Songs Forever
- Grażyna
Przepraszam bez zalogowania za wejście. Trochę upłynie czasu zanim rozeznam się tutaj. Pewnie znowu coś nie tak mi wyszlo i nie tu kliknęłam, ale album LIEBE FANS,LIEBE USER,DEAR FANS, DEAR USER pierwszy raz zobaczyłam jej okładkę na internecie, znajdując w Google. JUST DREAM być może jest jej zapowiedzią? Tego nie wiem na pewno. Wiem jedno ta płyta na 2005 r. powinna już być, zwykle wiosną ukazywały się nowe albumy Modern Talkingu czy solowe Thomasa Andersa? Nawiązując do newsów, to chyba jest zbyt mało o Dieterze Bohlenie?
Wiwat!!! Wiwat!!!
100 lat,
Modern Talking Boski,
krzyczÂą wszyscy fani,
z całej Polski.
100 lat,
Modern Talking Boski,
krzyczÂą wszyscy fani,
z całej Polski.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Chyba już wiem o co Ci chodzi Grażyno 
Gdy strona Thomasa była zamknięta była tam jego fotka na fotelu i pod spodem wyjaśnienia zaczynające się od tych właśnie słów.
Nie jest to w żadnym wypadku nowa płyta a to co widziałaś nie jest okładką. "Just Dream" miał promować album wydany pod koniec 2004 roku, ale Thomas i BMG nie potrafiąc znaleźć wspólnego języka rozwiązali kontrakt i na nową płytę trzeba czekać do wiosny 2006.
Co do Dietera - zapraszam do działu o nim, tam znajdziesz info o tym co ostatnio u niego słychać.
Gdy strona Thomasa była zamknięta była tam jego fotka na fotelu i pod spodem wyjaśnienia zaczynające się od tych właśnie słów.
Nie jest to w żadnym wypadku nowa płyta a to co widziałaś nie jest okładką. "Just Dream" miał promować album wydany pod koniec 2004 roku, ale Thomas i BMG nie potrafiąc znaleźć wspólnego języka rozwiązali kontrakt i na nową płytę trzeba czekać do wiosny 2006.
Co do Dietera - zapraszam do działu o nim, tam znajdziesz info o tym co ostatnio u niego słychać.
Jak piszesz tak cię widzą.
- Grażyna
Bardzo dziĂŞkujĂŞ za informacjĂŞ o Thomasie Andersie.
Witam!!!
Niestety nie znam ani j. niemieckiego ani angielskiego. Bardzo cieszę się, że nie przegapiłam najnowszego solowego albumu Thomasa. Właściwie od 1998 r. Rok z roku kupuję płyty. Szkoda, że Dieter Bohlen już nie jest razem z Thomasem Andersem.
Dieter miał znakomite pomysły na przeboje. Do Info na pewno zajrzę.
Pozdrawiam serdecznie.
Niestety nie znam ani j. niemieckiego ani angielskiego. Bardzo cieszę się, że nie przegapiłam najnowszego solowego albumu Thomasa. Właściwie od 1998 r. Rok z roku kupuję płyty. Szkoda, że Dieter Bohlen już nie jest razem z Thomasem Andersem.
Pozdrawiam serdecznie.
Wiwat!!! Wiwat!!!
100 lat,
Modern Talking Boski,
krzyczÂą wszyscy fani,
z całej Polski.
100 lat,
Modern Talking Boski,
krzyczÂą wszyscy fani,
z całej Polski.
- YaQb85
- Kontakt:
właśnie zapomniałem o tym wspomnieć ale teraz mi się przypomniało jak wszedłem na stronę Arka. Byłem tydzień temu na wycieczce we Lwowie. Jechaliśmy autokarem a przewodnik omawiał każdy obiekt warty uwagi. Nagle moim oczom ukazał się wielki billboard na którym widniał Thomas Anders i napis coś w stylu "Thomas Anders z Modern Talking" normalnie dostałem prawie palpitacji serca. Szkoda, że jechaliśmy autobusem, bo pewnie bym sobie zdjęcie zrobił przy tym billboardzie chociaż. Z tego co zdążyłem wyczytać to koncert odbędzie się chyba 13. Niewykluczone, że się skuszę i pojadę ale to pewnie będzie spontaniczna decyzja
jak na razie nic nie planuje.
- Grażyna
Moim marzeniem jest zdobycie autografu Thomasa Andersa. Z autografu Dietera Bohlena również byłabym bardzo zadowolona, ale to moje marzenie jest raczej "marzeniem ściętej głowy".
