Romantic Avenue
-
Macgregor
Re: Romantic Avenue
Princess of the night.. bardzo fajna jak dla mnie - podoba mi się jak Alimkhanov dokłada coś od siebie na YT są dodatkowo jewzcze dwie wersje. 48 hours - fajna,
Ogólnie wg mnie chórki w jego wykonaniu brzmią super,
Widać, że ma do yego duży talent - gdyby nie znał w sumie na wskroś tego co zrobił Bohlen czy Systemsi to pomyślałbym, że to ich wykonanie.
Bardzo fajnie wyszły mu też " Only Love" i wspomniana wyżej " Our love will survive "
Ogólnie wg mnie chórki w jego wykonaniu brzmią super,
Widać, że ma do yego duży talent - gdyby nie znał w sumie na wskroś tego co zrobił Bohlen czy Systemsi to pomyślałbym, że to ich wykonanie.
Bardzo fajnie wyszły mu też " Only Love" i wspomniana wyżej " Our love will survive "
"Es gibt nie ein Ende von Modern Talking"
- tanathos
utwory Alimkhanova są bardzo udane i świetnie się ich słucha. Wszystkie są wykonane bardzo profesjonalnie, a covery zrobiono z zachowaniem dużego szacunku do oryginału.
Jest jednak w utworach Alimkhanova coś, czego nie ma u innych twórców coverów - jest to świeżość, oryginalność i... poczucie humoru.
W coverach, po drugim refrenie, Alimkhanov zawsze dodaje coś od siebie, jakieś nowe wersy, słowa, melodie i to jest świetne, bardzo twórcze podejście, które pozwala na nowo spojrzeć na coverowaną piosenkę.
Co do poczucia humoru - to Alimkhanov kilka razy puszcza oko do słuchacza zamieszczając inteligentne, muzyczne żarty - takie dowcipy znajdują się pod koniec coveru "A telegram to your heart" oraz po drugim refrenie coveru "Cheri Cheri Lady", gdzie wpleciony został fragment występu Dietera w jakimś teelwizyjnym show, gdzie Dieter zaśpiewał fragment partii chóru z "Cheri Cheri Lady" i wytłumaczył, że chórki robi w ten sposób, że tak odśpiewane wersy nakłada na siebie wiele razy. Cóż... tak mówił Dieter, a Alimkhanov, w odróżnieniu od Dietera, tę recepturę zastosował w praktyce.
Ogromnie pozytywne wrażenie zrobiły też na mnie tzw. "inwersje". Alimkhanov dwie piosenki zremiksował w bardzo ciekawy sposób - W "you can win if you want" i "Brother Louie" zaśpiewał wysoko zwrotki i pierwszą część refrenu, zaś druga część refrenu, w oryginale śpiewana przez chór, w tych miksach jest śpiewana przez głos solowego wokalisty. to zabieg niezwykle oryginalny, dzięki któremu w te stare, dobrze znane i trochę oklepane utwory wniesiono coś świeżego, co pozwala odkryć ich potencjał na nowo i w nowych aspektach akustycznych.
co do coveru "Angie Cries", to Alimkhanov poradził z nim sobie wyśmienicie, to bardzo trudny utwór, a Alimkhanov śpiewa go tak jak Kohler, różnica jest niewielka.
Jest jednak w utworach Alimkhanova coś, czego nie ma u innych twórców coverów - jest to świeżość, oryginalność i... poczucie humoru.
W coverach, po drugim refrenie, Alimkhanov zawsze dodaje coś od siebie, jakieś nowe wersy, słowa, melodie i to jest świetne, bardzo twórcze podejście, które pozwala na nowo spojrzeć na coverowaną piosenkę.
Co do poczucia humoru - to Alimkhanov kilka razy puszcza oko do słuchacza zamieszczając inteligentne, muzyczne żarty - takie dowcipy znajdują się pod koniec coveru "A telegram to your heart" oraz po drugim refrenie coveru "Cheri Cheri Lady", gdzie wpleciony został fragment występu Dietera w jakimś teelwizyjnym show, gdzie Dieter zaśpiewał fragment partii chóru z "Cheri Cheri Lady" i wytłumaczył, że chórki robi w ten sposób, że tak odśpiewane wersy nakłada na siebie wiele razy. Cóż... tak mówił Dieter, a Alimkhanov, w odróżnieniu od Dietera, tę recepturę zastosował w praktyce.
