Thomas Anders – Hits & Raritäten [3CD Box-Set]

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
Awatar użytkownika
Atlantis

Re: Thomas Anders – Hits & Raritäten [3CD Box-Set]

Post autor: Atlantis »

Jakby nie było zawartość trzeciego cd i tak jest lepsza niż drugiego. Przecież pierwsza część cd2 to tak na prawdę fragment The Final Album.
Duet z Kasią Novą przecież się nie ukazał, a z Sandrą wyszedł nie tak dawno, tak jak i Strong, nie ma zatem większego sensu dublowanie tego.
No niestety, ale solowa kariera Thomasa zbyt ciekawa nie jest, nie da się tu zaczarować rzeczywistości. Z ciekawszych płyt można na pewno wymienić tę, na której śpiewa po hiszpańsku, mogliby dać trochę więcej utworów z niej, zwłaszcza, że to rarytas.
Co do pierwszego natomiast krążka, to się postarano, ale powiedzcie sami, na ile interesują nas te utwory ze względu na swą wartość artystyczną, a na ile bo śpiewa je Thomas? Palec w górę, kto puściłby sobie Judy, gdyby była wykonywana przez kogoś innego?
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
użytkownik #1463

Post autor: użytkownik #1463 »

Dobrze, że wychodzi ta składanka, tylko, że zakupię ją głównie ze względu na unikatową zawartość pierwszej płyty. Trochę mi nie pasuje, że jest sporo utworów MT, a na trzecim krążku to, że niema moich ulubionych utworów takich jak Michelle, Never Knew Love Like This Brfore, Ibiza Baba-Baya, i For You. Ale i tak daje mały plusik za Never Been Loved Before, Just Dream, i Geboren.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

michal.czeslaw pisze:moje wyobrażenie o disk3 było zupełnie inne.Spodziewałam się,że będą tam utwory,które nie wyszły dotąd na żadnej płycie.A tutaj" powtórka z rozrywki".Jedynie 1 disk jest zgodny z wcześniejszą zapowiedzią.Dla tego właśnie krążka kupię ten zestaw.No cóż zawiodłam się,ale nie pierwszy raz w życiu. :roll:
Jak można było spodziewać się na płycie wydawanej przez Sony premierowego materiału, skoro Thomas ma obecnie kontrakt z inną wytwórnią?
Wszystkie płyty są zgodne z zapowiedziami - mamy stare niemieckie nagrania (wzbogacone nawet o Headlinera), mamy Modern Talking i mamy utwory solowe. Trzeba pamiętać, że to nie jest składanka jedynie dla najzagorzalszych fanów, którzy i tak to wszystko znają. Wytwórnia musi na tym zarobić, a więc muszą być i "hits"!
Atlantis pisze:Co do pierwszego natomiast krążka, to się postarano, ale powiedzcie sami, na ile interesują nas te utwory ze względu na swą wartość artystyczną, a na ile bo śpiewa je Thomas? Palec w górę, kto puściłby sobie Judy, gdyby była wykonywana przez kogoś innego?
Większości produkcji DB i TA i tych starszych i tych nowszych też byśmy nie przesłuchali, gdyby nie to co stworzyli w ramach Modern Talking. W wypadku tych nagrań właśnie o wykonanie przecież chodzi.

Co do braków w zestawie nagrań - moim zdaniem są dwa. "Standing Alone" oraz "The Night Is Still Young". Były to jedne z niewielu piosenek Thomasa, które jako tako zaistniały w mediach i na listach.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Mnie by zależało tylko na tej pierwszej płycie(bo resztę mam na CD),więc nie kupię tego wydania bo mnie na to nie stać.Wolę odłożyć tę pieniądze na autobiografię Thomasa albo na bilety na koncert :wink:
MY DREAMS COME TRUE :D
talk talk

Post autor: talk talk »

I tu mi się zapala czerwona lampka. Nie wierzę że nie ma pochowanych w szufladach nie publikowanych nigdy piosenek MT, skoro wyciągnęłi z kapelusza Headlinera w wersji nie puszczanej nigdy. Kiedyś padło pytanie do TA na konferencji prasowej podczas występu w Polsce o nie publikowane piosenki MT, Thomas kulturalnie stwierdził że pisali tyle piosenek ile zamawiała wytwórnia i nie ma innych piosenek w szufladach. A na albumy CC Catch wchodziły podobno piosenki które nie weszły na płyty MT? Myśle i wierzę w to że kiedyś wyjdą na jakimś ekstra CD.

Co do płyty to wydaje się być ciekawa choć wrzuciłbym tam więcej piosenek z MT które nie wyszły na singlach np. Heaven will know.
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

Ja również uważam, że 2-CD z doskonale znanymi pordukcjami MT mógł zamiast nich zawierać nie publikowane dotąd w ogóle lub też mało znane projekty. I pewnie będę monotematyczny ale jakąż perełką mógłby być "Everybody Want's to Rule The World" o które to nagranie dopominało się przecież wielu Fanów. Mogła znaleźć się tam też "Good Karma" czy wreszcie zupełnie gdzieś zagubione "Right Here, Right Now". Thomas ma prawdopodobnie w swoim repertuarze wiele niepublikowanych utworów które to z takich czy innych względów nie ukazały się w sprzedaży. Podsumowując - fajnie że ta składanka mimo wszystko się ukaże. Pytanie za 100 punktów: czy ukaże się też w Polsce ?
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Sony opublikowało tracklistę na swoich stronach i jest pewna różnica na płycie nr 3:
16. Thomas Anders - Just Dream - (Ballad-Version) 03:59
17. Sandra & Thomas Anders - The Night Is Still Young 03:20

Znika "This Time", jest za to "The Night Is Still Young" :)

Ponadto wiemy, że "A Little Bit Of Lovin'" pojawi się w wersji singlowej.

http://www.sonymusic.de/Thomas-Anders/H ... /P/2577358
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Hmmm...
Można być rozczarowanym zwłaszcza płytą nr 2, gdzie po raz 150ty zamieszczono znowu te same piosenki co na każdej składance.
Jedynym zaskoczeniem może być tu Blackbird - to jakby piosenka łącznik dla muzyki MT i Thomasa Solo.
Niestety tutaj nie dało się nic ciekawego zaoferować - no bo niby co innego miało by się tu znaleźć?
Jakiekolwiek piosenki z repertuaru MT będą dla nas oklepane, jeśli to są albumowe wersje (a z pewnością są).
Chociaż YMHYMS powinno być zamieszczone w najstarszej swojej wersji singlowej - absolutnie nie w albumowej (a pewnie będzie albumowa).
Tylko zaśpiewanie tych kawałów przez Thomasa na nowo, było by propozycją ciekawą.

Płyta nr 1 to oczywiście gratka, bo poza jakimiś piratami, to te piosenki są właściwie nieosiągalne.
Chociaż ja osobiście to akurat za niemieckojęzycznymi nie przepadam - ale dobrze że Thomas śpiewa bardzo miękko i ten język w jego wykonaniu nie razi.

Płyta nr 3 jednak rozczarowuje, bo to takie "best of" Thomasa Solo. Dla kogoś kto posiada jego regularne albumy, to jednak tylko składanka.
Wolałbym tu piosenki, które nie ukazały się oficjalnie w sprzedaży (z płyt klubowych, limitowanych, czy takich które ukazały się tylko w sieci lub nie zostały wydane wcale), a takich jest całe mnóstwo! Można by z nich utworzyć dodatkową 4ta płytę. Albo zrezygnować z płyty MT, na rzecz unikatów Thomasa.
Zapewne o kształcie tego wydawnictwa zadecydowało SONY, które doskonale wie, że piosenki MT sprzedają się dużo lepiej od Andersa.

W przypadku MT czy BlueSystem można było mówić o "gratce" jeśli pojawiła się jakakolwiek piosenka w nowej wersji, czy w instrumentalu, gdyż tutaj temat był właściwie wyczerpany. Natomiast w przypadku Thomasa piosenek niewydanych unikatów jest całe mnóstwo i była okazja na zaprezentowanie ich w oficjalnej formie CD. Szkoda, że tego nie dokonano, bo kolejnej okazji może już nie być.

Ogólnie to raczej jestem umiarkowanie rozczarowany niż zachwycony.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Jakiekolwiek piosenki z repertuaru MT będą dla nas oklepane, jeśli to są albumowe wersje (a z pewnością są).
Chociaż YMHYMS powinno być zamieszczone w najstarszej swojej wersji singlowej - absolutnie nie w albumowej (a pewnie będzie albumowa).
Według strony Sony piosenki zamieszczono w wersjach singlowych, jest więc YMHYMS w wersji 3:48, You Can Win... (Special Single Remix) i Jet Airliner (Radio Version).
Ostatecznie, z czasami i nazwami wersji wygląda to tak:

CD1:
Thomas Anders – Judy 4:15 (1980)
Thomas Anders – Liebe ist ein zweites Leben 3:50 (1980)
Thomas Anders – Du weinst um ihn 3:57 (1980)
Thomas Anders – Einer von uns beiden 4:56 (1980)
Thomas Anders – Es war die Nacht der ersten Liebe 4:17 (1981)
Thomas Anders – Mädchen so wie du 3:52 (1981)
Thomas Anders – Ich will nicht dein Leben 3:40 (1982)
Thomas Anders – Ich hatte mal Freunde 3:42 (1982)
Thomas Anders – Was macht das schon 3:10 (1983)
Thomas Anders – Steig aus, wenn du kannst 2:33 (1983)
Thomas Anders – Wovon träumst du denn (in seinen Armen) 3:44 (1983)
Thomas Anders – Du bist die Frau fürs Leben 3:14 (1983)
Thomas Anders – Endstation Sehnsucht 3:58 (1984)
Thomas Anders – Zwischen Himmel und Hölle 3:37 (1984)
Thomas Anders – Heißkalter Engel 3:53 (1984)
Thomas Anders – Wie ein verbotener Kontinent 3:10 (1984)
Thomas Anders – Es geht mir gut heut’ Nacht 3:27 (1984)
Thomas Anders – Und wenn die Sonne schlafen geht 3:42 (1984)
Headliner – Catch Me I’m Falling (Single Version) 4:01 (1984)
Headliner – Catch Me I’m Falling (Long Version) 6:25 (1984)

CD2:
Modern Talking – You’re My Heart, You’re My Soul 3:48 (1984)
Modern Talking – You Can Win If You Want (Special Single Remix) 3:42 (1985)
Modern Talking – Lucky Guy 3:30 (1985)
Modern Talking – Cheri, Cheri Lady 3:45 (1985)
Modern Talking – Brother Louie 3:41 (1986)
Modern Talking – Atlantis Is Calling (S.O.S. For Love) 3:48 (1986)
Modern Talking – Angie’s Heart 3:37 (1986)
Modern Talking – Geronimo’s Cadillac 3:16 (1986)
Modern Talking – Give Me Peace On Earth 4:12 (1986)
Modern Talking – Jet Airliner (Radio Version) 4:16 (1987)
Modern Talking – In 100 Years 3:57 (1987)
Modern Talking – Anything Is Possible 3:37 (1998)
Modern Talking – You Are Not Alone 3:41 (1999)
Modern Talking – Love Is Like A Rainbow 3:58 (1999)
Modern Talking – Love Is Forever 3:23 (2000)
Modern Talking – I Need You Now 3:40 (2001)
Modern Talking – Ready For The Victory (Radio Version) 3:31 (2002)
Modern Talking – Mrs. Robota 3:27 (2002)
Modern Talking – Love To Love You 3:29 (2002)
Modern Talking – Blackbird 3:17 (2003)

CD3:
Thomas Anders – Love Of My Own 3:50 (1989)
Thomas Anders – One Thing 3:50 (1989)
Thomas Anders – Turn On The Light 4:07 (1989)
Thomas Anders – Soldier 4:30 (1989)
Thomas Anders – The Sweet Hello, The Sad Goodbye 4:32 (1991)
Thomas Anders – Más que amor 4:09 (1991)
Thomas Anders – Whispers Of Love 5:05 (1991)
Thomas Anders – How Deep Is Your Love 3:57 (1992)
Thomas Anders – My One And Only 4:02 (1992)
Thomas Anders feat. The Three Degrees – When Will I See You Again 3:30 (1993)
Thomas Anders – The Love In Me 4:02 (1993)
Thomas Anders – A Little Bit Of Lovin’ (Airplay Mix) 3:34 (1995)
Thomas Anders – Independent Girl (Radio Version) 3:40 (2003)
Thomas Anders – King Of Love (Radio Version) 3:34 (2004)
Thomas Anders – Never Been Loved Before 3:50 (2004)
Thomas Anders – Just Dream (Ballad-Version) 3:59 (2004)
Sandra & Thomas Anders – The Night Is Still Young 3:20 (2009)
Thomas Anders – Geboren 3:41 (2009)
Thomas Anders – Songs That Live Forever 3:02 (2006)
Thomas Anders – You’re My Heart, You’re My Soul 4:25 (2006)
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

ArCrack pisze: Według strony Sony piosenki zamieszczono w wersjach singlowych, jest więc YMHYMS w wersji 3:48, You Can Win... (Special Single Remix) i Jet Airliner (Radio Version).
No to na plus, ja jestem przeciwnikiem umieszczania wersji albumowych na składankach (o ile oczywiście istnieją wersje inne, singlowe).
Ciekawi mnie czemu wybrano piosenkę RFTV a nie ma Win The Race (który był sporo większym hitem).
No i skąd Mr Robota - chyba Thomas po prostu tą piosenkę bardzo lubi ? :)
Za to ominięto wiele hitów zespołu po comebacku, jak SSL, China In..., co akurat uważam za plus.
Awatar użytkownika
Maro_D

Post autor: Maro_D »

Warto też dodać, że "Love of my own" będzie w mniej powszechnej wersji, pochodzącej z 7" singla. Na 12" maxie, oraz na składankach, umieszczana była wersja albumowa (długość - prawie 5 minut). Do tej pory singlowa wersja była dostępna, w wersji CD, jedynie na składankach hitów ówczesnych z 1989 roku (np. "Actual Pop Hits 4/89" czy "Neue Kraftrillen").

BTW, tyle solowych hitów, ale jednak razi brak "Standing Alone", "Road To Higher Love" czy "I'll Love You Forever". No i co ciekawe, "Can't Give You Anything" w wersji dostępnej jedynie na singlu, podkreślającej, że Thomas śpiewał również po hiszpańsku :) .
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
polaczek892
Członek TAFC Polska

Post autor: polaczek892 »

Niedługo będzie można nabyć tą składankę na fan.pl, ale nie jest jeszcze dostępna.
Na wszelki wypadek podaję link.

http://www.fan.pl/katalog/p91768820_tho ... aeten.html
Awatar użytkownika
adamanders
Członek TAFC Polska

Post autor: adamanders »

Prawdę mówiąc więcej się spodziewałem po tym boksie, że będą utwory nigdzie dotąd niepublikowane że Thomas dogadał się z wytwórniami a tu... peszek,szlaken trafen. Druga płyta - ile mamy już tych składanek MT potrafi to ktoś zliczyć??Co do niemieckich singli - w 2008 roku wyszła płyta " Lost and Found " świetnie wydana,we wkładce opisana po krótce historia początku kariery Thomasa i miniatury wszystkich okładek tych singli w kolorze,jest nawet Catch Me I`m Falling. POLECAM
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

Witam.

Jak dla mnie ta składanka to rewelacja - mam tu na myśli pierwszą z płyt. Od lat marzyłem, by na jednej OFICJALNEJ CD zostały wydane wszystkie niemieckojęzyczne utwory Thomasa. W Kielcach pozwoliłem sobie nawet zadać Thomasowi pytanie, czy jest możliwe, by jego wszystkie niemieckojęzyczne piosenki zostały wydane na jednym albumie CD. W odpowiedzi Thomas odparł, że to wszystko leży w gestii firmy płytowej.

Z pośród tych niemieckich utworów udało mi się już wprawdzie uzbierać na różnych składankach CD 6 utworów, ale i tak z niecierpliwością czekam na tę składankę, by móc posłuchać pozostałych utworów Thomasa w najwyższej z możliwych jakości, czyli w jakości CD.

Pozdrawiam!
Edmund
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

edmund1974 pisze:Witam.

Jak dla mnie ta składanka to rewelacja - mam tu na myśli pierwszą z płyt. Od lat marzyłem, by na jednej OFICJALNEJ CD zostały wydane wszystkie niemieckojęzyczne utwory Thomasa. W Kielcach pozwoliłem sobie nawet zadać Thomasowi pytanie, czy jest możliwe, by jego wszystkie niemieckojęzyczne piosenki zostały wydane na jednym albumie CD. W odpowiedzi Thomas odparł, że to wszystko leży w gestii firmy płytowej.

Z pośród tych niemieckich utworów udało mi się już wprawdzie uzbierać na różnych składankach CD 6 utworów, ale i tak z niecierpliwością czekam na tę składankę, by móc posłuchać pozostałych utworów Thomasa w najwyższej z możliwych jakości, czyli w jakości CD.

Pozdrawiam!
Edmund
Zgadzam się ze wszystkim co napisałeś.Również się cieszę,że niemieckojęzyczne piosenki Thomas zostaną w końcu wydane na CD i to w dobrej jakości,bo co prawda mam wszystkie 18 utworów,ale jakość części z nich pozostawia wiele do życzenia :? Szkoda,że nie można kupić tylko tej jednej płyty :wink: Może z czasem kupie to wydanie,narazie mnie na nie nie stać :?
MY DREAMS COME TRUE :D
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

ArCrack pisze:Obrazek
Oto okładka składanki. Ciekawi dopisek "and friends" - czyżby tym przyjacielem miał być Bohlen z czasów Modern Talking? ;)

http://www.sonymusic.de/Thomas-Anders/H ... /P/2577358
Teraz mamy nieco inną okładkę oraz dopisek "und Modern Talking". "Friends" zniknęli. Jak na trzypłytowy box, cena raczej niewygórowana:
http://www.amazon.de/Hits-Rarit%C3%A4te ... gy_m_img_b
ODPOWIEDZ