Pospierajmy się o piosenkę: Stay - Siostry kontra A/F

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.

STAY - KTÓRA WERSJA I DLACZEGO ?

1. STAY Shakespeare's Sisters
7
20%
2. STAY Anders/Fahrenkrog
20
57%
3 Nie lubię piosenki STAY
8
23%

Liczba głosów: 35

Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Re: Pospierajmy się o piosenkę: Stay - Siostry kontra A/F

Post autor: atlantyda ;o) »

I-love-M-T pisze:Słucham Stay i zachodzę w głowę, dlaczego Uwe tak bardzo sobie ten utwór upodobał i koniecznie chciał umieścić go na TWO :?
Thomas w wywiadzie na konferencji w Zabrzu powiedział,że to ulubiona piosenka Uwe i dlatego chciał aby znalazła się na albumie.
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Oczywiście,że bardziej podoba mi się wersja piosenki Stay w wykonaniu Thomasa.To mój ulubiony utwór na albumie Two.W ogóle uwielbiam głos Thomasa w balladach.
MY DREAMS COME TRUE :D
Awatar użytkownika
Mr.King of Love

Post autor: Mr.King of Love »

Ann pisze:Oczywiście,że bardziej podoba mi się wersja piosenki Stay w wykonaniu Thomasa.To mój ulubiony utwór na albumie Two.W ogóle uwielbiam głos Thomasa w balladach.
Podziwiam. To jest JEDYNA piosenka Thomasa które po prostu nie potrafie dosłuchac do końca. Gratuluje wytrwałosci:)
Oh don't play with my heart
Don't do that again
If you're breaking apart
I cannot be your friend..
Awatar użytkownika
użytkownik #1463

Post autor: użytkownik #1463 »

Po krótkim zastanowieniu wybrałem oryginał, głównie ze względu na występujące w nim chórki w stylu gospel, których bardzo brakuje w wersji Thomasa. No i wiadomo, to już klasyka :wink: Aczkolwiek wersja Thomasa też nie jest zła, właśnie o to chodzi w coverach, by nie brzmiało to jak karaoke, lecz było tworzone we własnej interpretacji.
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Lepsza jest wersja oryginalna. Bardzo mi się podoba wokal tej piosenkarki i aranż oryginału.
Obrazek
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

Też wybrałem trzecią opcję. Jak dla mnie chyba najsłabszy utwór na albumie. Moim zdaniem, jak już koniecznie chcieli mieć jaki cover, to mogli pójść bardziej w kierunku dance - np. Pet Shop Boys, Erasure, London Boys czy nawet ... BS ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Ta piosenka nigdy mi się nie podobała przyznam się szczerze, ale gdy usłyszałam ją w wykonaniu Thomasa zaniemówiłam z wrażenia. Jeśli komuś się nie podoba wersja Thomasa to jego osobista sprawa. Mnie się ta wersja bardzo podoba i tylko dzięki nieziemskiemu wokalowi Thomasa ta piosenka ma szansę być odsłuchiwaną przeze mnie. Nie cierpię coverów, ale Thomasowi wszystko ujdzie, nawet coverowanie piosenek, bo uwielbiam słuchać jego głosu i nie przeszkadza mi, że umieszcza na swoich płytach piosenki różnych artystów w swoim wykonaniu. Na pewno się na niego nie obrażę, jeśli na swoich nowych następnych płytach umieści jakiś ciekawy cover, nawet jeśli to będzie piosenka, której nie lubię. Przyjmę każdy cover w wykonaniu Thomasa :) dlatego, że go uwielbiam :) :) Pozdrawiam 8)
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
I-love-M-T

Post autor: I-love-M-T »

atlantyda ;o) pisze:
I-love-M-T pisze:Słucham Stay i zachodzę w głowę, dlaczego Uwe tak bardzo sobie ten utwór upodobał i koniecznie chciał umieścić go na TWO :?
Thomas w wywiadzie na konferencji w Zabrzu powiedział,że to ulubiona piosenka Uwe i dlatego chciał aby znalazła się na albumie.
Tak, słyszałam ;) Dlatego napisałam, że Uwe bardzo sobie upodobał Stay. Nie wiem tylko, co go do tego skłoniło. Moim zdaniem ten utwór nie jest jakiś wybitny... Po takim duecie jak Anders|Fahrenkrog spodziewałabym się czegoś bardziej ambitnego.
Pozdrawiam :!: :D
"Anna Maria, Maria, Maria,
you're such a beautiful but lonely señorita..."

