Hitparada 80' 7.09 C.C.Catch, Systems In Blue, Fancy, Gazebo

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
batman

Re: Hitparada 80' 7.09 C.C.Catch, Systems In Blue, Fancy, Ga

Post autor: batman »

Nie chciałem nikogo urazić. Staram się po prostu przekazać, że to naprawdę nie jest zabawa. wszystko jest obwarowane takimi umowami i kosztami, że głowa boli i puchnie ząb. Oczywiście, że będziemy się starali aby umożliwić zainteresowanym fanom spotkanie z bohaterami naszej imprezy. Wiem, że wstępna zgoda na konferencję prasową jest więc i może to się uda przepchnąć.
Cedre Bleu

Post autor: Cedre Bleu »

Kupiłem bilet na płytę. Właściwie ze względu na C.C. Catch i naprawdę obiecuję sobie, że będzie lepiej niż na Discotexie, na którym (według mnie) organizacja nie była najlepsza i chciałbym uwierzyć, że rzeczywiście lepiej będzie. I nikt nie uniemożliwi fanom dostępu do wykonawców, jeśli będzie taka możliwość. W Empiku pani sprzedająca bilety przedstawiła opcję za 120 zł (bilet na płytę przed sceną - 110 zł). Twierdziła, że bilety za 120 zł są dostępne i są to miejsca siedzące.
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

Cedre Bleu pisze:Kupiłem bilet na płytę. Właściwie ze względu na C.C. Catch i naprawdę obiecuję sobie, że będzie lepiej niż na Discotexie, na którym (według mnie) organizacja nie była najlepsza i chciałbym uwierzyć, że rzeczywiście lepiej będzie. I nikt nie uniemożliwi fanom dostępu do wykonawców, jeśli będzie taka możliwość. W Empiku pani sprzedająca bilety przedstawiła opcję za 120 zł (bilet na płytę przed sceną - 110 zł). Twierdziła, że bilety za 120 zł są dostępne i są to miejsca siedzące.
Co byyło złego w DISCOTEX i jak sobie wyobrażasz dostęp fanów do artystów?
Rozumiem że każdy może się z CCC i innymi spotkać? Czyli co? Organizator prosi artystów by ustawili się w korytażu i każdego witali robiąc z nim fotkę i podpisując płytę? To jak myślisz ile godzin wcześniej trzeba ich przyprowadzić na halę?

Batman weź kolegę jako wolontariat do pomocy to sie zastanowi czego wymaga.
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Cedre Bleu

33ccd pisze:
Cedre Bleu pisze:Kupiłem bilet na płytę. Właściwie ze względu na C.C. Catch i naprawdę obiecuję sobie, że będzie lepiej niż na Discotexie, na którym (według mnie) organizacja nie była najlepsza i chciałbym uwierzyć, że rzeczywiście lepiej będzie. I nikt nie uniemożliwi fanom dostępu do wykonawców, jeśli będzie taka możliwość. W Empiku pani sprzedająca bilety przedstawiła opcję za 120 zł (bilet na płytę przed sceną - 110 zł). Twierdziła, że bilety za 120 zł są dostępne i są to miejsca siedzące.
Co byyło złego w DISCOTEX i jak sobie wyobrażasz dostęp fanów do artystów?
Rozumiem że każdy może się z CCC i innymi spotkać? Czyli co? Organizator prosi artystów by ustawili się w korytażu i każdego witali robiąc z nim fotkę i podpisując płytę? To jak myślisz ile godzin wcześniej trzeba ich przyprowadzić na halę?

