Rolf Köhler z Systems In Blue
- Jaro25
- Członek TAFC Polska
Re: Rolf Köhler z Systems In Blue
Mam jeden utwór z tytułem Tom Jackson Hold On
- Peter
OK Jarku powymieniamy się piosenkami ale poza forum.
Co myślicie o Blind Guardian? Bo dla mnie to najgorszy projekt w jakim Rolf uczestniczył. Zaśpiewał znakomicie jak zwykle, ale ta muzyka jest fatalna, nie lubię power metalu. :S
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Peter jesteś tak zafascynowany tym zespołem,ze dziwię się,że nie stworzyłeś jeszcze polskie stronki o nich,pomyśl o tym.
Było by fajnie mieć wszystkie info na jednej stronce niż szukać komuś po różnych tematach,żeby czegoś się dowiedzieć o członkach grupy Systems In Blue.No wiesz,fotografie,biografie,dyskografie itd...wiem,że dyskografię i krotki opis kariery można przeczytać na www.moderntalking.aplus.pl ale taka polska stronka z prawdziwego zdarzenia robiła by swoje
Było by fajnie mieć wszystkie info na jednej stronce niż szukać komuś po różnych tematach,żeby czegoś się dowiedzieć o członkach grupy Systems In Blue.No wiesz,fotografie,biografie,dyskografie itd...wiem,że dyskografię i krotki opis kariery można przeczytać na www.moderntalking.aplus.pl ale taka polska stronka z prawdziwego zdarzenia robiła by swoje
- Peter
Wystarczy poczytać moje posty tu na forum, żeby wiedzieć, że wcale ich bezkrytycznie nie uwielbiam, cenię głównie Rolfa i jego dokonania z lat 80 tych i 90 tych, oraz parę z tej dekady.... Raczej staram się patrzeć na wszystko tak bardzo obiektywnie jak się tylko da. Myślę, że z zespołów kontynuujących tą tradycję to jeden z lepszych, nie znaczy jednak, że wszystko jest tam cacy....
- MODERN JEANNE
Tez myślę że Peter był by idealnym kandydatem do założenia polskiej strony Sib.
Ma bardzo dużo wiedzy na ich temat i nie podchodzi do nich bezkrytycznie.
Moje osobiste zdanie na temat Sib jest takie.Słuchałam ich piosenek chyba przez miesiąc lub dwa i nawet mi się spodobały ale tylko z takiego względu że przypominają one MT i Blue System.
Mam świadomość tego że tak naprawdę chodzi tu o to że podoba mi się brzmienie Dietera.
I strasznie nie podoba mi się postawa zespołu który próbuje po trupach na tym brzmieniu się wybić
Ma bardzo dużo wiedzy na ich temat i nie podchodzi do nich bezkrytycznie.
Moje osobiste zdanie na temat Sib jest takie.Słuchałam ich piosenek chyba przez miesiąc lub dwa i nawet mi się spodobały ale tylko z takiego względu że przypominają one MT i Blue System.
Mam świadomość tego że tak naprawdę chodzi tu o to że podoba mi się brzmienie Dietera.
I strasznie nie podoba mi się postawa zespołu który próbuje po trupach na tym brzmieniu się wybić
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Kiedyś takie coś zaproponowała mi Mrs Robota, ale uznałem wtedy, że nie ma potrzeby stworzenia polskiej strony o SIB, bo ta co jest wystarczy....Zresztą SIb ma mało fanów w Polsce. Nie interesują mnie ich poczynania bez Rolfa i może dla tego nie jestem ich takim wiernym fanem, ale kocham piosenki, które tworzył Rolf, mają niezły power. 
- Jaro25
- Członek TAFC Polska
Podobnie Myślę najlepsze są z lat 80 .Peter pisze: kocham piosenki, które tworzył Rolf, mają niezły power.
