Spędź Sylwestra z Thomasem Andersem!

Tutaj umieszczamy wszystkie newsy dotyczące Thomasa i jego muzyki.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Re: Spędź Sylwestra z Thomasem Andersem!

Post autor: atlantyda ;o) »

Rosyjski Fan Club wrzucił już filmiki z występu na swoją stronę,Thomas udostępnia je na bierząco na swojej stronie facebookowej.Ja zamieszczę jutro na swojej,tzn.dziś,ale troszkę później ;)
nado

Post autor: nado »

Atlantydaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!! Gdzie to videooooooooooooooooooooooooo ????????????????? Nic nie widziałem, nic nie słyszałem, pomocyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

nado,jeżeli chodzi o video,które ja miałam dodać,to niestety ale problem z dyskami dvd.Myślałam,że TDK to dobra firma,tymczasem,mieli mieli i mieli,nie mogę odtworzyć.Jak by na nadmiar złego,gaśnie mi laptop,po prostu.Jutro będę miała pożyczony sprzęt,chyba ,że mój się ocknie.Bardzo Was wszystkich przepraszam.Materiał na pewno będzie.
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Post autor: Jaro25 »

You're My Heart, You're My Soul & Cheri, Cheri Lady

Brother Louie & Geronimo's Cadillac

Atlantis Is Calling & You Can Win If You Want
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 2015 17:20 przez Jaro25, łącznie zmieniany 1 raz.
nado

Jaro... wyślij please...wszystko :)
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Reanimacja laptopa udała się,ale niestety wszystkie sklepy pozamykane.Nigdzie nie mogę kupić czystych dvd.Musicie zaczekać do jutra wieczora.

Udało mi się zdobyć dyski.Nagrywa się :) Jak wszystko pójdzie dobrze to koło północy będą filmiki udostępnione :) Trzymajcie kciuki.
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 2015 17:56 przez atlantyda ;o), łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Monia82
Członek TAFC Polska

Post autor: Monia82 »

Było super! Niestety do czasu, bo ludziom z tyłu coś odwaliło tuż przed ostatnim występem Thomasa i zaczęli napierać na przód i nas przygniatać do barierek i ludzi. Stałyśmy w 3-4 rzędzie od sceny, praktycznie po środku sceny.

Super pogoda, atmosfera. Ino wiadomo, za mało Thomasa :lol: Dobrze się prezentował, szkoda, że jak wszystko musiało polecieć z playbacku.
I lost my HEART AND SOUL in your eyes and smile...
Obrazek
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Tak ja na fb napisał cris,Thomas uratował całą tą imprezę.Reszta marna.Może jeszcze Margaret i Liersi z hitem zeszłego Sylwestra. Moim zdaniem gdyby Dwójka zrobiła imprezę w stylu lat 80'tych,zapraszając 6-ściu konkretnych artystów z tamtego okresu,przebili by inne kanały TV.
Awatar użytkownika
rut

Post autor: rut »

Ciekawe kto to wymyślił,żeby Thomas nie śpiewał na żywo :( ....może myśleli,że nie da rady...
Pozdrawiam rut
Awatar użytkownika
Monia82
Członek TAFC Polska

Wszyscy tam z playbacku lecieli.
Obrazek
Awatar użytkownika
lancja

Odp: Spędź Sylwestra z Thomasem Andersem!

Post autor: lancja »

To troszkę nie fair, wszystko z playbacku, to po co ci wszyscy artysci w tym Thomas tam byli?
Awatar użytkownika
Emil45677

Post autor: Emil45677 »

No właśnie wydaje mi się, że tylko Thomas użył playback'u :p

Miałem wrażenie, że Geronimo's Cadillac i You Can Win if You Want poszły jednak na żywo. Dużym błędem organizatorów było też to, że Thomas miał wyłączony mikrofon (było to widać w pierwszym wejściu) i po prostu bał się nawiązać jakiegoś kontaktu z publicznością żeby to nie wyszło na jaw :P.
rut pisze:Ciekawe kto to wymyślił,żeby Thomas nie śpiewał na żywo :( ....może myśleli,że nie da rady...
A mi się jednak zdaje, że to ten sam "koncertowy playback" co z Discoteka 80. Więc możliwe, że to był wybór samego Thomasa.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

edmund1974 pisze:
MODERN JEANNE pisze:O to już był? Ja czatuję na ten program dziś.To już po TA?Mysłałam że zacznie się koło 24
http://muzyka.onet.pl/pop/sylwester-z-d ... zymy/0ppve
Thomas już raz wystąpił, ale jeszcze dziś wystąpi ponownie - być może jeszcze nie raz;-)
No i mi się przeoczyło zamieszanie wczoraj o tej porze , będę musiała odświerzyć.
Jaro dzięki za linki, Atlantydo mówisz że więcej będzie :?:
I LOVE DB AND TA!
nado

Stary i nowy Thomas narodowy ;)
Dzięki Jaro ;) już słów kilka mogę powiedzieć... Thomas Anders - 3 wejścia, każde z dwiema piosenkami. Ktoś, kto powie: "ale to już tak było" (set lista pokryła się z tą sylwestrową z 2009 roku), oczywiście nie pomyli się, ale każdy, kto zna wykonania z 2009 roku z łatwością też dosłucha się różnic.
"You're my heart... w wersji zaprezentowanej wczoraj na Sylwestra, to najnowsza wersja największego przeboju MT. Zaprezentowana po raz pierwszy w telewizji niecałe dwa miesiące temu, od zaledwie pół roku była grana wyłącznie na koncertach Thomasa. ŚWIEŻA, NOWOCZESNA, MOCNO OSADZONA W SYNTEZATORACH mogłaby konkurować na parkietach klubów o palmę pierwszeństwa z innymi tanecznymi utworami tego typu. Z tego też względu we Wrocławiu została zaprezentowana z playbacku. Muzyki tak zaaranżowanej nie da się po prostu grać na żywo, zresztą nie po to się tworzy takie wersje. Drugi na liście przebój to zagrana już koncertowo "Cheri Cheri Lady", tym razem z dodatkowymi głosami żeńskimi w chórkach. Później bez niespodzianek w wersji live "Geronimos..." i "Brother Louie".
Ostatnie dwa utwory w wejściu Thomasa po północy, sprawiły mi szczególną radość. W "Atlantis..." klawiszowiec dograł niezwykle ożywcze nowe partie na keyboard, natomiast przebój "You can win..." był tego wieczora cały nowy, mocny i kolorowy. Ten zupełnie inny "image" piosenki to niewątpliwa zasługa nowych wersji starych piosenek MT, które znamy ze sławnej - niesławnej "30". I takich wersji u progu 2015 życzę sobie jak i wam najbardziej.
Recital Thomasa, choć przewidywalny, udany, a jego "look" i pewna postawa na scenie - urzekające.
Awatar użytkownika
Monia82
Członek TAFC Polska

Playback łatwo poznać można po zespole towarzyszącemu artyście na scenie: Nie podłączone do żadnych kabli keyboardy, gitary.
Obrazek
Awans

Post autor: Awans »

Na takich koncertach muzyka zawsze jest z playbacku. I tylko śpiew jest albo na żywo albo z playbacku.
ODPOWIEDZ