Thomas w wywiadzie na konferencji w Zabrzu powiedział,że to ulubiona piosenka Uwe i dlatego chciał aby znalazła się na albumie.I-love-M-T pisze:Słucham Stay i zachodzę w głowę, dlaczego Uwe tak bardzo sobie ten utwór upodobał i koniecznie chciał umieścić go na TWO
Pospierajmy się o piosenkę: Stay - Siostry kontra A/F
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Re: Pospierajmy się o piosenkę: Stay - Siostry kontra A/F
- Ann
- Członek TAFC Polska
Oczywiście,że bardziej podoba mi się wersja piosenki Stay w wykonaniu Thomasa.To mój ulubiony utwór na albumie Two.W ogóle uwielbiam głos Thomasa w balladach.
MY DREAMS COME TRUE 
- Mr.King of Love
Podziwiam. To jest JEDYNA piosenka Thomasa które po prostu nie potrafie dosłuchac do końca. Gratuluje wytrwałosci:)Ann pisze:Oczywiście,że bardziej podoba mi się wersja piosenki Stay w wykonaniu Thomasa.To mój ulubiony utwór na albumie Two.W ogóle uwielbiam głos Thomasa w balladach.
Oh don't play with my heart
Don't do that again
If you're breaking apart
I cannot be your friend..
Don't do that again
If you're breaking apart
- użytkownik #1463
Po krótkim zastanowieniu wybrałem oryginał, głównie ze względu na występujące w nim chórki w stylu gospel, których bardzo brakuje w wersji Thomasa. No i wiadomo, to już klasyka
Aczkolwiek wersja Thomasa też nie jest zła, właśnie o to chodzi w coverach, by nie brzmiało to jak karaoke, lecz było tworzone we własnej interpretacji.
-
Marcin87
Lepsza jest wersja oryginalna. Bardzo mi się podoba wokal tej piosenkarki i aranż oryginału.
- Dr Mabuse
Też wybrałem trzecią opcję. Jak dla mnie chyba najsłabszy utwór na albumie. Moim zdaniem, jak już koniecznie chcieli mieć jaki cover, to mogli pójść bardziej w kierunku dance - np. Pet Shop Boys, Erasure, London Boys czy nawet ... BS 

- MTalkingusia28
Ta piosenka nigdy mi się nie podobała przyznam się szczerze, ale gdy usłyszałam ją w wykonaniu Thomasa zaniemówiłam z wrażenia. Jeśli komuś się nie podoba wersja Thomasa to jego osobista sprawa. Mnie się ta wersja bardzo podoba i tylko dzięki nieziemskiemu wokalowi Thomasa ta piosenka ma szansę być odsłuchiwaną przeze mnie. Nie cierpię coverów, ale Thomasowi wszystko ujdzie, nawet coverowanie piosenek, bo uwielbiam słuchać jego głosu i nie przeszkadza mi, że umieszcza na swoich płytach piosenki różnych artystów w swoim wykonaniu. Na pewno się na niego nie obrażę, jeśli na swoich nowych następnych płytach umieści jakiś ciekawy cover, nawet jeśli to będzie piosenka, której nie lubię. Przyjmę każdy cover w wykonaniu Thomasa
dlatego, że go uwielbiam
Pozdrawiam 
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
- I-love-M-T
Tak, słyszałamatlantyda ;o) pisze:Thomas w wywiadzie na konferencji w Zabrzu powiedział,że to ulubiona piosenka Uwe i dlatego chciał aby znalazła się na albumie.I-love-M-T pisze:Słucham Stay i zachodzę w głowę, dlaczego Uwe tak bardzo sobie ten utwór upodobał i koniecznie chciał umieścić go na TWO
Pozdrawiam
"Anna Maria, Maria, Maria,
you're such a beautiful but lonely señorita..."
Thomas, thank You sooooo much! :*
you're such a beautiful but lonely señorita..."
