SIB nagrywają nową płytę "Around my heart"

Rozmowa na temat muzycznych poczynań Systems In Blue.

Co myslisz o tym pomyśle?

1. SIB daliby sobie już spokój
6
43%
2. Świetny pomysł, nareszcie jakaś fajna muzyka
8
57%

Liczba głosów: 14

Awatar użytkownika
ROBERT_LATO
Redaktor
Kontakt:

Re: SIB nagrywają nową płytę "Around my heart"

Post autor: ROBERT_LATO »

Peter pisze:Wiesz Robert, Michael chyba kasy ma...
Nie byłbym pewien ;) ...

Gdyby ją miał, to wyłożyłby na wydanie 3 albumu SiB, a nie ściągałby kasy na jego wydanie jako zespół od samych fanów ;)

Dieter też niby miał jeszcze kasę, ale jak stracił fortunę na swoim rozwodzie po tygodniu bycia "szczęśliwym" małżonkiem, to szybko reaktywował Modern Talking ;)

Kasy nigdy za dużo, a jak mawiali Rzymianie - Pecunia Non Olet (szczególnie w większej ilości) ;)

Pozdrawiam :)
Its haahd se Dieter tuh bie ;-)
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Wiesz ktoś mówi, że oni kafelek nie kładą i coś musieli zrobić po śmierci Rolfa, a okazuje się, że Michael ma nowiutkiego Golfika, pytanie skąd? :P No chyba, że wiesz pieniądze nie śmierdzą i każdy chce mieć więcej jak piszesz. ;)
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Ciekawe skąd u Ciebie taki proroczy żart aprilisowy o nowej płycie. Jasnowidz czy co :shock:
ROBERT_LATO pisze:
Gdyby ją miał, to wyłożyłby na wydanie 3 albumu SiB, a nie ściągałby kasy na jego wydanie jako zespół od samych fanów ;)

Dieter też niby miał jeszcze kasę, ale jak stracił fortunę na swoim rozwodzie po tygodniu bycia "szczęśliwym" małżonkiem, to szybko reaktywował Modern Talking ;)

Ciekawe spostrzeżenie o tej reaktywacji po rozwodzie.Sądziłam że szlachetniejsze cele nim kierowały niż kasa :mrgreen:
A jeśli chodzi o odkładanie Sibowskiego albumu z powodu braku finansów, to zamiast ściągać tą kasę od fanów, może lepiej było by sprzegać Michaelowi tego Golfa o którym piszę Peter.
Pamietam kiedyś jakaś polska wokalistka, niewiem czy nie Lipnicka, sprzedała mieszkanie tylko po to by zrealizować swoje marzenia o wydaniu albumu którego nie chciano jej sfinansować.
Mogli wyjść na czymś takim lepiej i z zyskami niż nie próbować i kafelki czyścić :wink:
Sound w stylu Bohlena jest przecież do tej pory podtrzymywany i inne zespoły na tym wychodzą, więc nie wiem czemu oni nie.
Zbyt niesceniczni?
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
ROBERT_LATO
Redaktor
Kontakt:

Post autor: ROBERT_LATO »

Być może wynika to z czystej kalkulacji i zdrowego rozsądku - kupię sobie nowego Golfa bo i tak muszę czymś jeździć. Golf będzie mój i tylko mój i to na zawsze, a więc wszystko gra. Pieniądze na płytę SiBów z kolei to kasa utopiona - nie mam z tego nic, poza samo zadowoleniem, zero zysków a jeszcze muszę do tego interesu dołożyć i to tylko po to by kilkanaście osób cieszyło się nowymi dźwiękami - pytanie zatem retoryczne...

ważniejsza kasa czy samo zadowolenie z wydania płyty ?

Odpowiedź dla Michaela pewnie jest śmiertelnie prosta - kasa :D ;)

Wbrew wszystkiemu większość rzeczy sprowadza się do prostej zasady - "być czy mieć ?" i najczęściej jednak wybierane jest mieć.

Its haahd se Dieter tuh bie ;-)
Awatar użytkownika
Peter

Ja to widzę tak: oni wsadzą multum kasy w proces nagrywania, wydadzą na CD-Rach jako płyty fan clubowe a sprzedaż pójdzie w kilka tysięcy... Oni są w ślepym zaułku.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Dobrze że osoby współpracujące z Dieterem przy MT wracają obecnie do podobnego brzmienia.
Wygląda że czeka nas płyta TA idąca w tym kierunku i przy okazji już niebawem będzie się można cieszyć podobnie brzmiącą płytą Sib więc przyszłość nawet jakby Dieter się nie miał zamiaru za nic brać nie wygląda tak czarno.
Właśnie odkryłam jakąś reedycję SKYNIGHT AVENUE - EPPUR SI MUOVE wrzuconą na YT kilka tyg temu gdzie wg okładki są aż cztery wersje tej piosenki.Nawet karaoke i instrumental.
Nie wiem kiedy to zostało wydane nawet
Obrazek
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Co z tym albumem? Tu jest troszkę po angielsku dla zainteresowanych:
http://www.systems-in-blue.de/news_e.htm
Z mojego rozeznania wynika, że wszyscy do sierpnia 7 mego dostaną kasę z powrotem. Crowdfunding to tylko jedna z opcji. Więc ciekaw jestem innej.
Awatar użytkownika
Adrian77
Kontakt:

Post autor: Adrian77 »

MODERN JEANNE pisze:Właśnie odkryłam jakąś reedycję SKYNIGHT AVENUE - EPPUR SI MUOVE wrzuconą na YT kilka tyg temu gdzie wg okładki są aż cztery wersje tej piosenki.Nawet karaoke i instrumental.
Nie wiem kiedy to zostało wydane nawet
Obrazek
Jakiś fan po prostu trochę przerobił utwór. Sam Maxi-Singiel został wydany 31 stycznia 2013. Na MCD są właśnie 4 wersje Eppur Si Muove: Single, Maxi, Karaoke, Instrumental.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

No tak, jeszcze jakiś czas temu widziałam coś podobnego na ich stronie, choć nie znam pozostałych utworów bo to singiel był
Ale wersja tej pierwszej piosenki dostępna na YT porządnie się różni,aż dziw bierze że to jakiś fan zrobił, bo płyta wygląda na jakąś oryginalnie wytłoczoną tylko z dopisem Re Edit by Efix Dorati.Czyżby sam mógł taką wytłoczyć?
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Adrian77
Kontakt:

Post autor: Adrian77 »

Dodał tylko przy pomocy programu graficznego napis do zdjęcia płyty.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

O dzięki Adrian, bardziej wtajemniczony w takie triki widzę :D że nie wpadłam
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

SIB a szczególnie Michael z Itamarem za bardzo zapatrzyli się na piosenkę "Save The Moment" Fancy'ego, beat jest niemal identyczny. A sam temat jest mega, pamiętam jak jeszcze w dniu jego powstania został przechwycony przez Rosjan.
Awatar użytkownika
Peter

Można prosić grzecznie o skasowanie wątku? Wątek był tylko żartem primaaprilisowym, nowa płyta jeśli wyjdzie to dopiero w 2016.
ODPOWIEDZ