"Christmas for You" - świąteczny album Thomasa

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Marcin87

Re: "Christmas for You" - świąteczny album Thomasa

Post autor: Marcin87 »

Nagranie tego świątecznego albumu to bardzo fajny pomysł, tym bardziej, że wcześniej nie powstał taki krążek w wykonaniu naszych idoli. Osobiście wolałbym jednak aby Thomas zaśpiewał swoje piosenki a nie kopiował już istniejące jak "Last Christmas" zespołu Wham!. Pierwotna wersja tego utworu zawsze będzie dla mnie najlepsza i każda kolejna wersja nie będzie miała takiej swoistej magii. Jeśli będzie dostępna w polskim internecie to zakupię ją.
Obrazek
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

Witam.

Zapoznałem się z utworem "Last Christmas" w wykonaniu Thomasa i by być uczciwy muszę przyznać rację Atlantydzie, że wersja oryginalna jest o niebo lepsza, niż ta którą nam zaprezentował Thomas Anders. Ta wersja jest przyzwoita, ale do wersji zespołu "Wham" bardzo dużo jej brakuje. Pierwotna wersja była bardzo dynamiczna, przebojowa i pełna emocji natomiast wersja Thomasa jest dość nudnawa i zaśpiewana raczej bez emocji.

Mam nadzieję, że pozostałe utwory ze świątecznego albumu Thomasa będą zdecydowanie bardziej dopracowane...

Pozdrawiam!
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

edmund1974 pisze:Mam nadzieję, że pozostałe utwory ze świątecznego albumu Thomasa będą zdecydowanie bardziej dopracowane...
A ja mam przeczucie że cała płyta będzie w tym stylu(o ile można to tak nazwać,bo przecież to album świąteczny)
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Dodam jeszcze...szkoda,że Thomas nie nagrał "It's Christmas"-Modern Talking .
Awatar użytkownika
Evaalex

Post autor: Evaalex »

Mi sie wersja Thomasa bardzo podoba. Gorge Michael ma troche inna barwe golosu.Moze tez spiewa troche wyzej. Jak George Michael ta piosenke nagral mial jakies 22 lata. Glos 22 latka moze troche inaczej przmiec wiele lat poznbiej. Im wiecej sie doswiadczenia zbiera tym sie glos troche zmienia. poznaje sie inne style spiewu. Zaloze sie ze jak by Thomas to 25 lat temu nagral to by to inaczej przmialo.
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Mnie się też bardzo podoba ta piosenka w wykonaniu Thomasa.Naprawdę ciekawe wykonanie :)
MY DREAMS COME TRUE :D
Awatar użytkownika
Naddel
Członek TAFC Polska

Post autor: Naddel »

Nie wiem czy wersja Thomasa jest lepsza, czy gorsza od oryginału. Jest inna. I mi się podoba. Ja wiem, rozumiem, że może George Michael śpiewał z większymi emocjami, ale szczerze mówiąc, przez te wszystkie lata słuchania "Last Christmas" już mi się znudziło. I jak wielkie by te emocje nie były - zwyczajnie miałam już jej dość. A teraz mamy wersję odświeżoną, moim zdaniem lekką, łatwa i przyjemną. Taką akurat do poleżenia na puchatym dywaniku przed kominkiem z lampką wina w ręku :-) W piosence tak maksymalnie ogranej jak ta, nie oczekiwałam cudów. I być może dlatego wcale się nie zawiodłam :)
Nicht der ist ein Verlierer, der hinfällt, sondern der, der liegenbleibt.
Awatar użytkownika
aneskawb

Post autor: aneskawb »

Thomas Anders na święta - to może być najlepsza muzyczna oprawa na nadchodzący magiczny czas w naszych domach. Ja również odsłuchałam wersję piosenki "Last Christmas" i muszę przyznać, że mam mieszane odczucia..Już kiedy dowiedziałam się, że na płycie znajdzie się ta piosenka, miałam obawy. Wg mnie w wykonaniu Michaela ma najlepsze brzmienie, nic bym w niej nie zmieniała i przyznam się, że dla mnie czas oczekiwania na święta bez sączącej się "Last Christmas" zespołu Wham z głośników radia byłby jakiś taki niedopełniony. Wiem wiem, ale to dlatego, że przez tyle lat jej już słucham :)
Co do pozostałych utworów, bardzo liczę, że będę mile zaskoczona..

Pozdrawiam,
"Give me your palm, I can't live without you..."
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Na drugim CD wersji specjalnej będzie:

1 Der Tannenbaum
2 Knecht Ruprecht - Theodor Storm
3 Marry You
4 Stille Nacht

Dwa pierwsze to raczej zapowiadane opowiadania świąteczne - a 3 i 4?