Ogromnie pozytywne wrażenie zrobiły też na mnie tzw. "inwersje". Alimkhanov dwie piosenki zremiksował w bardzo ciekawy sposób - W "you can win if you want" i "Brother Louie" zaśpiewał wysoko zwrotki i pierwszą część refrenu, zaś druga część refrenu, w oryginale śpiewana przez chór, w tych miksach jest śpiewana przez głos solowego wokalisty. to zabieg niezwykle oryginalny, dzięki któremu w te stare, dobrze znane i trochę oklepane utwory wniesiono coś świeżego, co pozwala odkryć ich potencjał na nowo i w nowych aspektach akustycznych.
co do coveru "Angie Cries", to Alimkhanov poradził z nim sobie wyśmienicie, to bardzo trudny utwór, a Alimkhanov śpiewa go tak jak Kohler, różnica jest niewielka.
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
- Pioetrek
- Kontakt:
Właśnie przesłuchałem Do you wanna i przez moment myślałem, że zostały sklejone dwie piosenki - super to brzmi. Dzięki kayo.tanathos pisze:W coverach, po drugim refrenie, Alimkhanov zawsze dodaje coś od siebie, jakieś nowe wersy, słowa, melodie i to jest świetne, bardzo twórcze podejście, które pozwala na nowo spojrzeć na coverowaną piosenkę.
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- Peter
Sorry w tym nie ma niczego co mnie mogłoby się podobać stor azy lepsze jest obecne SIB od wokalu tego gościa... Muzyka nie najgorsza tylko wokale i chórki tragiczne jak dla mnie...tanathos pisze:a tutaj nagrał cover SIB
tutaj zaś zabrał się za świętość - "Locomotion Tango" Modernów
-
Macgregor
Jeśli chodzi o wokal wiodący faktycznie lepiej brzmi jak spiewa ktoś inny, chórki raczej brzmią jak oryginał.
Gdyby znalazł się ktoś z głosem jak Rolf i z talentem Alimkhanova do tworzenia tych właśnie " swoich dodatków" to myślę, że przy odrobinie szczęścia można by próbować wykombinować coś co brzmiało by jak Blue System.
Gdyby znalazł się ktoś z głosem jak Rolf i z talentem Alimkhanova do tworzenia tych właśnie " swoich dodatków" to myślę, że przy odrobinie szczęścia można by próbować wykombinować coś co brzmiało by jak Blue System.
- Anita Anders
- Członek TAFC Polska
Głos Alimkhanova to kwestia gustu, jednym się podoba, a innym nie, w każdym razie chórki robi fajne i ma talent do muzyki, więc pewnie nie raz jeszcze nas czymś zaskoczy 
-
Macgregor
Ciekawe jakby brzmiało " Poisonous Love" gdyby dorzucić chórki w wykonaniu Alimkhanov a ? 
- Anita Anders
- Członek TAFC Polska
Zapewne brzmiałoby inaczej z męskimi chórkami
Czy lepiej? Tego nie wiem, musiałabym usłyszeć 
-
Macgregor
Wyobraź sobie, jakby taki Alimkhanov zrobił chórki na swój sposób- coś takiego jak w środku jego wersji Princess of the night - mogło by być równie dobre 
- Anita Anders
- Członek TAFC Polska
No, faktycznie, w tej piosence chórki są bardzo podobne do tych w MT
Facet ma do tego naprawdę talent! Pewnie więc w PL brzmiałyby też dobrze
Mam inną piosenkę, do której pasowałyby idealnie, kto wie, może kiedyś dojdzie do jakiejś współpracy? 
-
kayo
Witam ,Alimhkanov .A przekazuje wam pozdrowienia i jest zaskoczony wasza w wiekszosci pozytywna krytyka ,tu dodam wam jeszcze jedna piosenke ,Stay ,CC.Catch ktora spiewa Nastia Schow, aranzacja i chorki Alimkhanov A. https://drive.google.com/drive/folders/ ... 1WC0VjaZrS
-
Macgregor
Kayo ! Mam małą prośbę, bo masz kontakt z Alimkhanov em
Czy ewentualnie przy okazji jakiegoś kontaktu- mógłbyś zapytać go o słowa, które śpiewa w refrenie - tj. chórkach do piosenki Romantic Avenue - " Only Love " ?
Tak pytam z czystej ciekawości - nie do końca potrafię rozrożnić słowa ze wzgl na wysoki głos i podkład.
Tak pytam z czystej ciekawości - nie do końca potrafię rozrożnić słowa ze wzgl na wysoki głos i podkład.
-
Macgregor
Fajnie, dzięki- tak zupełnie przy jakiejś okazji
-
kayo
Przepraszam ze tak pozno , niestety nie zachowal kopi tekstu do Only love , ale na pocieszeenie dodaje nowoa piosenke autorstwa Alimkhanowa https://www.youtube.com/watch?time_cont ... BCbwuNrBYI
Ostatnio zmieniony sob kwie 21, 2018 4:59 przez kayo, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Macgregor
Ostatnio zmieniony sob kwie 21, 2018 10:21 przez Macgregor, łącznie zmieniany 1 raz.