Kto najbardziej piszczał w Modern Talking?
- Peter
Re: Kto najbardziej piszczał w Modern Talking?
Puść sobie chórki "Hey You" tam jeden tubalny głos tak jakoś nie chce się ułożyć.
Tam ewidentnie słychać Birgera al już nie piszczy.
- MODERN JEANNE
Wiem właśnie dlatego podejrzewam żę raczej niskie partie choć może i czasem piszczał . Kto go tam wie, już nam on sam nie powie
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Wyszło już kto piszczał w SIB: Detlef i Rolf robili - na to wygląda - kompletne chórki. Kto piszczał w MT pozostaje zagadką. Ja swoje dwa typy mam: Rolf i Birger.
- Peter
Zależy kiedy w starym na pewno najbardziej Birger, potem brak tego głosu był mocno już wyczuwalny. W nowym podobno: Nino.
- Peter
Hmm o ile w MT sprawa jest jeszcze stosunkowo dosyć prosta o tyle już w Systems In Blue teraz jedna rzecz przykuła moją uwagę..... Ustaliliśmy że chóry to Detlef i Rolf a w MT mamy na początku dużo Birgera a potem więcej innych a wreszcie Nino. Zawsze jednak dość zbliżone były mimo tylu zmian. Nawet SIB obecnie nie jest dalekie od MT...A może nie tędy droga? Może barwa chóru nie wynikała wyłącznie e składu a z obróbki studyjnej? Zauważcie że nawet nasz Łukasz ma podobny falset. A nigdy nie miał nic wspólnego z oboma grupami.... Zauważcie że ci sami ludzie: Detlef i Michael tak radykalnie inaczej brzmieli w "You Are Not Alone" w MT a w TS, Ci sami D i M niebo a ziemia "Heaven & Hell" a "Jeannie Moviestar" a przecież to to samo, z trzecim muzykiem tak podobnie do starego SIB z Rolfem....
- Peter
Zależy od piosenki w takim "Don't Give Up" albo zwłaszcza "Let's Talk About Love" to aż kipi wokalem Birgera...