Thomas, thank You sooooo much! :*
Awatar użytkownika
Mr.King of Love

Dr Mabuse pisze:Też wybrałem trzecią opcję. Jak dla mnie chyba najsłabszy utwór na albumie. Moim zdaniem, jak już koniecznie chcieli mieć jaki cover, to mogli pójść bardziej w kierunku dance - np. Pet Shop Boys, Erasure, London Boys czy nawet ... BS ;)
Dokładnie, może BS to nie koniecznie ale np któryś z kawałków PSB by sie świetnie nadawał. Ta piosenka jest taka troche z czapy.. Ale Thomas zawsze miał "szczescie" do dziwnych blondynów :p :P
Don't do that again
If you're breaking apart
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Post autor: michal.czeslaw »

Piosenka sama w sobie nie jest zbyt ciekawa.Jednak moim zdaniem dużo lepiej brzmi w wersji Thomasa.Brzmi nastrojowo i lirycznie,a takiego Thomasa bardzo lubię. :D
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Po dwóch miesiącach słuchania wersji A/F jestem już w stanie opowiedzieć się za nią w tym pojedynku.
Tym co najbardziej podoba mi się w tej wersji nie jest jednak wokal Thomasa, ale fragment wykonywany przez Uwe(?) pod koniec utworu. Dodaje mu dynamiki, ma moc, ciekawie kontrastuje z resztą nagrania. Tego typu wstawki są czymś, co przyjmowałem ciepło w nielicznych nagraniach Bohlena (jak The Angels Sing In New York City) i byłbym szczęśliwy, gdyby pojawiło się ich więcej w kolejnych produkcjach Anders/Fahrenkrog. O ile powstaną oczywiście ;)
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Mr.King of Love

ArCrack pisze:Po dwóch miesiącach słuchania wersji A/F jestem już w stanie opowiedzieć się za nią w tym pojedynku.
Tym co najbardziej podoba mi się w tej wersji nie jest jednak wokal Thomasa, ale fragment wykonywany przez Uwe(?) pod koniec utworu. Dodaje mu dynamiki, ma moc, ciekawie kontrastuje z resztą nagrania. Tego typu wstawki są czymś, co przyjmowałem ciepło w nielicznych nagraniach Bohlena (jak The Angels Sing In New York City) i byłbym szczęśliwy, gdyby pojawiło się ich więcej w kolejnych produkcjach Anders/Fahrenkrog. O ile powstaną oczywiście ;)
Dla dobra Thomasa woliłbym by takie piosenki nie mialy już miejsca w jego repertuarze. Jest taki wiersz: Kiedy przyjdą nocą, kolbami w drzwi załomocą..., prawda? Wiesz co? Jakby tak przyszli i puścili tą piosenkę, to bym ich wpuścił. Poddałbym się i chciałbym zostać zakładnikiem. Życze Thomasowi i nam wszystkim by piosenki tego rodzaju już nie wychodziły gdyż szkoda nie nie miejsca.
Don't do that again
If you're breaking apart
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

Jest taki wiersz: Kiedy przyjdą nocą, kolbami w drzwi załomocą..., prawda? Wiesz co? Jakby tak przyszli i puścili tą piosenkę, to bym ich wpuścił. Poddałbym się i chciałbym zostać zakładnikiem. Życze Thomasowi i nam wszystkim by piosenki tego rodzaju już nie wychodziły gdyż szkoda nie nie miejsca.
Kurcze te teksty Wojewódzkiego z Idola ponadczasowe są.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
Mr.King of Love

Atlantis za takiego posta co napisałaś każda inna osoba by zostala posądzona o spamowanie..wiec albo pilnujesz porządku albo robisz chaos..zdecyduj sie..
Ostatnio zmieniony sob sie 13, 2011 15:11 przez Atlantis, łącznie zmieniany 3 razy.
Powód: Po prostu uważam, że lepiej jest napisać coś od siebie, zamiast błyszczeć cudzymi tekstami, które i tak pewnie ktoś Kubie napisał.
Don't do that again
If you're breaking apart
ajaka

Post autor: ajaka »

Fenomen głosu Thomasa udźwignął a nawet zmienił na lepszą wersję. Idealnie zgranie się z głosem Uwe. Fenomena jego głosu nikt nie przebije. Sama piosenka jest zbyt powolna, ale nie w wykonaniu Thomasa.
ODPOWIEDZ