Jak Wasze zainteresowanie muzyką Thomasa odbiera otoczenie?

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
Awatar użytkownika
aragorn
Członek TAFC Polska

Re: Jak Wasze zainteresowanie muzyką Thomasa odbiera otoczen

Post autor: aragorn »

hej,jedna wielka choinka ,nie ma co wymagać 8) 8) od nowej płytki THOMASA,jak na ten czas to oki. 8) :)
That's the only thing i really know.......
polaczek892
Członek TAFC Polska

Post autor: polaczek892 »

No cóż w moim przypadku jest tak, że w rodzinie moja mama jakoś się przyzwyczaiła a mój brat na złość odłączył mnie od internetu i przez niego muszę do kafejki chodzić by być na bierząco :( :( :( :( .
A jeśli chodzi o przyjaciół to nie całe rok temu na imprezie ostatkowej jak facet śpiewał "Brother Louie" to prawie wszyscy tańcowali :D :D :D .
Awatar użytkownika
Maringo18
Członek TAFC Polska

Post autor: Maringo18 »

Hej .. U mnie w domu wszyscy słuchają MT i TA od paru lat , zaraziłem ich ta muzyką :) A co do znajomych na początku im się to nie podobało a teraz organizujemy sobie imprezy z muzyką MT i TA . pchają się aby ich zabrać na koncert :D hehe nawet Mój znajomy który słucha wyłącznie Rapu pękł przechodząc ostatnio obok jego domu słyszałem jak słucha STOP! na pół osiedla :)
sebocis

Post autor: sebocis »

Niestety ze względu na swój wiek(17 lat) w swoim gronie nie znam nikogo kto interesuje się taką muzyką, a szkoda :cry:
Osobiście również jestem czasami zalewany tekstami typu: "Czego ty słuchasz?", "Jak można coś takiego słuchać?" i nie zwracam na nie kompletnie uwagi, bo po co się denerwować? Wolę założyć słuchawki i wrócić do pięknej muzyki :)
Całe szczęście są jeszcze rodzice i rodzina, z którą zawsze można posłuchać takiej muzyki.
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Moja siostra poszła już spać,ale nie może zasnąć,bo myśli o jutrzejszym dniu,no to jej poleciłam,zeby posluchala fragmentów utworów z albumu "Christmas For You" ;) a ona na to "eee...."
MY DREAMS COME TRUE :D
Awatar użytkownika
maaateusz

Post autor: maaateusz »

sebocis pisze:Niestety ze względu na swój wiek(17 lat) w swoim gronie nie znam nikogo kto interesuje się taką muzyką, a szkoda :cry:
Osobiście również jestem czasami zalewany tekstami typu: "Czego ty słuchasz?", "Jak można coś takiego słuchać?" i nie zwracam na nie kompletnie uwagi, bo po co się denerwować? Wolę założyć słuchawki i wrócić do pięknej muzyki :)
Całe szczęście są jeszcze rodzice i rodzina, z którą zawsze można posłuchać takiej muzyki.
Ja w swoim gronie również nie znam nikogo, kto interesowałby się muzyką MT lub samego Thomasa. Trudno się dziwić, bo moi rówieśnicy (ja mam 16 lat) wolą słuchać jakichś "łupańców" i współczesnego "pseudopopu', który nie ma nic wspólnego z prawdziwym popem, popem ludzi, którzy byli twórcami tego stylu takich jak : Sandra, CC Catch itd. Nastolatkowie lubią muzykę, która jest sławna i jest na topie (czego nie można powiedzieć niestety o karierze solowej Thomasa w ostatnich latach w naszym kraju).Natomiast, co do MT tworzyli oni w drugim okresie działalności na prawdę muzykę nadającą się dla młodzieży(nawet obecnej), która chętnie ich słuchała i 'popularną" ze świetnym, nowoczesnym imidżem jak to większość moich rówieśników wloli, ale niestety ten znakomity zespół nie dociera do woększości młodzieży, może tylko u niektórych z opowieści rodziców lub wczesnego dzieciństwa. Na szczęście nikt nie prawi mi uszczypliwych uwag o tym czego słucham , a nawet są zdania, że każdy lubi słuchać tego, czego lubi i każda muzyka na swój sposób jest świetna -gusta są różne.
Obrazek
Awatar użytkownika
pysia20
Członek TAFC Polska

Post autor: pysia20 »

