Andrea Berg - Schwerelos

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Re: Andrea Berg - Schwerelos

Post autor: ArCrack »

Klienci sklepu Weltbilt będą mogli zakupić tę oto specjalną edycję albumu:
Obrazek
Będzie dodatkowo zawierała utwór "Ich liebe das Leben" w wersji Discofox. Okładka to dopiero wstępny projekt.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Straszne zatrzęsienie tematów związanych z Thomasem na tym forum się zrobiło, dlatego cieszą mnie postępy w obozie mojego faworyta. Okładka ładniejsza jest ta oficjalna z motorem, Andrea ma podobny styl do tego jaki miał Dieter Bohlen w okolicach 1991/1992, cieszy mnie bardzo ta współpraca, bo daję szansę na to co wielu z nasz czeka czyli na starego dobrego Dietera. :) Podejrzewam jednak, że płyta będzie niedostępna w Polsce i trzeba będzie kupować na ebayu. :( Oby była lepsza niż poprzednia, bo ta była strasznie jednostajna, takie piosenki na jedno kopyto. Plus za spójność, ale ma się wrażenie, że to ciągle jedna piosenka.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Zapowiada się świetnie - pierwszy promo-singiel z tego albumu, "Du kannst noch nicht mal richtig lügen" został w portalu Smago opisano jako "pozbawiony ciepła i duszy".
http://smago.net/andrea-berg-smago-exkl ... 50340.html
nado

Post autor: nado »

Apokalipsa !!! :shock:
Awatar użytkownika
angel

Post autor: angel »

No ja osobiście nie mogę się doczekać tego singla Andrei tym bardziej,że ma to być produkcja naszego Dietera z czego ogromnie się cieszę,bo Dieter jest wspaniałym kompozytorem.

Świetnie,że właśnie to Andrei Dieter skomponował album,którą niebawem posłuchamy,a mam przeczucie,że to będą tam kolejne jej szlagiery i chyba jeszcze większe,niż poprzednie jej nagrania.A to co Dieter skomponuje,to zawsze wpada w ucho i może stać się kolejnym hitem :) .

Podobają mi się nagrania Andrei,fajne melodyjne nuty,zresztą jak to Niemcy,zawsze mieli muzykę melodyjną, łatwo wpadającą w ucho,taneczną,wesołą-a nie to co Polska,która jest mistrzem komponowania piosenek "na pogrzeb".

Zatem niecierpliwie czekam na ten album,ciekawe czym tym razem Dieter zaskoczy 8) .
Ostatnio zmieniony śr wrz 29, 2010 12:56 przez angel, łącznie zmieniany 1 raz.
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Tracklista

*
01.
Andrea Berg - Du kannst noch nicht mal richtig lügen - (Album Version) 03:41
*
02.
Andrea Berg - Ich liebe das Leben 03:44
*
03.
Andrea Berg - Schwerelos 03:28
*
04.
Andrea Berg - Ich werde wieder tanzen geh'n 03:55
*
05.
Andrea Berg - Zum Teufel mit der Einsamkeit 03:28
*
06.
Andrea Berg - Ich liebe dich 03:37
*
07.
Andrea Berg - Sag mir doch 03:38
*
08.
Andrea Berg - Endlich du 03:17
*
09.
Andrea Berg - Schenk mir einen Stern 03:42
*
10.
Andrea Berg - Nein! 04:04
*
11.
Andrea Berg - Halt mein Herz in der Hand 03:49
*
12.
Andrea Berg - Ich halt die Erde an 04:04
*
13.
Andrea Berg - Wer einmal lügt 03:29
*
14.
Andrea Berg - Diese Träne 04:15
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

angel pisze:No ja osobiście nie mogę się doczekać tego singla Andrei...,bo Dieter jest wspaniałym kompozytorem... A to co Dieter skomponuje,to zawsze wpada w ucho i może stać się kolejnym hitem :) .
Witam.

Ja mam zgoła odmienne zdanie odnośnie dokonań Dietera na przestrzeni ostatnich kilku lat. Dieter wspaniałym kompozytorem był kiedyś - teraz jedynie odcina kupony od wcześniejszych dokonań. Jak dla mnie ostatnim dobrym albumem Dietera był soundtrack do "Dieter der Film". Albumy dla finalistów DSDS zawierały najwyżej pojedyncze dobrej klasy utwory. Również nie do końca się zgadzam z tym, że "to co Dieter skomponuje,to zawsze wpada w ucho i może stać się kolejnym hitem". Tak było kiedyś, chociaż i wtedy nie tyczyło się to wszystkich albumów, które produkował Dieter. Dziś tylko nieliczne utwory Dietera nadają się do tego, by je przesłuchać więcej niż jeden raz...

Pozdrawiam serdecznie!
Edmund
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
Peter

Ja liczę na to, że Dieter się przełamie i wreszcie zrobi muzykę dla ludzi, taneczną i pogodną zamiast tych smętnych utworów jakie mu się przytrafiły w ostatnim czasie w ilościach hurtowych. Bardzo mam wielkie oczekiwania wobec tej płyty i chciałbym jeszcze uwierzyć, że teza o muzycznej śmierci Bohlena jest przedwczesna i facet i jeszcze może, jakkolwiek by to zabrzmiało.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

No a ja liczę tylko na to że Dieter w końcu sam zaśpiewa na płycie bo każde jego projekty bez niegio nie są tym samym
(i może w tym tkwi problem że większości one nie do końca odpowiadają?)
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Dwie piosenki z albumu nie są kompozycjami Dietera - nr 2 i 12.
Awatar użytkownika
Peter

Fragment nowego singla, jak dla mnie jest świetna, Dieter się postarał. :D http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=de Lata 80 te i Moderny powracają. :D :D :D Ah te ozdobniki i co nie ma duszy?
Awatar użytkownika
*D.J.-Maciek!*
Kontakt:

Post autor: *D.J.-Maciek!* »

Czaaaad :shock:
Stare, niemieckie brzmienie podrasowane współcześnie i ta melodyczna nuta bohlenowskiego refrenu :D

Ojjj będzie dobre CD:

Obrazek
Ostatnio zmieniony wt paź 05, 2010 22:15 przez *D.J.-Maciek!*, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Trochę jak z "Noch in 100.000 Jahren". Wszystko ładnie, piosenka wpada w ucho, tylko że melodię napisał już ktoś parę lat przed Bohlenem.
Porównajcie refreny:
Awatar użytkownika
*D.J.-Maciek!*
Kontakt:

Post autor: *D.J.-Maciek!* »

ArCrack pisze:Trochę jak z "Noch in 100.000 Jahren". Wszystko ładnie, piosenka wpada w ucho, tylko że melodię napisał już ktoś parę lat przed Bohlenem.
Porównajcie refreny:
Gdyby tak chcieć porównywać kompozycje Bohlena to jakieś 50% tego co zrobił należałoby przemilczeć...
Jak na singiel to nagranie spełnia wszelkie wymogi: melodyczne, dobrze skrojone i łatwy do nucenia refrenik :lol:

Dopiero całe CD da Nam szansę na oceny tego co Didi dzisiaj sobą reprezentuje jako muzyk :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

50%, bo kiedyś było 20 a teraz jest już 80... Nie zadał sobie nawet trudu żeby poszukać gdzieś dalej, tylko bezczelnie skopiował jeden z największych hitów samej Andrei (aż dziwne że ona i wytwórnia zgodzili się na puszczenie tego na singlu - Medlocka taka taktyka już morduje). Jeśli całość ma tak wyglądać, to odpuszczę sobie zakup tej płyty. I tak zamówienia ze względu na nazwisko wykonawcy pójdą w setki tysięcy a Bohlen będzie dalej opowiadał jako to jest wielki.
ODPOWIEDZ