Najlepszy koncert Thomasa w Polsce w roku 2010

Temat poświęcony koncertowej działalności Thomasa Andersa

Który z tegorocznych koncertów Thomasa w Polsce uważasz za najlepszy?

1. Nędza, 2 maja
3
7%
2. Września, 3 maja
2
4%
3. Kielce, 11 września
30
67%
4. Kielce, 12 września
5
11%
5. Zielona Góra, 30 listopada
5
11%

Liczba głosów: 45

Awatar użytkownika
fredka
Członek TAFC Polska

Najlepszy koncert Thomasa w Polsce w roku 2010

Post autor: fredka »

Ja też oddałam głos na sobotni koncert 11 września w Kilcach. Atmosfera była niesamowita. Naprawdę dało się odczuć wyjątkowość tego magicznego wieczoru.
"Nie ten, który upada, jest przegranym, ale ten, który się nie podnosi"
Awatar użytkownika
JoannaIzabella

Re: Najlepszy koncert Thomasa w Polsce w roku 2010

Post autor: JoannaIzabella »

Ja na 12 września, bo wtedy...ach, wtedy......... :))))) Wspólna fotka i rozmowa..... :))) A podczas koncertu niemal leżałam na deskach sceny ;p
thomas1100
Członek TAFC Polska

Post autor: thomas1100 »

Ja swój głos oddałam na 11 września Kielce, ponieważ tam była niesamowita magia i atmosfera(jak na każdum koncercie TA ale na tym wyjątkowa) tego koncertu którą na pewno dało się ją odczuć no i co najważniejsze nie zawiodła publika, która była wspaniała.!
Awatar użytkownika
Paradise
Kontakt:

Post autor: Paradise »

Oczywiście że Kielce 11 września,było mega extra!!!!!!!!
"You can win if You want..."
Awatar użytkownika
maria MT

Post autor: maria MT »

Ja zagłosowałam również na Kielce 11.09, ponieważ tylko na tym koncercie byłam. To był mój pierwszy (i mam nadzieję nie ostatni) koncert Thomasa, na którym byłam. Spełniło się moje marzenie. No i oczywiście "Marie", które serdecznie pozdrawiam.
P.S. Fanka MT masz wspaniałe nowe zdjęcie z Thomasem. Sara_cieszko również świetnie wyszłaś z naszym Idolem. Mam nadzieję, że mnie też się uda zrobić zdjęcie z Thomasem. To jest moje kolejne marzenie.
Pozdrawiam Maria
Angie
Członek TAFC Polska

Post autor: Angie »

Ja miałam okazję i zaszczyt być na koncercie w Zielonej Górze.
Drogi wtedy były dosyć śliskie a ja jechałam autem aż z Niemiec.
Powrót był najgorszy,zaczęło sypać dosyć mocno,ale dałam radę.
Zresztą koncert był wart tego poświęcenia.Pomagał mi też i dodawał odwagi głos Thomasa płynący z mojego radia (płyta CD).
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Dla mnie występy tego artysty z piosenkami Bohlena nie mają większego sensu. Facet przykładał tylko głos do nieswoich piosenek i sobie przychodził na godzinkę, dwie i nagrywał co trzeba, podczas gdy Dieter pracował nad nimi całymi miesiącami. Jeśli ktoś ma do nich prawo to bardziej Dieter Bohlen. Pominę milczeniem co z nich zrobił. Te aranżacje są po prostu do kitu Nie oglądam jego koncertów, bo szkoda mi czasu na taki kabaret. Niech sam nagra jakiś przebój i wtedy sobie będzie jeździł ze swoim repertuarem. Kogokolwiek w Niemczech na ulicach zapytacie kto to Dieter to będzie wiedział, a kto to Thomas, nie koniecznie...
Husku
Członek TAFC Polska

Post autor: Husku »

Peter pisze:Kogokolwiek w Niemczech na ulicach zapytacie kto to Dieter to będzie wiedział, a kto to Thomas, nie koniecznie...
Bo Dieter poza tym, że tworzy genialną muzykę jest wielkim skandalistą. Większość młodych zna go głównie z programów takich, jak DSDS czy Das Supertalent. Nie od dziś wiadomo, że dla Dietera liczy się: kasa, kasa i jeszcze raz kasa. Co z tego, że ma talent do robienia piosenek, jeśli nie jest artystą, który robi to co lubi - czasem z miernym skutkiem, czasem bezinteresownie, ale jednak robi to, co kocha.
Dieter wybił się przez MT i nie ukrywajmy, że bez głosu Thomasa nie osiągnął by tak wiele.
A teraz? Dieter zrobił to / Dieter zrobił tamto / Dieter ma nową dziewczynę / Dieter się oświadczył / Dieter się ożenił / Dieter rzucił dziewczynę / dziewczyna Dietera jest w ciąży... Powiedz mi, Peter... Czy on jest dla Ciebie wzorem do naśladowania? Bo właśnie kimś takim powinien być idol.
Tak, facet ma talent, ALE... Czy na prawdę warto być wpatrzonym w niego jak w obrazek?
Ja szanuję go pod względem muzycznym, nic więcej. Idol dla mnie powinien być przede wszystkim człowiekiem, a nie narcyzem kreującym się na boga, który sądzi, że jest alfą i omegą. Sorry.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