Witam:) jezeli chodzi o moje otoczenie to mam duzo znajomych ktorzy sluchaja badz sluchali MT,TA,i poki co nie spotkalam sie z krytyka na temat MT,Czy Thomasa,kilka osob " zarazilam" ta muzyka:):) nawet swojego kuzyna ktory pisze teksty Rapowe:):) jak tylko jade w rodzinne strony moj kuzyn i znajomi pisza czy robimy imprezke z MT:):)takze w moim otoczeniu wszystko jest jak najbardziej pozytywnie:)Pozdrawiam!
You Are Not Alone..!!
Awatar użytkownika
Joanna91

Post autor: Joanna91 »

U mnie sprawa wygląda tak, że na codzień skłaniam się ku szeroko pojętej muzyce rockowej, jednak sentyment do starego, dobrego Modern Talking nie może mnie opuścić. Słucham tego co lubię, raz ostrych, rockowych brzmień, a innym razem płyt Modern Talking itp. i nikt tego złośliwie nie komentuje :) A ja ani się z tym nie ukrywam, ani nie obnoszę. Gust jest sprawą indywidualną i nie na miejscu jest wyśmiewanie się z kogoś, dlatego, że lubi to co lubi. Chyba, że sympatia do idola przechodzi w pewnego rodzaju obsesję, ale to już inna sprawa. Co do ludzi, to mówią jedno, a robią drugie. Na imprezach na przykład, kiedy zostaje puszczony kawałek MT, parkiet jest wypełniony po brzegi. W takich momentach jestem dumna, że mogłam stanąć obok wokalisty tego słynnego zespołu, a nasze wspólne zdjęcie, znajdujące się na honorowym miejscu w moim pokoju, dodatkowo mi o tym przypomina. :)
"Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty."
Awatar użytkownika
siara1971
Członek TAFC Polska

Post autor: siara1971 »

Witam jeżeli chodzi o moje otoczenie są to przewaznie ludzie ktorzy wychowali sie na muzyce MT.dlatego nie mam z tym problemu ,zawsze sie znajdzie ktoś komu ta muzyka niby nie odpowiada ale tak jak piszecie wyobrazacie sobie wesele lub zabawe bez piosenek MT WTEDY WŁAŚNIE WIDAĆ IAK SA MAŁO ZNANE
a ci co ich niby nie słuchaja pierwsi na parkiecie pozdrawiam :)
minka

Post autor: minka »

Witam wszystkich. Szkoda że to forum odkryłam tak późno, ale lepiej później niż wcale. Mnie muzyką MT zaraził mój brat w latach 80-tych. Od tego czasu są niezmiennie dla mnie numerem jeden. Słuchali ich również moi znajomi. Jest świetna do zabawy. Zaraziłam ją nawet mojego starszego ode mnie o 15 lat męża. Jest dla niego jak poranna kawa, gdy prowadzi samochód. Bardzo mnie to cieszy kiedy mówi, ze ma w sobie tyle energii co spora dawka kofeiny. Ja nigdy nie ukrywałam przed nikim co słucham, wręcz byłam i jestem z tego dumna. Podchodzę do tego inaczej, jeżeli ktoś słucha czegoś słabego ta ja się dziwię jak można tego słuchać. Dzisiejsza muzyka Thomasa jest ambitniejsza no i stosowna do jego wieku. Ten pogląd zaczął podzielać również mój mąż. Pozdrawiam wszystkich.
Molca

Post autor: Molca »

Raczej niewielu moich znajomych słucha MT, kilku z nich poszło ze mną na koncert i bawili się odjazdowo. Nie żałowali ani przez chwilę tej decyzji ;)
Awatar użytkownika
Monia82
Członek TAFC Polska

Post autor: Monia82 »

Ja w czasach liceum (w tamtym czasie wrócili na scenę) byłam szykanowana, wyśmiewana (kasetę zabrali mi nawet z walkmana i... spuścili w toalecie :( ) za to, że słucham MT. Nie rozumieli jak można tego słuchać. W domu leciała nie raz muzyka MT, płyty winylowe na adapterze, radio. Rodzice nawet nam (mnie i siostrze) kupili bilety na koncert i w 98 roku wraz z tatą poszłyśmy na ich koncert, a przez cały rok szkolny (koncert był 31 sierpnia, dzień przed rozpoczęciem roku szkolnego) głupie żarty, wyśmiewania.