Oficjalna okładka wersji standardowej:
Obrazek

I Special Edition:
Obrazek
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

A oto jak Thomas zapowiada nowy album (video pod obrazkiem):
http://www.amazon.de/Christmas-You-Thom ... 743&sr=8-4
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Ciekawe jaka będzie stylistyka tego albumu.
Czy piosenki wykonane w stylu jazzowym, popowym, a może dance ? :)
Osobiście myślę, że typowo świąteczne lekko jazzujące - Thomas świetnie czuje się w takich klimatach.
Awatar użytkownika
aragorn
Członek TAFC Polska

Post autor: aragorn »

hej,jak miał by wyglądać ten album, to zawsze jest to THOMASA nowy projekt,nie będę komentował bo z góry wiadomo że nie pokaże się oficjalnie w Polskich sklepach ,przykre,trzeba będzie kanałami przez rodzinę znowu. 8) :(
That's the only thing i really know.......
Awatar użytkownika
aragorn
Członek TAFC Polska

Post autor: aragorn »

jest ta siła,jest ta magia,wiecznie młody głos to mi zawsze przypomina że nie taki jest zły nasz los............. :wink: 8)
That's the only thing i really know.......
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Skoro przesądzone jest, że nie będzie jej w polskich sklepach no to rzeczywiście przykre, bo myślałam, że mam szansę ją mieć. :( Skoro tak no to po wszystkim. A cover Last Christmas jest świetny, bo w porównaniu z Michaelem Thomas ma o wiele lepszy głos. Bardzo mi się podoba ta piosenka w wykonaniu Thomasa. Faktem jest, że nie zaśpiewał jej dokładniej jak G. Michael i to tu jest fajniejsze. Może nie zaśpiewał jej z oczekiwaniami niektórym z Was, że bez emocji jak piszecie, ale mnie się bardzo podoba. :wink: Ciągle tej wersji słucham. Tak delikatnie ją zaśpiewał, jednak ma w sobie coś ta piosenka. Teraz naprawdę lubię tę piosenkę. :) A Thomas jest super. :wink: I głos ma fantastyczny. :wink: :wink:
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

MTalkingusia28 pisze:...A cover Last Christmas jest świetny, bo w porównaniu z Michaelem Thomas ma o wiele lepszy głos.
Witam.

No wiedzę, że koleżanka ma poczucie humoru. To w ludziach też bardzo cenię - a tak na poważnie to mimo, że jestem fanem Thomasa Andersa od 27 lat to uczciwie przyznaję, że moim zdaniem George Michael ma jednak lepszy głos od Thomasa. Thomas Anders wspólnie z Dieterem Bohlenem są od tych 27 lat moimi największymi idolami - nie twierdzę jednak, że Bohlen bądź Anders są najlepszymi wokalistami na świecie...

Dieter i Thomas są dla mnie najważniejszymi idolami spośród wszystkich zespołów/wokalistów jakich znam. Tę pozycję w moim osobistym rankingu uzyskali za całokształt swej działalności artystycznej: muzykę, głos, aranżację, charyzmę itp.

Mimo, że nie do końca się z Twoim zdaniem zgadzam to je szanuję, bo każdy ma prawo do swojego zdania.

Pozdrawiam serdecznie!

Edmund
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Hmm... To świetnie, że szanujesz czyjeś zdanie, ja też uszanuję Twoje choć mi się ono nie podoba i całkowicie się z nim nie zgadzam jeśli chodzi o głos Michaela i Thomasa. Zgadza się, mam poczucie humoru, :D ale to powyżej napisałam akurat całkiem poważnie. Choć ono Tobie się niezbyt podoba. Ale to nic. Nie gniewam się. 8) Nie ma nawet o czym mówić, bo porównanie jest kosmiczne. Thomas ma głos nieporównywalny i nie piszę tego dlatego, że go uwielbiam tylko to jest moja ocena obiektywna choć Ty pewnie pomyślisz inaczej. Jednak ja też uszanuję Twoje zdanie, bo jak napisałeś, każdy ma prawo do swojego zdania. Napiszę jedynie tyle, że Michael ma beznadziejny głos i powiem Ci szczerze kolego, że gdyby nie ten jego okropny głos to słuchałabym jego piosenek, bo ma naprawdę fajne piosenki. Ale głos ma okropny niestety. :( Przykro mi, że musiałam to napisać.

Ja też nie twierdzę, że Thomas i Dieter są najlepsi na całym świecie (tylu jest świetnych artystów i ja ich także słucham) choć piosenki Bohlena są genialne, mam tu głównie na myśli projekty Dietera, ale dla mnie Modern Talking ma ogromne znaczenie i jakiś tam George Michael nie przyćmi nigdy swoim głosem głosu Thomasa. :wink: Pozdrawiam
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
ODPOWIEDZ