Prince Damien ''Glücksmoment'' - zwycięzca DSDS 2016

Newsy dotyczące Dietera i jego muzyki.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Re: Glücksmoment (finałowa piosenka DSDS 2016)

Post autor: Pioetrek »

Mi podoba się refren w Nur wir zwei

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Album masakryczny, już gorszego Bohlen nie mógł wymyślić, to tylko potwierdza moją tezę, że po pierwsze facet się wypalił, a po drugie bez Rodrigueza skazany jest na klepanie szlagierów jak to kuriozum. Btw spójrzcie na tego gościa, masakryczny look. Mam też pewne podejrzenia co do jego innej cechy. ;)
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Pioetrek pisze:Mi podoba się refren w Nur wir zwei
Mi też. Linia melodyczna bardzo fajna,modernowa bym nawet powiedziała :)
Prócz tego tytułu podobają mi się i słucham niemalże w kółko :
Gib mir Dein Herz zuruck (ballada)
Ich schenk Dir die Welt
Solang mein Herz noch an Dich denkt
Wir heben ab
To moi faworyci z albumu Damiena utwory na piątkę :) . Pozostałe na czwórkę :)
Awatar użytkownika
Peter

Atlantyda przyznaj się: słuchasz tego bo Ci się to naprawdę podoba czy dlatego, że jest to robot Bohlena? Ja tego nie lubię, za dużo już bylo takich albumów u Bohlena, jak dla mnie starczy. Ale jeśli Ty naprawdę lubisz to ok, Twoja sprawa.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

atlantyda ;o) pisze:Mi też. Linia melodyczna bardzo fajna,modernowa bym nawet powiedziała
Nie dawało mi to spokoju bo gdzieś tam słychać jakieś znajome rytmy w tym refrenie i wydaje mi się, że ten element jest bardzo podobny do Don't be cool Alexandra.

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
Peter

Szkoda, że na forum nie udziela się Arek, facet - co do wiedzy Bohlenowskiej - nie ma tu za wielu sobie równych poza kilkoma i milczy. a zawsze świetnie wyłapuje covery. Podejrzewam, że coverów jest mnóstwo, zatuszowanych niemieckimi lirykami. Tak Bohlen dzisiaj niestety tworzy. I tak jest z każdą DSDSowską produkcją po "The Album" z 2009 roku.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Peter pisze:Atlantyda przyznaj się: słuchasz tego bo Ci się to naprawdę podoba czy dlatego, że jest to robot Bohlena? Ja tego nie lubię, za dużo już było takich albumów u Bohlena, jak dla mnie starczy. Ale jeśli Ty naprawdę lubisz to ok, Twoja sprawa.
Peter słucham tego bo mi się naprawdę podoba. Wychwalałeś Andreę Berg pod niebiosa ,w której ja akurat nie znalazłam niczego dla siebie i albumy wysłuchałam tylko po jednym razie. Tak więc nie wszystko mi się podoba co wyprodukował Bohlen,a już za kompletną kalpę osobiście uważam album Daniela Negroniego "Crazy". Są osoby,które uważają akurat ten LP za arcydzieło jednak ja nie przekonuję ich,że nie maja racji tak jak Ty to zawsze czynisz.
Więc uszanuj to,że niektórym podoba się zupełnie co innego niż Tobie.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Pioetrek pisze:Mi podoba się refren w Nur wir zwei
Posłuchaj refrenu "If I Will Rule The World" z Albumu "21st Century" Blue System... ;-)
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Peter

atlantyda ;o) pisze:
Peter pisze:Atlantyda przyznaj się: słuchasz tego bo Ci się to naprawdę podoba czy dlatego, że jest to robot Bohlena? Ja tego nie lubię, za dużo już było takich albumów u Bohlena, jak dla mnie starczy. Ale jeśli Ty naprawdę lubisz to ok, Twoja sprawa.
Peter słucham tego bo mi się naprawdę podoba. Wychwalałeś Andreę Berg pod niebiosa ,w której ja akurat nie znalazłam niczego dla siebie i albumy wysłuchałam tylko po jednym razie. Tak więc nie wszystko mi się podoba co wyprodukował Bohlen,a już za kompletną kalpę osobiście uważam album Daniela Negroniego "Crazy". Są osoby,które uważają akurat ten LP za arcydzieło jednak ja nie przekonuję ich,że nie maja racji tak jak Ty to zawsze czynisz.
Więc uszanuj to,że niektórym podoba się zupełnie co innego niż Tobie.
Wiedziałem, że jesteś na tym punkcie wrażliwa, a ja to szanuję. ;) Pytałem tylko z ciekawości, czy naprawdę Ci się to podoba? Mi może jedna piosenka, alebum jest dla mnie masakryczny ale to moje zdanie.

Andrea mi się podobała ale na jednej płycie tylko była fajna. ;) Negroni nie był dla mnie ani kompletną klapą ani kompletnym dziełem, po to jest forum by sobie podyskutować o tym co nam się podoba a co nie? Nie widzę by ktoś coś komuś narzucał, ale z tego co pamiętam to też trochę psioczyłaś na produkcje dla gwiazd DSDS. ;)

Pozdrawiam
Peter.

