Dlaczego muzyka lat 80-tych "upadła"?
- karuus
Re: Dlaczego muzyka lat 80-tych "upadła"?
racja, powstaje jej mnóstwo. W sumie ja też wybiórczo słucham kawałków muzyki wspólczesnej... Gdyby się tak zastanowić to jednak utwory, które mi się podobają z tzw "dzisiejszych" i tak są w pewnym sensie nawiązaniem do nurtu lat 80-tych, a nawet wcześniejszych, nawet 60-tych, klimatów rock and roll`a itp itd 
You can win if you want.!
- Peter
O widzę, ze Daniel czuje muzykę tak jak ja, Kylie jak odeszła od SAW nie miała najgorszych piosenek, bo dostała min. dema Pet Shop Boys, dopiero koło 1998 miała koszmarne piosenki, które w porównaniu z jej kiepskim głosem brzmiało okropnie, ale schodzimy z tematu bo tu dyskusja dotyczy lat 80 tych, Fox ma kiepściutki głos i jej magia to piosenki SAW, a tych było ze 4 więc ja za nią nie przepadam, bardzo natomiast fanom takich brzmień polecam wydawnictwo 3 płytowe: Stock, Aitken, Waterman - Gold, tam nie ma chyba ani jednej słabej nutki.
Co do J Lo to rzecz gustu, ja ją wolę niż niektóre gwiazdy lat 80 tych, gdyż nawet te słabsze piosenki są lepsze niż cała masa beznadziejnych utworów takiej Samanthy Fox. No może przesadza z tym hip hopem, ale ma piękny głos, który ja np: uwielbiam. Ale ostatnio nagrywa nowy album i tam chyba nie będzie - poza Pitbullem żadnego featuringu, oby nie stała się tak jak Bohlen rozleniwiona przez Idola.....
- Peter
Temat jest niewłaściwie szeroki bo jak już napisałem muzyka lat 80 tych nie była jednorodna, jeśli autor miał na myśli także i takie okropne piosenki jak te:
To powiem krótko, dobrze że lata 80 te już nie wrócą, przynajmiej w takiej postaci.
To powiem krótko, dobrze że lata 80 te już nie wrócą, przynajmiej w takiej postaci.
- MODERN JEANNE
Moze i miał bo w każdym 10-leciu mieliśmy gorsze piosenki które mimo to były hitami.
Co nieswidczy o calokrztalcie stylu muzyki z poszczególnych czasów
Co nieswidczy o calokrztalcie stylu muzyki z poszczególnych czasów
I LOVE DB AND TA!
- ewel...
Odnosząc się do tematu ja osobiście nie uważam żeby muzyka z lat 80-tych "upadła" w jakimkolwiek tego słowa znaczeniu
o niektórych kawałkach się zwyczajnie zapomina, niezależnie od tego kiedy i kto je nagrywał, ale są takie które na zawsze zostaną w pamięci pomimo upływu lat.
