Muzyczne projekty Vince Clarke'a

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.

który z projektów Clarke'a jest Ci najbliższy?

1. wczesne Depeche Mode
4
40%
2. Yazoo
1
10%
3. Erasure
5
50%

Liczba głosów: 10

esselte1

Re: Muzyczne projekty Vince Clarke'a

Post autor: esselte1 »

Peter pisze:Dzięki, a nie wiesz czy gdzieś na Erasure Vince udziela się wokalnie?
Vince generalnie ani w Yazoo ani w Erasure nie udziela się wokalnie.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

I tu się mylisz, bo w Yazoo śpiewał jedną piosenkę, choć oczywiście główny wokal zespołu to Alison.....
Awatar użytkownika
Dami

Post autor: Dami »

Nie brałem udziału w ankiecie, który projekt VC jest mi najbliższy bo nie można zaznaczyc trzech odpowiedzi.No cóż, to świetny kompozytor i podobnie jak DB ma swój niepowtarzalny styl.Jeżeli mowa o Erasure, to tutaj aranżacje troszkę lżejsze podchodzące bardziej pod typowe rytmy disco a najfajniejsze piosenki według mnie to:
A Little Respect
Always
Chorus
Love To Hate You
Oh L'Amour
Sometimes
Star
W Erasure brak jego vokalu to fakt, ale można go posłuchać w No Romance In China.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
esselte1

Post autor: esselte1 »

Peter pisze:I tu się mylisz, bo w Yazoo śpiewał jedną piosenkę, choć oczywiście główny wokal zespołu to Alison.....
A możesz powiedzieć w którym utworze Yazoo Vince zaśpiewał?
Awatar użytkownika
Peter

esselte1 pisze:
Peter pisze:I tu się mylisz, bo w Yazoo śpiewał jedną piosenkę, choć oczywiście główny wokal zespołu to Alison.....
A możesz powiedzieć w którym utworze Yazoo Vince zaśpiewał?
Happy People, to zdaje się być jedyny utwór, w którym słyszymy wokal Clarke'a. Stąd myślałem, że w jakimś utworze Yazoo go usłyszymy...
Awatar użytkownika
Peter

Tu mamy The Assembly, nawet fajne, ale nie jest to typowy Clarke:
http://www.dailymotion.pl/video/xdo7cp_ ... ed-v_music
Co do wokali to jestem pewien, że słyszę go w chórkach wielu piosenek min. "Always". Tam robi za echo do wokalu Andy'ego.
piciasty

Post autor: piciasty »

Erasure to kapitalny zespół i kiedy mysle Erasure mysle - Blue Savanah i Sometimes
Awatar użytkownika
Peter

Nie wiem czy wiecie ale Clarke to obok Fletcha jeden z dwóch członków założycieli DM. Nawet miał w szufladzie piosenkę dla DM, prawdopodobnie na drugi album. Ostatecznie dostała ją Alison. obecnie robi remixy dla DM i remixuje np: "Strangelove".
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

O :!: Nie wiedziałam ze nadal ma coś wspólnego z DM.Myślałam ze ich drogi całkiem się rozeszły.
A kompozytorem jest świetnym trzeba mu to przyznać.
Jedna z mnóstwa świetnych piosenek ERASURE którą uwielbiam :P
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Parę ciekawostek: Andy jest gejem i faktycznie jest nosicielem wirusa HIV. Niedawno nagrał drugi solowy album, bardzo dobry w moim odczuciu. Jedną z piosenek remixował Vince, który także zrobił ciekawy remix jednej z solowych piosenek Alison Moyet. Nie bardzo się orientuje w życiorysie Moyet, ale ona chyba jest mężatką, podobnie zamężny jest Vince, który z żoną Tracy i synkiem mieszka obecnie w USA, przynajmniej się nie musiał języka uczyć. :P Wincenty jest leworęczny, ale na teledyskach Erasure ma gitarę ustawioną na prawą rękę. ;)
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

To Vincent też lewus się okazuje?Tacy ludzie myślą drugą stroną mózgu, artystycznie i z deka nienormalni.
Dieter był podobno przestawiany na prawą.
Ostatnio się zachwycałam solowymi płytami Andiego Bella.Naprawdę dobre i do granic możliwości przypominają Erasure.W związku z czym ciekawe czy Vince Clark brał udział w produkcji bo do złudzenia zachowany klimat jego nagrań

A to przed chwilką odkryłam.Nie wiem co to za gość ale fajną piosenkę z Andim zrobił albo to mix jakiś
I LOVE DB AND TA!
ODPOWIEDZ