PS w którym momencie Ciię przekonuję, że nie masz racji? Album jest dla mnie masakryczny ale piszę, że jak lubisz Twoja sprawa.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Peter pisanie z Tobą to masło maślane. Nie zamierzam Cię przekonywać,że album jest super i Tobie też powinien się podobać .
Awatar użytkownika
Peter

Ale nie możesz mi mówić, że Ci cokolwiek narzucam bo to nie prawda. Pytam tylko grzecznie czy Ci się to naprawdę podoba? Dostałem odpowiedź i jest spoko. ;)

Mam pytanie z czego to słuchałaś? Bo ja tego w HD i wcałości nigdzie do odsłuchu nie znalazłem, poszukam na jakimś streamie.

Jedna piosenka to plagiat tego:

Awatar użytkownika
Sussudio

Post autor: Sussudio »

Peter pisze: Jedna piosenka to plagiat tego:

Która?
Dieter Bohlen Królem Polski
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Peter 23 maja 2016 napisałeś :
Peter pisze:Album masakryczny, już gorszego Bohlen nie mógł wymyślić, to tylko potwierdza moją tezę, że po pierwsze facet się wypalił, a po drugie bez Rodrigueza skazany jest na klepanie szlagierów jak to kuriozum.
A dzisiaj piszesz :
Peter pisze:Mam pytanie z czego to słuchałaś? Bo ja tego w HD i wcałości nigdzie do odsłuchu nie znalazłem
Czyli w całości albumu nie słyszałeś a oceniasz go po 30 sek.kawałkach .
nado

Post autor: nado »

Ja też Peter przyłączam się do pytania? cit: "Jedna piosenka to plagiat tego..." Czego Peter ?
Awatar użytkownika
Peter

atlantyda ;o) pisze:Peter 23 maja 2016 napisałeś :
Peter pisze:Album masakryczny, już gorszego Bohlen nie mógł wymyślić, to tylko potwierdza moją tezę, że po pierwsze facet się wypalił, a po drugie bez Rodrigueza skazany jest na klepanie szlagierów jak to kuriozum.
A dzisiaj piszesz :
Peter pisze:Mam pytanie z czego to słuchałaś? Bo ja tego w HD i w całości nigdzie do odsłuchu nie znalazłem
Czyli w całości albumu nie słyszałeś a oceniasz go po 30 sek.kawałkach .
Wstyd się przyznać, że słuchałem tego z chomika, czyli ze streamingu, nie w jakości HD. Do tego na laptopie. Ale myślę, że zakup płyty i odsłuch z sharpa niczego tu nie zmieni. Nie uznaję żadnych spotifów.
Według mnie Bohlen zrobił kolejnego nie potrzebnego zupełnie gniota, bo nikt tu z Was nie przyzna, ze te piosenki to jest styl Bohlena, to jest jakieś kopiowanie tego co akurat grają w Esce oczywiście kucharzem jest Bohlen i ugotował nam zupę szlagieropodoobną z tego co jest grane. Już mi się singiel nie podobał bo jest dziwny zupełnie nietypowy dla Bohlena. Jestem szczęśliwy, że nie wyprodukował albumu dla Anety. Jkris miał rację: więcej Bohlena jest w Systems In Bllue.

Skoro mnie tak chętnie cytujesz to pozwól że i ja coś zacytuję.
atlantyda ;o) pisze:
MODERN JEANNE pisze:Więc może damy wreszcie Dieterowi usiąść spokojnie na stołku w DSDS ( w jego wieku !)
Dieter nie jest jeszcze taki stary ;) Są o wiiieeeeleee starsi artyści ,którzy jeszcze występują ;)
Ktoś mi kiedyś powiedział,że Bohlen w jednym z wywiadów powiedział,że jest już za stary,żeby wygłupiać się na scenie z gitarą.Kto mu każe fikać?Zresztą nie chce już dla nas tworzyć muzyki Blue System to nie-łaski nie robi,tylko niech weźmie pod uwagę,że spora część płyt jakie się sprzedają jego "gwiazdeczek"DSDS kupujemy My jego fani i w większości być może nie dlatego,że się nam to podoba tylko do kolekcji-bo to robota Dietera Bohlena (tak jak np.Ja :) )
I stąd było moje pytanie, bardo grzecznie zadane do Ciebie.

Sussudio pisze:
Peter pisze: Jedna piosenka to plagiat tego:

Która?
Posłuchaj początek "Wie Geil Ist Dann".
Niestety Bohlen ma czelność tak komponować tak robi od lat. Sądząc po ilości stron "wyroby plagiatopodobne" podejrzenie nie wzięło się z księżyca.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Peter kupowanie produkcji Bohlena dla kolekcji, a słuchanie jego produkcji to dwie różne sprawy. Daniela Negroniego mogę mieć na półce ale nigdy więcej tego nie puszczę bo mi po prostu nie podchodzi.Natomiast dla Damiena stworzył coś zupełnie innego,bardziej melodyjne utwory co również bardziej mi się podoba :),pewnie z czasem mi się to przeje,ale puki co słucham tego :)
ODPOWIEDZ