Louis Rodriguez - co poza współpracą z Dieterem ?
- Peter
Re: Louis Rodriguez - co poza współpracą z Dieterem ?
Nie jasno się wyraziłem, tu chodzi o wiedzę o składzie chóru i czymś całkiem innym o wiedzę kto co robił w MT całkiem możliwe, że wiedza Luisa ograniczona była tylko do tej drugiej kwestii....
- Pioetrek
- Kontakt:
Luis znał skład chóru i raczej dokładnie wiedział co kto robił dla MT. Sądząc po ilości dostępnych wywiadów widać, że nie jest ich fanem. Na pytanie o to kto śpiewał w MT odpowiedziałby zapewne Thomas, Dieter i chórzyści.
PS: Nie wiem czy pamiętacie ale był taki wątek, że po nagraniu YMHYMS taśma uległa uszkodzeniu. Aż dziwne, że przeciwnicy Bohlena nie wpadli na to, że Luis nie chciał żeby się śmiano z jego mistrza więc celowo coś popsuł. Potem podczas odzyskiwania materiału nagle okazało się, że wokalu Dietera mało co słychać bo zagłuszają to chórzyści ale z braku czasu tak już zostało. Zostało na znacznie dłużej (bo jak zmieniać przepis, który odniósł taki sukces).
Pozdrawiam
Piotrek
PS: Nie wiem czy pamiętacie ale był taki wątek, że po nagraniu YMHYMS taśma uległa uszkodzeniu. Aż dziwne, że przeciwnicy Bohlena nie wpadli na to, że Luis nie chciał żeby się śmiano z jego mistrza więc celowo coś popsuł. Potem podczas odzyskiwania materiału nagle okazało się, że wokalu Dietera mało co słychać bo zagłuszają to chórzyści ale z braku czasu tak już zostało. Zostało na znacznie dłużej (bo jak zmieniać przepis, który odniósł taki sukces).
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- Peter
Mam zdjęcie gdzie stoi cała czwórca i jeszcze 3 inne osoby w tym Marion Schweiger, co ciekawe Marion jest wymieniana tylko w Blue System, a musi być to zdjęcie z ery MT bo w BS praktycznie Birgera już nie było, wszystkie osoby mają słuchawki jakby słuchali podkładu i coś tam dośpiewywali swojego. Pioetrek dostał ode mnie to zdjęcie, przyjrzyj się Piotrku i zarzuć jakiś -- jak zawsze zresztą - mądry komentarz do tego. Luis mógł się z tymi ludźmi nawet nie spotkać bo to nie jego działka, a miał jeszcze innych podopiecznych na głowie, jak wynika z tego wątku.
- Pioetrek
- Kontakt:
Cóż, trochę na chybił trafił ale mam wrażenie, że może się to zgadzać (o ile na zdjęciu z lewej jest Marion wtedy drugą kobietą mogłaby być Madeleine Lang).
Chór w takim składzie wziął udział w nagraniu albumu: Mary Roos – Leben Spür'n
https://www.discogs.com/Mary-Roos-Leben ... se/2274784
Choir – Birger Corleis, Detlef Wiedeke, Madeleine Lang, Marion Schwaiger, Michael Scholz, Rolf Köhler
Mixed By – Luis Rodriguez
Pozdrawiam
Piotrek
Chór w takim składzie wziął udział w nagraniu albumu: Mary Roos – Leben Spür'n
https://www.discogs.com/Mary-Roos-Leben ... se/2274784
Choir – Birger Corleis, Detlef Wiedeke, Madeleine Lang, Marion Schwaiger, Michael Scholz, Rolf Köhler
Mixed By – Luis Rodriguez
Pozdrawiam
Piotrek
- MODERN JEANNE
Wg mnie też doskonale znał. Właśnie z tego względu że coś pewnie przy nich majstrował w tym studiu jednak. Tym bardziej że Dieter jak mówił poszedł do niego na przyuczenie więc razem pewnie dobierali natężenia końcowe tych głosów, wzajemnie wymiksowanie i ich ogólną barwę. To w jakim stopniu Dieter przy nich majstrował to właściwie można sobie wyobrazić znając jego pasję do muzyki.Pioetrek pisze:Luis znał skład chóru i raczej dokładnie wiedział co kto robił dla MT. Sądząc po ilości dostępnych wywiadów widać, że nie jest ich fanem. Na pytanie o to kto śpiewał w MT odpowiedziałby zapewne Thomas, Dieter i chórzyści.
Pozdrawiam
Piotrek
Mógł tam zdrowo eksperymentować i się nauczył, bo jak pisał Peter u Medlocka czy na póżniejszych płytach MT np też są.
Spójrzcie w jak wielu projektach Louis brał udział , to zaawansowany producent i aranżer na pewno miał spore pojęcie w jaki sposób uzyskać takie chórki.
https://www.discogs.com/artist/155089-L ... pe=Credits
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Obecnie Louis pracuje nad powrotem New Baccary.
- Pioetrek
- Kontakt:
Peter pisze:Obecnie Louis pracuje nad powrotem New Baccary.
- MODERN JEANNE
No raczej sensacji jak powrót MT to nie zrobią, ale może wyjść z tego trochę przyjemnych melodii.
A Tą piosenkę co wstawiłeś to jakaś starsza chyba bo wg YT to już ponad rok temu wstawiona nie?
Więc może jeszcze trochę przed nami.
A Tą piosenkę co wstawiłeś to jakaś starsza chyba bo wg YT to już ponad rok temu wstawiona nie?
I LOVE DB AND TA!
- Pioetrek
- Kontakt:
Raczej wstawione 18.11.2016 przez Team33 z opisem, że to z nadchodzącego albumu. Przedwczoraj wstawili za to wolniejsze nagranie Lion Ross:MODERN JEANNE pisze:No raczej sensacji jak powrót MT to nie zrobią, ale może wyjść z tego trochę przyjemnych melodii.
Pozdrawiam
Piotrek
- Peter
Wersja finalna, Luis definitywnie podołał, jest w dobrej formie, ale te wokale masakrycznie miałem wrażenie że słyszę panie z Moving Heroes mające buzie pełne klusek.Sorrki za epitet ale te wokale są masakryczne.