Do dziś dzięki nim nie łatwo przychodzi mi przyznanie się do tego, że ich muzyka i muzyka TA zajmuje ważne miejsce w moim sercu. Znajomi wiedzą, w pracy dziewczyny dopytywały co i jak, kiedy na koncert idę, o rzeczy dotyczące MT i TA. Po koncercie kazały sobie zdać relację. Czasem nawet mnie namawiają, żebym coś zaśpiewała z repertuaru MT, szczególnie przy pacjentach lubiących jak się śpiewa (pracuję przy koniach w hipoterapii), jeszcze się nie przełamałam i nic nie zaśpiewałam, ale kto wie :lol:
I lost my HEART AND SOUL in your eyes and smile...
Obrazek
Emily

Post autor: Emily »

bardzo fajny temat, w moim przypadku tez nie mam wokol zadnej osoby ktora interesuje sie i slucha muzyki TA albo calego MT. Oczywiscie poza moimi starszymi o lat 10 siostrami, ktore mnie "wychowaly" na tej muzyce :) ja natoimiast nie przejmuje sie tym wcale, co wiecej na kazdym kroku obnosze sie z tym ze uwielbiam muzykę Thomasa i nie waham sie prosic dj'ow dyskotekowych o wlaczenie ktorejs ze znanych piosenek :) Ba... nigdy nie odmowili ;)
I love music - Modern Talking
Emily

Post autor: Emily »

Monia82 pisze:Ja w czasach liceum (w tamtym czasie wrócili na scenę) byłam szykanowana, wyśmiewana (kasetę zabrali mi nawet z walkmana i... spuścili w toalecie :( ) za to, że słucham MT. Nie rozumieli jak można tego słuchać. W domu leciała nie raz muzyka MT, płyty winylowe na adapterze, radio. Rodzice nawet nam (mnie i siostrze) kupili bilety na koncert i w 98 roku wraz z tatą poszłyśmy na ich koncert, a przez cały rok szkolny (koncert był 31 sierpnia, dzień przed rozpoczęciem roku szkolnego) głupie żarty, wyśmiewania.

Do dziś dzięki nim nie łatwo przychodzi mi przyznanie się do tego, że ich muzyka i muzyka TA zajmuje ważne miejsce w moim sercu. Znajomi wiedzą, w pracy dziewczyny dopytywały co i jak, kiedy na koncert idę, o rzeczy dotyczące MT i TA. Po koncercie kazały sobie zdać relację. Czasem nawet mnie namawiają, żebym coś zaśpiewała z repertuaru MT, szczególnie przy pacjentach lubiących jak się śpiewa (pracuję przy koniach w hipoterapii), jeszcze się nie przełamałam i nic nie zaśpiewałam, ale kto wie :lol:
ja tez bylam wysmiewana, do teraz czasem tak jest i czasem wzbudza to we mnie agresje, uwazam ze muzyka MT jest klasykiem, znana na calym swiecie i przede wszystkim czyms wiecej niz tylko zespolem ktory nie wytrwal dlugo razem. Cenie ich za tworczosc,Thomasa za to jakim jest czlowiekiem i to jest tez duzy argument na jakies wysmiewki... u mnie w samochodzie kroluja utwory i Modern Talking i samego Thomasa, jadac sama spiewam razem z nimi i mam gdzies czy to ktos slyszy i co sobie mysli :mrgreen: kazdy slucha czego chce i nie powinien wysmiewac czyichs gustow bo jak sie chce to w kazdym typie muzyki mozna sie do czegos doczepic
I love music - Modern Talking
JarekMT

Post autor: JarekMT »

A u mnie nic nie mówią, nie słuchają ale szanują bo przecież każdy ma inny gust ;)
Awatar użytkownika
aleksandra227
Członek TAFC Polska

Post autor: aleksandra227 »

W moim otoczeniu nie mam osób,którzy lubią MT i T.A,ale zaakceptowali to,że słucham taki rodzaj muzyki.I to,że uwielbiam bardzo Thomasa i dlatego postanowiłam sobie,że będę co roku jeździć na koncerty Thomasa(niestety sama),ale nawet mnie to nie zraża.Chociaż jak opowiadam nie raz mojej przyjaciółce to widzę po niej,że ma dosyć mojego gadania o modernach i Thomasie,ale cierpliwie słucha mnie i również opowiada o swoim idolu Wiśniewskim to ja za to też jej cierpliwie wysłucham.Bo na tym polega przyjaźń ;)
Cieszę się,że mogę słuchać piosenek Thomasa i jeździć(chociaż raz w roku) na koncerty.Może kiedyś częściej będę jeździć,kto wie? 8)
Nie wątp w swoje marzenia jeżeli nawet,to uwierz że Ci się uda. Thank you that you are Thomas Anders I love you for it.
ODPOWIEDZ