5 niepublikowanych utworow na albumie STRONG
- michal.czeslaw
Re: 5 niepublikowanych utworow na albumie STRONG
Super wiadomość!Odsłuchałam urywki i podobają mi się.Wprawdzie dwie z pięciu piosenek są mi znane z IFD i bardzo je lubię.Widać,że nasz Thomas się rozkręcił na maksa-co mnie bardzo cieszy.Do niedawna nie można było się doczekać nowej płyty,ą tu niespodzianka -w tym miesiącu można kupić aż trzy.Wprawdzie nie całkiem nowe,ale można się dokupić,bo przez długi czas nie było takiej możliwości.Oby tak dalej-jest dobrze!(nie muszą być trzy płytki w miesiącu-starczy jeden album w roku) 
- Didi&Thomas
"Right Here, Right Now" oraz "The best of me" znamy z FCParty. Wydawały się tam bardziej dopracowane od tych z odsłuchu z Amazon, teraz mam wrażenie że słucham "nieoszlifowanych" demo, może to tylko moje odczucia ale wydaje mi się że były to inne wersje, niż te, zaprazentowane na FCP. Swoją drogą wiemy już co się z tymi nagraniami z FCParty stało
Kurczę, gdyby była tam jeszcze "Everybody Want's.." w takiej wersji jakiej kawałek można odsłuchać np. na you tube. To nagranie miało coś w sobie, nawet jeśli niektórzy twierdzą, że było mało ambitne. Dlaczego nikt Thomasa nie potrafił namówić na wydanie tego kawałka ?
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
Now and forever, be my friend..."
- Daniel
Dałem próbkom jeszcze jedną szanse. Wysłuchałem.
Niestety poziom piosenek jest fatalny, a ja miałem skwaszoną minę, podobną do tej, kiedy dane mi jest usłyszeć przypadkowo coś z nurtu discopolo.
Pewnie fanom dp to się podoba, ale ja oczekuję muzyki bardziej profesjonalnej.
Każda piosenka z oryginalnego Stronga - to przy tych "łupankach" dzieło sztuki.
Jeśli chcecie kogoś zrazić do Thomasa - włączcie mu te "przeboje"
Moim zdaniem te piosenki w obecnej wersji w ogóle nie powinny się ukazać.
Niestety poziom piosenek jest fatalny, a ja miałem skwaszoną minę, podobną do tej, kiedy dane mi jest usłyszeć przypadkowo coś z nurtu discopolo.
- edmund1974
- Członek TAFC Polska
Witam.Daniel pisze:Dałem próbkom jeszcze jedną szanse. Wysłuchałem.
Moze to sa TYLKO wersje demo a do kupienia beda piosenki w duzo bardziej dopracowanych aranzacjach…. Z drugiej jednak strony znajac “profesjonalizm” Thomasa nie zdziwilbym sie, gdyby zaprezentowane wersje tych piosenek byly wersjami ostatecznymi…
Mysle, ze z ostatecznymi ocenami powinnismy poczekac do dnia premiery.
Pozdrawiam!
You Can Win, If You Want.
-
polaczek892
- Członek TAFC Polska
ArCrack pisze:Ha, to nie są piosenki nagrane z Fahrenkrogiem, tylko to co pierwotnie miało być na europejskim wydaniu Strong! Za brzmienie odpowiadali Christian Buettner i Tom Müller.
Wywiad ze stycznia 2010:
http://www.thomasanders-online.com/Studiotag.htm
I nasze tłumaczenie:
http://www.moderntalking.pl/php_news/in ... ews310.htm
Jeśli próbki odzwierciedlają poziom materiału, który chciał nam zaserwować Thomas, to możemy Fahrenkroga po stopach całować, że podjął się produkcji płyty.
Dziwne, że Thomas wydaje to teraz konkurując poniekąd z A/F i to własnym sumptem (label White Shell Music to jego własny projekt).
Ale ten album można nabyć na tej stronie?
A jeśli mógłby ktoś w zakupie tej płyty to byłabym bardzo wdzięczna
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Musisz znaleźć sklep, który umożliwia zakup MP3 użytkownikom z polskim IP. Być może będzie to możliwe w Ovi, który ma poprzednie cyfrowe wydawnictwo z White Shell Music, czyli "The Christmas Song".
Jak piszesz tak cię widzą.
- Ann
- Członek TAFC Polska
Ja również chciałabym żeby ostateczna wersja tych nowych utworów była w lepszej jakości,tym bardziej,żę bardzo mi sie podobają te fragmenty ale ich jakość niestety pozostawia wiele do życzenia 
ale miejmy nadzieję... 
Jeżeli jest to ostateczna wersja tych utworów,no to szkodajkris pisze:nie sądzę żeby do odsłuchu dano dema piosenek- one tak właśnie będą brzmiały...
Ostatnio zmieniony czw wrz 08, 2011 18:17 przez Ann, łącznie zmieniany 2 razy.
MY DREAMS COME TRUE 
-
jkris
nie sądzę żeby do odsłuchu dano dema piosenek- one tak właśnie będą brzmiały...Ann pisze:Ja również chciałabym żeby ostateczna wersja tych nowych utworów była w lepszej jakości,tym bardziej,żę bardzo mi sie podobają te fragmenty ale ich jakość niestety pozostawia wiele do życzenia
-
Pointrox
Jestem przekonany, że wszystkie 5 utworów to zaledwie demka.
Niektóre faktycznie trącą disco-polo (a zwłaszcza "Dynamite"), ale to wina niedopracowanej aranżacji, jak w każdym demie
Każda z tych piosenek ma pewien potencjał, a zwłaszcza "All You Need" - gdyby europejskie wydanie "Strong" doszłoby do skutku, a utwór zostałby dopieszczony, byłby dobrym singlem i mógłby nawet zagościć na listach.
No, ale potem pojawił się duet A|F a utwory zostały wydane w takiej formie dopiero teraz.
Niektóre faktycznie trącą disco-polo (a zwłaszcza "Dynamite"), ale to wina niedopracowanej aranżacji, jak w każdym demie
Każda z tych piosenek ma pewien potencjał, a zwłaszcza "All You Need" - gdyby europejskie wydanie "Strong" doszłoby do skutku, a utwór zostałby dopieszczony, byłby dobrym singlem i mógłby nawet zagościć na listach.
No, ale potem pojawił się duet A|F a utwory zostały wydane w takiej formie dopiero teraz.
Ostatnio zmieniony czw wrz 08, 2011 23:21 przez Pointrox, łącznie zmieniany 1 raz.
- phantomas
- Kontakt:
Jeszcze bym mógł zrozumieć jakby te cuda były dorzucane za free do ściągniętego albumu. Ale wydawca pewnie liczy na frajerów którzy pognają zakupić "niepublikowane" piosenki. Szkoda słów.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
-
jkris
jeszcze sie nie spotkalem z czyms takim zeby do odsluchu dawac dema piosenek. one maja z zalozenia przyciagac a nie zniechecac wiec nie wiem skad Twoje przekonanie.Pointrox pisze:Jestem przekonany, że wszystkie 5 utworów to zaledwie demka.
- CheriLady
Całkiem niezłe te kawałki a szczególnie All You Need i The Best Of Me
chętnie posłuchałabym ich w całości 
I absolutnie nie zgadzam się że
I absolutnie nie zgadzam się że
jkris pisze: to disco polo w czystej postaci... okropne!
Kto nie ryzykuje, ten nie wygrywa
- Ann
- Członek TAFC Polska
Nie może to być disco polo,najwyżej disco englishjkris pisze:cale szczęscie, że album Two nie ma takiego brzmienia jak te dodatkowe piosenki, bo to disco polo w czystej postaci... okropne!
dziwne tylko, że sprzedają to jako Strong, a przeciez te utwory nie mają nic z nim wspólnego...
MY DREAMS COME TRUE 
-
Pointrox
Nie sądzę, żeby trzeba było przyciągać kogokolwiek do reedycji albumu, który już dawno nabyli ci, co chcieli go usłyszeć.jkris pisze:jeszcze sie nie spotkalem z czyms takim zeby do odsluchu dawac dema piosenek. one maja z zalozenia przyciagac a nie zniechecac wiec nie wiem skad Twoje przekonanie.Pointrox pisze:Jestem przekonany, że wszystkie 5 utworów to zaledwie demka.
Na pewno większość osób zakupi tylko te 5 piosenek.
Ostatnio zmieniony pt wrz 09, 2011 16:06 przez Pointrox, łącznie zmieniany 1 raz.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
...co nie zmienia faktu, że nigdy jeszcze nie zauważyliśmy różnic między tym co było na odsłuchu a tym co ostatecznie wydano, więc ciężko przypuszczać że tym razem jest inaczej.
Jak piszesz tak cię widzą.
- MiReK
- Członek TAFC Polska
No to mamy kolejny cover?
The Best Of Me w wykonaniu austriackiej piosenkarki Corneli Mooswalder:
http://www.4shared.com/audio/EXgFWhNW/1 ... The_B.html
Pytanie,kto był pierwszy,kto jest autorem? Bo płyta Cornelli Mooswalder - Star On The Horizon,skąd pochodzi utwór,ukazała się 15.07.2011r.

The Best Of Me w wykonaniu austriackiej piosenkarki Corneli Mooswalder:
http://www.4shared.com/audio/EXgFWhNW/1 ... The_B.html
Pytanie,kto był pierwszy,kto jest autorem? Bo płyta Cornelli Mooswalder - Star On The Horizon,skąd pochodzi utwór,ukazała się 15.07.2011r.