Thomas, thank You sooooo much! :*
- Mr.King of Love
Dokładnie, może BS to nie koniecznie ale np któryś z kawałków PSB by sie świetnie nadawał. Ta piosenka jest taka troche z czapy.. Ale Thomas zawsze miał "szczescie" do dziwnych blondynów :pDr Mabuse pisze:Też wybrałem trzecią opcję. Jak dla mnie chyba najsłabszy utwór na albumie. Moim zdaniem, jak już koniecznie chcieli mieć jaki cover, to mogli pójść bardziej w kierunku dance - np. Pet Shop Boys, Erasure, London Boys czy nawet ... BS
Don't do that again
If you're breaking apart
Don't do that again
If you're breaking apart
- michal.czeslaw
Piosenka sama w sobie nie jest zbyt ciekawa.Jednak moim zdaniem dużo lepiej brzmi w wersji Thomasa.Brzmi nastrojowo i lirycznie,a takiego Thomasa bardzo lubię. 
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Po dwóch miesiącach słuchania wersji A/F jestem już w stanie opowiedzieć się za nią w tym pojedynku.
Tym co najbardziej podoba mi się w tej wersji nie jest jednak wokal Thomasa, ale fragment wykonywany przez Uwe(?) pod koniec utworu. Dodaje mu dynamiki, ma moc, ciekawie kontrastuje z resztą nagrania. Tego typu wstawki są czymś, co przyjmowałem ciepło w nielicznych nagraniach Bohlena (jak The Angels Sing In New York City) i byłbym szczęśliwy, gdyby pojawiło się ich więcej w kolejnych produkcjach Anders/Fahrenkrog. O ile powstaną oczywiście
Tym co najbardziej podoba mi się w tej wersji nie jest jednak wokal Thomasa, ale fragment wykonywany przez Uwe(?) pod koniec utworu. Dodaje mu dynamiki, ma moc, ciekawie kontrastuje z resztą nagrania. Tego typu wstawki są czymś, co przyjmowałem ciepło w nielicznych nagraniach Bohlena (jak The Angels Sing In New York City) i byłbym szczęśliwy, gdyby pojawiło się ich więcej w kolejnych produkcjach Anders/Fahrenkrog. O ile powstaną oczywiście
Jak piszesz tak cię widzą.
- Mr.King of Love
Dla dobra Thomasa woliłbym by takie piosenki nie mialy już miejsca w jego repertuarze. Jest taki wiersz: Kiedy przyjdą nocą, kolbami w drzwi załomocą..., prawda? Wiesz co? Jakby tak przyszli i puścili tą piosenkę, to bym ich wpuścił. Poddałbym się i chciałbym zostać zakładnikiem. Życze Thomasowi i nam wszystkim by piosenki tego rodzaju już nie wychodziły gdyż szkoda nie nie miejsca.ArCrack pisze:Po dwóch miesiącach słuchania wersji A/F jestem już w stanie opowiedzieć się za nią w tym pojedynku.
Don't do that again
If you're breaking apart
Don't do that again
If you're breaking apart
- Atlantis
Kurcze te teksty Wojewódzkiego z Idola ponadczasowe są.Jest taki wiersz: Kiedy przyjdą nocą, kolbami w drzwi załomocą..., prawda? Wiesz co? Jakby tak przyszli i puścili tą piosenkę, to bym ich wpuścił. Poddałbym się i chciałbym zostać zakładnikiem. Życze Thomasowi i nam wszystkim by piosenki tego rodzaju już nie wychodziły gdyż szkoda nie nie miejsca.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
- Mr.King of Love
Atlantis za takiego posta co napisałaś każda inna osoba by zostala posądzona o spamowanie..wiec albo pilnujesz porządku albo robisz chaos..zdecyduj sie..
Ostatnio zmieniony sob sie 13, 2011 15:11 przez Atlantis, łącznie zmieniany 3 razy.
Powód: Po prostu uważam, że lepiej jest napisać coś od siebie, zamiast błyszczeć cudzymi tekstami, które i tak pewnie ktoś Kubie napisał.
Powód: Po prostu uważam, że lepiej jest napisać coś od siebie, zamiast błyszczeć cudzymi tekstami, które i tak pewnie ktoś Kubie napisał.
Don't do that again
If you're breaking apart
Don't do that again
If you're breaking apart
-
ajaka
Fenomen głosu Thomasa udźwignął a nawet zmienił na lepszą wersję. Idealnie zgranie się z głosem Uwe. Fenomena jego głosu nikt nie przebije. Sama piosenka jest zbyt powolna, ale nie w wykonaniu Thomasa.