Dieter Bohlen w Wiedniu... na żywo (?)

Newsy dotyczące Dietera i jego muzyki.
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Re: Dieter Bohlen w Wiedniu... na żywo (?)

Post autor: MiReK »

ArCrack pisze:To co mamy na filmiku powyżej nie brzmi jak jakieś demo czy podkład koncertowy, tylko jak nagranie na płytę. Nie będę zaskoczony, jeśli w perspektywie paru lat coś takiego się ukaże.
Jest to moim marzeniem by taka płyta w końcu powstała.
Swoją drogą,ciekawe czy ktoś już zasugerował Dieterowi że fani bardzo by się ucieszyli gdyby taką płyt nagrał.Jeśli nie to może ktoś z zarejestrowanych użytkowników forum bohlenworld.de założyłby taki temat?
Awatar użytkownika
i_love_poptitan

Post autor: i_love_poptitan »

Powiem szczerze, że to trochę wstyd, że taki artysta nie występuje na żywo. Każdy przecież wie, że ma ogromny talent muzyczny i dziwi mnie to, że nie chwali się tym, co potrafi.
Obrazek
MODERN TALKING FANCLUB KIELCE
Awatar użytkownika
shoker191
Członek TAFC Polska

Post autor: shoker191 »

ArCrack pisze: To co mamy na filmiku powyżej nie brzmi jak jakieś demo czy podkład koncertowy, tylko jak nagranie na płytę. Nie będę zaskoczony, jeśli w perspektywie paru lat coś takiego się ukaże.

Mam nadzieje ze coś takiego kiedyś wyjdzie, bo faktycznie zbyt dużo ostatnio jest tych piosenek co prawda śpiewanych w studio ale może to jest zwiastun czegoś konkretnego.
Good Guys Only Win In Movies

Everyone has their Bohlen
Husku
Członek TAFC Polska

Post autor: Husku »

Pozostaje tylko czekać na zapowiedź, ciekawa jestem co z tego wyjdzie :D
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Re:

Post autor: edmund1974 »

Sussudio pisze:Wróciłem - piękna sala, siedziałem dwa stoliki od Bohlena, spełniłem swoje marzenie i poznałem go osobiście! Co do programu "artystycznego", był to najbardziej ordynarny playback jaki w życiu słyszałem - Dieter zagrał "We Have A Dream", "Midnight Lady" oraz "MT Medley"- refreny. Zdecydowanie warto było, mimo że playback ;)

Film wyrzucę jak będę w Warszawie ObrazekObrazek

Witam.

Gratuluję spotkania Dietera "na żywo" - to również moje marzenie - może się kiedyś spełni.
Nie ukrywam, że zazdroszczę koledze tego wypadu do Wiednia i spotkania z idolem.

Pozdrawiam bardzo serdecznie.
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
shoker191
Członek TAFC Polska

Re: Re:

Post autor: shoker191 »

edmund1974 pisze: Witam.

Gratuluję spotkania Dietera "na żywo" - to również moje marzenie - może się kiedyś spełni.
Nie ukrywam, że zazdroszczę koledze tego wypadu do Wiednia i spotkania z idolem.

Pozdrawiam bardzo serdecznie.

Powiem że mam lekki żal że ta informacja nie ukazała się wcześniej a nie 2 dni przez występem bo wtedy mógłbym się przygotować finansowo ..:/
Good Guys Only Win In Movies

Everyone has their Bohlen
Awatar użytkownika
sebciu1974
Kontakt:

Post autor: sebciu1974 »

Ja niemieckiego nie znam ale wydaje mi się że Dieter wspomniał coś o Tony Wegas i że "We Have A Dream" to ta sama piosenka. A więc on tego nie ukrywa to chyba dobrze.
Awatar użytkownika
weidung
Członek TAFC Polska

Post autor: weidung »

Owszem, Dieter przyznał, że 10 lat po piosence Zusammen geh'n "skomponował" drugi raz ten sam utwór i sam nie wiedział, że sam od siebie zrzyna. Powiedział też, że słowa były nowe i piosenka musiała czekać 10 lat, by w końcu stać się przebojem.
nado

Post autor: nado »

A ja mam pytanie: W czym takie piosenki, jak np.: 'We have a dream, Midnight Lady, Summer Love, Fur dich, będą lepsze, jak zaśpiewa je Bohlen na potencjalnej płycie ?
Husku
Członek TAFC Polska

Post autor: Husku »

Nie będą lepsze, doczekają się po prostu nowych wersji.
Awatar użytkownika
Sussudio

Post autor: Sussudio »

To nie do końca tak że większość przyszła na Bohlena - to była bardzo elegancka kolacja - wino, szampan, bajery - większość na sali stanowiła śmietanka towarzyska Wiednia - fanów Dietera było może kilku (w tym facet z tatuażem Modern Talking na głowie).