Uwielbiam tańczyć i powiem, że w klubach prawdziwa zabawa na parkiecie zaczyna się właśnie przy muzyce z lat 70/80/90-tych. Wiadomo, cały wieczór ktoś jest na parkiecie ale przy tej muzyce jest najwięcej chętnych do zabawy
Uwielbiam tańczyć i powiem, że w klubach prawdziwa zabawa na parkiecie zaczyna się właśnie przy muzyce z lat 70/80/90-tych. Wiadomo, cały wieczór ktoś jest na parkiecie ale przy tej muzyce jest najwięcej chętnych do zabawy
" So much, my tears remember,... "
.. Tonight I'm gonna have myself a real good time
I feel alive and the world turning inside out Yeah! .. ;D
- Fanka MT
No cóż, w pewnym sensie się z Tobą zgodzę ewel..., choć nie ma tej muzyki w każdej stacji radiowej, to żyje w sercach wielu ludzi, którzy podchodzą do niej z ogromnym sentymentem. Jednakże, zważając na fakt, że właśnie nie mam jej praktycznie w mediach, można powiedzieć, że w pewien sposób "upadła". Co prawda, nie przyszło mi żyć, w tej wyjątkowej dekadzie muzycznej, ale podchodzę do wielu kawałków z ogromnym uczuciem (nie tylko Modern Talking). Dla mnie utwory narodzone po 1980 roku mają w sobie taką niespotykaną magię. Współczesne piosenki tego nie mają (bynajmniej ja nie potrafię tego dostrzec). Chciałabym, aby i dziś rozwijały się zespoły, których kawałki pozostawałyby w sercach wielu pokoleń. Zważając jednak, na współczesną muzykę, wszystko jest do siebie podobne - brak oryginalności. Pamiętam z dzieciństwa zespół Ich Troje (co prawda to nie są lata osiemdziesiąte), ale o nich można powiedzieć, że zrobili w Polsce niesamowitą karierę
Zawsze jak się pytam moich rówieśników o Michała Wiśniewskiego to słyszę odpowiedź : "No tak, kiedy to było? Lata mojego dzieciństwa"
Dzisiaj już nie jest o nich głośno, ale kiedyś robili furorę 
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"
Dziękuję...
Thomas Anders Fan-Club Polska!
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"
Dziękuję...
Thomas Anders Fan-Club Polska!
- Jasmine
Tak jak w Grecji człowiek był nieśmiertelny dopóki się o nim zapomni, tak muzyka lat 80 będzie nieśmiertelna dopóki wszyscy o niej zapomnimy.
- MODERN JEANNE
- karuus
Tak, tak... powtórzę to co powiedziałam w którymś z moich poprzednich postów- ta muzyka nie upadła, minęły lata jej świetności, dlatego nie mam jej w mediach, tzn nie na taką skalę, jakiej byśmy oczekiwali.
Ważne, że każdy z Nas ma sentyment do tej muzyki, co powoduje, że żyje w Nas
Ważne, że każdy z Nas ma sentyment do tej muzyki, co powoduje, że żyje w Nas
You can win if you want.!
- ewel...
Zgodzę się z Tobą Karuus i dodam jeszcze tylko, że ta muzyka wręcz ma duszę czego nieraz brakuje współczesnym twórcom. To tak jakby porównać płyty winylowe z CD lub DVD
Wszystko jest i wszystko będzie tylko nie każdy teraz sięgnie po gramofon 
" So much, my tears remember,... "
- Beti3771
Lata 80 te to lata mojej młodości,przy muzyce z tych lat przeżyłam najpiękniejsze swoje chwile dlatego dążę ją ogromną sentymentalnością.
Muzyka ta pobudza we mnie piękne wspomnienia dlatego na zawsze pozostanie w moim sercu.
I puki wśród młodzieży będą osoby którym ta muzyka przypadnie do gustu będzie ona niezapomniana.
Muzyka ta pobudza we mnie piękne wspomnienia dlatego na zawsze pozostanie w moim sercu.
I puki wśród młodzieży będą osoby którym ta muzyka przypadnie do gustu będzie ona niezapomniana.
- Jasmine
Mnie muzyka lat 80 również inspiruje do rysunków.
-
polaczek892
- Członek TAFC Polska
ewel... pisze:Odnosząc się do tematu ja osobiście nie uważam żeby muzyka z lat 80-tych "upadła" w jakimkolwiek tego słowa znaczeniuo niektórych kawałkach się zwyczajnie zapomina, niezależnie od tego kiedy i kto je nagrywał, ale są takie które na zawsze zostaną w pamięci pomimo upływu lat.
Też tak uważam tylko, że media bardziej promują dzisiejszych piosenkarzy niż tych z dawnych lat.
- Jasmine
Teraz to mało kto wie że np. Thomas tworzy dalej, albo Kim Wilde nagrywa. Liczą się osoby które teraz nagrywają, debiutują itd.