Co "wypada" lubić fanowi Modern Talking?

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
nado

Re: Co "wypada" lubić fanowi Modern Talking?

Post autor: nado »

MTalkingusia28 pisze:Naprawdę nado, z ręką na sercu Ci mówię, że nigdy w życiu nie sięgnę po disco polo nawet gdybyś mi płacił.
Negocjujmy :!: Jaka jest twoja stawka :?:
MTalkingusia28 pisze: ale chyba to nie grzech napisać co się naprawdę czuje, prawda nado?
Całkowicie się zgadzam. O tym, co się naprawdę czuje, żaden wstyd pisać, bo przecież słuchać disco polo to nie grzech, a na pewno nie większy niż słuchać MT, więc nie przejmuj się :wink:
Ostatnio zmieniony ndz mar 13, 2011 2:08 przez nado, łącznie zmieniany 3 razy.
usunięte konto #1786
Użytkownik nieaktywny

Post autor: usunięte konto #1786 »

Wiecie co, w sumie nie ma jakoś ściśle określonego związku że jak się lubi MT, to nie wypada lubić tamtego czy innego...
Ale podam wam przykład jednego znanego pana z wąsem (wiadomo o kogo chodzi, o Pana Marka.N - jawnego wroga Thomasa i Dietera w Polsce :lol:). Otóż on również ma dziwny gust... nienawidzi MT, ale raz zdarzyło mu się puścić Karela Fialkę oraz London Boys :shock: A już w ogóle było szokiem kiedy się dowiedziałem że na początku swojej kariery w latach 80-tych grywał Papa Dance :shock:

MTalkingusia nie lubisz Disco Polo? Mi jest obojętne, ale kiedyś to się słuchaaaaało :lol: Pozdrawiam Ciebie serdecznie! :P
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

nado pisze:
MTalkingusia28 pisze:Naprawdę nado, z ręką na sercu Ci mówię, że nigdy w życiu nie sięgnę po disco polo nawet gdybyś mi płacił.
Negocjujmy :!: Jaka jest twoja stawka :?:
MTalkingusia28 pisze: ale chyba to nie grzech napisać co się naprawdę czuje, prawda nado?
Całkowicie się zgadzam. O tym, co się naprawdę czuje, żaden wstyd pisać, bo przecież słuchać disco polo to nie grzech, a na pewno nie większy niż słuchać MT, więc nie przejmuj się :wink:
Ojej, tyle szumu i o co, o to, że ja nie lubię disco polo... dziwna sprawa...
O, i widzę, że się wreszcie dogadaliśmy. Jeśli mówienie prawdy nie jest grzeszne to jaki jest sens się tak spierać.
Nikt w niczyjej głowie nie siedzi, więc nie wie co ktoś czuje.
Ja nie mam do nikogo żalu o to czy ktoś lubi disco polo czy nie.
Nie chcę się powtarzać, ale najlepiej jak każdy z nas będzie słuchał co najbardziej lubi i po problemie.

krzysiu, czemu już 4 raz zmieniasz zawartość swojego postu, a ciekawie tego się czyta, za każdym razem coś innego piszesz :lol:
Disco polo.... nie chcę się zagłębiać w tajniki tej muzyki...
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
usunięte konto #1786
Użytkownik nieaktywny

MTalkingusia, stałem się ofiarą szantażu i stąd to :lol:

Po prostu szukałem najbardziej dogodnych słów aby żadnej ze stron nie urazić i w końcu jakoś widać że się to udało. A Ciebie MTalkingusiu przecież nie było... siedziałaś na ukrytym czy co? :lol:

A jeszcze do tego wszystkiego dodam Dodę-Elektrodę. Uważam że jest ona fajna, potrafi śpiewać, tylko marnuje się trochę. Jakby tak zaśpiewała jakąś piosenkę z Thomasem Andersem to to by był dopiero niezły projekcik nie? :lol: Dlatego nie myślmy muzycznymi stereotypami i brnijmy w to, co na prawdę kochamy, bez różnicy jaka będzie między tym wszystkim otchłań :P
nado

Post autor: nado »

MTalkingusia28 pisze:Ja nie mam do nikogo żalu o to czy ktoś lubi disco polo czy nie.
Nie chcę się powtarzać, ale najlepiej jak każdy z nas będzie słuchał co najbardziej lubi i po problemie.
No i widzisz Talkingusiu, jak zrobiło się nagle światowo. Tak trzymaj :wink:

MTalkingusia28 pisze:krzysiu, czemu już 4 raz zmieniasz zawartość swojego postu, a ciekawie tego się czyta, za każdym razem coś innego piszesz :lol:
Bydzia się rozwija i uspołecznia. Za rok będzie prawdziwy lwem salonowym. Bułeczkę przez szmateczkę i tak dalej...
Och Europo, Europo - powiedział Dieter Bohlen, samozwańczy Europejczyk.
Ostatnio zmieniony ndz mar 13, 2011 2:57 przez nado, łącznie zmieniany 2 razy.
usunięte konto #1786
Użytkownik nieaktywny

nado... gratuluję Ci z całego serca :!:
Powyższym postem nabiłeś okrągłą jubileuszową 300-setkę. 100 lat, 100 lat :lol:

A żeby nie było offtopu to dodam jeszcze, że Boney M również Niedźwiecki bardzo ceni i uważa za świetną gwiazdę, a po Modernach jeździ, a przecież i jedno i drugie to muzyka tych samych lotów, nawet w Zielonej Górze razem wystąpili (tzn nie w pierwotnych składach, ale zawsze ich część...) :P
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Jej, już miałam iść spać ale tak mnie rozśmieszyliście ze musiałam się zalogować z powrotem :lol:
MTalkingusia28 pisze:krzysiu, czemu już 4 raz zmieniasz zawartość swojego postu, a ciekawie tego się czyta, za każdym razem coś innego piszesz :lol:
Zmienia mu się światopogląd
krzysiubydzia_mt pisze:MTalkingusia, stałem się ofiarą szantażu i stąd to :lol:
Az strach pomyśleć co jutro będzie jak administracja wstanie.Oj posypia się posty,posypia ... :lol:
Wiec lepiej się nie przyznawać tylko na ukrytym siedzieć jak ja może nie zauważą :wink:
Albo wrócić do tematu.
Wiesz MTalkingusiu ja tez nie cierpię Disco Polo ale właśnie uważam ze porównywanie tego do MT uwłacza godności MT.
I chyba z tego powodu tego nie cierpię bo dopóki nikt mi nie nasunol takich porównań ,nieraz(daaawno temu) gapiłam się na Disco Relax

NADO GRATULACJE!!!WIDZĘ ZE STUKNĘŁA CI 300!!!
Wszystkiego naj z tego powodu!.Szkoda ze Cie tu nie ma to byśmy to opili
Ech co za wydarzenie i jak ten czas leci...
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Maro_D

Post autor: Maro_D »

Uwielbiam licytacje co wolno, czego nie wolno. Miło jest się dowiedzieć, że zakazane jest mi słuchać Doroty Miśkiewicz :-P

Ale bez żartów - każdy z nas jest wolnym obywatelem. Ja jestem fanem Modern Talking i "wypada" mi słuchać: Europe, Ozzy'ego Osbourne'a, Rammstein, Moonspell, Scorpions, Queen (jeśli chodzi o rock i metal). Ponadto "wypada" mi słuchać Depeche Mode, Visage, Duran Duran, Spandau Ballet, Oddział Zamknięty, Perfect, Azyl P., Yolanda Be Cool, Alphaville, Systems in Blue, Thomasa Andersa po niemiecku i z okresu 1989-95, C.C. Catch bez Dietera Bohlena, Boba Sinclaira, Danzela, Ewę Farnę...i tylko jakoś album "Seeds of Heaven" grupy Blue System do mnie totalnie nie przemawia :-)
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

MODERN JEANNE pisze:Wiesz MTalkingusiu ja tez nie cierpię Disco Polo ale właśnie uważam ze porównywanie tego do MT uwłacza godności MT.
I chyba z tego powodu tego nie cierpię bo dopóki nikt mi nie nasunol takich porównań ,nieraz(daaawno temu) gapiłam się na Disco Relax
Ano uwłacza, uwłacza, jednak trzeba to przyznać Modern Jeanne. No więc jesteśmy we dwie. Piszę to, bo mnie poparłaś, a nie chciało mi się o to z nikim tu wykłócać, bo to bez sensu. Ja też dawniej zawsze to Disco Relax oglądałam i nie mogłam się doczekać kolejnego odcinka. Tak było do czasu gdy zaczęli tam puszczać teledyski Modern Talking. Potem się zastanawiałam jak oni mogą mieszać piosenki Modern Talking z tymi discopolowymi.
Dopiero wtedy zrozumiałam jaki ten program jest badziewny. Disco polo jak disco polo, nic specjalnego. Muzyka jak muzyka. Wybór każdego człowieka, każdy słucha czego chce. :wink:

A cóż mnie wypada słuchać? Ja słucham czego chcę, nikt mi nie narzuca swojej woli. Dla mnie zakazy muzyczne nie istnieją. :mrgreen: Lubię Manic Street Preachers, Joe Cockera, Ricka Astleya, Reamonn, Foreignera, Oasis, The Killers, Bon Jovi, The Rasmus, Hurts.
Poza tym lubię też Ace of Base, Roxette, Maroon 5, Prezioso, Ronana Keatinga, Pet Shop Boys, Mansa Zelmerlowa, Patricka Nuo, Fancy`ego, Westlife, A-Ha, Marka Ashleya (bez Systemsów), Marka Medlocka, Chrisa Rea i wielu innych. No i oczywiście solowe płyty Thomasa Andersa, bez których moje życie byłoby nudne tak jak byłoby nudne bez Modern Talking, który jest moją codziennością. :)
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Mi jako fanowi MT wypada słuchać min. Sandry, Fancy, PSB, A-Ha, Alphaville, OMD, DM, BBB, wybrane piosenki Fox, Madonnę, MJ, Keshę, Kim Wilde (wybrane piosenki), nawet AOB, choć pierwszy album uważam za gniota. Nie ma takiego kanonu czego wypada słuchać a czego nie, jednak dobieram na ogół piosenki z lat 80 tych.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Nie rozumiem zasady co "wypada" słuchać fanom MT. Można to odebrać tak, że jeśli ktoś lubi MT i słucha również ciężkiego metalu, to już nie może być fanem Modern Talking. Każdy słucha tego co mu sie podoba.
Powiem tyle: wszystko wypada
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Co to w ogóle za pytanie? Przecież każdy fan każdego zespołu ma prawo słuchać czego chce. Ja słucham różnej muzyki, od rocka po techno i nie będę dopasowywać się do jakiejś listy czego mam słuchać a czego nie jako fanka Modern Talking.
Awatar użytkownika
Laila

Post autor: Laila »

Jestem w szoku o.O ja słucham naprawdę wszystkiego a po tym co przeczytałam wychodzi że oprócz MT nie mogę słuchać nic innego. Naprawdę uwielbiam MT. Ale słuchammuzyki z lat 80 i 90 jak na przykład (Bad Boys Blue, Queen, Boney M, Bonie Tyler, Bon Jovi, C. C. Catch, i oczywiście Blue System itd) ale słucham też nowszych wykonawców (Austin Mahone, Avicii, Mark Medlock, Jason Derulo, Justin Bieber, My Chemical Romance, Pitbull, Tokio Hotel itd) Disco Polo też mi się zdarza słuchać. A jeszcze około 6 miesięcy temu piszczałam na widok One Direction. Jak widać mój gust muzyczny jest nie co rozbudowany. Ale moim zdaniem każdy powinien słuchać tego co chce i tego co mu się podoba. Na tyle wykonawców co słucham to po raz pierwszy spotkałam się tego typu zasadą co "wypada" danemu fan domowi.

Pozdrawiam ;)
Jacek Z.

Post autor: Jacek Z. »

MODERN JEANNE pisze:Nie powinno tak być, że fanowi jakiegoś zespołu nie wypada słuchać czegoś innego, ale często tak jest. Zagorzały Metalowiec raczej nie wziąłby się za muzykę Disco Polo :D
Bardzo pozytywnie nastrajający wątek, to i ja się dopiszę: Słucham MT, BS, większości twórczości pokrewnej, ale też disco polo, różnorodnego metalu, nawet odrobinę muzyki symfonicznej jak mnie najdzie, a i rapem nie wzgardzę kiedy uderza w jakieś moje czułe struny.

Co do wspominanej tu (w zamierzchłych czasach) Lady Gagi. Każdy artysta ma swoje wyżyny i gnioty (kilka jej utworów uwielbiam, w pozostałych nie znajduję nic, co mogłoby mnie kręcić). To nie jest tak, że każdy widząc/słysząc obraz/film/utwór muzyczny widzi czy słyszy to samo. Zaś widząc chociażby Monę Lisę jeden podziwia światłocienie i każde pociągnięcie pędzla, inny patrzy tylko czy portretowana ma odpowiednio wielki biust :mrgreen:
Awatar użytkownika
DorkaWawa
Członek TAFC Polska

Post autor: DorkaWawa »

Wydaje mi się, że nie powinno być określenia "wypada-nie wypada". Każdy ma inny gust muzyczny, a słuchanie non stop Modern Talking, to trochę przegięcie :D
Przyznaję, nie słucham Disco Polo, nie jestem w stanie tego strawić. Ale Depeche Mode, Jean Michel Jarre to jak najbardziej :D
Don’t Give Up!
Husku
Członek TAFC Polska

Post autor: Husku »

Święta racja, ja oprócz MT słucham np. niemieckiego metalu industralnego i potrafię to pogodzić. :D Z tą różnicą, że MT zawsze jednak jest na pierwszym miejscu. Ale czasem trzeba posłuchać czegoś kompletnie innego, nasza muzyka wtedy smakuje zdecydowanie lepiej. :D
ODPOWIEDZ