Vanessy Mai - album Für dich
- Peter
Re: Dieter Bohlen 2016 dla Vanessy Mai!
Bardzo ładna i udana piosenka, a teledysk jest śliczny, na pewno będzie wysoko notowana. Nie spodziewałem się tego po Bohlenie.
- Malediwy
Piosenka całkiem fajna, teledysk fajny bo Vanessa jest fajna...
W tym wszystkim tylko szkoda, że ta piosenka nie jest śpiewana jednak po angielsku...
Spokojem można kamień ugotować...
- Dr Mabuse
No rzeczywiście jest potencjał w tym utworze (delikatnie mówiąc). Tylko ten niemiecki ....

-
MOONCHILD
Oj tam niemiecki.. dobrze, że nie polski bo by szeleściło jak liście na jesieni. Cieszmy się, że nie węgierski lub fiński.. 
Ale tak poważnie to całkiem fajny utwór. Wreszcie nie smętna ballada, wreszcie bez stukającej perkusji itd.. Fajny, tłusty utworek. Równie dobrze mógłby to zaśpiewać Thomas albo CCCatch. Głos Vanessy przywołuje wspomnienia z Neny. Nie jest to szczyt marzeń ale jakby Vaneska całą taką płytę spłodziła z Didim to byłaby to dobra droga... Chórki prawie jak SIB. Jest coś delikatnie innego w nich ale klimat jest jak trzeba. Qrde, czy Dieter nie mógłby pojechać w tę stronę na dobre....?
Już nawet nie chodzi o MT comeback ale chociaż projekt z tym co robił zawsze najlepiej. Touche.. nie, dla mnie jednak nie. Nie lubię boysbandów. Przejadło się to... Mało to solowych wokalistów... ?
Ale tak poważnie to całkiem fajny utwór. Wreszcie nie smętna ballada, wreszcie bez stukającej perkusji itd.. Fajny, tłusty utworek. Równie dobrze mógłby to zaśpiewać Thomas albo CCCatch. Głos Vanessy przywołuje wspomnienia z Neny. Nie jest to szczyt marzeń ale jakby Vaneska całą taką płytę spłodziła z Didim to byłaby to dobra droga... Chórki prawie jak SIB. Jest coś delikatnie innego w nich ale klimat jest jak trzeba. Qrde, czy Dieter nie mógłby pojechać w tę stronę na dobre....?
Już nawet nie chodzi o MT comeback ale chociaż projekt z tym co robił zawsze najlepiej. Touche.. nie, dla mnie jednak nie. Nie lubię boysbandów. Przejadło się to... Mało to solowych wokalistów... ?
-
MOONCHILD
Im więcej tego słucham tym bardziej mi się podoba! Refren jest MIĘSOOOOO! Tak jest !
Kto robi teraz chórki...? Przecież nie SIB...?!
Dawno mi się tak micha nie uśmiechała.. Ostatni raz przy Der Film i utworach Gasoline / Bizzare bizzare / Shootin Star.
Brawo Didi!
Immer gerne wieder!
Kto robi teraz chórki...? Przecież nie SIB...?!
Dawno mi się tak micha nie uśmiechała.. Ostatni raz przy Der Film i utworach Gasoline / Bizzare bizzare / Shootin Star.
Brawo Didi!
Immer gerne wieder!
- edmund1974
- Członek TAFC Polska
Witam.
Właśnie po raz pierwszy oglądnąłem teledysk Vanessy Mai i moje wrażenia muzyczne są jak najbardziej pozytywne. Utwór najzwyczajniej w świecie mi się podob, ale trudno się dziwić skoro oryginał w wykonaniu Touche należy do najbardziej przeze nnie ulubionych piosenek tego boysbandu.
Podsumowując: udany cover, śliczna dziewczyna. Czekam na więcej
Pozdrawiam
Właśnie po raz pierwszy oglądnąłem teledysk Vanessy Mai i moje wrażenia muzyczne są jak najbardziej pozytywne. Utwór najzwyczajniej w świecie mi się podob, ale trudno się dziwić skoro oryginał w wykonaniu Touche należy do najbardziej przeze nnie ulubionych piosenek tego boysbandu.
Podsumowując: udany cover, śliczna dziewczyna. Czekam na więcej
Pozdrawiam
You Can Win, If You Want.
-
MOONCHILD
Dla mnie ten cover jest lepszy od ori. Dobrze dopracowany.
-
sq9tm
- Kontakt:
Utwór naprawdę bardzo dobry. Gdyby śpiewała po angielsku to byłby miód. Tego utworu nie znałem w wykonaniu Touche ale gdy odsłuchałem jeszcze bardziej mi się podoba. Ogólnie uwielbiam wszystko co tworzy Bohlen.
