Modern Talking - 30 / Brother Louie Bassflow 3.0 Mix

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Re: Modern Talking - 30-Die neue Best Of

Post autor: ArCrack »

Byłoby miło, ale obawiam się że to tylko twórczość fanów. Projekty okładek robi www.waps.net a nie www.wasp.net. W czym jak w czym, ale we własnej nazwie chyba by się nie walnęli.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

Sussudio pisze:
Kolory, czcionka i te kontury postaci (swoją drogą, Thomas trochę nie za wysoki?)
Wszystko się zgadza, bo na okładce nie widnieje Thomas, tylko Uwe Borgwardt

Obrazek

Obrazek
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

A przepraszam że zapytam bo nie wiem czy tylko taki żart czy piszesz poważnie 8) Co ten Uwe ma wspólnego z 30-leciem MT ? O co chodzi z tą okładką bo tych błędów i niedomówień zaczyna przybywać jak grzybów po deszczu ? Thomas był i wciąż jest niższy od Dietera - już raczej nie urośnie :lol: Ale czy to jest powód by w konturach postaci na okładce jubileuszowej płyty znalazł się jakiś Uwe ? Kto wpadł na taki pomysł ? Nie uwierzę że to sam Thomas zwrócił uwagę, że jest za niski bo na pewno nie ma takich kompleksów. Jeśli z kolei Dieter to po co to zrobił ? Żeby wkurzyć Thomasa ? A może to projektanci okładki dali ciała ? Ta wersja wydaje mi się najbardziej prawdopodobna. Co to track listy - nie ma tam bo i przecież nie mogło być żadnego "neue" 8) Aaa, jest ten zapowiadany remix i na nowo ułożony zestaw Best Of. I tak jak napisał któryś z moich przedmówców - takich podobnych składanek była cała masa, kolejna nie wzbudzi już niczyich emocji. Można było się postarać o coś lepszego na ten jubileusz. Wspominałem w jednym ze swoich postów że można było np. przygotować materiał VIDEO z archiwalnymi nagraniami, fragmentami wspólnych występów w TV czy na koncertach z obu "kadencji" MT, wszystko to przepleść oficjalnymi teledyskami i jakimś wspólnym wywiadem po latach. To by było coś po co warto by się ustawić w kolejce, prawdziwe "neue" widziane oczyma Dietera i Thomasa po 30 latach (mogliby np. na przemian opowiadać o tym co widać w tle).
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

Obrazek

Jeśli tracklista jest autentyczna to moim marzeniem jest by utwory z dopiskiem Remix 2014 okazały się tymi które Dieter śpiewał w Rosji.
Awatar użytkownika
Jor

Post autor: Jor »

No tak, taka tracklista to bylo by cos. Jest ona tak nieortodoksyjna, ze tez przez to wydaje sie nierealna. Ale miejmy nadzieje trafi to jakos do Sony i pozwoli im sie zorientowac w oczekiwaniach fanow...
Awatar użytkownika
Maro_D

Post autor: Maro_D »

W sumie, oprócz tego o czym wspomniał ArCrack - czyli błąd w adresie strony, to za nieprawdziwością przemawia jedna rzecz - nie za dużo utworów na płycie? Przy założeniu, że standardowy krążek CD może pomieścić 80 minut muzyki, nie wydaje mi się realnym by upchnąć 21 utworów w tym megamix. No.1 Hit Medley, jak wiemy, trwa 7 minut. Wątpie by ten nowy trwał 4. Same piosenki musiałyby trwać ze 3 minuty, a większość z nich tyle nie trwa. Chyba, że te nowe remixy to jakieś króciutkie, a No.1 Hit Medley także został skrócony do refrenów ;).
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

Maro_D pisze:Przy założeniu, że standardowy krążek CD może pomieścić 80 minut muzyki, nie wydaje mi się realnym by upchnąć 21 utworów w tym megamix. No.1 Hit Medley, jak wiemy, trwa 7 minut. Wątpie by ten nowy trwał 4. Same piosenki musiałyby trwać ze 3 minuty, a większość z nich tyle nie trwa. Chyba, że te nowe remixy to jakieś króciutkie, a No.1 Hit Medley także został skrócony do refrenów ;).
Trudno się z tym zgodzić bo już podobną ilość utworów mieliśmy na składance All The Best,a kilka utworów na niej były w wydłużonych wersjach.Zatem przyjmując że wszystkie utwory na nowej składance będą w singlowych wersjach,a nowe remixy 2014 będą miały niewiele ponad 3 minuty,to jest to realne:
http://www.moderntalking.pl/mt/index.ph ... a=sk34.htm
gambler

Post autor: gambler »

Okładka to prawdopodobnie fake...lista utworów mam nadzieję, że nie...bo jest świetna! Jeżeli się potwierdzi to będzie czego słuchać w autku... ;)
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Pojawił się nowy projekt okładki:

Obrazek
http://www.weltbild.de/3/19578026-1/mus ... st-of.html

Ciemna kolorystyka jednak bardziej mi leżała.
Jak piszesz tak cię widzą.
Husku
Członek TAFC Polska

Post autor: Husku »

Co to ma być za dziki róż, to chyba jakiś żart... -.-
Awatar użytkownika
DorkaWawa
Członek TAFC Polska

Post autor: DorkaWawa »

"Róż majtkowy", ale badziewie :?
Don’t Give Up!
Awatar użytkownika
weidung
Członek TAFC Polska

Post autor: weidung »

A mnie się ten róż bardzo podoba - bardzo lata 80-te :)
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Bordowa okładka zdecydowanie ładniejsza.
Jak będą "nowe" utwory lub "nowe" remiksy to na różową okładkę zawsze można przymknąć oko :D
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
Jor

Post autor: Jor »

Pomijajac nadal kiepska okladke, to warto zauwazyc, ze nagle mamy Das Neue Album! Czyli niby cos bardziej wyjatkowego niz Neue Best Of. Mam nadzieje, ze nastepnym krokiem bedzie zangielszczenie tytulu.
Okladka to jak dla mnie takie demo poki co i zdziwilbym sie gdyby to byl finalny projekt.
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

To trzeba jakoś oprotestować !! :x Różowy kolor okładki po latach wyzywania ich od gejów ?? Kto na to wpadł ? Kto jest za to odpowiedzialny ? A może to jakaś prowokacja ? Brakuje jeszcze tęczy gdzieś nad sylwetkami na tej okładce i mamy skandal gotowy. I co ma być z tym "neue album" to wyraźna sugestia że mamy do czynienia z całkiem nową płytą.
Dobra, ok..sorry za to trochę emocjonalne podejście z mojej strony, ale ktoś albo stroi sobie z nas -Fanów - żarty, albo to któryś z tych sępów o których mówił Dieter, wykorzystuje okazje jaką było pogodzenie się obu Panów i próbuje zapewnić sobie sprzedaż używając tytułu "Das Neue Album". Dieter nigdy nie nazwał by płyty MT po niemiecku !!
O co tu chodzi ??
Ostatnio zmieniony pn sie 11, 2014 18:31 przez Didi&Thomas, łącznie zmieniany 1 raz.
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Husku
Członek TAFC Polska

Post autor: Husku »

Nie no już bez przesady, to tylko kolor… Równie dobrze mógłbyś zjechać Thomasa za różowe spodnie na fandayu….
ODPOWIEDZ