Batman weź kolegę jako wolontariat do pomocy to sie zastanowi czego wymaga.
Mam wrażenie, że poczułeś się zaatakowany, nie do Ciebie skierowałem swoją wypowiedź. "Poprosić artystów, aby ustawili się w korytażu i każdego witali, robiąc sobie z nim fotkę i podpisując płytę..." - ależ to dziecinne i naiwne :lol: Wierzysz w to, że coś takiego jest możliwe? Biorąc pod uwagę, że niektórzy ludzie zachowują się jak bydło? (nie mówię o prawdziwych fanach). Coś takiego nie przyszło mi do głowy i nawet nie śmiałbym o to zapytać.
Byłem na Discotexie i widziałem ochroniarzy i ich zachowanie wobec fanów, którzy BŁAGALI, TAK!!!, BŁAGALI, aby pozwolić im zbliżyć się do artystów wychodzących lub wchodzących do samochodu po koncercie. Artyści nie mieli nic przeciwko, zapewne chętnie podpisaliby się na płycie, czy zdjęciu. Można powiedzieć, że taki jest zawód ochroniarza, ale brak empatii jest naprawdę przykry. I stosunek do człowieka.
Ja spotkałem się z C.C. Catch, poznałem jej ojca, tancerzy i spotkanie w sumie było udane i miłe, ale nie każdy ma taką możliwość i nie każdy może też wiedzieć, w jaki sposób się o to starać.
Także ja o siebie się nie martwię, ale żal mi innych. Żal mi ludzi, którzy od ponad dwudziestu lat wielbią idola z plakatu, a nie mogą nawet powiedzieć "Dziękuję Ci za Twoją muzykę". I ze względu na ten fakt, fajnie byłoby, gdyby odbyło się spotkanie z wokalistami. Coś w stylu Autogrammstunden, jak na zachodzie. To z pewnością trudne do zorganizowania, ale nie niemożliwe. Oczywiście najistotniejszym faktem i właściwie decydującym - jest chęć artystów.
A jeśli reflektujesz na stanowisko wolontariusza, to może sam nim zostań? Bo ja nie zamierzam, mam inne kwalifikacje ;)
I mam prawo do własnego zdania, tak samo jak ty masz prawo pisać korytarz z "ż" na końcu.
Mógł mi się prowadzący nie podobać, nagłośnienie, sprawy techniczne, dobór artystów, rozmieszczenie na hali, nawet temperatura wewnątrz hali :lol:
Gdybym był złośliwy, to wymieniałbym do jutra :wink:
Zapłaciłem, więc mam prawo do subiektywnej oceny, jak każdy inny uczestnik imprezy.
I ja niczego nie wymagam. Po prostu mam nadzieję. Tylko nadzieję.
Byłem na wielu koncertach, na udanych koncertach, nawet w Polsce (tak, to jest możliwe) i po prostu fajnie byłoby po Hitparadzie powiedzieć sobie "To był udany koncert".
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony śr lip 18, 2012 16:22 przez Cedre Bleu, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Post autor: michal.czeslaw »

Miły kolego Cedre Bleu.Jesteś tutaj na forum nowy i wielu rzeczy po prostu nie wiesz.Proponuję troszkę poczytać,aby być bardziej w temacie.Ponieważ 33ccd jest właśnie jedną z niewielu osób,które o organizacji koncertów wiedzą wszystko.Jest to kawał ciężkiej pracy,którą 33ccd wykonuje z zamiłowania.Wszystkie koncerty Thomasa Andersa,na których byłam w Polsce jako członek TAFCP były świetnie zorganizowane i dostęp do artysty był możliwy.Wiele zależy od organizatora,ale nie wszystko.
Cedre Bleu

Nie znam tego pana, ale na podstawie tego, co piszesz mogę stwierdzić, że to dobrze o nim świadczy, skoro "wie wszystko na temat organizacji".
I wiem, że macie możliwość spotkać się z Thomasem po jego koncertach. Naprawdę fajnie.
Ale nie wszędzie jest to praktykowane. Mnie nie było na jego koncertach. Ale to się zmieni, bo zainteresował mnie Walentynkowy Koncert w Łodzi z Sandrą.
I nie lubię, gdy próbuje mi się coś wmówić(tu niekoniecznie piję do pana 33ccd), albo zlekceważyć - mówię o pracy wolontariusza podczas koncertu.
Takie uwagi pod inny adres.
Awatar użytkownika
33ccd
Kontakt:

