Najlepszy album Blue System
- MODERN JEANNE
Re: Najlepszy album Blue System
A u mnie inaczej(kwestia gustu)
Walking on the rainbow uważam za przeciętniaka ale przy BODY HEAT to zawsze nawet do dziś wymiękam podobnie myślę o TWILIGHT.Uderza i urzeka mnie w nich precyzja ,dbałość o końcowy efekt, i dopracowanie-tak jak by się ktoś (pewnie Dieter )naprawdę się przy nich starał.A przede wszystkim nuty melodyjne.Do dziś wole te albumy zamiast niektórych MT.W innych albumach BS też można znaleźć perełki ale największe wrażenie na mnie zrobił jednak BODY HEAT potem TWILIGHT .To cudowne kompozycje których po dziś słucham i zawsze wprawiają mnie w zdumienie że ktoś mógł coś takiego stworzyć.
Walking on the rainbow uważam za przeciętniaka ale przy BODY HEAT to zawsze nawet do dziś wymiękam podobnie myślę o TWILIGHT.Uderza i urzeka mnie w nich precyzja ,dbałość o końcowy efekt, i dopracowanie-tak jak by się ktoś (pewnie Dieter )naprawdę się przy nich starał.A przede wszystkim nuty melodyjne.Do dziś wole te albumy zamiast niektórych MT.W innych albumach BS też można znaleźć perełki ale największe wrażenie na mnie zrobił jednak BODY HEAT potem TWILIGHT .To cudowne kompozycje których po dziś słucham i zawsze wprawiają mnie w zdumienie że ktoś mógł coś takiego stworzyć.
I LOVE DB AND TA!
-
PAWOKO
Według mnie najlepszym i najrówniejszym albumem jest "Twilight"
- art_system
Ten tekst specjalnie wytłuściłem, poznieważ to co powstało w czasch Modernów jest nieocenione, Żaden album BS nie moze się równać do Modernów. Oczywiście bardzo lubię i jestem fanem BS bez dwóch zdań. jednak każdy album MT jest niepowtarzalny, trzeba przeanalizować każdy album, żeby odkryć za każdym razem coś nowego, nowe albumy maja swoje klimaty, wspaniałem hity. Widzę na tym forum, że ludziska prawie w ogóle nie piszą o 4, 5 czy 6 albumie MT-dziwne, bo ja kocham egipskie klimaty 4 płyty, 5 to same cudowne melodie, mało kto to docenia.... Ale za to jest całe mnóstwo postów o teraźniejszych supergwiadachMODERN JEANNE pisze:Walking on the rainbow uważam za przeciętniaka ale przy BODY HEAT to zawsze nawet do dziś wymiękam podobnie myślę o TWILIGHT.Uderza i urzeka mnie w nich precyzja ,dbałość o końcowy efekt, i dopracowanie-tak jak by się ktoś (pewnie Dieter )naprawdę się przy nich starał.A przede wszystkim nuty melodyjne.Do dziś wole te albumy zamiast niektórych MT.W innych albumach BS też można znaleźć perełki ale największe wrażenie na mnie zrobił jednak BODY HEAT potem TWILIGHT
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
-
Marcin87
Moim zdaniem dwa pierwsze albumy Blue System przebiły 4,5 i 6 album Modern Talking. Ale jak to się mówi jeden woli synową, drugi teściowąart_system pisze:
to co powstało w czasch Modernów jest nieocenione, Żaden album BS nie moze się równać do Modernów. Widzę na tym forum, że ludziska prawie w ogóle nie piszą o 4, 5 czy 6 albumie MT-dziwne, bo ja kocham egipskie klimaty 4 płyty, 5 to same cudowne melodie, mało kto to docenia....
Walking On A Rainbow i Body Heat stanowią czołówkę, potem dwa bardzo dobre Twilight i Obsession. Seeds Of Heaven ma już taki "swój" klimat, który pewnie nie każdy polubi, ale dla mnie jest dobry. Deja Vu i Hello America są jednymi z lepszych, a Backstreet Dreams to dla mnie kolejny świetny album. 21st Century kojarzy mi się z Seeds Of Heaven. Oby dwa nazywam "czarnymi" albumami Blue System
- antonn
U mnie nr 1 jest Body Heat a za nim Twilight, Deja Vu, Obsession, Walking On A Rainbow. Pozostałe też są dobre ale ciężko jest wybrać kolejność 
-
nado
Nie jest wcale tak ciężko:
1 Twilight
2 Obsession
3 Walking on a rainbow
4. Seeds of heaven
5. Hello America
6 Body heat
7 Forever blue
Reszta do śmieci...
1 Twilight
2 Obsession
3 Walking on a rainbow
4. Seeds of heaven
5. Hello America
6 Body heat
7 Forever blue
Reszta do śmieci...
- MODERN JEANNE
W życiu bym żadnego z tych albumów do śmieci nie wyrzuciła.
U mnie wcale nie jest tak łatwo jeśli chodzi o typy.Albumy maja rożne klimaty które podchodzą wedlug rożnych nastrojów
Ale jednak nr 1 to
1 Body Heat
2 Twillinght
3 Cala reszta wedlug nastroju
U mnie wcale nie jest tak łatwo jeśli chodzi o typy.Albumy maja rożne klimaty które podchodzą wedlug rożnych nastrojów
Ale jednak nr 1 to
1 Body Heat
2 Twillinght
3 Cala reszta wedlug nastroju
I LOVE DB AND TA!
