TAFCPL autokar Tour

Temat poświęcony koncertowej działalności Thomasa Andersa
Awatar użytkownika
Paradise
Kontakt:

Re: TAFCPL autokar Tour

Post autor: Paradise »

Pomysł fajny ale ja niestety wszystkich koncertów nie mogę zaliczyć...ale życze Wam powodzonka:))
"You can win if You want..."
ilciaB

Post autor: ilciaB »

Ja też jestem za! Może być fajna zabawa! Jestem tu jeszcze mało ogarnięta, ale postaram się poświęcić temu więcej czasu. Nazywam się Ilona i na koncercie w Spodku, na naszym grupowym zdjęciu, stałam na krześle, ubrana w biały sweter. Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Awatar użytkownika
Malediwy

Post autor: Malediwy »

Wszystkim Wam którzy byliście w katowickim SPODKU bardzo zazdroszczę tego koncertu. Ja niestety nie mogłem być bo miałem już wcześniej kupiony bilety lotnicze na daleką podróż. Bardzo więc się ucieszyłem na wieść o planowanej trasie andrzejkowej. Ja bardzo chętnie zaliczyłbym wszystkie 4 koncerty jako rekompensatę za absencję w Katowicach:-) Osobiście jakoś mało prawdopodobne wydaje mi się powodzenie pomysłu z autokarem ale z drugiej strony, jeśli zająłby się tym zarząd fan clubu to może nie jest on taki bez szans. Obecna stawka za km waha się w granicach 4.00 - 4.50 zł/km. Trasa Kraków-Wrocław-Poznań-Warszawa-Kraków liczy sobie ok 1100 km. Jest to koszt przy maksymalnej stawce ok 4950zł. Jeśli pojedzie tylko 30 osób to koszt na osobę nie będzie niski. Z drugiej strony przy takiej grupie można za to zarezerwować taniej noclegi w hotelach...
Minimum jakie sobie stawiam to koncert w Krakowie ale jak pisałem, generalnie jestem zainteresowany wszystkim czterema koncertami. Jeśli pomysł z autokarem nie wypali to może znajdą się chętni którzy będą chcieli partycypować w kosztach podróży ze mną samochodem osobowym.
Spokojem można kamień ugotować...
Awatar użytkownika
ewka_si
Kontakt:

Post autor: ewka_si »

skorpionek1975 pisze:Pomysł pomysłem ale koszty i to nie małe swoją drogą, nie wierze w powodzenie takiego przedsięwzięcia,koszty będą ogromne tak jak napisał Patryk może wyjść co najmniej po 1000 na głowę, już takie plany były co do wyjazdu do Koblenz.Koszty przekraczały 8.000 zł benzyna + opłata noclegu kierowcy + wyżywienie, tam była liczona droga i jeden nocleg tu trzeba dodać trzy noclegi plus wyżywienie, takie są wymogi wynajęcia autokaru plus około 3 lub 4 zł za km to było podliczane przed podwyżką cen paliwa. wyszło ponad 8.000 wiadomo tam jest dużo dalej bo 1100 km z Krakowa w jedną stronę ale cenowo wyjdzie podobnie!

Jeśli nikt nie zna osoby co ma prywatnie busa lub autokaru to nie ma szans, i nie wierze ze zgra się aż trzydzieści osób, bo jak wiadomo każdemu będzie pasowało inaczej jeden chce dwa koncerty zaliczyć, inny trzy a ktoś inny pojedzie na wszystkie cztery. Tu do klubu było się ciężko Mirkowi doprosić o zaliczki a co dopiero kilka miesięcy wcześniej na autokar. Potem komuś coś wypadnie i tak dalej....
Jeśli chcecie to mogę poprosić o wycenę takiej imprezy przez mojego znajomego który w takiej firmie pracuje, tylko trzeba wiedzieć ile osób km itd? Firma jest z Krakowa wiec najlepsze miejsce do startu!
Pomysł bardzo fajny tylko nie za te koszty to już taniej pociągami wyniesie dojechać na koncerty niż Autokarem.Szkoda bo pomysł udany.
,,Your good Karma,
everytime I leave you, something bad happens
good karma,
Are you just trying to tell me, that I can´t stay
I don´t need to deal with all this drama
You´re the one that makes me feel this way''
Awatar użytkownika
Malediwy

