Semino Rossi

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
Awatar użytkownika
AT-omka
Kontakt:

Re: Semino Rossi

Post autor: AT-omka »

napewno :-)
muszę posłuchać
choć trochę mi go znudziła moja teściowa :-) :roll:
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Wyjątkowo mi ta płyta nie przypadła do gustu,wręcz mnie odrzuciło i nawet dokładnie nie przesłuchałam.No cóż przyzwyczaiłam się że Dieter raz trafia w mój gust raz odwrotnie.Ostatni celny strzał to Luca i Daniele
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
aleksandra227
Członek TAFC Polska

Post autor: aleksandra227 »

Moja babcia,która ma 91 lat bardzo lubi słuchać piosenek Seminiego i muszę co kilka dni puszczać piosenki z jego udziałem ;)
Nie wątp w swoje marzenia jeżeli nawet,to uwierz że Ci się uda. Thank you that you are Thomas Anders I love you for it.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

11 października ukaże się reedycja płyty wzbogacona o 5 nowych utworów oraz Medley nagrany z orkiestrą filmową Babelsberg. Konkretów jeśli chodzi o autorstwo tych nowych piosenek jak na razie brak.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

No i doczekaliśmy się informacji, że Dieter nie jest autorem nowych piosenek.
Dafür wurden zusammen mit seinem langjährigen Erfolgsproduzenten Alfons Weindorf und dem bekannten Texter Bernd Meinunger fünf neue Songs und zusätzlich ein Medley bekannter Klassiker aufgenommen.
http://www.seminorossi.com/album/sympho ... r-edition/
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Nie zrozumiałam przecież to reedycja.Jak dla mnie to by było bardzo dobrze więcej obciachu by sobie z nim nie narobił
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Straszny jest ten album dla Semino, wogóle ani jedna piosenka mi nie podchodzi. Pan ze sklepu muzycznego UNITON mówi, że to ulubieniec pań 40 + że taki nowy Iglesias, gdzie mu do Iglesiasa?
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Dla mnie też był okropny , praktycznie nie do przejścia i nawet dokładnie nie przesłuchany, ledwo pamiętam co tam było.
Nie wiem czy uda mi się do niego wrócić , to co mnie odstrasza od takich wokalistów to właśnie wiek.
Identycznie było z Andreą , po prostu nie ten przedział wiekowy już ,nie ta barwa może bo np barwa Tiny Turner czy Whitney Houston nie powoduje u mnie takiego odrzucającego efktu.
U Beatrice mimo że również szlagiery zupełnie tak nie miałam.
Od Bohlena oczekuję jednak młodzieżowych, kawałków i wokalistów ciągle pomimo że czas leci i ludzie się starzeją łącznie z nim...
aleksandra227 pisze:Moja babcia,która ma 91 lat bardzo lubi słuchać piosenek Seminiego i muszę co kilka dni puszczać piosenki z jego udziałem ;)
Współczuję, musiałaś przy tym być :?: :wink:
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Pamiętajmy jeszcze o dwóch wcześniejszych koszmarkach : DJ Oetzi i Whittaker. Prawa ekonomi są bezlitosne: jest popyt jest produkcja. Kiedyś krytykowałem Oetziego, dzisiaj też go nie lubię, ale na Semino już naprawdę szkoda klawiatury. Może gdybym był w wieku mojej 94 letniej babci bym zrozumiał nieco jego fenomen, ale naprawdę nie potrafię, za nic nie przekonam się do tego wynalazku Bohlena, straszne są dla mnie dwie rzeczy:
1) po pierwsze do czego jest zdolny Bohlen dla kasy.
2) ile jeszcze w stanie "przełknąć" są ludzie, którzy dla nazwiska Bohlena kupują jego płyty.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Peter pisze: 1) po pierwsze do czego jest zdolny Bohlen dla kasy.
2)
To niestety taki typ człowieka czego nigdy nie ukrywał, czytając jego biografię
Aby go tak całkiem nie krytykować to można napisać, że robił to dla wyższych celów, dla nas, dla fanów, rezygnując ze wszystkiego właściwie, z zycia osobistego, z przyjemniści, właściwie z człowieczeństwa.
Po DSDS ta opcja zmieniła się raczej na własne korzyści...
To masochista jednym słowem
Wszystko po to byśmy mogli się z niego pośmiiać obecnie
I LOVE DB AND TA!
ODPOWIEDZ