Dieter i Musical???

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
Awatar użytkownika
Peter

Re: Dieter i Musical???

Post autor: Peter »

Szkoda, że nie pojawi się w kinach, ale jako musical sceniczny też może być ciekawe. Chętnie bym się na takie coś do Niemiec wybrał. Arku daj znać jak będziesz coś więcej wiedział.
adiMT

Post autor: adiMT »

przetlumaczyc mozemy na translate.google.pl - tylko niejestem pewien czy to wyjdzie bo to podaje chyba bez czasu i w bezokolicznikach :/
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

adiMT pisze:przetlumaczyc mozemy na translate.google.pl - tylko niejestem pewien czy to wyjdzie bo to podaje chyba bez czasu i w bezokolicznikach :/
Dzięki Wszystkim za zainteresowanie i miłe słowa o moim pomyśle. Z tego co napisał Arek wynika jednak że Dieter ma już własny pomysł na musicall i pozostaje nam tylko mieć nadzieję, że doczekamy się jego realizacji. I chyba szoda że nie będzie to film, bo przyciągnąłby więcej ludzi i to w skali globalnej aniżeli wersja sceniczna. Tak czy inaczej - trzymam kciuki :)
Pozdrowienia dla Wszystkich :)
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
Peter

Didi&Thomas pisze:I chyba szoda że nie będzie to film, bo przyciągnąłby więcej ludzi i to w skali globalnej aniżeli wersja sceniczna. T
Też tak myślę, choć wersja sceniczna może być równie interesująca i udana.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

I wszystko jasne:

Beitrag von Günter 01.10.08, 23:34 Uhr
Arbeiten sie gerade an neuen Projekten?
Ich arbeite an meinem Musical.
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Peter

To jest naprawdę świetna informacja. :P Wreszcie Dieter wziął się za coś naprawdę fajnego.
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

Czekając na muscial sceniczny Didiego, wybrałem się na musicall kinowy "Mamma Mia". A oto moje wrażenia:
Przede wszystkim muszę powiedzieć że zupełnie inaczej odbiera się piosenki Abby jesli zna się dokładnie ich teksty. To jakby odkrywac geniusz tych utworów na nowo. Teksty piosenek fantastycznie współgrają z muzyką, tkraktują o różnych aspektach życia, są spontaniczne i nic nie tracą po czasie na swojej wartości. Oczywiście podobnie zresztą jak muzyka. Na mnie największe wrażenie emocjonalne wywołała piosenka o dorastającej, wymykającej się z rąk córce. Nie znam niestety tytułu tego nagrania, bo to mniej popularna ich piosenka, ale naprawdę - na mnie jako na ojcu jej tekst zrobił piorunujące wrażenie. A sam film ? To ponad dwie gdoziny świetnej zabawy, z bardzo dobrymi dialogami, świetną grą aktorów i bajecznymi krajobrazami. Po obejrzeniu tego filmu jeszcze bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że warto by powstało coś podobnego dla Fanów Modern Talking, a może ogólnie twórczości Dietera Bohlena. Szokujące dla mnie było też to, że kiedy film się skończył a zaczęły napisy, nikt nie opuszczał sali. Wszyscy słuchali jeszcze nagrania "Thank You For The Music" które było tłem dla napisów.
Konkluzja: W mojej domowej videotece na pewno nie zabraknie musciallu "Mamma Mia". Gratulacje dla twórców i szczęście dla tych, dla których ABBA jest tym , czym dla nas Dieter Bohlen.
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
Daja

Post autor: Daja »

Didi&Thomas pisze:Coś dzisiaj mi dziwne pomysły do głowy przychodzą - oto kolejny:
A gdyby tak ktoś, kto dobrze zna niemiecki lun angielski, przetłumaczyłby ten tekst i gdyby udało się przesłać go do Dietera ? Załóżmy też, że sam pomysł, zarys historii by Mu się spodobał... Didi wykorzystał by go i zlecił fachowcom do napisania profesjonalnego libretta ? A Dieter rozpoczyna pracę nad ścieżką dźwiękową i jesienią 2009 roku, na 25-lecie powstania Modern Talking film byłby gotowy ?
Ja bym był szczęśliwy, gdybym chociaż wiedział, że Dieter przeczytał mój tekst, a myślę że wszyscy bylibyśmy bardzo szczęśliwi gdybyśmy usłyszeli od Dietera w wywiadzie - załóżmy że dla niemieckiej telewizji - w dniu premiery filmu że pomysł na temat musicallu powstał w Polsce, na forum Fanów Moderntalking.pl
Prawda że byłby to powód do dumy ? ;)
I na koniec załóżmy, że "Magia Atlantydy" (taki tytuł np. mógłby nosić film) spowodowałby ponowne zainteresowanie muzyką Dietera, a piosenki z filmu (oczywiście w nowych wersjach), znów dotarłyby na szczyty list przebojów, mniej więcej tak, jak stało się to w 1998 roku ? Może za bardzo już fantazjuję, ale przecież taki stan rzeczy miałby prawo zaistnieć. My, Fani z Polski, ale myślę że i z innych części świata wybralibyśmy się na taki musicall i to całymi rodzinami. Przecież na taki film szłoby się dla muzyki, mniej dla scenariusza ale jakiś scenariusz musiałby być. Niechby więc był z Polski !
Uważam że musicall to najlepszy pomysł na powrót Dietera ( i Thomasa oczywiście) na szczyty list przebojów i i to najkrótszą drogą, bez angażowania się w nowe, niekoniecznie trafione, tematy muzyczne i rozmienianie się na drobne :)
Według mnie, każdy ma prawo marzyć. Ja popieram ten pomysł który tu się pojawił. Tylko jak to wykonać???
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Didi&Thomas pisze:(...) szczęście dla tych, dla których ABBA jest tym , czym dla nas Dieter Bohlen.
Oj, tak :wink: ...
Ale miejmy nadzieję, że wkrótce coś takiego przydarzy się nam 8)

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Fajnie by było jakby musical Dietera przeniesiono do kin, tak jak było z Mamma Mia! :wink:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
krystian395

Post autor: krystian395 »

o tak to by było coś niezwykłego ;p
You are not alone - I'll be there for you........
kubas988
Użytkownik nieaktywny

Post autor: kubas988 »

Może z tego być jakaś ,,Perełka'' musicalna wiadomo Dieter jest kompozytorem rozumiem jak by to robiła osoba bez doświadczenia muzycznego np. artur boruc itp ale pożyjemy zobaczymy.
Awatar użytkownika
Peter

Jakby Arek Arczyński widział Twój avatar to by się pewnei zaskoczył, nie wiem czy pozytywnie. Co do musicalu, to spodziewam się po nim czegoś fantastycznego.
Awatar użytkownika
użytkownik #1463

Post autor: użytkownik #1463 »

Fajnie, że coś takiego ma być, ciekawe tylko kiedy dokładnie on będzie, nie mogę już się doczekać :wink:
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

No i problem w tym, że czasem możemy się nie doczekać. Od czasu zdementowania informacji o tegorocznej premierze nie pojawiło się dosłownie nic, co wskazywałoby na kontynuację prac nad musicalem :?
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

A szkoda, bo to bardzo fajny pomysł...
Oj rozleniwił się ten Dieter...
Point Of No Return
ODPOWIEDZ