ewka_si pisze:Pomysł bardzo fajny tylko nie za te koszty to już taniej pociągami wyniesie dojechać na koncerty niż Autokarem.Szkoda bo pomysł udany.
Chyba rzeczywiście najlepiej jest dojechać własnym samochodem ale jeśli ktoś będzie jeździł pociągami to już na pewno nie zrobi tego taniej niż autokarem... Bo po pierwsze, trzeba dostać się jakoś z dworca na miejsce koncertu. Po drugie trzeba gdzieś przenocować: jeśli nocleg w centrum to cena nie najmniejsza. Jeśli nocleg poza miastem to znowu wraca sprawa dojazdu...
Generalnie jeśli chodzi o wyjazd autokarem to zakładam, że koszty przy 40 os. wyglądałyby mniej więcej tak: transport ok 150 zł/os, 4 noclegi z HB ok 400zł (ok. 100zł/noc). Oczywiście można spać w hostelach np. za 50zł/os ale jeśli dokupimy na mieście jakieś śniadanie i obiad z dwóch dań to wcale nas taniej to nie wyniesie...
Awatar użytkownika
Evaalex

Post autor: Evaalex »

A moze bysmy tu na forum umawiali sie do wspolnej jazdy autem. Ja benda np jachala z dwoma kolezankami z Zabrza do Krakowa. Wiem ze jedna z moich kolezanek ma 4 wolne miejsca chyba od Katowic do Krakowa a droga ma 2 miejsca od Zabrza do Krakowa.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Evaalex pisze:A moze bysmy tu na forum umawiali sie do wspolnej jazdy autem.
Rzeczywiście,szanse raczej marne na wyjazd autokarem.
Oczywiście ,że jest to też dobre miejsce aby umawiać się na wspólne wyjazdy samochodami.Ja w efekcie końcowym chyba pojadę pociągiem.
TAZ

Post autor: TAZ »

Hej.Jak zauważyłem to większość z was jest z południa Polski - zabrza, krakowy, wałbrzychy...Ja jestem z pólnocnego Mazowsza i mnie np nie stać na to by śmignąć ponad pół Polski do Krakowa, wskoczyć w TAFC Autokar i śmignąć na 4 koncerty, zwłaszcza że po ostatnim z nich w Warszawie i tak ten autokar nie będzie jechał w moje strony a wręcz przeciwnie :) Generalnie sam pomysł jest fajny i tylko wysokie koszty oraz brak całkowitego zgrania grupy osób może spowodować niewypał, czego nie życzę. Mam zamiar dojechać na andrzejkowy koncert w stolicy - tam spotkamy się na pewno, ale jeśli chodzi o wyjazdy w dalsze kierunki to na razie nic z tego - zbyt mało zarabiam, bym mógł bawić się w dalsze podróże.Pozdrawiam i gratuluję pomysłu
Awatar użytkownika
Evaalex

atlantyda ;o) pisze:
Evaalex pisze:A moze bysmy tu na forum umawiali sie do wspolnej jazdy autem.
Rzeczywiście,szanse raczej marne na wyjazd autokarem.
Oczywiście ,że jest to też dobre miejsce aby umawiać się na wspólne wyjazdy samochodami.Ja w efekcie końcowym chyba pojadę pociągiem.
Jak wszystko sie uda to moje kolezanki benda jechac autami z Zabrza i Katowic na Koncert do Krakowa i maja jeszcze wolne niejbenda miec miesca wolne.
Jedna z nich ma nika nela na forum
Awatar użytkownika
Heart&Soul

Post autor: Heart&Soul »