Tak jestem wolontariuszem !!!! i sie tym szczycę !!! Praca jako wolontariat nie jest niczym złym a wręcz godnym naśladowania i zapewniam Cię że za to osoby pomagajace przy koncertach są nagradzane naprzykład spotkaniem z artystą. Wystarczy poczytać trochę postów. Ale widzę że to nie pod ten adres...
Dzięki takiej pracy możesz poznać zaplecze organizacji koncertów i to jakie obowiązki ma ochrona, dlatego śmieszne są stwierdzenia w Twoim wykonaniu by wszyscy mogli spotkać się z artystą. Trzeba było o to poprosić CCC i jej Papę jak miałeś do niej dostęp! Ciekawe co byś usłyszał? Nie mają nic przeciwko dla 3,5 10 osób a nie dla tłumów!
Ochrona jest od tego by chronić i nie ulegać emocjom. Sam byłem świadkiem jak jedna babka z ochrony poleciała po autograf dla swojej małej córki i jej przełożony kazał jej iść do domu.
Jeśli masz pomysł jak technicznie to zrobić to czekamy na propozycję, może w Gdańsku organizator je wykorzysta i wtedy napiszesz ..."To był udany koncert"...
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
Cedre Bleu

Cóż mogę powiedzieć. To ładne, że wykonujesz pracę, która daje Ci radość i jesteś z niej dumny, jednak nie spodobał mi się sposób, w jaki "zaproponowałeś" ją mnie. Doskonale zdaje sobie sprawę, że to męcząca praca, nie kwestionuję tego. I nigdzie nie napisałem, aby dostęp do artystów był dostępny dla wszystkich. Nie wiem, czy zwróciłeś uwagę, ale napisałem, że niektórzy ludzie zachowują się jak bydło i zaznaczyłem, że (najczęściej) nie chodzi o fanów.
Praca ochroniarza natomiast nie jest zbyt wdzięczna, bo trzeba ludziom odmawiać, czasem zdeptać marzenia, czy wykręcić komuś rękę. Akurat jeśli chodzi o to ostatnie, to nie mówię o Discotexie, ale widziałem takie akcje. To naprawdę niebezpieczni ludzie, powiedziałbym nawet, że z rysem socjopatycznym.
C.C. Catch na pewno w tłum by się nie rzuciła, ale nie odmówiłaby nikomu, kto by do niej podszedł. Ale co z tego, skoro ochroniarze zagrodzili fanom drogę do artystki, która po koncercie wyszła z hali. Jej ojciec woła "Proszę podejść", a reszta każe jej wejść do samochodu...
Nigdy nie czułem potrzeby, aby zostać wolontariuszem, czy wziąć udział w organizacji takiej imprezy.
I wierzę na słowo, że wiesz, jak to wygląda "za kulisami".
Nie wiem, czy to jest możliwe, ale spotkanie z artystami mogłoby się odbyć na kilka godzin przed rozpoczęciem wydarzenia Hitparada 80. Takie spotkania w nieskończoność nie trwają, a na pewno nie zjawią się też wszyscy posiadacze biletu. Przyjdą osoby, którym zależy. Niektórzy chcą po prostu posłuchać muzyki i udać się do domów, niektórzy z sentymentu.
W każdym razie to na pewno nie jest niemożliwe do zorganizowania, skoro sami organizatorzy o tym myślą...
;)
Awatar użytkownika
33ccd
Kontakt:

OK. poczekajmy - zobaczymy, życzę by to się udało. Może spotkamie w Empiku lub coś podobnego? Jedyne co to to że nasze sklepy /empik, MM, Saturn/ nie mają płyt tych wykonawców, lub po jednej sztuce. Szkoda że nie są wstanie wpaśc na pomysł by się przygotować na takie imprezy w swoich miastach jeśli tym bardziej sprzedają bilety.
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
Cedre Bleu

