Album ''History''
-
senior fan
Re: Wkrótce nowy album Thomasa?
Ewentualnie jak kto woli CC Catch heaven and... 1986 . Ta sama linia melodyczna.
- maaateusz
Dokładnie o tym myślałem pisząc ostatnią część swojej wypowiedzi tylko napisałem ogólnie, że nawiązuje do MTsenior fan pisze:Hej nowy utwór TA jest zainspirowany piosenką cosmic girl z 2000 roku ,album YOTD oczywiscie MT.
Ostatnio zmieniony wt kwie 12, 2016 12:34 przez maaateusz, łącznie zmieniany 2 razy.

- Anita Anders
- Członek TAFC Polska
Dokładnie, w refrenie Boysów słychać Heaven and Hell albo Blue System - She's a Lady (fragment : she's my girl, she's my world..). Cosmic girl też by pasowało, więc jeśli kimś się tu Thomas inspirował to Bohlenem, a nie Boysami, bo oni sami tę melodie ściągnęli z innych piosenek 
-
Ninio
Jeżeli Boysi inspirują się Modern Talking to przyjąć,że każde późniejsze nagranie zbliżone klimatem do muzyki Bohlena było inspirowane Boysami (lub innymi naśladowcami Bohlena)... Chyba nie tędy droga. Czekam na utwór w dobrej jakości...
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Ja również zauważyłam mocne podobieństwo do utworu grupy Boys,zamieściłam nawet link piosenki na FB dla porównania.
Niby nie wiele słychać z nagrania Eleny ,ale doskonale słychać melodię,którą śpiewa Thomas w refrenie. Zobaczymy czy pan "Boys" się upomni o to,że splagiatowano jego utwór czy też poczuje się dumny
https://www.youtube.com/watch?v=hgGFl5P ... e=youtu.be
Niby nie wiele słychać z nagrania Eleny ,ale doskonale słychać melodię,którą śpiewa Thomas w refrenie. Zobaczymy czy pan "Boys" się upomni o to,że splagiatowano jego utwór czy też poczuje się dumny
https://www.youtube.com/watch?v=hgGFl5P ... e=youtu.be
- Anita Anders
- Członek TAFC Polska
Jeśli ktoś miałby się tu upominać o splagiatowanie, to tylko Bohlen, bo zarówno Boys'i w swoim utworze "Ostatni dzień, ostatnia noc..", jak i Thomas w nowej piosence inspirowali się jego utworami, wymienionymi w postach powyżej 
- MiReK
- Członek TAFC Polska
Dłuższy fragment utworu z tego samego nagrania:
- tanathos
Zarówno utwór "Oastani dzień ostatnia noc" jak i "Lunatic Girl są podobne do tej piosenki, a zatem to właśnie ją można uznać za pierwowzór, z którego "inspirację" zaczerpnęła grupa Boys:
(utwór jest dość spokojny, ale skupcie się na melodii, zwłaszcza pod koniec zwrotkiYYbzS4CwfxY):
(utwór jest dość spokojny, ale skupcie się na melodii, zwłaszcza pod koniec zwrotkiYYbzS4CwfxY):
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
- Sussudio
Problem w tym, że w "Lunatic Girl" nie zwrotka jest podobna do Boysów, tylko refren.tanathos pisze:Zarówno utwór "Oastani dzień ostatnia noc" jak i "Lunatic Girl są podobne do tej piosenki, a zatem to właśnie ją można uznać za pierwowzór, z którego "inspirację" zaczerpnęła grupa Boys:
Dieter Bohlen Królem Polski
- MiReK
- Członek TAFC Polska
Na rosyjskiej stronie fanclubu Modern Talking znalazłem informacje o znanej dacie publikacji dwóch albumów Thomasa:
27.05.2016 album z odświeżonymi utworami Modern Talking oraz dwoma nowymi utworami"Take A Chance" i "Lunatic Girl"
30.09.2016 album z niemieckojęzycznymi utworami
Mnie ciekawi fakt o ile(dni,miesięcy) tym razem te daty ulegną zmianie.
27.05.2016 album z odświeżonymi utworami Modern Talking oraz dwoma nowymi utworami"Take A Chance" i "Lunatic Girl"
30.09.2016 album z niemieckojęzycznymi utworami
Mnie ciekawi fakt o ile(dni,miesięcy) tym razem te daty ulegną zmianie.
- MiReK
- Członek TAFC Polska
Thomas na swoim blogu pisze o premierze nowego utworu 17.04. i jako jego tytuł podaje "Lunatic"
- edmund1974
- Członek TAFC Polska
Mirek 17.04 - ale którego roku? Wiadomo coś na ten tematMiReK pisze:Thomas na swoim blogu pisze o premierze nowego utworu 17.04. i jako jego tytuł podaje "Lunatic"
You Can Win, If You Want.
- maaateusz
A oto i "Lunatic girl":
-
riccardo1989
Lepsza jakość 
https://www.youtube.com/watch?v=gz1vjAo38X4
Nie wiem czemu ale takie moje wrażenie, że Thomas śpiewał w domu starców
Kiepsko to wygląda jak na premierę 
https://www.youtube.com/watch?v=gz1vjAo38X4