Podbijam wątek

jeśli byłby ktoś z Gliwic lub okolic, możemy się zrzucić na paliwko i jechać autem, mogę zabrać max. 4 osoby. Jeśli ktoś byłby zainteresowany piszcie.
Mam tylko nadzieje dostać w tym czasie urlop:) bo fajnie by było zaliczyć wszystkie koncerty:)

Z tym autokarem to faktycznie może nie wypalić.
Awatar użytkownika
Evaalex

Heart&Soul pisze:Podbijam wątek

jeśli byłby ktoś z Gliwic lub okolic, możemy się zrzucić na paliwko i jechać autem, mogę zabrać max. 4 osoby. Jeśli ktoś byłby zainteresowany piszcie.
Mam tylko nadzieje dostać w tym czasie urlop:) bo fajnie by było zaliczyć wszystkie koncerty:)

Z tym autokarem to faktycznie może nie wypalić.
Jedziesz na wszystki Koncerty czy tylko na Konzert do Krakowa?

Kto sie wybiera pociagiem z Krakowa do Wroclawia? Ja bende pociagiem jechala. Moze by wieksza grupa jechac bedzie przyjemniej. Koszt przejazdu regionalnym pociagiem wynosi 52 zl . Przejazd ic chyba 105 zl-. Jazda regionalnym trwa jekis 6 godzin.
Awatar użytkownika
Monia82
Członek TAFC Polska

Post autor: Monia82 »

A jak z lutowymi i marcowym koncertem? Będzie jechał ktoś z Warszawy? Dwa miejsca by się przydały na trasie Warszawa-Łódź-Bydgoszcz, ewentualnie powrót dla jednej osoby z Bydgoszczy (ja zostanę po koncercie 2-3 dni w Toruniu) do Lublina. W marcu chętnie z Warszawy do Gdańska (po koncercie zostaję 2-3 dni u rodziny w Trójmieście), ale też nie wiem, możliwe, że do Trójmiasta pojadę już we czwartek wieczorem (koncert jest w sobotę).
Oczywiście dorzucę się do benzyny!
I lost my HEART AND SOUL in your eyes and smile...
Obrazek
Awatar użytkownika
Malediwy

A będzie kolejne spotkanie w 2013 roku? Z tego co słyszałem następne ma być dopiero w 2014... Ale myślę, że w tym temacie to najświeższe informacje będzie miał Patryk tylko trzeba czekać jak tylko dotrze z Koblenzji do Krakowa:-)
Awatar użytkownika
Monia82
Członek TAFC Polska

Post autor: Monia82 »

A musi być spotkanie? :D Można zaplanować ot zwyczajny wspólny wyjazd na koncerty samochodem :wink:
I lost my HEART AND SOUL in your eyes and smile...
Obrazek
joanna123
Członek TAFC Polska

Post autor: joanna123 »

Jeśli ktoś z fanów jest z Warmi-Mazur to będę miała 3 miejsca na koncert w Łodzi bo się wybieram!!!
Awatar użytkownika
shoker191
Członek TAFC Polska

Post autor: shoker191 »

Monia82 pisze:A jak z lutowymi i marcowym koncertem? Będzie jechał ktoś z Warszawy? Dwa miejsca by się przydały na trasie Warszawa-Łódź-Bydgoszcz, ewentualnie powrót dla jednej osoby z Bydgoszczy (ja zostanę po koncercie 2-3 dni w Toruniu) do Lublina. W marcu chętnie z Warszawy do Gdańska (po koncercie zostaję 2-3 dni u rodziny w Trójmieście), ale też nie wiem, możliwe, że do Trójmiasta pojadę już we czwartek wieczorem (koncert jest w sobotę).
Oczywiście dorzucę się do benzyny!

Ja sie wybieram z Warszawy do Łodzi na koncert więc mam nadzieje że będe miał szanse pojechać z kimś bo kompletnie Łodzi nie znam..a po za tym z kimś to zawsze raźniej :)
Good Guys Only Win In Movies

Everyone has their Bohlen
ODPOWIEDZ