Pomyślałem też o tym, aby spotkanie z artystami, było dostępne dla tych osób, które - załóżmy - kupiły bilet na płytę. W odpowiednim miejscu pokazujesz upoważnionej osobie bilet i zostajesz wpuszczony do pomieszczenia, gdzie artyści przez określony czas siedzą "za ławą" i podpisują płyty. W Empiku nie wyobrażam sobie tego - właśnie ze względu na fakt, że nie posiadają ich płyt. W Ergo Arenie na pewno są przecież zaplecza, które można wykorzystać do tego celu. Specjalistą nie jestem, ale to nie jest też poproszenie Madonny o pocałowanie w policzek każdego gościa imprezy.
:wink:
batman

Jestem po wstępnych rozmowach z managmentami naszych wykonawców odnośnie całej otoczki koncertu tj konferencji prasowej, wywiadów, zdjęć z fanami, autografów itp. Raczej nie będzie problemów. Myślę, że Arek mógłby zorganizować jakiś specjalny konkurs, którego laureaci dostali by od nas wejściówki na to spotkanie bo przecież wiadomo, że wszyscy się nie dostaną.
Szykuje się również fajna atrakcja - niespodzianka ale wiążące decyzje zapadną dopiero w najbliższym tygodniu więc nie chcę zapeszać. Kibicujcie tej imprezie jeżeli jesteście prawdziwymi fanami tej muzyki. Jeżeli pierwsza edycja wypali tak jak powinna (a my będziemy się bardzo starali aby była wyjątkowa pod każdym względem) to kto wie kogo zaprosimy na odcinek drugi... Ja pewne typy już mam i myślę, że Fani disco byliby wniebowzięci
Cedre Bleu

Nie wiem, czy opcja z wygraniem wejściówek na spotkanie uszczęśliwiłaby każdego. Z racji tego, że to najczęściej loteria i Ci, którym naprawdę zależy - mogą ich nie wygrać.
batman

No to wymyślcie wspólnie jakieś rozwiązanie. Niech skrzykną się osoby którym najbardziej zależy na tym aby spotkac się z gwiazdami i postaramy się im to umożliwić. oczywiście, jeżeli nie będzie to nagle z 3 tys osób
Cedre Bleu

Zacytuję więc samego siebie: "Pomyślałem też o tym, aby spotkanie z artystami, było dostępne dla tych osób, które - załóżmy - kupiły bilet na płytę. W odpowiednim miejscu pokazujesz upoważnionej osobie bilet i zostajesz wpuszczony do pomieszczenia, gdzie artyści przez określony czas siedzą "za ławą" i podpisują płyty. W Empiku nie wyobrażam sobie tego - właśnie ze względu na fakt, że nie posiadają ich płyt. W Ergo Arenie na pewno są przecież zaplecza, które można wykorzystać do tego celu. Specjalistą nie jestem, ale to nie jest też poproszenie Madonny o pocałowanie w policzek każdego gościa imprezy."
:wink:
batman

Ty mówisz o blisko 5 tysiącach osób. tyle wchodzi na samą płytę Ten pomysł odpada. Nie musisz siebie cytować - ja czytam wszystkie posty ale nierealnych nie biorę pod uwagę. Nie mam możliwości technicznych wpuścić wszystkich chętnych z płyty do pomieszczenia gdzie będą artyści. 50 osób tak 70 być może ale 5 tys odpada
Cedre Bleu

Może i czytasz, co piszę, ale niestety nie rozumiesz.
Naprawdę wierzysz w to, że każdy posiadacz biletu na płytę przyjdzie na tego typu spotkanie? Że wpadnie im w ogóle to do głowy? Większość ludzi przyjdzie po prostu, żeby posłuchać muzyki, zobaczyć gwiazdy z czasów młodości i pójść do domu. Już widzę 5 tysięczną kolejkę... :wink:
I zdaje się, że nie sprzedano jeszcze tyle wejściówek...
Czas na takich spotkaniach jest ze względów oczywistych ograniczony. Komu się uda, temu się uda.
To jest na pewno sprawiedliwsza opcja niż "specjalne wejściówki" do wygrania w jakimś konkursie. Przecież to loteria.
ODPOWIEDZ