Shooting Star - teledysk do zassania

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

Witaj! Wykonales kawal dobrej roboty! Dzieki za te klipy!
Awatar użytkownika
Deja Vu

Post autor: Deja Vu »

Czekamy Doktorze Mabusy na następne teledyski z niecierpliwością :)
Love Suite
Awatar użytkownika
Louie, Louie, Louie

Post autor: Louie, Louie, Louie »

No nie powiem, żebym była zachwycona. Spodziewałam się czegoś inszego :|. W sumie to nawet nie tak źle, no ale zdecydowanie za dużo Czterech Pancernych :!: Może Bizarre Bizarre będzie lepsze... Przepraszam Mabuse, ale jeśli mamy szczerze rozmawiać to niestety musiałam to napisać.
Germany's most successful pop duo ever.
tomek golden

Post autor: tomek golden »

witam
Co do teledysku ,to mi osobiście bardzo się podoba ,aby więcej takich ludzi którzy potrafią zrobić taki teledysk.
Moze wtedy udało by się nagrać do starych piosenek MT teledyski (oczywiście tych których nie ma w orginale )
tomek
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

Witam ponownie po dłuższej przerwie :D .
Widzę dużą rozbieżność w komentarzach, ale tego się spodziewałem, dlatego już w pierwszym poście napisałem, że „teledysk” może wywołać kontrowersje. Szczerze mówiąc, sądziłem, że więcej będzie komentarzy w stylu Louie, bo przecież oczywistym jest, że ten obraz może zainteresować głównie nastolatków w okolicy 30-stki, zwłaszcza tej brzydszej płci. Dlatego zaskoczeniem jest dla mnie fakt, że nawet sporo młodsi fani wiedzą „o co w tym clipie kaman” :lol: .
Pozwolę sobie na ustosunkowanie się jeszcze do zarzutu (być może słusznego), który się często w Waszych postach pojawia, odnośnie zbyt dużej ilości „Ich czterech” w skomponowanym obrazie. Otóż dobierając scenki nie zastanawiałem się czego jest dużo, a czego brakuje. Starałem się głównie o to, aby w miarę interesujący sposób wypełnić te 4 min, 11 sek, co nie jest sprawą prostą, jeżeli nie dysponuje się choćby fragmentem występu artysty wykonującego dany utwór.
Generalnie nawet w swoim otoczeniu mam rozbieżne opinie. Mój brat, który jest fanem „Ich 4 i psa” a nie przepada za MT jest zachwycony obrazem, natomiast inna osoba, która nie darzy zbytnią sympatią „p.panców”, a lubi posłuchać MT, nie szczędzi mi krytycznych uwag <pokręcony> .
Tak czy owak, samo Wasze zainteresowanie moimi wypocinami jest dla mnie największą nagrodą za trud włożony w powstanie tego obrazu, który wg mojej wizji, ma służyć rozpowszechnianiu dobrego imienia Modern Talking (mam nadzieję, że nie zabrzmiało to zbyt patetycznie :shock: ).

Przy okazji szybki konkurs (pytanie pewnie trywialne :idea: ): czy wiecie jaki utwór wykonywany w oryginale przez MT, wykorzystany został jako tło "moim clipie" :?: Bo o serial nie ma co pytać :wink:

PS. Dzięki wszystkim za komentarze (Louie Louie Louie też :D ).
Obrazek
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Myśle że WinThe Race (Live)! :) Jeśli chodzi zaś o moją opinię o klipie to owszem gratuluje pomysłu i zdaje sobie sprawę z ogromnej pracy włożonej w jego przygotowanie jednakże ja osobiście nie przepadam za tym serialem (mówiąc szczerze to mnie on drażni bardzo :)) i dlatego moja ocena przez to jest średnia ale czekam z niecierpliwością na kolejne produkcje (np. Mrs Robota!!) Pozdraiwam.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
tommy

Shooting Star

Post autor: tommy »

Teledysk jest w jednym slowie Extra Super!!!!!!!!!!!!!!!!
Jak masz ochote to rób ich jeszcze wiecej.
Pozdrowienia Tommy
ODPOWIEDZ