-
Marcin87
Zgadzam się z Tobą w 1000 %MODERN JEANNE pisze:W życiu bym żadnego z tych albumów do śmieci nie wyrzuciła.
- Karolek78
Ja zagłosowałem na WOAR. Super piosenki i przede wszystkim wokal Dieter w refrenach niektórych piosenek.
Karolek78
-
Marcin87
Po dokładnym przeanalizowaniu albumów ułożyłem listę od najlepszego do najgorzego:
1. Body Heat / Walking On A Rainbow
2. Obsession / Twilight
3. Forever Blue
4. Backstreet Dreams
5. 21st Century
6. Body To Body
7. Deja Vu
8. Hello America
9. Seeds Of Heaven
10. Here I Am
11. X- Ten
1. Body Heat / Walking On A Rainbow
2. Obsession / Twilight
3. Forever Blue
4. Backstreet Dreams
5. 21st Century
6. Body To Body
7. Deja Vu
8. Hello America
9. Seeds Of Heaven
10. Here I Am
11. X- Ten
- graaace
Twilight !
Don't take away my heart
Don't break it and depart
I'll be right here next to you ... <3
Don't break it and depart
I'll be right here next to you ... <3
- MODERN JEANNE
To się w sumie trochę dziwię ale może w czasach istnienia BS nie byłeś fanem na bierząco i oczarowali Cię Moderni najpierw, bo ja akurat uważam 3 pierwsze albumy BS za lepsze od np In the Middle of Nowhereart_system pisze:Ten tekst specjalnie wytłuściłem, poznieważ to co powstało w czasch Modernów jest nieocenione, Żaden album BS nie moze się równać do Modernów. Oczywiście bardzo lubię i jestem fanem BS bez dwóch zdań. jednak każdy album MT jest niepowtarzalny, trzeba przeanalizować każdy album, żeby odkryć za każdym razem coś nowego, nowe albumy maja swoje klimaty, wspaniałem hity. Widzę na tym forum, że ludziska prawie w ogóle nie piszą o 4, 5 czy 6 albumie MT-dziwne, bo ja kocham egipskie klimaty 4 płyty, 5 to same cudowne melodie, mało kto to docenia.... Ale za to jest całe mnóstwo postów o teraźniejszych supergwiadachMODERN JEANNE pisze:Walking on the rainbow uważam za przeciętniaka ale przy BODY HEAT to zawsze nawet do dziś wymiękam podobnie myślę o TWILIGHT.Uderza i urzeka mnie w nich precyzja ,dbałość o końcowy efekt, i dopracowanie-tak jak by się ktoś (pewnie Dieter )naprawdę się przy nich starał.A przede wszystkim nuty melodyjne.Do dziś wole te albumy zamiast niektórych MT.W innych albumach BS też można znaleźć perełki ale największe wrażenie na mnie zrobił jednak BODY HEAT potem TWILIGHT
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Tylko dla Ciebie Asiu, "In The Middle Of Nowhere" to poziom, do którego żaden album Blue System się nie zbliżył. Ale fakt faktem, 6 pierwszych albumów Blue System było najlepszych.
- MODERN JEANNE
Nie przepadam za tym albumem.Wydaje mi sie dość monotonny i przytłaczający.
Najgorsze piosenki to chyba Riding On A White Swan i Ten Thousand Lonely Drums.
Geronimo's Cadillac dawno się przejadło.Dobre jest chyba tylko Give Me Peace On Earth i Stranded In The Middle Of Nowhere.Ostatnio odświerzałam wszystkie z lat 80 i nadal ciężki do przejścia
Najgorsze piosenki to chyba Riding On A White Swan i Ten Thousand Lonely Drums.
Geronimo's Cadillac dawno się przejadło.Dobre jest chyba tylko Give Me Peace On Earth i Stranded In The Middle Of Nowhere.Ostatnio odświerzałam wszystkie z lat 80 i nadal ciężki do przejścia
I LOVE DB AND TA!
- Peter
O ja Cię.... "Riding On A White Swan" to mój top 3 jeśli chodzi o piosenki MT, a to drugie to chyba finalna wersja "Hundred Candles in The Rain" taka jest moja interpretacja. Blue System fajnym zespołem był ale gdzie mu do takich albumów, co innego pierwszy album albo piątka. Nie wypał. Blue System miało znowu niewypały pod sam koniec.
- MODERN JEANNE
Tak właśnie dlatego 3 pierwsze można porównać do Modernowych wg mnie.Pozostałe to przy nich już kicha.
Przedewszyskim MT miało lepsze aranże i właściwie tylko Body Heat i Twillinght dorównywały.
A jesłi chodzi o "Riding On A White Swan" to akurat do mnie niespecjialnie dociera.
In the Middle of Nowhere już bardziej, wydaje mi się że obrazuje najbardziej to co się wtedy działo między panami gdy się rozchodzili.Nastroje tamtych chwil.Cały album jest bardzo mroczny.
Przedewszyskim MT miało lepsze aranże i właściwie tylko Body Heat i Twillinght dorównywały.
A jesłi chodzi o "Riding On A White Swan" to akurat do mnie niespecjialnie dociera.
In the Middle of Nowhere już bardziej, wydaje mi się że obrazuje najbardziej to co się wtedy działo między panami gdy się rozchodzili.Nastroje tamtych chwil.Cały album jest bardzo mroczny.
I LOVE DB AND TA!