House of Gold i inne moje projekty
- Karolek78
Re: House of Gold i inne moje projekty
A zgadzam się, rzeczywiście coś takiego występuje. Taki malutki element który ma nieco uatrakcyjnić końcówkę
.
Karolek78
- Karolek78
Parę lat minęło od kiedy ostatni raz coś wrzucałem jednak to co się dzieje ostatnio na forum zainspirowało mnie i postanowiłem jeszcze raz zmierzyć się z tematyką piosenki w stylu Italo Disco
. Tworzę już od kilku lat w swoim amatorskim studio, a z racji moich "bohlenowskich" fascynacji, od czasu do czasu zahaczę o ten styl. Proszę słuchać, komentować, oceniać, a nawet krytykować (byleby krytykę argumentować
). Panie i panowie - Luca Gold i "I Can't Stop Loving You" 
Karolek78
-
gipsy2
Brawo forumowicze za brak zainteresowania
.... W Polsce ludzi tworzących muzykę w stylu italo/eurodisco policzycie w zasadzie na jednej ręce.
Ja swoje napisałem na priva
, dla ogółu- poddam mojej subiektywnej ocenie ten utwór :
-bardzo dobra melodia , to sztuka wymyśleć coś takiego
-trzecia światowa próba zrobienia prawdziwych wysokich chórków (rozłożone polifonicznie) , przydałby się drugi chociaż inny brzmieniowo głos
-zamysł aranżacyjny bardzo dobry, świetna idea
-wokal .... śpiewaków eurodisco/italo mamy w naszym kraju czterech,pięciu? Mi się podoba , jest jedynie nieco słaba obróbka , czuć brak dobrego mikrofonu, pojawiające się drobne nieczystości i błędy wyeliminowałbym w pitch editorze lub ponownym nagraniem części partii wokalnej. Brzmienie angielskiego jest profesjonalne, czasami nie podobają mi się końcówki w stylu "arrr"
-dobór instrumentów na aranż znośny, ewidentny brak reverbu, brak eq na instrumentach (czy wszystkich to nie wiem) , niektóre instrumenty za głośno, niektóre za cicho. Brakuje mi obróbki perkusji - tego "tshhhh" , osiągamy to miksowaniem snare linndrumma z tom'em , wycinając środkowe pasmo , reverb najlepiej lexicon/plate z poświęceniem czasu na eq samego sygnału reverb i jego proporcjami. Genialne są tom tomy(Simmons?) !!! Orchestra hit także brzmi doskonale! A poza tym : reverb , reverb , reverb . Aha, podobają mi się pady w tle , nie podoba mi się pianino
-tekst adekwatny do gatunku, to nigdy nie będzie poezja śpiewana jak Stare Dobre Małżeństwo. Świetne rymy, jest logika i sens.
-video do usunięca z Youtube, jest straszne. Lepiej dać stateczny obraz , np. zdjęcie chomika
Gdyby utworowi poświęcić więcej czasu (poprawa aranżacji , wokali) deklasujemy na listach przodujących Rosjan. Tylko ... poświęcenie czasu musi być rozważne, żeby kolega nie skończył tak jak ja : paredziesiąt nigdy nieskończonych dem bo mania perfekcyjności wszystko zabija.
Jestem na plus! Chcę wiecej!
Zapomniałem dodać , że kolega jakąś ma średnią chęć tworzyć nowe rzeczy (jeśli dobrze zrozumiałem
) , tak więc proszę go tutaj oficjalnie pogonić do roboty
! Zaspamujcie mu pocztę, wysyłajcie pocztówki, może dziewczyny zrobią jakieś ciasto czekoladowe, weźcie go do McDonalda, kupcie pizze tyko niech nie traci pomysłów i chęci robienia muzyki w stylu prawdziwego eurodisco/italo . A moja wiedza i pomoc jest zawsze do dyspozycji (ok : i tak niewiem wszystkiego
)...
Powodzenia!
Ja swoje napisałem na priva
-bardzo dobra melodia , to sztuka wymyśleć coś takiego
-trzecia światowa próba zrobienia prawdziwych wysokich chórków (rozłożone polifonicznie) , przydałby się drugi chociaż inny brzmieniowo głos
-zamysł aranżacyjny bardzo dobry, świetna idea
-wokal .... śpiewaków eurodisco/italo mamy w naszym kraju czterech,pięciu? Mi się podoba , jest jedynie nieco słaba obróbka , czuć brak dobrego mikrofonu, pojawiające się drobne nieczystości i błędy wyeliminowałbym w pitch editorze lub ponownym nagraniem części partii wokalnej. Brzmienie angielskiego jest profesjonalne, czasami nie podobają mi się końcówki w stylu "arrr"
-dobór instrumentów na aranż znośny, ewidentny brak reverbu, brak eq na instrumentach (czy wszystkich to nie wiem) , niektóre instrumenty za głośno, niektóre za cicho. Brakuje mi obróbki perkusji - tego "tshhhh" , osiągamy to miksowaniem snare linndrumma z tom'em , wycinając środkowe pasmo , reverb najlepiej lexicon/plate z poświęceniem czasu na eq samego sygnału reverb i jego proporcjami. Genialne są tom tomy(Simmons?) !!! Orchestra hit także brzmi doskonale! A poza tym : reverb , reverb , reverb . Aha, podobają mi się pady w tle , nie podoba mi się pianino
-tekst adekwatny do gatunku, to nigdy nie będzie poezja śpiewana jak Stare Dobre Małżeństwo. Świetne rymy, jest logika i sens.
