Severino Seeger - "Hero Of My Heart" + Album
- Peter
Re: Severino Seeger - "Hero Of My Heart" + Album
Ja nie czuję na tym albumie roboty Bohlena, to nie jego styl. Zamiast typowego Bohlena mamy dziwne dźwięki w tle.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Mój błąd, powinno być 29. maja. Poprawiłem.Peter pisze:Pytanie do ArCracka, skąd takie rozbieżności w artykule na modernportalu? Najpierw jest napisane, że premiera 29 czerwca, na dole 29 maja
Jak piszesz tak cię widzą.
-
bohlenmusic
Witam.
Ostatnio dawno tu nie zaglądałem, widzę jakieś zachwyty nad nową płytą jakiegoś gościa z DSDS, myślę sobie zobacze i posłucham.... no i posłuchałem, mogę tylko stwierdzić, że nie zmarnowałem ostatnich 5 lat czekając na nowe hity Bohlena pod marką DSDS, dalej totalne dno. Ludziom faktycznie podoba się taka muzyka? Teraz wiele zespołów tzw. disco polo ma lepsze kawałki niż Bohlen z tym swoim DSDS. Ostatnio Tonschatz najbardziej przypomina bohlena ze swoich średnich lat bo do Bohlena z lat świetności troche im brakuje ale to i tak lata świetlne przed tym co prezentuje nam Bohlen ostatnimi laty.
Z okazji 30 lecia myślałem, że coś fajnego nowego się wykluje i niestety narazie nic.
Pozdrawiam
Ostatnio dawno tu nie zaglądałem, widzę jakieś zachwyty nad nową płytą jakiegoś gościa z DSDS, myślę sobie zobacze i posłucham.... no i posłuchałem, mogę tylko stwierdzić, że nie zmarnowałem ostatnich 5 lat czekając na nowe hity Bohlena pod marką DSDS, dalej totalne dno. Ludziom faktycznie podoba się taka muzyka? Teraz wiele zespołów tzw. disco polo ma lepsze kawałki niż Bohlen z tym swoim DSDS. Ostatnio Tonschatz najbardziej przypomina bohlena ze swoich średnich lat bo do Bohlena z lat świetności troche im brakuje ale to i tak lata świetlne przed tym co prezentuje nam Bohlen ostatnimi laty.
Z okazji 30 lecia myślałem, że coś fajnego nowego się wykluje i niestety narazie nic.
Pozdrawiam
- Peter
Gdyby to był album kogoś innego może byłoby słuchalne, ale nie na Bohlena. straszna amatorka, nie jest to album na jego możliwości. Powtórka jest jedna "All For One" z "Fly Alone". Niektóre piosenki są nawet w miarę jak "Wild" ale brakuje im tej ręki Bohlena. Singlowe numery są udane, jako trzeciego singla widzę "Wild" ale pewnie i tak go nie będzie. Generalnie im bliżej do końca płyty tym gorzej.
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Nie wiem czy Dieter jest jeszcze w stanie skomponować coś co nas zachwyci.Po napisaniu ileś tam setek utworów można mieć jeszcze jakieś rewelacyjne pomysły?
-
nado
AAAAAAAA, to ja w końcu zrozumiałem. Wy we wszystkich piosenkach chcielibyście Modern Talking, dlatego podczas, gdy ja piszę o muzyce bez tegoż kontekstu, bo istotnie od 2002 roku Bohlen nie jest już Modern tylko Tytan, wy macie to kompletnie w dupie, bo na kolejnej płycie Idola znów nie ma "modern". Nie znacie się na muzyce ! Nie macie bladego pojęcia, co znaczy dobrze i źle skomponowany utwór POP ! Oceniacie nieobiektywnie, bo zamiast słyszeć, co jest, słyszycie, czego nie ma. Żałosne są wasze opinie, pod żadną kolejną już się nie podpiszę. Modern Talking nie powróci, a Bohlen za ok 3 lata ostatecznie zniknie z mediów. I dobrze, nie warto.
- Peter
Mnie zniechęcają te pojękiwania np: w "Jelousy" na początku, w sumie nawet nie najgorszy numer tylko to hey ho....
Agnieszka: Dieter mówił, że ballady są trudniejszy to po jakiego grzyba się wysila? Wiesz co mam na myśli?
Jak bym miał dostać 115 album Medlocka czy Schuhmachera czy Pietro i Sarę to już wolę Severino.
Agnieszka: Dieter mówił, że ballady są trudniejszy to po jakiego grzyba się wysila? Wiesz co mam na myśli?
Jak bym miał dostać 115 album Medlocka czy Schuhmachera czy Pietro i Sarę to już wolę Severino.
