Dieter i Musical???
- Peter
Re: Dieter i Musical???
Szkoda, że nie pojawi się w kinach, ale jako musical sceniczny też może być ciekawe. Chętnie bym się na takie coś do Niemiec wybrał. Arku daj znać jak będziesz coś więcej wiedział.
-
adiMT
przetlumaczyc mozemy na translate.google.pl - tylko niejestem pewien czy to wyjdzie bo to podaje chyba bez czasu i w bezokolicznikach 
- Didi&Thomas
Dzięki Wszystkim za zainteresowanie i miłe słowa o moim pomyśle. Z tego co napisał Arek wynika jednak że Dieter ma już własny pomysł na musicall i pozostaje nam tylko mieć nadzieję, że doczekamy się jego realizacji. I chyba szoda że nie będzie to film, bo przyciągnąłby więcej ludzi i to w skali globalnej aniżeli wersja sceniczna. Tak czy inaczej - trzymam kciukiadiMT pisze:przetlumaczyc mozemy na translate.google.pl - tylko niejestem pewien czy to wyjdzie bo to podaje chyba bez czasu i w bezokolicznikach
Pozdrowienia dla Wszystkich
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
- Peter
Też tak myślę, choć wersja sceniczna może być równie interesująca i udana.Didi&Thomas pisze:I chyba szoda że nie będzie to film, bo przyciągnąłby więcej ludzi i to w skali globalnej aniżeli wersja sceniczna. T
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
I wszystko jasne:
Beitrag von Günter 01.10.08, 23:34 Uhr
Arbeiten sie gerade an neuen Projekten?
Ich arbeite an meinem Musical.
Beitrag von Günter 01.10.08, 23:34 Uhr
Arbeiten sie gerade an neuen Projekten?
Ich arbeite an meinem Musical.
MODERN TALKING FOREVER!!!
- Peter
To jest naprawdę świetna informacja.
Wreszcie Dieter wziął się za coś naprawdę fajnego.
- Didi&Thomas
Czekając na muscial sceniczny Didiego, wybrałem się na musicall kinowy "Mamma Mia". A oto moje wrażenia:
Przede wszystkim muszę powiedzieć że zupełnie inaczej odbiera się piosenki Abby jesli zna się dokładnie ich teksty. To jakby odkrywac geniusz tych utworów na nowo. Teksty piosenek fantastycznie współgrają z muzyką, tkraktują o różnych aspektach życia, są spontaniczne i nic nie tracą po czasie na swojej wartości. Oczywiście podobnie zresztą jak muzyka. Na mnie największe wrażenie emocjonalne wywołała piosenka o dorastającej, wymykającej się z rąk córce. Nie znam niestety tytułu tego nagrania, bo to mniej popularna ich piosenka, ale naprawdę - na mnie jako na ojcu jej tekst zrobił piorunujące wrażenie. A sam film ? To ponad dwie gdoziny świetnej zabawy, z bardzo dobrymi dialogami, świetną grą aktorów i bajecznymi krajobrazami. Po obejrzeniu tego filmu jeszcze bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że warto by powstało coś podobnego dla Fanów Modern Talking, a może ogólnie twórczości Dietera Bohlena. Szokujące dla mnie było też to, że kiedy film się skończył a zaczęły napisy, nikt nie opuszczał sali. Wszyscy słuchali jeszcze nagrania "Thank You For The Music" które było tłem dla napisów.
Konkluzja: W mojej domowej videotece na pewno nie zabraknie musciallu "Mamma Mia". Gratulacje dla twórców i szczęście dla tych, dla których ABBA jest tym , czym dla nas Dieter Bohlen.
Przede wszystkim muszę powiedzieć że zupełnie inaczej odbiera się piosenki Abby jesli zna się dokładnie ich teksty. To jakby odkrywac geniusz tych utworów na nowo. Teksty piosenek fantastycznie współgrają z muzyką, tkraktują o różnych aspektach życia, są spontaniczne i nic nie tracą po czasie na swojej wartości. Oczywiście podobnie zresztą jak muzyka. Na mnie największe wrażenie emocjonalne wywołała piosenka o dorastającej, wymykającej się z rąk córce. Nie znam niestety tytułu tego nagrania, bo to mniej popularna ich piosenka, ale naprawdę - na mnie jako na ojcu jej tekst zrobił piorunujące wrażenie. A sam film ? To ponad dwie gdoziny świetnej zabawy, z bardzo dobrymi dialogami, świetną grą aktorów i bajecznymi krajobrazami. Po obejrzeniu tego filmu jeszcze bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że warto by powstało coś podobnego dla Fanów Modern Talking, a może ogólnie twórczości Dietera Bohlena. Szokujące dla mnie było też to, że kiedy film się skończył a zaczęły napisy, nikt nie opuszczał sali. Wszyscy słuchali jeszcze nagrania "Thank You For The Music" które było tłem dla napisów.
