Pierwsza piosenka
- kawa_z_mlekiem
mama? hmmm mama zawsze sie pyta jak to puszczam, czy mi sie to jeszcze nie znudziło i tak zawsze jej mowie: chyba znasz odpowiedz
(chociaz ona zna wszystkie ich teksty te starsze, pamieta je jeszcze z dyskotek)
co innego tata
to własnie od taty sie zaraziłam MT 
Princess of night
Princess of day
When the night will fade away
Princess of day
When the night will fade away
- Lissi
- Kontakt:
- Louie, Louie, Louie
- Adek
Moja miłosc do zespolu Modern Talking zaczeła sie latem 1998 roku, kiedy zobaczylem w telewizji teledysk do ,,Cheri cheri lady''. Boze, wtedy zwariowałem na ich punkcie i niedługo potem dostalem plyte z ich the best przebojami. Tak poznalem jeszcze ,, You're my heart...'' i inne piosenki. A mialem wtedy 9 lat.
Odswiezylem temacik
Odswiezylem temacik
Modern Talking.....i wszystko jasne!
- Adi
Chyba od dziecka ale na serio...
Moja przygoda z twórczością Dietera Bohlena i Thomasa Andersa zaczęła się chyba od dziecka, kiedy miałem około 10 lat moja ciocia (mamy siostra) zaczęła mnie raczyć ich muzyką. A to przywoziła ze sobą do nas kasety z MODERNEM kiedy wtedy jeszcze studiowała a to w prezencie na urodziny czy imieniny cos mi tam wręczyła
Zostałem po prostu poddany takiemu "bohlenowskiemu" praniu mózgu i tak już potem zostało
Jednak poważnie mówiąc to BLUE SYSTEm zacząłem gdzieś słuchać od roku 1987 czy 1998 kiedy D.B. wystąpił w Sopocie, potem gdzieś w Poznaniu na targach kupiłem sobie kasetę Blue System "Body Heat"
A tak troszkę obok tematu. Dorastając do wieku 15-16 lat nie byłem na początku świadomy że MODERN TALKING kiedyś zrobił w latach 80-tych taką furrorę. Wgłębiając się w ich twórczość w latach 90-tych oraz z kaset pożyczanych z działu muzycznego powiatowej biblioteki po cichu marzyłem co by było gdyby MODERN powrócił aż któregoś wieczoru w roku 1997 usłyszałem w RMF FM, że po konkursie telefonicznym (nie SMSy-wtedy nie była ta technologia jeszcze tak popularna), około 70% głosujących było za powrotem MODERN TALKING, co zaskoczyło bardzo prowadzącego listę przebojów HOP-BĘC
Tym bardziej że na MODERN TALKING patrzono ówczesnie z przymrużeniem oka. Jak wiemy stało się to faktem rok później. No tak na marginesie moje wspomnienia 
Jednak poważnie mówiąc to BLUE SYSTEm zacząłem gdzieś słuchać od roku 1987 czy 1998 kiedy D.B. wystąpił w Sopocie, potem gdzieś w Poznaniu na targach kupiłem sobie kasetę Blue System "Body Heat"
A tak troszkę obok tematu. Dorastając do wieku 15-16 lat nie byłem na początku świadomy że MODERN TALKING kiedyś zrobił w latach 80-tych taką furrorę. Wgłębiając się w ich twórczość w latach 90-tych oraz z kaset pożyczanych z działu muzycznego powiatowej biblioteki po cichu marzyłem co by było gdyby MODERN powrócił aż któregoś wieczoru w roku 1997 usłyszałem w RMF FM, że po konkursie telefonicznym (nie SMSy-wtedy nie była ta technologia jeszcze tak popularna), około 70% głosujących było za powrotem MODERN TALKING, co zaskoczyło bardzo prowadzącego listę przebojów HOP-BĘC