Anders | Fahrenkrog - singiel No More Tears On The Dancefloor
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Re: Anders | Fahrenkrog - singiel No More Tears On The Dance
Na konferencji z Zabrzu Thomas mówił o dużej liczbie piosenek nagranych z Uwe, które nie ujrzały jeszcze światła dziennego. Ciężko spodziewać się, żeby w tej sytuacji sięgali po piosenkę, która dwa lata wcześniej została uznana przez Thomasa za zbyt słabą.
Jak piszesz tak cię widzą.
- edmund1974
- Członek TAFC Polska
Ja nie jestem aż tak naiwny. Tamten utwór pochodzi jak wiadomo z sesji nagraniowej do "Good Karma". Z tamtej płyty według wszelkiego prawdopodobieństwa żaden utwór nigdy nie zostanie wydany - a jeśli nawet zostanie wydany to nie wykonaniu Thomasa.Skyliner89MT pisze:Mam nadzieje, że to będzie "Everybody Wants To Rule The World" w niezmienionej formiejedyna pisze:Mnie oprócz remixu Vinylshakerz ucieszyła wiadomość którą Arek umieścił na stronie:"...Można spodziewać się też obecności na singlu niepublikowanego dotąd utworu...".
Również bardzo chciałbym, by utwory z tamtej sesji nagraniowej zostały gdzieś kiedyś wydane, ale zdaję sobie sprawę, że jest to bardzo mało realne...
Pozdrawiam.
You Can Win, If You Want.
-
jkris
okładka nowego singla

- edmund1974
- Członek TAFC Polska
Strasznie monotematyczne sa okladki plyt duetu AndersIFahrenkrog. Mogliby zatrudnic jakiegos dobrego grafika, ktory wyczarowalby male arcydziela na miare okladek pierwszych 6 plyt Modern Talking. A z drugiej strony po co marnowac pieniadze - wystarczy zwykly fotograf, ktory "pstryknie" kilka fotek i juz okladka gotowa...jkris pisze:okładka nowego singla
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Przypomina mi to nieco singiel Medlocka "Maria Maria", tam okładkę stanowiła średnio udana fotka zrobiona przez jego menedżera. Jestem ciekaw teledysku - po doświadczeniach z "Gigolo" można przypuszczać, że nie będzie on zbyt często gościł w TV i obawiam się, że może odbić się to na jego jakości.
Niby najważniejsza jest muzyka, ale single wypuszcza się przecież po to żeby zainteresować ludzi albumem i jestem skłonny stwierdzić, że ważniejszy jest tu właśnie dobry klip i przyciągająca oczy okładka, niż obecność takiej czy innej wersji piosenki na singlu. Około 80% sprzedaży singli w Niemczech pojedyncze MP3.
Niby najważniejsza jest muzyka, ale single wypuszcza się przecież po to żeby zainteresować ludzi albumem i jestem skłonny stwierdzić, że ważniejszy jest tu właśnie dobry klip i przyciągająca oczy okładka, niż obecność takiej czy innej wersji piosenki na singlu. Około 80% sprzedaży singli w Niemczech pojedyncze MP3.
Jak piszesz tak cię widzą.
-
jkris
dla mnie okladka jest ok, choc w sumie nie przywiazuje do tegfo az tak duzej uwagi. wazniejsze jest dla mnie jak bedzie brzmiala nowa, radiowa wersja piosenki- oby nie bylo to tak koszmarne jak remix Gigolo z singla- cos strasznego...
co do teledysku to wg mnie idealnie byloby gdyby piosenke puszczala Viva, no ale co bedzie zobaczymy...
co do teledysku to wg mnie idealnie byloby gdyby piosenke puszczala Viva, no ale co bedzie zobaczymy...
- edmund1974
- Członek TAFC Polska
A mnie osobiscie okladka ta niestety rozczarowala. Jak slusznie zauwazyl Arek najwazniejsza jest muzyka, ale jednak “opakowanie” tez ma znaczenie “estetyczno-marketingowe”. To jak z towarem w sklepie. Liczy sie przede wszystkim jakosc tego towaru, ale I “opakowanie” powinno byc interesujace, by zachecac potencjalnego klienta do zakupu. Najlepszy nawet towar, ale w kiepskim opakowaniu nie jest w stanie odniesc oszalamiajacego sukcesu…
Wracajac do okladki nowego singla – gdyby nie tytul na okladce dalbym glowe, ze to singiel “Gigolo”.
Wracajac do okladki nowego singla – gdyby nie tytul na okladce dalbym glowe, ze to singiel “Gigolo”.
- michal.czeslaw
Też jestem tego samego zdania.Mogli by się postarać.Okładka powinna przyciągać wzrok kupującego.Chyba, ze to jest styl Anders/Farenkrog i następne okładki będą podobne?Ale,ale najważniejsze wnętrze-oby się podobało.Życzę powodzenia nowemu singlowi,bo No more tears on the dancefloor na to zasługuje.edmund1974 pisze:Strasznie monotematyczne sa okladki plyt duetu AndersIFahrenkrog. Mogliby zatrudnic jakiegos dobrego grafika, ktory wyczarowalby male arcydziela na miare okladek pierwszych 6 plyt Modern Talking
- Krzychu
- Członek TAFC Polska
Może DieteraMr.King of Love pisze:No More Tears On The Dancefloor jest fajne, wpada w ucho ale czegoś w tym utworze brakuje..

- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
A to już w 100% -ach wiadomo,że to ta okładka? Może gdy nakręcą clip to będzie zdjęcie zrobione na planie clipu,ja bym miała osobiście taką wizję okładki,żeby powiązana była z clipem
.
- michal.czeslaw
Ciekawi mnie bardzo nowy singiel TA/UF,a jeszcze bardziej album trzy płytowy z hitami Thomasa i MT.Zamierzam zakupić oba wydania i już nie mogę się doczekać! 
- angel
Z jakiej racji mój post wylądował w koszu!
Poparłam w nim Edmunda1974,gdyż mam takie same zdanie dotyczące okładki singla "No More Tears On The Dancefloor".
Na drugi raz życzyła bym sobie,aby zanim nastąpi usuwanie przez admina jakiegokolwiek postu napisał powód co jest przyczyną tego, a nie odrazu usuwać nie informując o tym daną osobę.
Poparłam w nim Edmunda1974,gdyż mam takie same zdanie dotyczące okładki singla "No More Tears On The Dancefloor".
Na drugi raz życzyła bym sobie,aby zanim nastąpi usuwanie przez admina jakiegokolwiek postu napisał powód co jest przyczyną tego, a nie odrazu usuwać nie informując o tym daną osobę.
Ostatnio zmieniony pt sie 12, 2011 15:05 przez ArCrack, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Napisz więc coś więcej niż "Zgadzam się", wtedy gwarantujemy że nic w koszu nie wyląduje ;)
Powód: Napisz więc coś więcej niż "Zgadzam się", wtedy gwarantujemy że nic w koszu nie wyląduje ;)
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
es ist vorbei...
- Pioetrek
- Kontakt:
A wg mnie ta okładka właśnie na MT była wzorowana
Pozdrawiam
Piotrek
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- Krzychu
- Członek TAFC Polska
A mi się wydaje ze to tylko czysty przypadek. Po prostu powtórzony niechcący schemat. Niby zdjęcie z In The Garden Of Venus, ale czemu akurat do tego mieliby nawiązywać?

- phantomas
- Kontakt:
Dużo tych "przypadków" w karierze tego duetu
Jak na mój gust piosenka średnio nadaje się na singiel.
Chyba, że magicy stworzą coś rewelacyjnego, jak w przypadku "You Can Get It" Medlocka.
Chyba, że magicy stworzą coś rewelacyjnego, jak w przypadku "You Can Get It" Medlocka.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- Krzychu
- Członek TAFC Polska
Z tym się zgodzę. Piosenka sama w sobie jest świetna i osobiście podoba się, ale na singiel myślę, bardziej nadałby się Mr. Moon, czy Summer Of Love, zwłaszcza ze ta druga, jak już ktoś wcześniej pisał, idealnie się nadaje na okres wakacyjnyphantomas pisze: Jak na mój gust piosenka średnio nadaje się na singiel.