Year Of The Dragon

Dyskusja o płytach Modern Talking
Awatar użytkownika
MichałT

Re: Year Of The Dragon

Post autor: MichałT »

shizonek pisze:Z pewnością.. a oglądnąłeś filmik, który zlinkowałam powyżej?
Szczerze mówiąc, nie wiem co ma ten filmik, do utworu: "I'm Not Guilty" :?:
Chodzi Ci o podobne brzmienie, czy może o to, że tę piosenkę wykonuje zespół disco-polo, a może twierdzisz, że Dieter skopiował swój utwór od tego :?:
schizonek pisze:I nadal Ci się podoba I'm not guilty? :mrgreen:
Oczywiście, że tak, uważam go za jeden z lepszych na płycie 8)

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
shizonek

Post autor: shizonek »

MichałT pisze:co ma ten filmik, do utworu: "I'm Not Guilty" :?:
Chodzi Ci o podobne brzmienie
tak.. niestety 8)

widzisz.. a nie tak dawno ktoś się dziwił w innym wątku, jak można brać kawałki MT za bliskie discopolo... to jest odpowiedź na te posty... nie dziw się potem takim opiniom u ludzi, którzy usłyszą coś a la I'm not guilty i na tym jednym budują swoją opinię o zespole.. :roll: ...mnie to zarówno, znam więcej niż ten jeden kawałek :] , ale dla fanów to nie do pojęcia, więc staram się pomóc w zrozumieniu.. dla mnie MT to bynajmniej nie discopolo, choć martwią takie epizody, bo wytrącają z ręki wszelkie argumenty... :roll: ..nieważne, czy Wam, zagorzałym fanom ten kawałek nie podjeżdża disco polo, ale innym tak.. więc proszę, zachwycajcie się ową piosenką, ale nie dziwcie się innym, że to wyśmieją.. <bezradny>

cholera.. chyba jednak zaczynam gadac jak fanka.. normalnie to by mnie nie obchodziło, czy dana piosenka jest dobra czy nie, a jednak wkurza mnie istnienie takich zjazdów w repertuarze MT.. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Kudlaty

Post autor: Kudlaty »

w mojej opinii KAŻDY kawałek MT zaaranżowany w taki sposób, jak piosenka zespołu MIG- Choć prawda boli mnie (tak, to ten zespół na filmiku i nie pytajcie skad znam :] ) brzmiałby jak Disco Polo... To, ze linia melodyczna sie zgadza- trudno, za to brzmienie rózni się jak marynarka od worka na śmieci...
Co do samej płyty- jak dla mnie za mocna (zbyt dance'owa). Brak tu też niestety dobrych ballad (na Alone też tego brak). Płytę ratuja właśnie kawałki nieco spokojniejsze, jak właśnie I'm Not Guilty czy też genialny Walking In The Rain Of Paris.
I need a woman. A woman to run to.

Someone who cares in the night.
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Ja za Dragonem nie przepadam, dosc slaba plyta (jak na MT), za bardzo rąbankowa.
China In Her Eyes to kiepska piosenka i jeden z najgorszych singli.
Zdecydowanie wole przebojowe Don't Take Away My Heart, niz nudną "Czainę".

Moj ulubiony kawalek to zdecydowanie Fly To The Moon, ktory uwielbiam nawet w wersji RAP (co sie zadko zdarza!).
Piosenka po prostu tak "wciąga", ze nie moge sie uwolnic :) Zawsze gdy slucham plyty, to na FTTM przeznaczam tak z 5 odtworzen.
Ostatnio zmieniony pt wrz 12, 2008 15:16 przez Daniel, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
MichałT

shizonek pisze: ale dla fanów to nie do pojęcia, więc staram się pomóc w zrozumieniu.. dla mnie MT to bynajmniej nie discopolo, choć martwią takie epizody, bo wytrącają z ręki wszelkie argumenty... ..nieważne, czy Wam, zagorzałym fanom ten kawałek nie podjeżdża disco polo, ale innym tak.. więc proszę, zachwycajcie się ową piosenką, ale nie dziwcie się innym, że to wyśmieją..

