29.11.2015. Thomas Anders w Toruniu
- Monia82
- Członek TAFC Polska
Re: 29.11.2015. Thomas Anders w Toruniu
Z Wrocławia gdzie nie nocuję, mam polskiego busa o 23:50 do Bydgoszczy, w której jestem 5:55 i jadę do wujka do Torunia pierwszym pociągiem.
- Anita Anders
- Członek TAFC Polska
No tak, teraz rozumiem. Ja mam tylko nadzieje, że się w ostatniej chwili nie okaże się, że znów nie dostanę wolnego, bo wtedy będę musiała jechać jakoś po 15.00, a to już trochę późno będzie
A jest gdzieś zaplanowane może jakieś spotkanie osób z forum przed koncertem? Wiem, że pewnie zadaję dziwne pytania, ale nigdy jeszcze nie byłam na koncercie Thomasa (aż wstyd..) i jestem ciekawa jak to wszystko wygląda. Za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuję
A jest gdzieś zaplanowane może jakieś spotkanie osób z forum przed koncertem? Wiem, że pewnie zadaję dziwne pytania, ale nigdy jeszcze nie byłam na koncercie Thomasa (aż wstyd..) i jestem ciekawa jak to wszystko wygląda. Za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuję
- siara1971
- Członek TAFC Polska
Witam spotkanie czy raczej Afterparty jest zazwyczaj po koncercie ale czy będzie w Toruniu jeszcze nic nie wiadomoAnita Anders pisze:No tak, teraz rozumiem. Ja mam tylko nadzieje, że się w ostatniej chwili nie okaże się, że znów nie dostanę wolnego, bo wtedy będę musiała jechać jakoś po 15.00, a to już trochę późno będzie![]()
- Anita Anders
- Członek TAFC Polska
Dziękuję bardzo za informacjęsiara1971 pisze:Witam spotkanie czy raczej Afterparty jest zazwyczaj po koncercie ale czy będzie w Toruniu jeszcze nic nie wiadomoAnita Anders pisze:No tak, teraz rozumiem. Ja mam tylko nadzieje, że się w ostatniej chwili nie okaże się, że znów nie dostanę wolnego, bo wtedy będę musiała jechać jakoś po 15.00, a to już trochę późno będzie![]()
- cris1974
A tak swoją drogą spora różnica w cenie biletów między np. Poznaniem i Toruniem. 40 zł od głowy to daje sporą kwotę. Czym to jest spowodowane? Miasto Toruń nie zarabia czy jak?
- siara1971
- Członek TAFC Polska
Cześć mi się wydaje ,że to zależy od organizatora w Toruniu jest inny organizator i dlatego bilety są tańszecris1974 pisze:A tak swoją drogą spora różnica w cenie biletów między np. Poznaniem i Toruniem. 40 zł od głowy to daje sporą kwotę. Czym to jest spowodowane? Miasto Toruń nie zarabia czy jak?
- cris1974
I tak się robi pieniądze. 40 zł x załóżmy 5000 frekwencji daje kwotę 200 tysięcy złotych. Pewnie TA i Zespół gaże mają podobne więc suma jest spora.
- Geronimo
Być może chodzi też o wielkość miasta i ogólnie, abstrakcyjnie to ujmując, jego prestiż, ale tylko zgaduję.
Na stronce poświęconej temu koncertowi w pierwszym zdaniu jest chochlik - zamiast Torunia jest Poznań.
Można by też zaktualizować w tym miejscu odnośnik, żeby zamiast zdania: Informator na temat koncertu w Toruniu w przygotowaniu podlinkować już do informatora toruńskiego, tak jak jest to przy dwóch pierwszych miastach ładnie zrobione.
Na stronce poświęconej temu koncertowi w pierwszym zdaniu jest chochlik - zamiast Torunia jest Poznań.
Można by też zaktualizować w tym miejscu odnośnik, żeby zamiast zdania: Informator na temat koncertu w Toruniu w przygotowaniu podlinkować już do informatora toruńskiego, tak jak jest to przy dwóch pierwszych miastach ładnie zrobione.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
- Anita Anders
- Członek TAFC Polska
Mój bilet dziś dotarł, więc teraz z niecierpliwością czekam na koncert 
- 33ccd
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
- Kontakt:
cris1974 pisze:I tak się robi pieniądze. 40 zł x załóżmy 5000 frekwencji daje kwotę 200 tysięcy złotych. Pewnie TA i Zespół gaże mają podobne więc suma jest spora.
Żaden organizator nie robi tego charytatywnie, a dla kasy. Nawet te 200 tyś jeśli jest, to jest to kwota brutto. Jesteś przedsiębiorcą, więc wiesz jaki są obciązenia podatkowe, a teraz będzie jeszcze gorzej!
W Poznaniu jest mała hala, więc bilety są droższe by pokryc koszty i wygenerować zysk. We Wrocławiu większa to i tańsze.
W Toruniu inny organizator, tania hala, inna kalkulacja i jest ok. Nic tylko się cieszyć.
Nawiasem koncert w Andrychowie przyniusł straty, a bilety były zatanie.
pozdrawiam
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Andrychów to w ogóle był niewypał. Jak można było zgodzić się na koncert w tak obskurnym i nie bezpiecznym miejscu ?!33ccd pisze:...
Nawiasem koncert w Andrychowie przyniusł straty, a bilety były zatanie.
- 33ccd
- Kontakt:
Tomek naprawdę nie mail na to wpływu, na miejscu dopiero sie wszyscy wkór..... ale kasa jest na pierwszym miejscu.
pozdrawiam
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Rozumiem,że Thomas nie miał na to wpływu,ale nikt z organizatorów czy menager nie widzieli jakie to miejsce? Przecież to mogło runąć w każdej chwili. Szok.
- 33ccd
- Kontakt:
Podobno to miejsce licznych koncertów
pozdrawiam
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
- Malediwy
Ale przecież poza dochodzami ze sprzedaży biletów są też wpływy od różnych sponsorów które pokrywają część kosztów organizowania koncertów...33ccd pisze: Żaden organizator nie robi tego charytatywnie, a dla kasy. Nawet te 200 tyś jeśli jest, to jest to kwota brutto. Jesteś przedsiębiorcą, więc wiesz jaki są obciązenia podatkowe, a teraz będzie jeszcze gorzej!
W Poznaniu jest mała hala, więc bilety są droższe by pokryc koszty i wygenerować zysk. We Wrocławiu większa to i tańsze.
W Toruniu inny organizator, tania hala, inna kalkulacja i jest ok. Nic tylko się cieszyć.
Spokojem można kamień ugotować...