Mark Medlock - Now Or Never
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Piosenka ta zaśpiewana na żywo jakoś nie zrobiła dla mnie większego wrażenia. W głosie Marka jakoś nie słychac tego "power" jaki miał Alexander. Ale poczekajmy na singiel, tam po przejściu przez "maszyny" głos jego powinien się poprawic. Choc dostałem od znajomej z Niemiec ciekawą plotkę iż ktoś z bardzo bliskich Dieterowi osób (i nie chodzi tu o finalistę DSDS) myśli coraz poważniej o muzycznej karierze. Poczekamy i zobaczymy ile w tym prawdy...
MODERN TALKING FOREVER!!!
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Studyjną wersję, a przynajmniej jej spory fragment (od początku do końca pierwszego refrenu) można przesłuchać już teraz na tym, co wkrótce stanie się oficjalną stroną Marka:
www.markmedlock.de
Dziś dodając Medlocka do kalendarium zauważyłem, że ma urodziny tego samego dnia co syn Dietera 
www.markmedlock.de
Mark Bohlen?Pkmodern pisze:Choc dostałem od znajomej z Niemiec ciekawą plotkę iż ktoś z bardzo bliskich Dieterowi osób (i nie chodzi tu o finalistę DSDS) myśli coraz poważniej o muzycznej karierze
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Zanim napiszę tego posta uprzedzam wszystkich gorącokrwistych: co by nie wynikło, to w żadnym wypadku nie będzie się nazywało Modern Talking, więc możecie spać spokojnie

Otóż Mark Medlock nie dość, że chce mieć same piosenki Dietera, to jeszcze chce go wciągnąć na scenę
. Najchętniej widziałby go w roli drugiego wykonawcy, ale na to na szczęście nie godzi się sam Dieter
Jego rola ograniczy się więc do statystowania przy pianinie. Dobra, tyle sensacji z Bilda teraz konkrety:
Jutro jak wiadomo kręcony będzie teledysk, od niedzieli zaczyna się nagrywanie piosenek na album Marka. Tymczasem wobec ogromnego zainteresowania sklepy zwiększają podobno początkowo zamówione na piątek ilości singla. Patrząc na rankingi zamówień na Amazonie (dwie wersje singla od niedzieli okupują dwa pierwsze miejsca) nietrudno w to uwierzyć
I na koniec klasycznie parę cytatów z jutrzejszego Bilda:
Medlock: To moje wielkie marzenie występować z nim na scenie. Ja przy mikrofonie, Dieter z białymi klawiszami. Chciałbym grać z nim koncerty, pojechać na tournee, nagrać wspólną płytę.
Podchodzimy z dystansem, ale wspólnej płycie gorąco kibicujemy
Bohlen: Gitary na pewno nie założę. Będę siedział podczas występów przy pianinie, Mark będzie śpiewał. W niedzielę nagrywamy pierwszy album. W przyszłości Mark powinien jednak występować solo.
Ufff...
André Selleneit, znany z Dieter - der Film, były współpracownik Dietera o tym czy Mark i Dieter mają razem szanse na sukces: Zdecydowanie. 78% głosów w finale DSDS pokazuje, że Bohlen i Medlock trafiają w gust publiczności.
Oby trafiali jak najdłużej
Otóż Mark Medlock nie dość, że chce mieć same piosenki Dietera, to jeszcze chce go wciągnąć na scenę
Jutro jak wiadomo kręcony będzie teledysk, od niedzieli zaczyna się nagrywanie piosenek na album Marka. Tymczasem wobec ogromnego zainteresowania sklepy zwiększają podobno początkowo zamówione na piątek ilości singla. Patrząc na rankingi zamówień na Amazonie (dwie wersje singla od niedzieli okupują dwa pierwsze miejsca) nietrudno w to uwierzyć
I na koniec klasycznie parę cytatów z jutrzejszego Bilda:
Medlock: To moje wielkie marzenie występować z nim na scenie. Ja przy mikrofonie, Dieter z białymi klawiszami. Chciałbym grać z nim koncerty, pojechać na tournee, nagrać wspólną płytę.