- Peter
Teraz się zorientowałem dlaczego piosenki, które tworzył Koehler w latach 80 tych były tak dobre, miały taki power i magię, a Rolf Koehler z resztą nie potrafili tego sami powtórzyć jako SIB. Ich piosenki (prawie wszystkie poczynając od Dieter Talking, Tommy Fisher, SIB, Mark Ashley) są słabiutkie pod względem wykonania technicznego a nie rzadko pod względem muzycznym, choć w mniejszym stopniu. Cały sekret to to, że w latach 80 tych pisali je całkiem dobrzy kompozytorzy, a produkowali Rolf i zwłaszcza Kalle Trapp. Teraz w SIB słychać, że ręki Kalle bardzo brakuje, sam Detlef jest raczej kiepskim producentem, co równocześnie potwierdza tezę, ze nie mieli żadnego wkładu poza chórkami w produkcjach MT czy Blue System. Jedyn z dzisiejszych ich produkcji, które się jakoś wyróżniają to piosenki Patty Ryan, ale znowu teksty to nie do końca ich, a także ten beat jest tu dośc płytki, ale brzmi to całkiem fajnie.
- MODERN JEANNE
Właśnie przypadkowo się natknęłam na kilka piosenek jego produkcji.
Nie wiem czy one już były .Tu link
http://chomikuj.pl/popo12349/P*c5*81YTY ... production
Aż nawet przesłuchałam i stwierdziłam że fajne
Broken Dreams-śliczna piosenka naprawdę.A czy ktoś wie kto tam śpiewał w chórkach?
Nie wiem czy one już były .Tu link
http://chomikuj.pl/popo12349/P*c5*81YTY ... production
Aż nawet przesłuchałam i stwierdziłam że fajne
Broken Dreams-śliczna piosenka naprawdę.A czy ktoś wie kto tam śpiewał w chórkach?
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Broken Dreams to raczej produkcja z wokalem Rolfa.
Polecam jeszcze 'L Affair "Secret eyes", fajne jest jeszcze STAG i Marc de Ville (to Rolf Koehler
) Fajnie, ze jest jakaś alternatywa i można posłuchac Rolfa w dobrze wyprodukowanych piosenkach, a nie tylko w SIB.
- Jaro25
- Członek TAFC Polska
A co powiesz o projekcie SOLID STRANGERS .Peter pisze:Broken Dreams to raczej produkcja z wokalem Rolfa.Polecam jeszcze 'L Affair "Secret eyes", fajne jest jeszcze STAG i Marc de Ville (to Rolf Koehler
) Fajnie, ze jest jakaś alternatywa i można posłuchac Rolfa w dobrze wyprodukowanych piosenkach, a nie tylko w SIB.
- Peter
Znakomity, lubię bardzo "Music in the night" i "Vision of night" A takiego Rolfa znasz?
http://www.youtube.com/watch?v=oedUfwHE1RA
http://www.youtube.com/watch?v=QyEH1Jr2 ... re=related
To projekt w stylu new wave z początku lat 80 tych.
http://www.youtube.com/watch?v=oedUfwHE1RA
http://www.youtube.com/watch?v=QyEH1Jr2 ... re=related
To projekt w stylu new wave z początku lat 80 tych.
- tanathos
a ja się zastanawiam, czy w latach 80tych Dieter Bohlen trochę mu nie pomagał w karierze. tak w ramach dżentelmeńskiego rewanżu 
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
- MODERN JEANNE
To prawda Peter bo nigdy jeszcze nie słuchałam Rolfa w innych wykonaniach niż Sib.Peter pisze:Broken Dreams to raczej produkcja z wokalem Rolfa.Polecam jeszcze 'L Affair "Secret eyes", fajne jest jeszcze STAG i Marc de Ville (to Rolf Koehler
I głos to on ma naprawdę fajny, muszę przyznać- taki jakiś przejmujący i przemawiający
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Z tego co wiem, to na pewno mu nie pomagał Dieter, bo nie jest autorem żadnej z jego piosenki... Co do samego Rolfa to głos ma znakomity, dużo lepszy niż dzisiaj Ashley, Fresh Fox, TM Joy razem wzięci. To nie ta liga.
Polecam jego solowe piosenki jako Marc De ville, np: "California".
- tanathos
a kto oprócz Rolfa śpiewa w utworze "broken dreams"?
A jak powiedział Wieczny Prezydent: