Matthias Reim - Unendlich

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Re: Matthias Reim - Unendlich

Post autor: ArCrack »

Na stronie http://www.nuna.tv/unendlich-matthias-reim-concert można obejrzeć zapis wczorajszego koncertu z Berlina. W szóstej minucie pojawia się "Verdammt für alle Zeit" - jedyny kawałek Bohlena na tym koncercie.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
*D.J.-Maciek!*
Kontakt:

Post autor: *D.J.-Maciek!* »

Jestem w trakcie pierwszego słuchania całego CD...

Obrazek

Verdammt Für Alle Zeit, Einfach Du, Alles Egal brzmią pozytywnie :D

Jednak Verdammt Für Alle Zeit jest moim faworytem z wszystkich tych trzech, autorstwa Bohlena nagrań :wink:
Obrazek
Jacek

Post autor: Jacek »

Piosenka "Verdammt für alle Zeit" jest świetna i pasowałaby moim zdaniem do Blue System. Poza tym cover "Endlich Du" jest moim zdaniem o wiele lepszy od oryginału w wykonaniu Andrei Berg. Ja w ogólę lubię słuchać Matthiasa on ma to coś, jakiś pazur do śpiewania, co pozytywnie wyróznia go na tle innych artystów wykonujących tego typu muzykę. Poza Thomasem, CC. Catch czy Nino De Angelo on jest niemal stworzony do tego żeby pracować z Dieterem, szkoda tylko, że ta współpraca ograniczyła się do nagrania trzech piosenek...
przemal38

Post autor: przemal38 »

Dzisiaj dotarla i do mnie Deluxe-Edition z autografem ,wlasnie zaczynam sluchac . Obrazek
Awatar użytkownika
*D.J.-Maciek!*
Kontakt:

Post autor: *D.J.-Maciek!* »

Gratulacje wobec fajnego zakupu :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Album "Unendlich" debiutuje w Niemczech na miejscu 1. Matthias Reim powraca na nie po... 23 latach, ostatnio był numerem jeden ze swoim debiutanckim albumem w roku 1990 :)
Awatar użytkownika
Karolek78

Post autor: Karolek78 »

Bohlen to chyba najlepszy muzyczny defibrylator. Niby tylko trzy piosenki a jednak... Gratuluję kolejnego sukcesu!
Karolek78
Jacek

Post autor: Jacek »

Super :D Ten to ma nosa do produkcji :mrgreen:
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

"Verdammt für alle Zeit" będzie drugim (e-)singlem promującym tę płytę. Znajdzie się na nim wersja albumowa, radiowa, klubowy remix i koncertowy teledysk.
Awatar użytkownika
weidung
Członek TAFC Polska

Post autor: weidung »

Super wiadomość! Takiego brzmienia ostatnio mi brakowało. "Verdammt..." to naprawdę dobry kawałek.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Nowy singiel znalazł się już na liście produktów Amazonu - http://www.amazon.de/Verdammt-f%C3%BCr- ... B00C93C24S
Warto zaglądać tam raz po raz, bo wkrótce może pojawić się odsłuch.
polaczek892
Członek TAFC Polska

Post autor: polaczek892 »

A pro po Matthiasa Reima właśnie oglądałam ten teledysk na youtube oczywiście mając na myśli "Verdammt Ich Lieb Dich" i słuchając przypomniała mi się piosenka grupy "Ich Troje" pt:"Kochaj mnie kochaj" chociaż kiedyś lubiłam ten zespół, ale teraz już nie po tym co się działo na konkursie eurowizji w Atenach.

https://www.youtube.com/watch?v=Vzdlyz7-hbY
Awatar użytkownika
kate

Post autor: kate »

polaczek892 pisze:A pro po Matthiasa Reima właśnie oglądałam ten teledysk na youtube oczywiście mając na myśli "Verdammt Ich Lieb Dich" i słuchając przypomniała mi się piosenka grupy "Ich Troje" pt:"Kochaj mnie kochaj" chociaż kiedyś lubiłam ten zespół, ale teraz już nie po tym co się działo na konkursie eurowizji w Atenach.
Mi też od razu Ich Troje zadźwięczało w uszach. Chociaż byłam przekonana, że nie skojarzę nic z twórczości pana Reima, a tu zaskoczenie. Oprócz tego, że przed chwilą odkryłam, że jedną piosenkę ,którą kojarzę z Ich Troje, śpiewali właśnie z Matthiasem.

I to jest bodziec, który karze mi przesłuchać całą najnowszą płytę tego pana :D
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Mi ta płyta za pierwszym razem nie przypadła do gustu,ponieważ szlagiery to nie jest gatunek którego oczekuję od Dietera i z początku byłam bardzo niechętna i sceptycznie nastawiona do tego albumu.
Potem jednak zmieniłam zdanie,piosenki przypadły mi do gustu,nie jest to płyta na miarę Daniela czy Lucki ale da się słuchać co w wypadku Semino Rossi było dla mnie niemożliwe
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Ostatnio z braku dancowej tworczosci u Dietera słuchając szlagierowej jego twórczości również tych 3 piosenek dla Matthiasa bardzo mnie zaciekawił jako odtwórca najbardziej porywczych wg mnie piosenek w tym stylu,czego Dieterowi brakowało np przy płytach jak dla Andreii,Christiana czy samego niego które okazały się mało porywające...
kate pisze:
Mi też od razu Ich Troje zadźwięczało w uszach. Chociaż byłam przekonana, że nie skojarzę nic z twórczości pana Reima, a tu zaskoczenie. Oprócz tego, że przed chwilą odkryłam, że jedną piosenkę ,którą kojarzę z Ich Troje, śpiewali właśnie z Matthiasem.
Okazało się że że z Michałem Wiśniewskim przyjaźnili sie od lat 90,nagrali razem jedną piosenkę Du liebst mich nicht na płycie Deja Vu natomiast Michał na płycie Spooko Panie Wiśniewski umieścił polską wersję tej piosenki Daj Mi Siebie.Na płytach Ich Troje znajduje się wiele jego coverów.
Matthias nagrał bardzo wiele dobrych płyt ,chyba najlepsze gatunkowo jako szlagiery,niezwykle porywcze i dobrze zaaranżowane.Jego cała dyskografia składa się z wielu albumów których miło się słucha ,o wiele lepiej niż tych trzech piosenki stworzonych przez DB.
A ten utwór jest po prostu przeuroczy,słuchał ktoś kiedyś jego płyt,co o nim sądzicie?

1990: Reim
1991: Reim
1993: Sabotage
1994: Zauberland
1995: Wonderland (Kanada)
1995: Alles Klar
1997: Reim
1998: Sensationell
1999: 10 Jahre intensiv
2000: Wolkenreiter
2002: Morgenrot
2003: Reim
2004: Déjà Vu
2005: Unverwundbar
2006: Die Fan-Edition
2007: Männer sind Krieger
2010: Sieben Leben
2011: Balladen
2011: Die große Weihnachtsparty
I LOVE DB AND TA!
przemal38

Post autor: przemal38 »

Zgadzam się z toba Matthias jest super jestem jego wielkim fanem, od kiedy uslyszalem jego debiutancka płyte - posiadam cala dyskografie .A tak przy okazji kiedyś miał powstać film o Modern Talking i Dietera miał grac wlasnie Matthias. A tu cos ode mnie od tej piosenki się zaczelo. http://www.youtube.com/watch?v=LjqiaS3us64
ODPOWIEDZ