-video do usunięca z Youtube, jest straszne. Lepiej dać stateczny obraz , np. zdjęcie chomika
Gdyby utworowi poświęcić więcej czasu (poprawa aranżacji , wokali) deklasujemy na listach przodujących Rosjan. Tylko ... poświęcenie czasu musi być rozważne, żeby kolega nie skończył tak jak ja : paredziesiąt nigdy nieskończonych dem bo mania perfekcyjności wszystko zabija.
Jestem na plus! Chcę wiecej!
Zapomniałem dodać , że kolega jakąś ma średnią chęć tworzyć nowe rzeczy (jeśli dobrze zrozumiałem
Powodzenia!
- Karolek78
Kilka miesięcy temu wrzucałem tutaj swoją autorską piosenkę. Przyszedł czas aby wypuścić coś nowego. Piosenka tym razem jest dużo bardziej nastrojowa i odwołuje się do tradycji sleazy-energy (Gazebo, Savage, Valerie Dore). Zapraszam do odsłuchu oraz komentowania utworu, zarówno tutaj, jak i pod samym filmem. Panie i panowie, Luca Gold i "Moviestar" 
Karolek78
- Dr Mabuse
Nie znam się na tworzeniu muzyki i jako laik w tej dziedzinie jestem pod wrażeniem. Moim zdaniem brzmi to profesjonalnie (no może na początku zaskoczyła mnie barwa głosu, bo po pierwszych taktach spodziewałem się jakiegoś znanego głosu
Nic tylko dawać jako propozycję do listy Top80 NG!

- Karolek78
Dzięki za opinię Dr Mabuse
Jeżeli ktoś jeszcze chciałby się podzielić swoimi wrażeniami po przesłuchaniu, to zapraszam.
Karolek78
- Anita Anders
- Członek TAFC Polska
Bardzo miała dla ucha piosenka, aż musiałam sobie przypomnieć poprzednią. Super, że są wciąż osoby tworzące muzykę w bohlenowskich klimatach 
- MODERN JEANNE
To fajne że ktoś raz zarażony Bohlenowskim brzmieniem, tak się go trzyma przez tyle lat. Mam podobnie dlatego z przyjemnością wysłuchałam Twoj nowy utwór. Szkoda że na jakąś reklamę nie możesz liczyć tylko dla siebie raczej nie?
I LOVE DB AND TA!
- Karolek78
Dla mnie tworzenie muzyki w stylu Italo/Euro disco jest po prostu fajną zabawą. Sam mam satysfakcję po ukończeniu takiej piosenki i cieszę się gdy utwór trafi też w gusta innych np. Was tutaj na forum, natomiast nie wiążę żadnych nadziei z tym co tutaj proponuję. Jeden zbiera znaczki, drugi wędkuje, a ja robię discoMODERN JEANNE pisze:Szkoda że na jakąś reklamę nie możesz liczyć tylko dla siebie raczej nie?
Dziękuję Wam za opinie, życzę miłego słuchania
Karolek78
- Karolek78
Witajcie! Pragnę zaprezentować Wam moją najnowszą piosenkę. Wracam do dynamicznego brzmienia, ale jak zawsze inspirowanego muzyką lat osiemdziesiątych. Myślę, że to idealna propozycja na ostatnie tygodnie karnawału
Ladies and gentlemen, Luca Gold and I'm Not a Fool
Zapraszam do oceny i komentowania piosenki zarówno tutaj jak i pod samym filmem na YT
Karolek78
- Karolek78
W nostalgii za brzmieniem lat 80...
W sumie nic wielkiego, taki loop z kilkoma przejściami, ale jakby kogoś zainteresowało to zapraszam do odsłuchu
W sumie nic wielkiego, taki loop z kilkoma przejściami, ale jakby kogoś zainteresowało to zapraszam do odsłuchu
Karolek78
- Anita Anders
- Członek TAFC Polska
"I'm not a fool" bardzo mi się podoba, świetne italo disco
Ta najnowsza od razu mi się skojarzyła z CCL 2017, jeśli chodzi o aranż i też jest świetna. Ciekawi mnie, czy wyjdzie wersja z wokalem?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Karolek78
DziękujęAnita Anders pisze:"I'm not a fool" bardzo mi się podoba, świetne italo discoTa najnowsza od razu mi się skojarzyła z CCL 2017, jeśli chodzi o aranż i też jest świetna. Ciekawi mnie, czy wyjdzie wersja z wokalem?
Pozdrawiam
Karolek78
- Karolek78
Witam ponownie
Z tej strony Luca Gold
Zapraszam Was do odsłuchu i komentarza mojej najnowszej piosenki "When I Die", która oczywiście jest utrzymana w klimacie muzyki lat 80. Pozdrawiam i miłego odbioru życzę 
Karolek78
- Pioetrek
- Kontakt:
Pierwsze moje skojarzenie to Fancy
Niezłe,
Pozdrawiam
Piotrek
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- Anita Anders