cholera.. chyba jednak zaczynam gadac jak fanka.. normalnie to by mnie nie obchodziło, czy dana piosenka jest dobra czy nie, a jednak wkurza mnie istnienie takich zjazdów w repertuarze MT..
Tak myślałem, że o to Ci chodzi - że nie uważasz się za wielkiego i zagorzałego fana...
Niestety obawiam się :wink: , że jak się wciągniesz w to forum i w piosenki MT, to rzeczywiście możesz zostać fanem - i to zagorzałym :lol:
Więc uważaj :!: Te piosenki wciągają :lol: :wink:

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT

PS Nadal uwielbiam "I'm Not Guilty" :wink:
Akurat to, że ta piosenka, łudząco przypomina inną, w stylu disco-polo, to niespecjalnie mi przeszkadza :wink:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

Co do piosenki I'm no Guilty no to jest to zdecydowanie najgorsza piosenka powstała po powrocie zespołu, ta aranżacja to coś okropnego :/ .
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Atlantis pisze:Co do piosenki I'm no Guilty no to jest to zdecydowanie najgorsza piosenka powstała po powrocie zespołu, ta aranżacja to coś okropnego :/ .
Przeciez to zrzyna z ATB. A No Facet No Name No Number prawdopodobnie powstalo na fali popularnosci Heńka Kościelniaka (czyli Enrique Iglesiasa). Ta plyta jest przesycona rozmaitymi "podpatrzeniami" od innych wykonawcow.
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

Daniel pisze: Przeciez to zrzyna z ATB.
Wiem, to dodatkowo mnie denerwuje w tej piosence, bo jest aż zbyt rzucające się w uszy, dobrze że od america zrezygnowano ze współpracy z Luisem.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

Post autor: adamstan »

Peter pisze:Powiedziałbym, że nawet genialny.
shizonek napisał(a):
"Walking in the rain of Paris"... tada da da.. pioseneczka nie obrażająca uszu, jako taka zasługuje na pochwałę, acz to nic wielkiego.

A ja myślę, że to mistrzostwo świata w wykonaiu Bohlena.
OIDP autorem tej piosenki na YOTD jest Thomas.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

A skąd informację, ze Thomas jest autorem Walking in the rain of Paris, na płycie pisze, że Bohlen.
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

Post autor: adamstan »

W takim razie musiałem pomylić z inną piosenką. W tej chwili nie mam okładki pod ręką.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Z love is forever. :P
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

A co powiecie o balladach z tego albumu? Np. Can't Let You Go czy Girl Out Of My Dreams
Point Of No Return
Awatar użytkownika
MichałT

Gasolina91 pisze:A co powiecie o balladach z tego albumu? Np. Can't Let You Go czy Girl Out Of My Dreams
Wszystkie są świetne, w takim przyjemnym, orientalknym klimacie 8) Chyba nie umiałbym wybrać z nich najlepszej <bezradny> W Girl Out Of My Dreams na albumie, jest wspaniała solówka na saksofonie, a na płycie fanklubowej z 2000 roku
Obrazek
też jest solówka, tyle, że gitarowa :D Nie mam pojęcia która podoba mi się bardziej.....

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
you're my heart

Post autor: you're my heart »

To jedna z moich ulubionych płyt MT najbardziej Podoba mi Się China In Her Eyes(lecz wersja woklana coś pięknego)Don't Take Away My Heart(zdecydowanie wersja woklana chociaż rap też fajna nie zgadzam się z komentarzem Atlantis poniewaz tu zwrotki Thomasa mi się bardzo podobają)a także My Lonely Girl :D
Obrazek
Ninio

Post autor: Ninio »

Tak slucham tekstu erica w China in her eyes... nierozumiem jednego,teledysk pokazuje kobiete z Chin,tytul wskazuje ,ze piosenka jest o kobiecie z Chin,Eric sie nia zachwyca,pakuje i...jedzie do Japonii. Ona tez tam przyleci czy cos mu sie pomieszalo?
ODPOWIEDZ