szczerze? ja myślę, że Dieter cokolwiek by nie zrobił będzie moim idolem, byleby skoczył raz na zawsze z tym Medlockiem. Bo mam odruch wymiotny jak go tylko widzę.... A Thomas? Hmm. no musi zarabiać tylko czemu cudzym kosztem żeruje? czemu Dieter nie dostaje tantiemów za to, że Thomas wykonuje i zarabia grube pieniądze na jego piosenkach? Cenię go za co innego, za to, że jest wierny jednej kobiecie i ma normalną rodzinę w przeciwieństwie do Bohlena. Tylko mnie to drażni to pasożytowanie Thomasa na cudzych utworach, to samo robią SIBowie... Bohlenowi powinni odpalać jakiś procent z koncertów. Raz już jeden pojechał do USA a drugi nic nie dostał...
Husku
Członek TAFC Polska

Post autor: Husku »

Peter pisze:Cenię go za co innego, za to, że jest wierny jednej kobiecie i ma normalną rodzinę w przeciwieństwie do Anders.
Chyba w przeciwieństwie do Bohlena.
Peter pisze:Tylko mnie to drażni to pasożytowanie Thomasa na cudzych utworach, to samo robią SIBowie...
Bohlen i Anders byli DUETEM, więc to chyba inna sytuacja niż z SIBami.
Awatar użytkownika
karuus

Post autor: karuus »

Czy Bohlen osiągnałby taki sukcer bez głosu Thomasa? nie sądzę. według mnie takie przypisywanie zasług tylko jednej ze stron nie ma większego sensu.
Skoro wszystko jest załugą Bohlena to dlaczego współpracował z Andersem? Obaj Panowie są odpowiedzialni za ten sukces, obaj mieli wkład w MT, dlatego moim zdaniem Thomas też ma prawo do tych piosenek :)
You can win if you want.!
Awatar użytkownika
sebciu1974
Kontakt:

Post autor: sebciu1974 »

Moim zdaniem Thomas ma i powinnien wykonywać utwory Modern Talking. Razi mnie tylko czasami to że (niestety to widać na koncertach) nie przykłada się zbytnio i nie jest zawsze przygotowany. Bardzo często myli teksty a moim zdaniem nie powinno mieć to miejsca. Za dużo improwizacji. A na koncercie we Wiedniu 2010 przeszedł już chyba samego siebie. Trochę szkoda że tak jest i niestety nie znam odpowiedzi na to pytanie dlaczego. Wykonując swoje własne utwory prawie nigdy się nie myli. Może w tym co Dieter napisał w swoich książkach jest trochę prawdy. Uwielbiam głos Thomasa, szanuję go za to jaki jest, czasami tylko trochę przykro. Co do Dietera - no cóż. Każdy żyje na własny rachunek.
Awatar użytkownika
I-love-M-T

Post autor: I-love-M-T »

sebciu1974 pisze:Każdy żyje na własny rachunek.
Święte słowa, "sebciu1974". Tak jest przecież już od ładnych kilku lat, czyli od momentu ostatecznego rozpadu MT. Nie wiem, dlaczego niektórzy sądzą, że Thomas powinien dzielić się z Dieterem zyskami z koncertów... Gdyby w dalszym ciągu grali razem, to OK, ale teraz, kiedy wiemy, jak jest... Wykonywania przez Thomasa piosenek MT nie nazwałabym żerowaniem na tym, co stworzył Dieter, bo (jak już tu kilka osób słusznie wspomniało) sukces zespołu był efektem pracy obu panów. Anders już chyba nigdy nie uwolni się od hitów lat 80., bo (spójrzmy prawdzie w oczy) wielu ludzi przychodzi na jego koncerty właśnie po to, by posłuchać ich na żywo. Wątpliwe, że pokolenie dzisiejszych 30- czy 40-latków z taką niecierpliwością czekałoby na kolejny występ Thoma, gdyby śpiewał tylko piosenki pochodzące z najnowszych albumów. Ale od każdej reguły zawsze jest wyjątek...
Wracając jednak do meritum - są ludzie, których takie postępowanie Thomasa po prostu oburza, a chyba nie zdążyli zauważyć, że Modern Talking to nie jedyny zespół, którego członkowie po rozpadzie grupy i tak wykonują jej największe przeboje. Myślę, że dobrym tego przykładem jest Boney M. Kiedy formacja przestała istnieć, każdy jej były członek założył własną grupę i zaczął śpiewać utwory lat 70. i 80. Dlaczego to nikogo tak nie bulwersuje :?: Ponadto "Husku" też ma rację - Dieter ostatnimi czasy bardziej jest znany z promowania "gwiazd" biorących udział w programach dla młodych talentów i ujawniania co raz to nowszych szczegółów ze swojego życia prywatnego niż z rozwijania kariery solowej. Dlatego też bardzo cenię Thomasa za to, że nagrywa nowe albumy i, jak to mówią, nie stoi w miejscu, a oskarżenia kierowane pod jego adresem z tytułu śpiewania piosenek MT na koncertach uważam po prostu za bezpodstawne. Pozdrawiam ;)
"Anna Maria, Maria, Maria,
you're such a beautiful but lonely señorita..."