Thomas Anders
56200 HOHR-GRENZHAUSEN
Ale do listu swojego należałoby dołączyć zwrotną kopertę zaadresowaną do siebie i koniecznie dołączonym znaczkiem pocztowym za marki. Wtedy niby będzie się miało stuprocentową pewność, że otrzyma się ten autograf Thomasa Andersa.
Ja 2 razy spróbowałam wysłać list po angielsku napisany przy pomocy wypożyczonego słownika polsko-angielskiego, kiedy jeszcze nie miałam do swojego kom. podłączonego internetu. Niestety bez rezultatu nic nie doczekałam się po dzisiejszy dzień, gdyż nie dołączyłam zagranicznego znaczka pocztowego.
Wiwat!!! Wiwat!!!
100 lat,
Modern Talking Boski,
krzyczÂą wszyscy fani,
z całej Polski.
100 lat,
Modern Talking Boski,
krzyczÂą wszyscy fani,
z całej Polski.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Duet z Sir Cliffem Richardem, nono. Ciekawe czy ostatecznie uda się to zrealizować. Ale Thomas chyba uruchomił swoje stare kontakty. Największy hit Richarda, "We Don't Talk Anymore" to piosenka Alana Tarneya, który napisał i wyprodukował Thomasowi trzy nagrania na "Different".
-
Przemo
"We Don't Talk Anymore"? Nie jestem jakims wielkim fanem Richarda, ale tej piosenki nie znam. Inna sprawa, że znam zaledwie kilka jego przebojów, ale dość starych, więc "We Don't..." najprawdopodobniej jest czymś nowszej daty. Z tego, co wiem, to największymi hitami w wykonaniu Cliffa Richarda (cały czas mówię o "starociach") były "Congartulations" i "Goodbye Sam, Hallo Samantha".
Przemo
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
-
Przemo
Wszystko możliwe. Nie zamierzałem wmawiać nikomu, że "We Don't..." przebojem nie było, a jeśli tak to zabrzmiało, to przepraszam.
Ja zielonego pojęcia nie mam z których lat pochodzą te piosneki, o których napisałem. Ale muszą być starsze od "We...", bo moja mam pamięta je z młodości (znam je, bo ma kasetę ze starymi hitami Richarda). Czyli pasowałoby, że "We Don't..." jest nowsze
Ja zielonego pojęcia nie mam z których lat pochodzą te piosneki, o których napisałem. Ale muszą być starsze od "We...", bo moja mam pamięta je z młodości (znam je, bo ma kasetę ze starymi hitami Richarda). Czyli pasowałoby, że "We Don't..." jest nowsze
Przemo
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
"Congratulations" było w Szwajcarii np. numerem 2 (innych krajów obecnie nie chce mi się sprawdzać
), więc w tym co pisałeś dużo racji jest. Często przeciez bywa tak, że to co w danej chwili jest na szczytach list szybko odchodzi w zapomnienie, a piosenki nieco mniej popularne w momencie premiery zostają evergreenami 
- Pioetrek
- Kontakt:
We don't talk anymore wg mnie zalicza się do najbardziej znanych piosenek Richarda. Myślę, że możesz tę piosenkę znać tylko może nie kojarzysz jej z Cliffem. W Polsce jedną z bardziej znanych i prawdopodobnie za miesiąc często puszczanych jest świąteczny Christmas Time (jest chyba też inna nazwa tego utworu - chyba Mistletoe & wine).
Moim ulubionym utworem Cliffa jest Misunderstood Man i na tyle spodobała mi się ta piosenka, że sobie kupiłem nawet kasetę całą Songs From Heathcliff.
Pomysł takiego duetu popieram ale sam album jest dla mnie zagadką. Wg info na stronie ArCracka będzie tam kilka utworów swing. Być może się bardzo mylę ale wydaje mi się, że jest to coś bliskiego jazzowi. Z drugiej strony album ma być nagrany z towarzyszeniem orkiestry symfonicznej. Mam nadzieję, że Thomas wie co robi.
PS: Kiedyś wydawało mi się, że Cliff Richard jest dość podobny do Dietera ...
Pozdrawiam
Piotrek
Moim ulubionym utworem Cliffa jest Misunderstood Man i na tyle spodobała mi się ta piosenka, że sobie kupiłem nawet kasetę całą Songs From Heathcliff.
Pomysł takiego duetu popieram ale sam album jest dla mnie zagadką. Wg info na stronie ArCracka będzie tam kilka utworów swing. Być może się bardzo mylę ale wydaje mi się, że jest to coś bliskiego jazzowi. Z drugiej strony album ma być nagrany z towarzyszeniem orkiestry symfonicznej. Mam nadzieję, że Thomas wie co robi.
PS: Kiedyś wydawało mi się, że Cliff Richard jest dość podobny do Dietera ...
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt: