Dieter - der Film - Wasze oceny

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Jasne, na śmierć o tym zapomniałem :lol:
Jak piszesz tak cię widzą.
Sławek

Post autor: Sławek »

NIE-SA- MO- WI- TY. Alkoholizm Nadii, pękałem ze śmiechu, indinie tańczący przy YMHYMS :D, coś pięknego. Dieter jest poprostu nietuzinkowym facetem.
Czy ta pisenka podczas scen w Rosjii, to Bizarre Bizarre? Nie wspomnę o czadowym wykonaniu Cherry Cherry Lady. Coś pięknego. Muszę mieć ten film.
Janusz Piechota

Post autor: Janusz Piechota »

witam wszystkich szczesciarzy ktorzy ogladali film
mam nadzieje ze ktos sie zdecyduje odsprzedac mi kopie na vcd dvd or vhs
moj e-mail
januszpiechota@hotmail.com
mysle ze 100 dolarow (canada)
to rozsadna cena
sledze pozycje plytki na amazonie i przedwczoraj byla na 64
wczoraj na 47
dzisiaj na 14 pozycji najchetniej kupowanego cd w niemczech przez amazon.de
Pozrowienia dla fanow
milo widziec jak w tym roku sie wszystko ruszylo
oby tak dalej didi!
Johnny
Awatar użytkownika
BlueRobson

Post autor: BlueRobson »

Janusz Piechota pisze: mysle ze 100 dolarow (canada)
to rozsadna cena
Zrobie Ci kopie za darmo , pokryj tylko kszty .
Przemo

Post autor: Przemo »

FIlm rewelacyjny! Po raz kolejny przyszło mi załować, że nie rozumiem niemieckiego, bo nie wiem np. jaka była (w filmie) podana przycyzna drugiego "rozwodu" z Thomasem.
Nadia była cudna, przepięknie też pokazana Nora i stosunek pomiędzy nią a Thomasem. On na smyczy, z coraz wiekszym naszyjnikiem... Najbardziej podobało mi sie wycie Chrisa Normana "midnight Lady" :D Uśmiałem sie serdecznie.
Czego mi brakowało? Mało było o Blue System, w ogóle nie pojawiła sie C.C.Catch... a szkoda, bo chyba barwniejsza był postacią niż pokazany w filmie Engelbert. Nie było tez żadnej wzmianki o Eryce i dzieciach, za to dość dużo czasu poświęcono Veronie, z która związek był, jak by nie patrzeć, epizodem w życiu Dietera.
No i ten Thomas - Winnetou... Cudowny cytat z ksiązki Dietera. :D
Największym zaskoczeniem była dla mnie ścieżka dźwiekowa. Bo z tych piosenek z albumu w filmie były jedynie frgamenty, dość trudne zresztą do wychwycenia. No, poza "Gasoline" i refrenem "Shooting Star".
Jeśli coś jeszcze mi się przypomni, to dopiszę. Natomiast do tych, którzy znają niemiecki mam prośbę: powiedzcie o co chodziło w rozmowie Dietera i Thomasa-Anioła.
:]
Przemo
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Że Eriki i dzieci nie było - nie dziwię się, co by nie mówić o Bohlenie to rodziny nigdy nie chciał angażować do show-biznesu ;)
Jak piszesz tak cię widzą.
Janusz Piechota

Post autor: Janusz Piechota »

czesc fanom
ogladalem teledysk gasoline jest rewelacyjny
piosenka so so ale klimat ogolmie dobry
zauwazylem ze nie maozna sie bazowac w ocenie na 30 sekundach jesli wysluchasz calego utworu to calkiem inaczej to brzmi
sprawdzalem amazona dieter der film jest juz w top ten
tak trzymac!!!
Johnny
Dr.Mabuse1
Kontakt:

Post autor: Dr.Mabuse1 »

Film rewelka! Choć znam niemiecki to parę rzeczy nie zrozumiałem (w tej chwili postawiłrm na włoski). Dużo scen było w tym filmie śmiesznych - hehe jak np. Dieter kazał Luisowi gdy nagrywali YMHYMS zwiększać siłę i moc utworu to wszystko skakało nawet samód na ulicy i kobieta z wózkiem no i potem sprężuyna walnęła Dietera w jajeczka i zaczął śpiewać cienik głosem, Engelbert był kapitalny, pierwsze sceny na wsi, no i jak cały świat podkakiwał w rytm Jesteś moim sercem.. Zgadzam się, że Veroną trochę było za dużo scen...Fajnie wpleciona muza tak jak trzeba. Sławek tak - to co słyszałeś (nie tylko przy Rosji to było) to był (dla mnie kapitalny utwór) Bizarre bizzare.
Dr.Mabuse1
Kontakt:

Post autor: Dr.Mabuse1 »

Zgadza się, że nie można bazować na 30 sek. fragmentach, ale Gasoline to świetny jak dla mnie utwór.

P.S. Sorki za błędy w poprzednim poście
Ania

Post autor: Ania »

Obejrzałam film i... postanowiłam zapisać się na kurs języka niemieckiego. Mimo że rozumiałam 5/10 film mi się spodobał, fajnie było znowu zobaczyć Thomasa z lat "młodości", z dłuższymi włosami i tą kolczatką na szyi z napisem "NORA" :) . Jednym słowem, film ok, ale brakowało mi niektórych faktów, ale cóz może Dieter postanowi nakręcić drugą część :)
Mirek Breguła- polski Lennon lat 80-tych. Najbardziej utalentowany i niedoceniony polski artysta :(
lukasz-h1

Post autor: lukasz-h1 »

Witam :mrgreen:

Mi się film bardzo podobał, chociaż rozmumiałem 1/4 :(
Też uważam ze z Veroną było za dużo scen.
Awatar użytkownika
Blue Forever
Kontakt:

Post autor: Blue Forever »

Przemo pisze:Natomiast do tych, którzy znają niemiecki mam prośbę: powiedzcie o co chodziło w rozmowie Dietera i Thomasa-Anioła.

Drogi Przemku dokładnie nie pamiętam teraz ale ogólnie chodziło w ich rozmowie o to, że Bohlen był w tym momencie na szczycie no a Thomas się dołączył i powiedział, że to nie tylko Bohlena sukces ale przede wszystkim jego. Potem był tego odnośnik w piekle kiedy za bramka nr2 (jeśli dobrze pamiętam) Didi miał wybór zostać gitarzystą Thomasa (czyli kontynuować karierę w MT). Jak dobrze wiemy wybrał bramkę nr3 czyli swoje studio i Luisa. (To pewnie usprawiedliwienie dlaczego rozpało się MT po raz 2-gi)

Pozdraiwam
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

Mnie również film bardzo się podobał :D , jest przezabawny. Szczególnie podobał mi się mały Dieter, naszyjnik Thomasa, a także matyw z Simbą i sprężyną :P .

Ścieżka dźwiękowa jest rewelacyjna, zwłaszcza Senorita, Take Me To The Clouds, How Will I Know, Gasoline oraz Bizzare Bizzare. Widać, że przerwa posłużyła Dieterowi.

W tym miejscu chciałbym prosić innych użytkowników Forum, aby o obecnej muzyce Bohlena nie wypowiadali się w moim imieniu.

Pozdrawiam serdecznie :D .
Przemo

Post autor: Przemo »

Dzięki Blue Forever!

Co do ścieżki dźwiękowej z filmu, to najwyraźniej zaczniemy bić się w piersi (to znaczy Ci, którzy krytykowali, w tym ja). Ja dopiero co przesłuchałem w całości "Take mo to the clouds" i muszę przyznac, że mi się podoba. A jeszcze niedawno marudziłem, że znowu ballady... Chyba sprawdza się to, co częśc z nas (w tym ja :D ) pisała: na ocenę ścieżki dźwiękowej przyjdzie czas jak wysłuchamy całość.
Przemo
Awatar użytkownika
steven
Kontakt:

Post autor: steven »

Witam!
A jest ktoś kto zgrał film i byłby tak uprzejmy i mógłby udostępnić w sieci, ewentualnie nagrać na nośnik DVD i przesłać (najlepiej z napisami)? :>
Proszę o odpowiedź :D
Steven

-----------------------------------
www.mt.translations.prv.pl
-----------------------------------
bitels

Post autor: bitels »

Super kreskówka. Najlepszy byl moment w studiu z tą sprężyną i cieńkim głosikiem :) Czekam na polskie napisy do tej bajeczki!!
ODPOWIEDZ