Let's Talk About Love vs Shooting Star

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.

Let's Talk About Love vs Shooting Star

Let's Talk About Love
18
60%
Shooting Star
12
40%

Liczba głosów: 30

Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Re: Let's Talk About Love vs Shooting Star

Post autor: MTalkingusia28 »

Ja oddaję swój głos na Shooting Star, bo uwielbiam ten utwór za to, że jest tak przebojowo nagrany. :wink: Coś wspaniałego...
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

lubię obie piosenki, ale oddałem głos na "Shooting star". Jest to bardzo przebojowy utwór, a partia chóru zaśpiewana genialnie.. można dostać pozytywnych dreszczy od wrażeń akustycznych.
Ponadto "Shooting star" kojarzy mi się z różnymi filmikami które "dokręcano" do tej piosenki na "Youtube", które to filmiki najprawdopodobniej powstały by w fanach MT poruszać nieprzebrane pokłady żalu po rozpadzie zespołu, gdyż składały się z fragmentów teledysków, występów i najróżniejszych pięknych fragmentów historii zespołu, pokazujących wzajemną sympatię Dietera i Thomasa.
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Ja postawiłam na Let's Talk About Love - jakoś tak bardziej mnie przekonuje, te chórki :D, aranżacja - piękna piosebnka.
Shooting Star tez bardzo mi się podoba ale lata 80. jakoś tak bardziej mnie ciągną :mrgreen:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
antonn

Post autor: antonn »

Ja podzielam zdanie Gasoliny, Let's Talk About Love jest o wiele lepsza...
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

tanathos pisze:lubię obie piosenki, ale oddałem głos na "Shooting star". Jest to bardzo przebojowy utwór, a partia chóru zaśpiewana genialnie.. można dostać pozytywnych dreszczy od wrażeń akustycznych.
Ponadto "Shooting star" kojarzy mi się z różnymi filmikami które "dokręcano" do tej piosenki na "Youtube", które to filmiki najprawdopodobniej powstały by w fanach MT poruszać nieprzebrane pokłady żalu po rozpadzie zespołu, gdyż składały się z fragmentów teledysków, występów i najróżniejszych pięknych fragmentów historii zespołu, pokazujących wzajemną sympatię Dietera i Thomasa.
Tak to prawda.Filmiki tworzone przez fanów do tej piosenki są naprawdę bardzo poruszające i chwytające za serce.
Sama piosenka ma tez niesamowity klimat,zawiera w sobie jakiś dziwny smutek,chórki są zaśpiewane świetnie i bardzo emocjonalnie.
Piosenka i filmik zrobiony do niej przez fanów są niezwykłe
I LOVE DB AND TA!
Husku
Członek TAFC Polska

Post autor: Husku »

Co do filmiku...
Uwielbiam go.
A moment w którym Thomas i Dieter schodzą ze sceny podczas koncertu pożegnalnego doprowadzał mnie już niejednokrotnie do płaczu.
Kawał dobrej roboty.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Husku pisze:A moment w którym Thomas i Dieter schodzą ze sceny podczas koncertu pożegnalnego doprowadzał mnie już niejednokrotnie do płaczu.
O to widzę ze miałyśmy podobna reakcje :wink:
Gdy pierwszy raz zobaczyłam ten filmik aż mnie poraziło.
To smutne patrzyć na nich świetnie się bawiących razem i w świetnych stosunkach miedzy sobą ze świadomością co było potem
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
mabuse89

Post autor: mabuse89 »

Zdecydowanie Let's Talk About Love.
Can't you feel the groove ?
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
Awatar użytkownika
punky linsky

Post autor: punky linsky »

Bezsprzecznie Let's Talk About Love.
Shooting Star jest dobre tylko przez pierwsze 55 sekund, później nie robi na mnie wrażenia... Pojawiło się tu wiele głosów, że chórki w Shooting Star są świetne, emocjonalne itd. To jak w takim razie nazwać chórki w LTAL :?: Bo jak dla mnie są zaśpiewane 100 razy lepiej. Poza tym denerwuje mnie ta wycinanka z wokali Thomasa. Czy tylko ja słyszę w drugiej zwrotce " I'm SLOW in love with you" ?? Co to ma być wogóle ?! Gdyby nie fakt, że zrobiono tych kilka naprawde świetnych filmików do Shooting Star, to zapewne darowałbym sobie ten kawałek już po pierwszym przesłuchaniu.
think for yourself - question authority
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Ja to najpierw usłyszanym Shooting Star która mnie niesamowicie urzekła a potem zobaczyłam te filmiki dzięki którym piosenka jeszcze bardziej zyskała w moich oczach.
Ale jak już wcześniej napisałam trudno mi wybierać pomiędzy tymi dwoma piosenkami(do tego stopnia ze zdecydowałam się nie glosować :D )
Chórki w LTAL również są świetnie zrobione i maja duży przydźwięk emocjonalny.
W dodatku text śpiewany przez chórki nie wydaje się taki głupi i przypadkowy jak to często piszą ludzie o piosenkach Didiego.Jak się nad nim zastanowić zawiera sporo mądrości
I LOVE DB AND TA!
Husku
Członek TAFC Polska

Post autor: Husku »

MODERN JEANNE pisze:W dodatku text śpiewany przez chórki nie wydaje się taki głupi i przypadkowy jak to często piszą ludzie o piosenkach Didiego.Jak się nad nim zastanowić zawiera sporo mądrości
Tak, to prawda. Jego teksty nie są płytkie - można się w nich doszukać głębszego sensu.
A co do tematyki... Kiedys czytałam artykuł w którym było napisane, że ponad 90% ogółu muzyki to piosenki o miłosci, 5% o pokoju na swiecie, reszcie tematów przypada mniej niż 5%.
Modern Talking nie wyłamuje się z tego schematu. (wcale nie mówię niestety!)
Awatar użytkownika
Romantic Warrior

Post autor: Romantic Warrior »

wybór był bardzo trudny...
oddałem głos na "Let's Talk About Love", bo pochodzi z mojego ulubionego albumu MT
jednak "Shooting Star" także bardzo mi się podoba, ze względu na nowoczesną aranżację, wspomniane filmiki z YT, no i fakt, że jakby nie patrzeć, jest to ostatni oficjalny utwór wydany pod marką MT...
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Romantic Warrior pisze:wybór był bardzo trudny...
Wręcz przeciwnie, bardzo łatwy. :D Postawiłem na LTAL
punky linsky pisze:Pojawiło się tu wiele głosów, że chórki w Shooting Star są świetne, emocjonalne itd. To jak w takim razie nazwać chórki w LTAL :?: Bo jak dla mnie są zaśpiewane 100 razy lepiej. Poza tym denerwuje mnie ta wycinanka z wokali Thomasa.
Mógłbym się podpisać pod tą opinią. W "Shooting star" faktycznie słychać tą wycinankę zwłaszcza w jednej zwrotce. :P Zamysł był dobry ale wykonanie już trochę gorsze. :wink:
Gasolina91 pisze:Ja postawiłam na Let's Talk About Love - jakoś tak bardziej mnie przekonuje, te chórki :D, aranżacja - piękna piosebnka.
Shooting Star tez bardzo mi się podoba ale lata 80. jakoś tak bardziej mnie ciągną :mrgreen:
Mam również podobne odczucia. :)

PS Ale fakt, teledysk do Shooting Star jest zrobiony bardzo fajnie. :idea: :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

punky linsky pisze:Bezsprzecznie Let's Talk About Love.
Shooting Star jest dobre tylko przez pierwsze 55 sekund, później nie robi na mnie wrażenia... Pojawiło się tu wiele głosów, że chórki w Shooting Star są świetne, emocjonalne itd. To jak w takim razie nazwać chórki w LTAL :?: Bo jak dla mnie są zaśpiewane 100 razy lepiej. Poza tym denerwuje mnie ta wycinanka z wokali Thomasa. Czy tylko ja słyszę w drugiej zwrotce " I'm SLOW in love with you" ?? Co to ma być wogóle ?! Gdyby nie fakt, że zrobiono tych kilka naprawde świetnych filmików do Shooting Star, to zapewne darowałbym sobie ten kawałek już po pierwszym przesłuchaniu.
Nie wiem o co w tym chodzi i kompletnie tego nie ogarniam, ale ja tam wyraźnie słyszę I`m SO in love with you, a nie żadne SLOW, nie wiem skąd wytrzasnąłeś to słowo. Tak, zauważyłam maleńki defekcik przy wymówieniu I`m..., ale nic poza tym.
Pozlepiane czy niepozlepiane, co za różnica, mnie i tak się bardzo ten utwór podoba i uważam, że jest genialnie nagrany, nawet jeśli Dieter go posklecał z różnych urywków. Teledysk do tego też jest super. Ja wcale nie twierdzę, że chórki w Let`s Talk About Love są jakieś gorsze. One wcale nie są gorzej nagrane, po prostu mnie bardziej odpowiada piosenka Shooting Star, bo jakoś większe wrażenie na mnie zrobiła niż Let`s Talk About Love, a chórki lubię we wszystkich piosenkach Modern Talking.
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Post autor: IndependentGirl »

Ja zagłosowałam na Shooting Star. Piosenka spodobała mi się od samego początku i chórki jak dla mnie są rewelacyjne, uwielbiam jej słuchać bardzo głośno podczas nocnej jazdy samochodem, na ulicy spokój i cisza więc wszystko lepiej słychać :) Według mnie - utwór rewelacyjny, mimo że posklejany.
Obrazek
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Post autor: IndependentGirl »

Ja zagłosowałam na Shooting Star. Piosenka spodobała mi się od samego początku i chórki jak dla mnie są rewelacyjne, uwielbiam jej słuchać bardzo głośno podczas nocnej jazdy samochodem, na ulicy spokój i cisza więc wszystko lepiej słychać :) Według mnie - utwór rewelacyjny, mimo że posklejany.
Obrazek
ODPOWIEDZ