Remiksy Modern Talking w stylu lat 80.

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
jkris

Post autor: jkris »

adamstan pisze:zauważyłem, że w niektórych nowych kawałkach wokal Thomasa brzmi wręcz jak przestrojony do góry, i dopiero po zwyczajnym spowolnieniu połączonym z przestrojeniem otrzymujemy jego naturalne brzmienie.
ja tez mam takie odczucie- w szczegolnosci na Alone jest to dla mnie zauwazalne. z wiekiem glos sie kazdemu obniza i pewnie Dieter chcial aby glos Thomasa mial te charakterystycznosc miekkosc i ze tak to nazwe slodkosc. Swoja droga, musze przyznac, ze jako nastolatek bylem fanem CC i Blue Systemu a o MT zawsze mowilem, ze moglbym sluchac ale wersji instrumentalnych gdyz wokal Thomasa mnie irytowal. Teraz uwazam, ze to jeden z najlepszych meskich glosów :roll:
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

Post autor: adamstan »

Wieści z frontu:

Zrobione są już cztery utwory (w nawiasie wzór ;-) )

- Witchqueen of Eldorado (Jet Airliner)
- Mystery (The night is yours)
- I'm no Rockefeller (Bells of Paris)
- Who will love you (~Locomotion Tango)

W planach kolejne. Jak tylko będę miał chwilę czasu to gdzieś te powyższe wywieszę.
Awatar użytkownika
Prophet5

Post autor: Prophet5 »

Oryginalna wersja w wolniejszym tempie (czas 4:48, zamiast albumowego 3:57):
http://prophet5.wrzuta.pl/audio/cOmeSEedd1/
Ostatnio zmieniony wt mar 27, 2007 3:53 przez Prophet5, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

http://adamst.wrzuta.pl/audio/4KD50tYKds/ - Mystery

http://adamst.wrzuta.pl/audio/8464Z4gMlu/ - I'm no Rockefeller

http://adamst.wrzuta.pl/audio/j2DWWIFafN/ - When the sky rained fire

http://adamst.wrzuta.pl/audio/hNEGeMdRj0/ - Who will love you

Następne na warsztat pójdą "Mrs Robota", "TV makes a superstar" i "Everybody needs somebody".
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Mystery - wokal zdecydowanie za cicho :(
Rockefeller - zdecydowanie lepiej :)
When The Sky Rained Fire - brzmi bardzo dobrze, choć chyba jednak za wolno idzie, wokal Thomas trochę za niski :>
Who Will Love You Like I Do - Locomotion Tango wziąż żyje :D Super, choć i tu można by chyba trochę przyspieszyć dla podwyższenia wokalu :)

Polak potrafi! :) :) :)
Awatar użytkownika
Dubler

Post autor: Dubler »

Super aranżację, a powiedz mi, czy ty grasz na jakimś instrumencie, jestem pod wrażeniem, jak ty to zrobiłeś że aranżacje brzmią jakby były wyjęte z lat 80. Pozdrawam.
Awatar użytkownika
Prophet5

Post autor: Prophet5 »

ArCrack pisze:[...] When The Sky Rained Fire - brzmi bardzo dobrze, choć chyba jednak za wolno idzie, wokal Thomas trochę za niski :>
Jest rewelacyjna! Nie przeszkadza mi "za wolny wokal". Już prędzej za cichy. No, ale tak ciężko czasem wyciągnąć oryginał, by się "nie gryzł", stąd wierzę, że to może być celowy zabieg.

Adamstan, co u Ciebie gra tę zapętloną gitarę?
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

A więc już się tłumaczę.

Dubler pisze:Super aranżację, a powiedz mi, czy ty grasz na jakimś instrumencie, jestem pod wrażeniem, jak ty to zrobiłeś że aranżacje brzmią jakby były wyjęte z lat 80. Pozdrawam.
No jestem klawiszowcem z 14-letnim stażem ;-) - Wróć, to już...16 lat, jak ten czas leci...

Prophet5 pisze:Adamstan, co u Ciebie gra tę zapętloną gitarę?
Gitara jest nagrana z klawiatury przez MIDI, podobnie jak wszystkie inne ścieżki. A brzmienia pochodzą z rozmaitych wtyczek VST i soundfontów.

"When the sky rained fire" specjalnie zwolniłem/obniżyłem bo mi z kolei w oryginale wokal Thomasa wydawał się podwyższony ;-) A WHo will love you w oryginalnym tempie było stanowczo za szybkie nawet jak na "Locomotion..." - 142BPM, zwolniłem do 136.

No i "When the sky..." musi być zwolnione, bo inaczej aranż w stylu YMHYMS nie wyjdzie ;-) Natomiast jeśli chcecie mogę pokombinować z samym przestrajaniem, czyli zwolnić bez obniżania - choć jak mówię mi on oryginalnie brzmi za wysoko...

Wokal w "Mystery" za cicho? Hmm... przysłucham się jeszcze raz uważnie i zobaczę czy mogę go jeszcze trochę wyciągnąć - ale na moich głośnikach i słuchawkach był dobrze słyszalny.
jkris

no coz... ja raczej jestem z tych co krytykuja a nie chwalą :lol: ale dla mnie jestes MISTRZEM!!!
REWELACJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Poprosze o płytke z autografem!

Sandra wydala Reflections a Ty z powodzeniem mozesz wyprodukowac
Modern Talking RETROSPECTION ;-)
Ania

Post autor: Ania »

Dla mnie bomba- masz talent, oby tak dalej.
Pozdrawiam :wink:
Mirek Breguła- polski Lennon lat 80-tych. Najbardziej utalentowany i niedoceniony polski artysta :(
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

Jkris - fajny pomysł na tytuł :-) W sumie to jak zaczęły powstawać kolejne miksy, zacząłem się zastanawiać, czy ktoś byłby zainteresowany wydaniem tego... Ale na razie skupiam się na pracy nad kolejnymi utworami, potem będę się martwił resztą.
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

w międzyczasie - http://adamst.wrzuta.pl/audio/jwrthQDUx ... s_mix_v1.5

Dałem wokal trochę głośniej.
jkris

propozycje ballad ;-)

From coast to coast (to nie ballada ale jest blizniaczka mojej ulubionej We still have dreams ;-) wiec fajnie byloby ja calkiem do niej upodobnic...)
Girl out of my dreams
Don't make me blue
If I ...
How You Mend A Broken Heart
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

Bardzo fajne propozycje. Ale "from coast to coast" w wersji którą mam, to zwyczajny szybki kawałek (poza intrem) - ciężko będzie go przerobić na balladkę - chyba że jakaś inna wersja istnieje.
jkris

nie istnieje- ale jak sie wsluchasz w from coast to coast i we still have dreams to zauwazysz ze to prawie ta sama nutka tylko w wolnej i szybkiej wersji ;-)
Ostatnio zmieniony wt mar 27, 2007 12:48 przez jkris, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

To prawda. Ale szybkiego podkładu z "From coast to coast" nijak nie da rady zamaskować - obawiam się że będzie wyłaził spod każdego balladowego aranżu.
ODPOWIEDZ