House of Gold i inne moje projekty

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Awatar użytkownika
Karolek78

Re: House of Gold i inne moje projekty

Post autor: Karolek78 »

A zgadzam się, rzeczywiście coś takiego występuje. Taki malutki element który ma nieco uatrakcyjnić końcówkę :wink:.
Karolek78
Awatar użytkownika
Karolek78

Parę lat minęło od kiedy ostatni raz coś wrzucałem jednak to co się dzieje ostatnio na forum zainspirowało mnie i postanowiłem jeszcze raz zmierzyć się z tematyką piosenki w stylu Italo Disco ;). Tworzę już od kilku lat w swoim amatorskim studio, a z racji moich "bohlenowskich" fascynacji, od czasu do czasu zahaczę o ten styl. Proszę słuchać, komentować, oceniać, a nawet krytykować (byleby krytykę argumentować :wink: ). Panie i panowie - Luca Gold i "I Can't Stop Loving You" :D

Karolek78
gipsy2

Post autor: gipsy2 »

Brawo forumowicze za brak zainteresowania :) .... W Polsce ludzi tworzących muzykę w stylu italo/eurodisco policzycie w zasadzie na jednej ręce.

Ja swoje napisałem na priva ;) , dla ogółu- poddam mojej subiektywnej ocenie ten utwór :

-bardzo dobra melodia , to sztuka wymyśleć coś takiego
-trzecia światowa próba zrobienia prawdziwych wysokich chórków (rozłożone polifonicznie) , przydałby się drugi chociaż inny brzmieniowo głos
-zamysł aranżacyjny bardzo dobry, świetna idea
-wokal .... śpiewaków eurodisco/italo mamy w naszym kraju czterech,pięciu? Mi się podoba , jest jedynie nieco słaba obróbka , czuć brak dobrego mikrofonu, pojawiające się drobne nieczystości i błędy wyeliminowałbym w pitch editorze lub ponownym nagraniem części partii wokalnej. Brzmienie angielskiego jest profesjonalne, czasami nie podobają mi się końcówki w stylu "arrr"
-dobór instrumentów na aranż znośny, ewidentny brak reverbu, brak eq na instrumentach (czy wszystkich to nie wiem) , niektóre instrumenty za głośno, niektóre za cicho. Brakuje mi obróbki perkusji - tego "tshhhh" , osiągamy to miksowaniem snare linndrumma z tom'em , wycinając środkowe pasmo , reverb najlepiej lexicon/plate z poświęceniem czasu na eq samego sygnału reverb i jego proporcjami. Genialne są tom tomy(Simmons?) !!! Orchestra hit także brzmi doskonale! A poza tym : reverb , reverb , reverb . Aha, podobają mi się pady w tle , nie podoba mi się pianino :)
-tekst adekwatny do gatunku, to nigdy nie będzie poezja śpiewana jak Stare Dobre Małżeństwo. Świetne rymy, jest logika i sens.
-video do usunięca z Youtube, jest straszne. Lepiej dać stateczny obraz , np. zdjęcie chomika :)

Gdyby utworowi poświęcić więcej czasu (poprawa aranżacji , wokali) deklasujemy na listach przodujących Rosjan. Tylko ... poświęcenie czasu musi być rozważne, żeby kolega nie skończył tak jak ja : paredziesiąt nigdy nieskończonych dem bo mania perfekcyjności wszystko zabija.

Jestem na plus! Chcę wiecej!

Zapomniałem dodać , że kolega jakąś ma średnią chęć tworzyć nowe rzeczy (jeśli dobrze zrozumiałem :P ) , tak więc proszę go tutaj oficjalnie pogonić do roboty :P ! Zaspamujcie mu pocztę, wysyłajcie pocztówki, może dziewczyny zrobią jakieś ciasto czekoladowe, weźcie go do McDonalda, kupcie pizze tyko niech nie traci pomysłów i chęci robienia muzyki w stylu prawdziwego eurodisco/italo . A moja wiedza i pomoc jest zawsze do dyspozycji (ok : i tak niewiem wszystkiego :) )...

Powodzenia!
Awatar użytkownika
Karolek78

Kilka miesięcy temu wrzucałem tutaj swoją autorską piosenkę. Przyszedł czas aby wypuścić coś nowego. Piosenka tym razem jest dużo bardziej nastrojowa i odwołuje się do tradycji sleazy-energy (Gazebo, Savage, Valerie Dore). Zapraszam do odsłuchu oraz komentowania utworu, zarówno tutaj, jak i pod samym filmem. Panie i panowie, Luca Gold i "Moviestar" :)

Karolek78
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

Nie znam się na tworzeniu muzyki i jako laik w tej dziedzinie jestem pod wrażeniem. Moim zdaniem brzmi to profesjonalnie (no może na początku zaskoczyła mnie barwa głosu, bo po pierwszych taktach spodziewałem się jakiegoś znanego głosu ;) Nic tylko dawać jako propozycję do listy Top80 NG!
Obrazek
Awatar użytkownika
Karolek78

Dzięki za opinię Dr Mabuse :) Jeżeli ktoś jeszcze chciałby się podzielić swoimi wrażeniami po przesłuchaniu, to zapraszam.
Karolek78
Awatar użytkownika
Anita Anders
Członek TAFC Polska

Post autor: Anita Anders »

Bardzo miała dla ucha piosenka, aż musiałam sobie przypomnieć poprzednią. Super, że są wciąż osoby tworzące muzykę w bohlenowskich klimatach :D
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

To fajne że ktoś raz zarażony Bohlenowskim brzmieniem, tak się go trzyma przez tyle lat. Mam podobnie dlatego z przyjemnością wysłuchałam Twoj nowy utwór. Szkoda że na jakąś reklamę nie możesz liczyć tylko dla siebie raczej nie?
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Karolek78

MODERN JEANNE pisze:Szkoda że na jakąś reklamę nie możesz liczyć tylko dla siebie raczej nie?
Dla mnie tworzenie muzyki w stylu Italo/Euro disco jest po prostu fajną zabawą. Sam mam satysfakcję po ukończeniu takiej piosenki i cieszę się gdy utwór trafi też w gusta innych np. Was tutaj na forum, natomiast nie wiążę żadnych nadziei z tym co tutaj proponuję. Jeden zbiera znaczki, drugi wędkuje, a ja robię disco ;)

Dziękuję Wam za opinie, życzę miłego słuchania :)
Karolek78
Awatar użytkownika
Karolek78

Witajcie! Pragnę zaprezentować Wam moją najnowszą piosenkę. Wracam do dynamicznego brzmienia, ale jak zawsze inspirowanego muzyką lat osiemdziesiątych. Myślę, że to idealna propozycja na ostatnie tygodnie karnawału ;) Ladies and gentlemen, Luca Gold and I'm Not a Fool :D Zapraszam do oceny i komentowania piosenki zarówno tutaj jak i pod samym filmem na YT :)

Karolek78
Awatar użytkownika
Karolek78

W nostalgii za brzmieniem lat 80...
W sumie nic wielkiego, taki loop z kilkoma przejściami, ale jakby kogoś zainteresowało to zapraszam do odsłuchu ;)
Karolek78
Awatar użytkownika
Anita Anders
Członek TAFC Polska

"I'm not a fool" bardzo mi się podoba, świetne italo disco :D Ta najnowsza od razu mi się skojarzyła z CCL 2017, jeśli chodzi o aranż i też jest świetna. Ciekawi mnie, czy wyjdzie wersja z wokalem?

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Karolek78

Anita Anders pisze:"I'm not a fool" bardzo mi się podoba, świetne italo disco :D Ta najnowsza od razu mi się skojarzyła z CCL 2017, jeśli chodzi o aranż i też jest świetna. Ciekawi mnie, czy wyjdzie wersja z wokalem?

Pozdrawiam :)
Dziękuję :) Raczej nie, jednak kierunek brzmieniowy pewnie będzie kiedyś tam kontynuowany ;)
Karolek78
Awatar użytkownika
Karolek78

Witam ponownie :) Z tej strony Luca Gold ;) Zapraszam Was do odsłuchu i komentarza mojej najnowszej piosenki "When I Die", która oczywiście jest utrzymana w klimacie muzyki lat 80. Pozdrawiam i miłego odbioru życzę :)

Karolek78
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Pierwsze moje skojarzenie to Fancy :) Niezłe,

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
Anita Anders
Członek TAFC Polska

Mnie też się skojarzyło s Fancy'm :D Fajne :)
ODPOWIEDZ