Konkluzja: W mojej domowej videotece na pewno nie zabraknie musciallu "Mamma Mia". Gratulacje dla twórców i szczęście dla tych, dla których ABBA jest tym , czym dla nas Dieter Bohlen.
"Don`t let me down, take my hand
- Daja
Według mnie, każdy ma prawo marzyć. Ja popieram ten pomysł który tu się pojawił. Tylko jak to wykonać???Didi&Thomas pisze:Coś dzisiaj mi dziwne pomysły do głowy przychodzą - oto kolejny:
A gdyby tak ktoś, kto dobrze zna niemiecki lun angielski, przetłumaczyłby ten tekst i gdyby udało się przesłać go do Dietera ? Załóżmy też, że sam pomysł, zarys historii by Mu się spodobał... Didi wykorzystał by go i zlecił fachowcom do napisania profesjonalnego libretta ? A Dieter rozpoczyna pracę nad ścieżką dźwiękową i jesienią 2009 roku, na 25-lecie powstania Modern Talking film byłby gotowy ?
Ja bym był szczęśliwy, gdybym chociaż wiedział, że Dieter przeczytał mój tekst, a myślę że wszyscy bylibyśmy bardzo szczęśliwi gdybyśmy usłyszeli od Dietera w wywiadzie - załóżmy że dla niemieckiej telewizji - w dniu premiery filmu że pomysł na temat musicallu powstał w Polsce, na forum Fanów Moderntalking.pl
Prawda że byłby to powód do dumy ?
I na koniec załóżmy, że "Magia Atlantydy" (taki tytuł np. mógłby nosić film) spowodowałby ponowne zainteresowanie muzyką Dietera, a piosenki z filmu (oczywiście w nowych wersjach), znów dotarłyby na szczyty list przebojów, mniej więcej tak, jak stało się to w 1998 roku ? Może za bardzo już fantazjuję, ale przecież taki stan rzeczy miałby prawo zaistnieć. My, Fani z Polski, ale myślę że i z innych części świata wybralibyśmy się na taki musicall i to całymi rodzinami. Przecież na taki film szłoby się dla muzyki, mniej dla scenariusza ale jakiś scenariusz musiałby być. Niechby więc był z Polski !
Uważam że musicall to najlepszy pomysł na powrót Dietera ( i Thomasa oczywiście) na szczyty list przebojów i i to najkrótszą drogą, bez angażowania się w nowe, niekoniecznie trafione, tematy muzyczne i rozmienianie się na drobne
- MichałT
Oj, takDidi&Thomas pisze:(...) szczęście dla tych, dla których ABBA jest tym , czym dla nas Dieter Bohlen.
Ale miejmy nadzieję, że wkrótce coś takiego przydarzy się nam
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Gasolina91
Fajnie by było jakby musical Dietera przeniesiono do kin, tak jak było z Mamma Mia! 
Point Of No Return
- krystian395
o tak to by było coś niezwykłego ;p
You are not alone - I'll be there for you........
-
kubas988
- Użytkownik nieaktywny
Może z tego być jakaś ,,Perełka'' musicalna wiadomo Dieter jest kompozytorem rozumiem jak by to robiła osoba bez doświadczenia muzycznego np. artur boruc itp ale pożyjemy zobaczymy.
- Peter
Jakby Arek Arczyński widział Twój avatar to by się pewnei zaskoczył, nie wiem czy pozytywnie. Co do musicalu, to spodziewam się po nim czegoś fantastycznego.
- użytkownik #1463
Fajnie, że coś takiego ma być, ciekawe tylko kiedy dokładnie on będzie, nie mogę już się doczekać 
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
No i problem w tym, że czasem możemy się nie doczekać. Od czasu zdementowania informacji o tegorocznej premierze nie pojawiło się dosłownie nic, co wskazywałoby na kontynuację prac nad musicalem 
Jak piszesz tak cię widzą.
- Gasolina91
A szkoda, bo to bardzo fajny pomysł...
Oj rozleniwił się ten Dieter...
Oj rozleniwił się ten Dieter...
Point Of No Return