: mt09 »

Ja kiedyś zorganizowałam wspólnie z kolegami z samorządu uczniowskiego audycje radiową w szkole o muzyce lat 80-90 nie mogło zabraknąć Modern Talking oczywiście byłam bardzo zadowolona że innym podobała się audycja bo muszę przyznać chyba co najmniej były trzy piosenki MT :P
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

Nie wszędzie MT jest wyśmiewane przez młodszych. U mnie w miachu nie zwracają oni raczej większej uwagi na taką muzę. Czasem zdarza się ze jak na mieście są jakieś występy to można usłyszeć MT jakąś piosenkę. A jak jest sylwester to wtedy na bank usłyszę. Nawet jeśli mnie tam nie ma to mam okno z widokiem na wszystkie imprezy i jak wiadomo wszystko słyszę siedząc w domu. Poza tym niebawem będzie impreza zakładowa na którą oczywiście pójdę. W zeszłym roku była mieszanina lat 80 i nowszej muzy no i już na koniec samo MT puszczali. Pasowało mi to jak nie wiem co świetnie się bawiłam wtedy :-D A jeśli chodzi o szkołę to w 98 chyba jeśli dobrze pamiętam mt było modne.
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Only love can break my heart
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
alunia13

Post autor: alunia13 »

U mnie jutro na WOKu kolega będzie referował referat ( xD ) o muzyce w kulturze z 20 wieku i poprosiłam go, żeby wybrał MT i zobacze jutro jak zareaguje na to moja klasa :)
"You can win, If You want..."
Awatar użytkownika
Gasolina91

Dziś mialam ciekawą sytuację w szkole.
Siedzimy sobie w klasie na przerwie i gadamy, no i moj kolega który kręci się w klimatach rocka zobaczył że na tapecie w telefonie mam zdjęcie Dietera i Thomasa. I się pyta: A to temu ciemnemu chodziło o kase? I się zespół rozpadł? Ja takie oczy na niego :shock: :shock: że wogóle się mnie o taką rzecz spytał i mu zaczełam opowiadać jak to było...i jak powiedzialam że w 1987 się rozpadło przez Nore a Nora to.... i juz nie dokończyłam bo chyba go to znudziło i powiedział Dobra dobra...już lepiej mi nie opowiadaj bo widze że sie wkręciłaś

Jak widać znajomosć Modern Talking jest obecna nawet dla tych którzy nie wiele wiedzą o tym zespole, ale dziwi mnie to że wszyscy słyszeli, że się rozpadło tylko przez kasę...
Point Of No Return
kubas988
Użytkownik nieaktywny

Post autor: kubas988 »

Ja dziś ide do szkoły i stoje pod kantorem woźnej a ta puściła na maxa Cheri Cheri Lady
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

Gasolina11 nie masz się czemu dziwić,że ludzie wiedzą lub domyślaja sie ,ze to przez kase się rozpadli. Zawsze jest tak jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę...a MT to wbrew pozorom bardzo znany duet jest IKONĄ lat 80' i każdy zna zespół z opowiadań rodziców lub dorastał w tych latach i musiał zasłyszeć co nieco. Fajne jest,że miałem szczęście dorastać na dyskotekach gdy pojawił się ten wspaniały duet, wtedy wszyscy ich kochali i bawili sie przy ich HITACH zupełnie MISTYCZNY świat i klimat tamtych lat juz nie wróci. Najgorsze,że takiego drugiego duetu czy zespoły chyba już nie usłyszymy, a to dlatego,że świat tak bardzo się zmianił i poszedł do przodu w dziedzinie muzyki ,że nic nas nie zaskoczy przynajmniej mnie. Patrząc na okres od rozpadu MT w latch 80' do dziś to tak własnie jest nic ciekawego się nie wydarzyło w klimatach które lubię czyli MT i kompozycje DB. Natomiast lata 80' i pojawienie się Modernów to przeskok o kilka lat świetlnych w dziedzinie muzyki , aranżacji, niepowtarzalnego stylu, to był ogromny zwrot i poczatek coś w rodzaju Dawno Dawno Temu W Odległej Galaktyce...Właśnie Modern Talking było tak efektowne jak sceny filmowe w Star Wars.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
ODPOWIEDZ