Kasety Modern Talking

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
Peter

Re: Kasety Modern Talking

Post autor: Peter »

Dubler pisze:Czy Kupowaliscie kiedys orginalne kasety Modern Talking
Ja już nie pamiętam co to jest... Ja jestem z epoki płyt CD i mam wszystkie albumy na CD albo na MP3
Awatar użytkownika
Peter

Pioetrek pisze:Dwie pierwsze kasety:
Dzięki Pioetrek przynajmniej mogłem zobaczyć jak wyglądała okładka z kasety.
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

A ja "oryginalnych" kaset MT nigdy nie kupowalem.

W latach 80tych nie bylo szans kupic legalna kasete, a te "bazarowe oryginaly" mialy jakos tak fatalna, ze wielu z was wyobrazic sobie pewnie tego nie moze (zdarzalo sie, ze nawet piosenki byly pomylone, albo tez na tasmie nie bylo nagrane kompletnie nic!!!).
Dlatego ja korzystalem z uslug tzw "nagrywalni z CD". Takie studia nagran mialy pokazny zbior plyt CD, przywiezionych przewaznie z Berlina Zachodniego - szlo sie do nich z czysta, nowiutka kaseta, kupiona wlasnie w Pewexie... po czym mili panowie na sprzecie zazwyczaj Technicsa nagrywali co sie zamowilo... i na drugi dzien odbieralo sie bardzo dobrze nagrana kasetke. Jakosc jak na owe czasy byla znakomita, nieporownywalna do "oryginalow z bazaru".

Do dzis mam owe kasety zachowane i wlasciwie to nie wiem co z nimi zrobic... i tak ich nie lucham od lat... ale wywalic jakos szkoda.
Awatar użytkownika
Peter

Ciężko mi wyobrazić jak wygląda kaseta, bo ja zawsze od początku lat 90tych miałem płyty TA albo BS.
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

Muzy z kaset obecnie słucham jedynie w garażu, ale kiedyś było zupełnie inaczej - były one podstawowym nośnikiem ulubinych utworków. Na początku bazowałem na kasetach przegrywanych od znajomych. To były czasy!!! Dwa "Kasprzaki" i naprzód. O jakości nie ma co nawet wspominać :arrow: Lepszą uzyskiwało się nagrywając z radia (do dziś mam takową nagraną 3.10.1988r, kiedy to w "Wieczorze płytowym" podsumowywali działalność MT i puszczali po kilka utworków z każdej płyty).
Pierwszą "oryginalną" kasetą MT, jaką kupiłem była "In The Garden Of Venus" i kosztowała 11.000 ówczesnych złotówek. I tak się zaczęło - Blue System kupowałem już na bieżąco i mam wszystkie. Z ciekawostek: najwięcej problemów miałem z płytą "Twilight" - kupiłem chyba z trzy różne kasety (oczywiście w przeciągu kilku miesięcy) i nigdy nie trafiłem na jakąś w przyzwoitej jakości. Za to składankę CCC "The best of CCC" udało mi się dostać w jakości porównywalnej do płyty CD. Żadna inna kaseta ani wcześniej, ani póżniej tak mi nie "cykała" :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Ja już niestety nie jestem z epoki kaset, ale też podobno epoka płyt CD się skończy tak przynajmniej przewiduje Thomas Anders. Ja sobie tego nie wyobrażam.
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Dr Mabuse pisze:Dwa "Kasprzaki" i naprzód.
Ja miałem starego Grundiga a że jestem osobą generalnie szanującą sprzęt grający to mialem go niezwykle długo sprawnego, era stereofonicznych miniwież (nadal kasetowych ale przynajmniej z większymi głośnimami) zaczynała się powolutku wkraczać do Polski a ja nadal miałem mojego grundiga :D Mialem wtedy 11 lat i jako 11 letni brzdąc wziałem kombinerki i poprzecinałem jakieś kabelki z tyłu po to żeby dostać jakiś lepszy sprzęt :D:P a pierwszy odtwarzacz CD dostalem dopiero w wieku 14 lat. Wogóle ja byłem dzieckiem jeszcze tego pokolenia , które dorastało z daleka od komórek, komputerów, iPodów etc. Jak sie było w podstawówce to sie grało w piłkę do wieczora aż się ściemniło i nie było jej widać, jeżdziło na rowerze albo bawilo się w chowanego lub budowało domki na drzewach. Teraz młodzień gra ale w Quake'a i jeździ ale w NFS'ie :D I powiem szczerze że nie żałuję bo obecnie dzieciństwo wśród tej wszechogarniającej elektreoniki nie jest już takie klimatyczne :)
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Peter

Dubler pisze:Thomasa Andersa mam tylko jedna kasete This Time.
Nie wiedziałem, ze jeszcze wtedy były kasety 8)
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Też sie dziwie bo "This Time" nie wyszedł na kasecie :mrgreen: Chyba ze to jakiś pirat (?)
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Na kasecie ten album jeszcze wyszedł, choć dostępny był chyba w bardzo ograniczonym nakładzie ;)
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Peter

Ciekawe czy ma ktoś Songs forever na kasecie? :P
Krystian92

Post autor: Krystian92 »

Oryginalna kaseta back for good :D Uwielbiam :D
Awatar użytkownika
Peter

To najsłabsza płyta MT i jedyna, której nigdy nie zamierzam nabyć nawet na płycie. Mam wszystkie albumy i większość singli, ale to składanka jakich wiele i jej nie lubię. A utwory takie jak Anything is possible mam na mp3, cóż kiedyś muzyka w internecie wyprze nawet płyty, choć ja bardzo lubię CD, a kasety chyba już przeszły do historii :wink:
Awatar użytkownika
Kudlaty

Post autor: Kudlaty »

Back For Good, Alone, Year Of The Dragon i America, oraz składanki The Hit Collection i Romantic dreams. Aha, dodatkowo singiel Youre My Heart' 98, który była darmowym dodatkiem do kasety Back For Good.

Wracaja wspomnienia...eh.
I need a woman. A woman to run to.

Someone who cares in the night.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Ja mam kasete MT ale na stronie A są ich piosenki a na B jest Savage. Dziwne trochę. Kaseta ma ponad 20. Wydał ją jakiś prywaciarz.

A te zdjęcie jest na okładce...która pożółkła :wink:
Obrazek
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Ja posiadam 4 kasety Modern Talking "Back For Good", "Alone", "America" i "Victory"
"Americe" i "Victory" też mam w CD ale niestety nie mam "Back For Good" i "Alone" w CD :oops: :/ :(

Pozdrawiam :D
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
ODPOWIEDZ