29.11.2015. Thomas Anders w Toruniu

Tutaj umieszczamy wszystkie newsy dotyczące Thomasa i jego muzyki.
Awatar użytkownika
Monia82
Członek TAFC Polska

Re: 29.11.2015. Thomas Anders w Toruniu

Post autor: Monia82 »

Z Wrocławia gdzie nie nocuję, mam polskiego busa o 23:50 do Bydgoszczy, w której jestem 5:55 i jadę do wujka do Torunia pierwszym pociągiem.
I lost my HEART AND SOUL in your eyes and smile...
Obrazek
Awatar użytkownika
Anita Anders
Członek TAFC Polska

Post autor: Anita Anders »

No tak, teraz rozumiem. Ja mam tylko nadzieje, że się w ostatniej chwili nie okaże się, że znów nie dostanę wolnego, bo wtedy będę musiała jechać jakoś po 15.00, a to już trochę późno będzie :(

A jest gdzieś zaplanowane może jakieś spotkanie osób z forum przed koncertem? Wiem, że pewnie zadaję dziwne pytania, ale nigdy jeszcze nie byłam na koncercie Thomasa (aż wstyd..) i jestem ciekawa jak to wszystko wygląda. Za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuję :)
Awatar użytkownika
siara1971
Członek TAFC Polska

Post autor: siara1971 »

Anita Anders pisze:No tak, teraz rozumiem. Ja mam tylko nadzieje, że się w ostatniej chwili nie okaże się, że znów nie dostanę wolnego, bo wtedy będę musiała jechać jakoś po 15.00, a to już trochę późno będzie :(

A jest gdzieś zaplanowane może jakieś spotkanie osób z forum przed koncertem? Wiem, że pewnie zadaję dziwne pytania, ale nigdy jeszcze nie byłam na koncercie Thomasa (aż wstyd..) i jestem ciekawa jak to wszystko wygląda. Za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuję :)
Witam spotkanie czy raczej Afterparty jest zazwyczaj po koncercie ale czy będzie w Toruniu jeszcze nic nie wiadomo :)
Awatar użytkownika
Anita Anders
Członek TAFC Polska

siara1971 pisze:
Anita Anders pisze:No tak, teraz rozumiem. Ja mam tylko nadzieje, że się w ostatniej chwili nie okaże się, że znów nie dostanę wolnego, bo wtedy będę musiała jechać jakoś po 15.00, a to już trochę późno będzie :(

Witam spotkanie czy raczej Afterparty jest zazwyczaj po koncercie ale czy będzie w Toruniu jeszcze nic nie wiadomo :)
Dziękuję bardzo za informację :)
Awatar użytkownika
cris1974

Post autor: cris1974 »

A tak swoją drogą spora różnica w cenie biletów między np. Poznaniem i Toruniem. 40 zł od głowy to daje sporą kwotę. Czym to jest spowodowane? Miasto Toruń nie zarabia czy jak?
Awatar użytkownika
siara1971
Członek TAFC Polska

Post autor: siara1971 »

cris1974 pisze:A tak swoją drogą spora różnica w cenie biletów między np. Poznaniem i Toruniem. 40 zł od głowy to daje sporą kwotę. Czym to jest spowodowane? Miasto Toruń nie zarabia czy jak?
Cześć mi się wydaje ,że to zależy od organizatora w Toruniu jest inny organizator i dlatego bilety są tańsze :) pozdrawiam
Awatar użytkownika
cris1974

Post autor: cris1974 »

I tak się robi pieniądze. 40 zł x załóżmy 5000 frekwencji daje kwotę 200 tysięcy złotych. Pewnie TA i Zespół gaże mają podobne więc suma jest spora.
Awatar użytkownika
Geronimo

Post autor: Geronimo »

Być może chodzi też o wielkość miasta i ogólnie, abstrakcyjnie to ujmując, jego prestiż, ale tylko zgaduję.
Na stronce poświęconej temu koncertowi w pierwszym zdaniu jest chochlik - zamiast Torunia jest Poznań.
Można by też zaktualizować w tym miejscu odnośnik, żeby zamiast zdania: Informator na temat koncertu w Toruniu w przygotowaniu podlinkować już do informatora toruńskiego, tak jak jest to przy dwóch pierwszych miastach ładnie zrobione.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Dzięki, poprawione.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Anita Anders
Członek TAFC Polska

Mój bilet dziś dotarł, więc teraz z niecierpliwością czekam na koncert :D
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

cris1974 pisze:I tak się robi pieniądze. 40 zł x załóżmy 5000 frekwencji daje kwotę 200 tysięcy złotych. Pewnie TA i Zespół gaże mają podobne więc suma jest spora.

Żaden organizator nie robi tego charytatywnie, a dla kasy. Nawet te 200 tyś jeśli jest, to jest to kwota brutto. Jesteś przedsiębiorcą, więc wiesz jaki są obciązenia podatkowe, a teraz będzie jeszcze gorzej!

W Poznaniu jest mała hala, więc bilety są droższe by pokryc koszty i wygenerować zysk. We Wrocławiu większa to i tańsze.
W Toruniu inny organizator, tania hala, inna kalkulacja i jest ok. Nic tylko się cieszyć.

Nawiasem koncert w Andrychowie przyniusł straty, a bilety były zatanie.
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

33ccd pisze:...
Nawiasem koncert w Andrychowie przyniusł straty, a bilety były zatanie.
Andrychów to w ogóle był niewypał. Jak można było zgodzić się na koncert w tak obskurnym i nie bezpiecznym miejscu ?!
Awatar użytkownika
33ccd
Kontakt:

Tomek naprawdę nie mail na to wpływu, na miejscu dopiero sie wszyscy wkór..... ale kasa jest na pierwszym miejscu.
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Rozumiem,że Thomas nie miał na to wpływu,ale nikt z organizatorów czy menager nie widzieli jakie to miejsce? Przecież to mogło runąć w każdej chwili. Szok.
Awatar użytkownika
33ccd
Kontakt:

Podobno to miejsce licznych koncertów
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
Awatar użytkownika
Malediwy

Post autor: Malediwy »

33ccd pisze: Żaden organizator nie robi tego charytatywnie, a dla kasy. Nawet te 200 tyś jeśli jest, to jest to kwota brutto. Jesteś przedsiębiorcą, więc wiesz jaki są obciązenia podatkowe, a teraz będzie jeszcze gorzej!
W Poznaniu jest mała hala, więc bilety są droższe by pokryc koszty i wygenerować zysk. We Wrocławiu większa to i tańsze.
W Toruniu inny organizator, tania hala, inna kalkulacja i jest ok. Nic tylko się cieszyć.
Ale przecież poza dochodzami ze sprzedaży biletów są też wpływy od różnych sponsorów które pokrywają część kosztów organizowania koncertów...
Spokojem można kamień ugotować...
ODPOWIEDZ