Zaczęło się o 19 od drinka powitalnego,
Obrazek

Około 19:30 goście zebrali się w sali bankietowej, 15min później witani gromkimi brawami, przy swoim stole zasiedli Frank Stronach (polityk, miliarder, gospodarz imprezy) i oczywiście Dieter Bohlen.
Obrazek
Gdy wszyscy trochę podjedli, na scenie rozpoczęła się dyskusja (ni cholery nie wiem na jaki temat),a po kilkunastu minutach Dieter usiadł przy pianinie, zapowiedział "We Have A Dream" a z głośników poleciało "Midnight Lady", Dieter ochrzanił realizatora i tym razem poleciał już podkład do "We Have A Dream" - po tej akcji wiadomo było że reszta również będzie z playbacku, ale szczerze mówiąc na to się nastawiałem.

Po występie Dieter wrócił do stolika i wtedy ruszyłem do niego, tak jak wspomniałem wcześniej - impreza była na wysokim poziomie, więc o żadnym odpychaniu mnie od niego przez ochronę nie było mowy - podszedłem, powiedziałem że przyjechałem go poznać specjalnie z Polski, był bardzo miły, dał mi autograf, zrobił sobie ze mną zdjęcie, poklepał mnie po ramieniu - wrażenia niesamowite :)

Cała kolacja trwała może 1,5-2 godziny, potem Dieter w asyście ochrony opuścił gale (ja oczywiście razem z nim) i pieszo przemaszerował przez centrum Wiednia do oddalonego o kilkaset metrów hotelu - po drodze poprosiłem go o jeszcze jedno wspólne zdjęcie, bo taka okazja może się nie prędko powtórzyć ;)
Obrazek
(Dieter po środku, między bodyguardami)

Jeszcze filmik ode mnie :
http://youtu.be/XKclQa3eM_k

Podsumowując - warto było jechać i spełnić marzenie ;)
Dieter Bohlen Królem Polski
Awatar użytkownika
marco
Członek TAFC Polska

Post autor: marco »

Wstyd żeby tak znany artysta ciągle śpiewał z playbacku...talent to Dieter ma ale jako świetny kompozytor, niestety śpiewać nie potrafi. Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
*D.J.-Maciek!*
Kontakt:

Post autor: *D.J.-Maciek!* »

Sussudio pisze:
Jeszcze filmik ode mnie :
http://youtu.be/XKclQa3eM_k
Widok Bohlena starającego się śpiewać (ruszać ustami) w partiach wokalnych chórków Modern Talking wygląda żałośnie i wręcz karykaturalnie :x
Obrazek
Awatar użytkownika
marco
Członek TAFC Polska

Post autor: marco »

Dopiero teraz zauważyłem link do występu Dietera z mixem refrenów Modern Talking i w zupełności zgadzam się z moim przedmówcą wygląda to okropnie. Płacić pieniądze za słuchanie Dietera z playbacku to tak samo jakby każdy u siebie w domu włączy sobie płytę DVD z teledyskami Modern Talking.
Awatar użytkownika
Sussudio

Post autor: Sussudio »

marco pisze:Płacić pieniądze za słuchanie Dietera z playbacku to tak samo jakby każdy u siebie w domu włączy sobie płytę DVD z teledyskami Modern Talking.
Ja zapłaciłem za uczestnictwo w gali w tym kolacje i występ Bohlena przy fortepianie, nigdzie nie było słowa o tym że ma śpiewać, więc nie jestem zawiedziony
Dieter Bohlen Królem Polski
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Jeszcze jeden materiał z gali, pod koniec jest fragment Midnight Lady w bardzo przyzwoitej jakości.

http://www.youtube.com/watch?v=-FalVH0G9fs
Jak piszesz tak cię widzą.
ODPOWIEDZ