nowe remixy CCCatch !!!

Dyskusja na temat C.C. Catch
jkris

Post autor: jkris »

mowilismy o tym co kto lubi- wypowiadasz sie tak jakby twoja opinia byla opinia jedynie sluszna i odzwierciedlala opinie wszystkich- wiec chce cie uswiadomic ze mozna lubic muzyke lat '80 i wspolczesna. i niekoniecznie trzeba sie ograniczac wylacznie do produkcji Bohlena ktore ostatnio sa slabe...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Ech...
Rozmowa o tym co kto lubi skończyła się w momencie
jkris pisze:...)- te remixy musza byc zrobione "na czasie"- na styl klubowy (ktory ja akurat lubie), bo inaczej oprocz fanow nikogo by nie zainteresowaly
Wtedy wyraziłem wątpliwość czy aby na pewno fanom się to spodobało i wysunąłem argument, dlaczego sądzę, że fanom się nie spodoba (przypomnę - większość wypowiedzi na 80s.pl w kwestii takich remixów jest negatywna).
Czy narzucam swoje zdanie w ten sposób? :roll:
Jak piszesz tak cię widzą.
jkris

rozmowa sie skonczyla w tym momencie-
ArCrack pisze:Ja akurat wręcz nienawidzę takiego "umca umca" jakie odstawiono tam, wolałbym żeby jakiś profesjonalista wziął oryginały i jakoś ładnie je ze sobą poskładał w kilka megamixów.
popros kolegow poskladaja Ci wszystkie piosenki za darmo- profesjonalista umarlby chyba ze smiechu gdyby kazano mu cos.. ładnie poskladac w kilka megamixow.
konczmy juz te dyskusje bo jest bezcelowa...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

jkris pisze:chce cie uswiadomic ze mozna lubic muzyke lat '80 i wspolczesna
Chciałbym Cię uśwaidomić, że poza paroma wyjatkami NIE LUBIĘ muzyki lat 80-tych, za to dużo słucham współczesnej, z reguły nie stworzonej przez Bohlena. Tak więc nie jestem z góry negatywanie nastawiony do tego, co teraz powstaje.

To tak tytułem zakończenia ;).
Awatar użytkownika
DominikMT

Post autor: DominikMT »

Kochani naprawde nie ma się co kłucić, ja jestem w grupie osób które bardzo lubią wspomniane już "umca umca" i bardzo cieszy mnie to kiedy mogę póścić znajomym coś Bohlenowskiego i przekonać ich że i przy C.C.Catch można się bawić. Uważam też że ostatnio powstaje wiele profesjonalnych przeróbek hitów lat 80tych i są naprawde niezłe. Remix Global Deejays dla produkcji Bohlena - super :D (choć osobiście wolałbym Deepforces :P), szczerze mówiąc bardzo na to czekam ;) (może należe do mniejszej grupy ale co tam, tak jest i koniec)
ArCrack pisze:To tak tytułem zakończenia
Przepraszam że poruszyłem zakońcczony temat
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

DominikMT pisze:Przepraszam że poruszyłem zakońcczony temat
Zakończenia między jkrisem a mną ;)
Do wypowiedzi na temat płyty i swoich oczekiwań jak najbardziej zachęcam :)
jkris

znana jest juz okladka tej skladanki- bedzie to polaczenie najwiekszych hitow bez pauz i, jak pisze brat CCCatch, dodany zostanie bass- czyli jak sadze swiezy bit ;)
niektorzy sie pewnie uciesza :lol:

http://cccatchfanclub.opweb.nl/index.php
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

Post autor: YaQb85 »

hmm z tej składanki średnio się cieszę. Coś za dużo ostatnio tych kompilacji gdzie tak naprawdę jakiś (mniejszy) procent jest nowy a resztę ma się już na innym wydaniu. Poza tym raczej ciężko zrobić z dyskotekowych hitów odjechane remiksy (no chyba, że ktoś uważa za odjechany remiks ośmiominutową łupankę). To będzie tylko powielenie schematu, bo wątpię by wydali coś nowego (czyt. zaskakującego)
jkris

uwazam podobnie- jesli dodany zostanie tylko bit a piosenki bede polaczone wyjda nudy- dlatego cieszylbym sie gdyby byly te piosenki maksymalnie zmienione- tak jak BOYC i LAH na Catch the Hits...
Awatar użytkownika
ania sznajder

Post autor: ania sznajder »

oj oj ogusta nie należy się spierać !!! :D :wink:
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

01. Soul Survivor (Long Version) 04:58
02. Midnight Gambler (Long Version) 04:10
03. Backseat Of Your Cadillac (Extended Version) 04:33
04. Good Guys Only Win In Movies (Maxi-Version) 04:38
05. I Can Lose My Heart Tonight (Maxi-Version) 05:20
06. Baby I Need Your Love (Extended Mix) 04:19
07. Are You Man Enough (Long Version Muscle Mix) 05:59
08. Heaven And Hell (Extended Mix) 05:05
09. You Shot A Hole In My Soul (Maxi-Version) 05:10
11. Heartbreak Hotel (Room 69-Mix) 04:47
10. Jump In My Car (Maxi-Version) 04:09
12. Nothing But A Heartache (12" Mix) 05:01
13. One Night's Not Enough (Maxi-Version) 05:03
14. Strangers By Night (Maxi-Version) 05:31
15. 'Cause You Are Young (Maxi-Version) 04:46
16. House Of Mystic Lights (Long Version Dance Mix) 04:13

Takie nagrania tam znajdziemy.
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

"Midnight Gambler" (Long Version) to chyba ta sama co ukazała się na albumie "Hear What I Say" ale mogę się mylić. Poza tym coś czuję, że te utwory po prostu wrzucone w oryginalnych wersjach, nawet nie liczyłbym na to, że będą jakoś posklejane. Ot, kolejna wersja "Super Disco Hits" ze zmienioną nieco tracklistą.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

"Midnight Gambler" (Long Version) to chyba ta sama co ukazała się na albumie "Hear What I Say"
Raczej na "Like a Hurricane". Poza tym wygląda, że minimalna różnica w długości jest (20sec.) więc jeśli to nie przekłamanie to może jednak są jakieś zmiany. Ale wtedy raczej zmieniłby się tytuł...

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

Pioetrek pisze:
"Midnight Gambler" (Long Version) to chyba ta sama co ukazała się na albumie "Hear What I Say"
Raczej na "Like a Hurricane".
Chyba niewyspany dziś jestem :) Pomyliło mi się z "Midnight Hour" rzecz jasna. Poza tym właśnie wydaje mi się, że gdyby choć dodali mocniejszy bit i przyspieszyli tempo to musieliby zmienić także nazwe wersji albo chociaż dodać 2006 Mix czy coś takiego.
Ostatnio zmieniony pt maja 05, 2006 16:29 przez YaQb85, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Z tego co zauwżyłem w większosci utworów jest różnica w długości (tu są krótsze), co pewnie będzie efektem tego mixu.
jkris

no niestety, zadnych rewelacji nie mozna sie spodziewac po tym wydawnictwie- skoro dolozony zostanie tylko bas... szkoda, ze nie pokusili sie zeby choc zmienic piosenki- wzieli oczywiscie "dyzurne"...
ODPOWIEDZ