Podchodzimy z dystansem, ale wspólnej płycie gorąco kibicujemy
Bohlen: Gitary na pewno nie założę. Będę siedział podczas występów przy pianinie, Mark będzie śpiewał. W niedzielę nagrywamy pierwszy album. W przyszłości Mark powinien jednak występować solo.
Ufff...
André Selleneit, znany z Dieter - der Film, były współpracownik Dietera o tym czy Mark i Dieter mają razem szanse na sukces: Zdecydowanie. 78% głosów w finale DSDS pokazuje, że Bohlen i Medlock trafiają w gust publiczności.
Oby trafiali jak najdłużej
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Wczoraj miał premierę teledysk do Now Or Never:
http://www.youtube.com/watch?v=28BzHIu69V8
http://www.youtube.com/watch?v=28BzHIu69V8
Jak piszesz tak cię widzą.
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Właśnie przesłuchałem całego Maxi-Singla Marka i tak zastanawiam się czy to jego "uuuu" będzie w każdej piosence... Tak jak jest to w "Now Or Never" tak i jest w piosence "Only A Fool", z czego ta ostatnia jest trochę szybsza od tytułowej, choc mam dziwne wrażenie że jest ona nieco podobna do jakiejś piosenki Bonnie Tyler, ale trochę szybciej puszczona. Mam nadzieję iż na albumie znajdą się jakieś bardziej "taneczne" kawałki.
A fajnie brzmi Acoustic Version - gitarka nieźle brzmi przeplatana smyczkami...
A fajnie brzmi Acoustic Version - gitarka nieźle brzmi przeplatana smyczkami...
MODERN TALKING FOREVER!!!
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
W internecie rano pojawiła się plotka, jakoby piosenka Now Or Never była zaśpiewana już dwa lata temu przez niejakiego Juliana Sticha (pseudonim Jay), czego potwierdzeniem miała być empetrójka opublikowana przez portal Megaone. Dieter skomentował to w następujący sposób 
Nie dawajcie kpić z siebie idiotom, którzy nagrali piosenkę używając playbacku z singla. Piosenkę nagraliśmy dopiero 3 tygodniu temu, skomponowałem, napisałem i wyprodukowałem ją specjalnie dla Marka.
A sam singiel sprzedał się już w stutysięcznym nakładzie
Nie dawajcie kpić z siebie idiotom, którzy nagrali piosenkę używając playbacku z singla. Piosenkę nagraliśmy dopiero 3 tygodniu temu, skomponowałem, napisałem i wyprodukowałem ją specjalnie dla Marka.
A sam singiel sprzedał się już w stutysięcznym nakładzie
- disco-man
Piosenka ta to oczywiście nic odkrywczego i ja też w refrenie słyszę ewidentnie Isabel- Will my heart survive, znalazło by się jeszcze kilka zapożyczen, i pomimo tak schematycznej melodii utwor ten jednak ma to coś w sobie. Lezka w oku i ciarki na ciele świadczą o tym że Didi znów nie zawiódł. Piosenka ma tę bohlenowską magię , to coś co zawsze mialy piosenki Bohlena , to coś co tak trudno nazwać...A to uczucie jest najpiękniejsze w świecie i towarzyszy nam juz od ponad 23 lat. Gdzie jesteś Didi z lat 86-89 kiedy natłukles tyle genialnych utworów!! Dziś trzeba czekać nieraz caly rok na taki wspaniały poryw serca , a w drugiej połowioe lat80 fundowałeś nam to bezustannie! Gdzie jesteś...?
- Peter
Re: Mark Medlock - Now Or Never
Pierwszy i niestety najsłabszy singiel Marka Medlocka, jakoś mi ten utwór nie przypadł do gustu.