Thomas, thank You sooooo much! :*
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

sebciu1974 pisze:Bardzo często myli teksty a moim zdaniem nie powinno mieć to miejsca.
Zgadzam się z tym co napisałeś.
W 2008 roku, w Sopocie też to miało miejsce. Podobno Cheri Cheri Lady to jedna z ulubionych i najchętniej śpiewanych przez Thomasa piosenek, podczas tego występu można dosłyszeć się pomyłek w zwrotkach tej piosenki jak i innych z tamtego sopockiego występu.
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Mnie nie przeszkadza za bardzo,że Thomas myli tekst.Ważne,że śpiewa na żywo.
MY DREAMS COME TRUE :D
Anna Cimen

Post autor: Anna Cimen »

I-love-M-T pisze:
sebciu1974 pisze:Każdy żyje na własny rachunek.
Święte słowa, "sebciu1974". Tak jest przecież już od ładnych kilku lat, czyli od momentu ostatecznego rozpadu MT. Nie wiem, dlaczego niektórzy sądzą, że Thomas powinien dzielić się z Dieterem zyskami z koncertów... Gdyby w dalszym ciągu grali razem, to OK, ale teraz, kiedy wiemy, jak jest... Wykonywania przez Thomasa piosenek MT nie nazwałabym żerowaniem na tym, co stworzył Dieter, bo (jak już tu kilka osób słusznie wspomniało) sukces zespołu był efektem pracy obu panów. Anders już chyba nigdy nie uwolni się od hitów lat 80., bo (spójrzmy prawdzie w oczy) wielu ludzi przychodzi na jego koncerty właśnie po to, by posłuchać ich na żywo. Wątpliwe, że pokolenie dzisiejszych 30- czy 40-latków z taką niecierpliwością czekałoby na kolejny występ Thoma, gdyby śpiewał tylko piosenki pochodzące z najnowszych albumów. Ale od każdej reguły zawsze jest wyjątek...
Wracając jednak do meritum - są ludzie, których takie postępowanie Thomasa po prostu oburza, a chyba nie zdążyli zauważyć, że Modern Talking to nie jedyny zespół, którego członkowie po rozpadzie grupy i tak wykonują jej największe przeboje. Myślę, że dobrym tego przykładem jest Boney M. Kiedy formacja przestała istnieć, każdy jej były członek założył własną grupę i zaczął śpiewać utwory lat 70. i 80. Dlaczego to nikogo tak nie bulwersuje :?: Ponadto "Husku" też ma rację - Dieter ostatnimi czasy bardziej jest znany z promowania "gwiazd" biorących udział w programach dla młodych talentów i ujawniania co raz to nowszych szczegółów ze swojego życia prywatnego niż z rozwijania kariery solowej. Dlatego też bardzo cenię Thomasa za to, że nagrywa nowe albumy i, jak to mówią, nie stoi w miejscu, a oskarżenia kierowane pod jego adresem z tytułu śpiewania piosenek MT na koncertach uważam po prostu za bezpodstawne. Pozdrawiam ;)
Okay od czego tu zaczac chyba ze ma prawie 40 lat i wychowalam sie na muzyce MT a teraz z ogromna niecierpliwoscia czekam na kazda nowa piosenke Thomasa!!! glos wciaz mojego idola zawozi mnie od pracy i z pracy na wakcje i zakupy wszedzie. Mylisz sie twierdzac ze tylko dzieki MT slucham tej muzyki nic bardziej mylnego piosenki z zespolu Strong sa the best i nie ma dnia bym nie sluchala jeszcze raz wszystkich utworow .... i pewnie bede tego sluchac gdy bede miala 50 plus i wiecej!!!! pozdrawiam
ODPOWIEDZ