- Romantic Warrior
Dla mnie płyta po pierwszym przesłuchaniu ok. Rzeczywiście słychać w niej odwołania do stylu utworów i grup, które ostatnimi czasy są na topie, ale do tego Dieter już nas przyzwyczaił. Najbardziej inspiracją zajeżdża "Only For You" - jakby żywcem słuchać One Republic "Something I Need"
Jest kilka nawiązań do Olly Mursa, Marka Ronsona i Bruno Marsa, o czym już pisał nado. Po tym pierwszym przesłuchaniu mnie najbardziej podoba się "All For One", słychać tu dużo Bohlena ery DSDS.
Biorąc poprawkę na to wszystko nie jest źle i z pewnością wrócę nieraz do tej płyty
Biorąc poprawkę na to wszystko nie jest źle i z pewnością wrócę nieraz do tej płyty
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Nie słyszałam jeszcze albumu Severino.Odniosłam się ogólnie. My "starzy" fani na pewno szukamy w tych kompozycjach nutki tego czegoś co nas zachwyciło w kompozycjach Bohlena już dawno temu.Oczywiście,że trzeba iść z duchem czasu i Dieter niejako to stara się robić bo przecież produkował się w różnych stylach muzycznych.Jednakże nam jak już wcześniej się wyraziłam "starym" fanom podobają się tzw.utwory "łatwe lekkie i przyjemne" ,zapamiętane już od pierwszego przesłuchania.Takie do których chętnie wracamy...no przynajmniej ja tak mam
. Puki Bohlen się sprzedaje czy to wśród publiki DSDS czy swoich fanów ,nie jest źle
.
- Peter
Pisałem, że mało Bohlena w Bohlenie, ja tu wyczuwam inspiracje pewnym letnim przebojem, wiem o jaki kawałek chodzi ale wyleciał mi tytuł. Tu dużo inspiracji obecnymi trendami.
Edit: OMI - "Cheerleder" to jest wyczuwalne w jednej piosence i to bardzo. Powtórek Bohlena z Bohlena nie ma za wiele.
Edit: OMI - "Cheerleder" to jest wyczuwalne w jednej piosence i to bardzo. Powtórek Bohlena z Bohlena nie ma za wiele.
- art_system
Album bardzo pozytywnie mnie zaskoczył, dawno mnie tu nie było, oczywiście śledzę forum. Opinie są i będą podzielone. Jednak od czasów Medlocka dopiero teraz jestem w stanie słuchać kompozycji Didiego. Świetny głos i jeszcze lepsze aranżacje muzyczne.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Jestem świeżo po przesłuchaniu albumu. Nie jest taki najgorszy. W mojej ocenie jest na poziomie albumu Alexandra Klawsa "Take Your Chance" . Odpowiada mi bardziej aniżeli album wyprodukowany dla Daniele Negroniego. Najbardziej do gustu przypadła mi ballada "All For One" i pewnie często będę do niej wracała
.
- shoker191
- Członek TAFC Polska
Kompletnie nie rozumiem osób które uważają że ten album jest podobny do poprzednich. Według mnie ,Dieter w końcu skomponował coś na prawdę nowego . Wystarczy posluchać utworu ; " Love Me Like This" kawałek który na prawdę nie przypomina żadnego z utworów jakie Dieter komponował w ostatnim czasie. W końcu się chłop wysili 
Good Guys Only Win In Movies
Everyone has their Bohlen
Everyone has their Bohlen
- Peter
Bolesny "strzał": debiut albumu na 19 miejscu niemieckiej listy, tak źle nie było dawno, czyżby w Niemczech Bohlen się kończył?
http://www.bohlenworld.de
http://www.bohlenworld.de
- MODERN JEANNE
Chyba się przejadł, od ponad 10 lat jego muzyka zalewa tam rynek przez DSDS.
Podejrzewam że niemcy sami już tego nie mogą oglądać, ciekawe kiedy Didiemu się zrobi dość i wpadnie na coś nowego
Podejrzewam że niemcy sami już tego nie mogą oglądać, ciekawe kiedy Didiemu się zrobi dość i wpadnie na coś nowego
I LOVE DB AND TA!
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Z obserwacji dotychczasowej działalności Bohlena moglibyśmy się spodziewać czegoś "nowego" - Dieter gdy coś mu się kończyło (Modern Talking 1987 na Blue System 1987 - Blue System 1997 na Modern Talking 1998 - Modern Talking 2002-2003 na DSDS 2002-2003...) to "wyskakiwał" z czymś nowym. Ale obawiam się że jest on już na to za stary...
MODERN TALKING FOREVER!!!