- Peter
Można zmienić temat wątku na "Fur Dich" [2016]?
Płyta jest genialna, strasznie mi przypomina albumy Egli i bardzo mi się podoba, wreszcie nie trzeba wybierać między Medlockiem a Schuhmacherem, jest czego posłuchać u Bohlena.
Płyta jest genialna, strasznie mi przypomina albumy Egli i bardzo mi się podoba, wreszcie nie trzeba wybierać między Medlockiem a Schuhmacherem, jest czego posłuchać u Bohlena.
- MODERN JEANNE
Ależ mnie w nią wciągnęło obecnie, za chusteczki nie mogę się oderwać od wczoraj.
Kontynuacja nagrań w stylu Egli, nawet głos zbliżony. Szkoda że nie są wydane instrumentale bo podobnie jak u Egli , porządne i ciekawe aranże słychać pod spodem.
To na razie mój nr one z płyty.
Kontynuacja nagrań w stylu Egli, nawet głos zbliżony. Szkoda że nie są wydane instrumentale bo podobnie jak u Egli , porządne i ciekawe aranże słychać pod spodem.
To na razie mój nr one z płyty.
I LOVE DB AND TA!
-
MOONCHILD
A mnie to nawet wczesną CCCatch przypomina zwłaszcza "Ich Hör Auf Nein Herz", te roll werble jak z Kombi z dawnych lat.. miodzio.
- Peter
Nie mam tyle czasu co Ty Asiuniu i album słuchałem raz, nie pamiętam jeszcze piosenek, ale byłem zaskoczony, że tak dobre dzieło Bohlenowi wyszło, naprawdę jest czego posłuchać, zrobił na mnie tak samo duże wrażenie.
- MODERN JEANNE
Re: Vanessy Mai - album Für dich
Nie mogłam się 2 dni odkleić a zabierałam sie za niego z takim ociąganiem jak za każde obecne dzieła Bohlena. Do Fantasy do tej pory się nie zmusiłam, jednak ale będę musiała się przełamać.
Taki los fana
Jakby tylko Bohlen mniej szlagierowy charakter tym piosenką nadał to byłabym 100 procentowo zadowolona. No może nie 100 ,bo tak by było tylko podczas wskrzeszenia MT czy BS, na ale prawie.
Bo fajnie się słucha, taka lekka , przyjemna płyta.
Taki los fana
Podobne opinie czytałam po płytach Beatrice. Że ducha CC Catch zawiera.MOONCHILD pisze:A mnie to nawet wczesną CCCatch przypomina zwłaszcza "Ich Hör Auf Nein Herz", te roll werble jak z Kombi z dawnych lat.. miodzio.
Jakby tylko Bohlen mniej szlagierowy charakter tym piosenką nadał to byłabym 100 procentowo zadowolona. No może nie 100 ,bo tak by było tylko podczas wskrzeszenia MT czy BS, na ale prawie.
Bo fajnie się słucha, taka lekka , przyjemna płyta.
I LOVE DB AND TA!
- Adrian77
- Kontakt:
Tak jak Modern Jeanne napisała, początek linii basowej jest bardzo podobny. Trzeba być głuchym, by tego nie słyszeć. Nawet Vanessa na koncertach wykorzystuje to podobieństwo.Peter pisze:Piosenka mi nie przypomina wcale Eurythmics
Swoją drogą Ich Sterb Fur Dich bardzo mi się spodobało z perspektywy czasu. Mimo języka niemieckiego uważam ten cover za lepszy od oryginału. Ogólnie płyta świetna. Mimo swojego szlagierowego charakteru nie czuć szlagieru tak bardzo jak np. u Beatrice Egli i Andrei Berg. Bardzo często słucham tej płyty
http://facebook.com/Heaven.Of.System
Adrian77
Adrian77
- Jarasso
Nie wprowadzać w błąd orginalny utwór był wykonywany przez The Real Milli VanilliRomantic Warrior pisze:a tutaj pierwowzór tego nagrania, nawet tytuł się zgadza
https://www.youtube.com/watch?v=eWTgs1v5T4c
- Peter
Re: Vanessy Mai - album Für dich
Muszę się bardziej zaznajomić z płytą bo próbki wywarły na mnie kapitalne wrażenie, a słyszałem masę dobrego o tym albumie, podobnie "Regenbogen" też było dobrym albumem. Tylko ta jest według mnie bardziej osadzona w stylistyce Dietera Bohlena.