Back For Good - oryginały czy nowe wersje?

Dyskusja o płytach Modern Talking
Awatar użytkownika
Peter

Re: Back For Good - oryginały czy nowe wersje?

Post autor: Peter »

O Jet Airliner cudowny kawałek uwielbiam go w każdej wersji a do tego ten teledysk...
Awatar użytkownika
Peter

Cheri cheri lady - fajnie ten utwór zremiksowano, zrobił się z niego taki summer hit. :P Dla mnie fajny jest You can win if you want, lubię także In 100 years, Brother Louie, Angie's heart jest fajna ale ja wolę oryginalna wersję. Najgorzej wyszła tu Lady Lai - nie ma już tego co wersja z 1986 roku.
Awatar użytkownika
Kudlaty

Post autor: Kudlaty »

Peter pisze: Najgorzej wyszła tu Lady Lai - nie ma już tego co wersja z 1986 roku.
wydaje mi sie, że własnie o to chodzi, by nowe wersje były całkowicie nowe, a nie "zaciagały starzyzna". W moim odczuciu tylko 3 piosenki przerobiono tu dobrze: Angie's Heart, Give Me Peace On Earth i właśnie Lady Lai. Reszta kawałków to tylko szybszy, żywszy podkład, nic godnego uwagi...
I need a woman. A woman to run to.

Someone who cares in the night.
Awatar użytkownika
Peter

No to racja, ze inaczej zaaranżowane wnoszą powiew świezości, jednak nie zawsze są to udane aranżacje. Tak jest w przypadku Lady Lai, która dla mnie brzmi jak zwykła ballada, nie mająca tej magii co wersja z 1986 roku.
Awatar użytkownika
Varcetti
Kontakt:

Post autor: Varcetti »

A według mnie tylko Brother Louie jest lepszy jako nowa wersja.

Pozdrawiam, Varcetti :)
Awatar użytkownika
Peter

Chyba żaden może po Jet airliner nie jest lepszy niż stare wersje. Z drugiej strony "nowe" mają udane aranżacje nawet taka CCL'98 mimo dość płytkiego brzmienia na początku.
Pointrox

Post autor: Pointrox »

Ja zauważyłem, że tylko naprawdę popularne/ciekawe kawałki zostały kompletnie przerobione (YMHYMS, Brother Louie i CCL), a całą resztę potraktowano ew. nałożeniem nowych instrumentów i mocniejszego bitu, w dodatku stworzonego z samplami na styl lat '80 :P

Kawałki, które naprawdę wyszły w BFG, to:
- Give Me Peace on Earth
- YMHYMS i
- Brother Louie.
Cała reszta to syf i malaria, a największy kał z tego wszystkiego to Angie's Heart '98. Na miłość boską, jak tak można traktować te utwory?
Awatar użytkownika
Kudlaty

Post autor: Kudlaty »

Pointrox pisze: największy kał z tego wszystkiego to Angie's Heart '98. Na miłość boską, jak tak można traktować te utwory?
bez urazy, ale dla mnie duzo większym, jak to określiłeś, "kałem" jest oryginał Angie's Heart. Dziekuje Bohlenowi za to, ze postanowił tę piosenke przerobić na nowo... Wersja 1998 jest wspaniała :mrgreen:
I need a woman. A woman to run to.

Someone who cares in the night.
riccardo1989

Post autor: riccardo1989 »

Zgadzam się z tym że nowa wersja jest o niebo lepsza! Szkoda że nie promowała tego albumu...
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Jeśli chodzi o mnie to np. wolę starą wersje Lady Lai...
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Peter

Płyta Back for good - moze najsłabszy album MT- ale podoba mi się z paru względów.
Po pierwsze są tu dwie fajne wersje: YMHYMS i YCWIYW, które się chyba nigdzie więcej nie ukazały, co już nadaje płycie dużą wartość kolekcjonerską. Po drugie to trzy wspaniałe nowe utwory: We take a chance, I will follow you i Anything is possible. Każdy z nich byłby dobry na singiel, a teledysku do I will follow you niestety brakuje na DVD MT. :/ Po trzecie wreszcie bardzo fajnie zaaranżowano niektóre utwory, zwłaszcza CCL, czy szczególnie Angie's heart. Początkowo nie byłem do nich przekonany, ale teraz mi się bardzo podobają. Nie podobają mi się tylko tu dwa utwory: Don't play with my heart (MT to nie boysband) i Give me peace on earth (ten aranż odbiera temu utworowi jego całe piękno i czyni go nie One a million, a One like million). :wink: Pozostałe utwory brzmią rewelacyjnie, co sprawia, ze bardzo chętnie i często sięgam po tę płytkę.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Często te versje z tego albumu są puszczane w radiu np. Cheri Cheri Lady czy YMHYMS
Point Of No Return
Awatar użytkownika
marian123

Post autor: marian123 »

Peter ma prawie całkowitom racje oprucz Give me peace on earth na tej płycie jest jak najbardziej ok.Wogule ta płyta jest wspaniała.
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Obrazek
A mi się tu podobają wszystkie piosenki :wink: Choć może jedna piosenka trochę mniej (bo dodano tylko mocniejszy beat) a druga trochę więcej (bo kompletnie zmieniono aranżację) to każda coś tam w sobie ma :wink: (np. Brother Louie - dodano tylko mocniejszy beat, ale za to początek jest bardzo ciekawy). Co do piosenek premierowych, oczywiście wszystkie są genialne. I Will Follow You to świetny, nastrojowy utwór (z bardzo dobrym teledyskiem) przy którym można się bardzo odprężyć 8) Don't Play With My Heart coś w sobie ma, że chce się tego słuchać..... może to melodia, a może głos Thomasa :?: We Take The Chance to jak dla mnie cudo 8) , zwrotki są bardzo dobre, a refren wprost genialny :D Anything Is Possible również bardzo dobre :)
Krótko mówiąc, mi się płyta jak najbardziej podoba 8)

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Gasolina91

No też też fajna....ja mam nawet ten album w wersji kasetowej...ale ona juz taka poobijana i zuzyta jest:)

Jeszcze z tym zdjęciem Back For Good mam kubek:)
Point Of No Return
Awatar użytkownika
angel

Post autor: angel »

Powiem wprost album rewelacyjny 8) .
Zarówno nowe nagrania zespołu jak i stare nagrania w nowych wersjach są po prostu świetne.

Żałuję tylko,że na tym albumie nie znalazła się piosenka "Heaven Will Know" w nowej wersji,bo piosenka ta w wersji szybszej jest bardziej dynamiczna i melodyjna niż w wersji straszej.

http://pl.youtube.com/watch?v=NGd3S2UhRCQ oto link piosenki Heaven Will Know,wersja tej piosenki jest wspaniała i bardzo żałuję,że nie znalazła się ona na albumie :( .
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
ODPOWIEDZ