"Byłoby grzechem myśleć inaczej i byłoby grzechem nie kochać kogoś tak sympatycznego i czarującego."
"Dla mnie osobiście byłoby grzechem myśleć inaczej i byłoby grzechem nie kochać kogoś tak sympatycznego i czarującego."
Pierwsze jest ogólne i każdy może to odebrać do siebie a drugie jest wyrażeniem Twojego wewnętrznego stanu i każdy to szanuje. Z pierwszym nie każdy musi się zgodzić.
Odpowiem tylko Tobie, bo widzę, że się zrozumieliśmy. Faktycznie, gdybym dodała słówko "osobiście" to pewnie by tego wszystkiego nie było. Tu się zgadzam. Po prostu nie wpadłam na to.
Edmundzie - Tobie w sumie też coś napiszę a napiszę tylko tyle, że Ty uważasz fanów za fanatyków. Złośliwi są, byli i będą. Taki jest świat złożony. Niestety. Byłoby zbyt pięknie gdyby byli tylko mili ludzie a nie byłoby złośliwych i aroganckich. W ten sposób rodzi się rodzaj walki słownej na forum.
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
Pkmodern pisze:Tak może napisać tylko niedojrzały człowiek.
Zgadzam się! Nie wiem w jakim wieku jest MTalkingusia28 ale czytając co pisze nasuwa mi się do głowy dość młoda osoba.
Przyznam się, że kiedy byłam w gimnazjum sama miałam mocnego "kręćka" na punkcie Modern Talknig. I było, że ich kocham, że są cudowni, oh ah i w ogóle, itp. Ale wtedy miałam 13 lat!
Teraz aż tak bardzo nie afiszuję swojego zainteresowania muzyką Dietera. Lubię to, ok, ale nie wypisuję, że kocham ich, że są najważniejsi - to moim zdaniem są przejawy właśnie fanatyzmu!
Z takiego mocnego "zamiłowania" się wyrasta. Co nie zmienia faktu, że przestaje się być fanem. Dojrzewa człowiek i widzi, że to co robił było głupie sama mam takie wspomnienia hehe .
Mnie po prostu nieco dotknęło to co napisała MTalkingusia, że grzeszę bo nie kocham Thomasa...
Gasolina, czy Ty widzisz co Ty piszesz? Ty tak myślisz czy tylko udajesz? Ja napisałam, że Ty grzeszysz, bo nie kochasz Thomasa Chyba coś Ci się pomyliło. Może mi pokażesz w którym miejscu ja to napisałam, bo ja nie widzę u siebie tego zdania. Ty coś widzę kręcisz. Nie wolno pisać fanowi, że kocha swoich idoli? No to rzeczywiście ciekawe. Ja wiem, że wolno. Tylko dzieci mogą mówić o swoich uczuciach? Dorośli już nie? A może Ty wstydzisz się swoich uczuć lub uważasz właśnie to za dziecinne, bo tak to właśnie odczytałam w Twoim komentarzu. Nie dziwi Cię to co piszesz? Wciskasz mi po prostu kit. Nie wmawiaj mi, że napisałam coś czego nie napisałam. Już wyjaśniłam, że napisałam żartobliwie o tym "grzechu" a tu dalej to samo. Chyba wykituję za chwilę. Rzeczywiście ciężko się jest tu dogadać z niektórymi.
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
Napisałaś, że grzechem jest nie kochać Thomasa - więc jak to można inaczej odebrać? Rozumiem, że napisałaś to żartobliwie ale pierwsze skojarzenia (nie tylko moje) z Twoim postem są właśnie takie!
No więc widzisz, że nie chciałam nikomu na źle nic napisać. Po prostu nie przewidziałam, że to zdanie wywoła aż taką burzę. Chyba muszę się bardziej kontrolować i lepiej jest czasem zachować swoje myśli dla siebie.
Dyskryminacja Fanów. Niebywałe. Tytuł powinien być Fani i Amatorzy. Ośmieszanie Fanów w modzie. Już mnie to nie obchodzi. Bo myślałam, że tu jest moje miejsce do wypowiadania się ale widzę, że się mocno pomyliłam. Przykre.
No ja czytam i czytam i zastanawiam się od 2 dni o co taka haja
No widzisz trzeba zważać na wyrażanie opinii co się jak ujmie bo to tak jak w pisaniu "ustawy" w sejmie - można "beknąć" za źle sformułowanie zdanie w tym przypadku bardziej Twojej myśli . Bo ja bardziej odebrałam to jako Twoją osobistą mysl,a nie jak niektórzy odczytali "masz grzech bo nie kochasz Thomasa Andersa"
Blokada nie jest kluczem do rozwiązania konfliktu, super, że zablokowałeś nam możliwość dyskusji w temacie, milczenie jest najgorszym sposobem rozwiązania sytuacji, bo do tej pory milczeliśmy i co? Tylko pogorszenie nastąpiło
I nie chodzi tu o żadne osobiste pobudki, ale co tam wie cichy użytkownik bez władzy
Dopóki przypominało to dyskusje nie było najmniejszego problemu. Ostatnie posty to już osobiste docinki. Jeśli macie sprawę do rozwiązania we własnym gronie, to bardzo proszę - jest subforum fanklubowe, w którym tylko fanklubowicze mogą zabrać głos. Wasze brudy to jednak nie jest coś, czego oczekujemy na forum ogólnym.
Magdalena Husku wyraża swoją opinię jak chce, i gdzie chce. Takie jej prawo, jak również każdej innej osoby.
Masz rację! Dlaczego więc innym miałaby i ona odmawiać tego prawa?
Husku JoannaIzabella, skoro Cię oczerniam, piszę nieprawdę, to potrafiłabyś się wybronić,niestety nie ma nic na Twoje usprawiedliwienie, każdy widzi jak jest.
Czy pisząc słowo każdy mnie też masz na myśli??? Czy ot tak po prostu sobie uznałaś, że jesteś głosem wszystkich?...
Husku Pkmodern napisał Ci wprost, że wie prawie ze Źródła jak Thomas na fanatyzm reaguje i to w tym konkretnym przypadku,
Pkmodern wie prawie ze Źródła a ja wiem nie z prawie ale dokładnie ze źródła, że się myli... Chętnie podam jakie to źródło jak Pkmodern poda jekie jest to jego "prawie źródło"... Póki co zachowujesz się jak dzieciak...
Arku! Jeśli już tak ochoczo rozdajesz bany to miej na uwadze też niejaką Husku która zamiast udzielenia prostej odpowiedzi TAK lub NIE woli kogoś nazwać upierdliwcem i odnosić się do jego inteligencji...
Innymi słowy: mamy innych użytkowników forum w dupie i nadal będziemy się tłuc na ich oczach. Genialny sposób promocji fanklubu. Rodem z sejmu.
Dla uproszczenia sprawy, założyłem Wam na fanklubowym subforum stosowny temat i zapraszam do prania fanklubowych brudów tam.